Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio w tv mignął mi zwiastun "Jazdy z Dodą" (?).
Z tego co [B]mi się wydaje[/B] widziałam tam 2 ostrzyżone dorosłe shih tzu...

Wypowiedź z sierpnia '06

[QUOTE][B]Ponoć kupujesz sobie nowego pieska. Jakiej rasy?[/B]
– Shih-tzu, będzie więc tej samej rasy, co mój ostatni pies. Z tym, że Bąbel nie pochodził z hodowli, nie miał rodowodu, w związku z tym zapadł na jakąś straszną chorobę genetyczną i zdechł. Ogromnie to przeżyłam. Ale od tej chwili minęło prawie pół roku, bo Bąbel zdechł na początku lutego. Zatęskniłam za pieskiem, bardzo je lubię. Od dzieciństwa były w moim domu.[/QUOTE]

Sama nie wiem jak się do tego ustosunkować...
Mogłam napisać o tym w głównym wątku, ale to taki offtop, więc założyłam nowy temat...
A może Wy macie na ten temat jakieś opinie?

Posted

Z tego co ja wyczytałam w prasie to Bąbel pozostawał bez należytej opieki i zjadł jakiegoś lododędrona czy jakieś inne kijostwo a jak wiadomo niektóre kwiatki trzymane w domu są trujące

ciekawe czy tak zaganiana kobieta jak Doda będzie miała czas dla swoich piesków.
Ja ze swojej strony życzę jej jaknajlepiej

Posted

[quote name='Bblue']Nigdy nie widziałam obciętego shih tzu :)
Ma ktoś fotkę?[/quote]
[IMG]http://www.dog-breed-facts.com/images/ShihTzu.jpg[/IMG]

Posted

Dzis w gazecie Fakt napisano ze Doda ma psiaki rasy maltanczyk. Z tego co mi wiadomo i co widziałam to sa to pieski rasy shih tzu.

Posted

[quote name='Bblue']A to tak...
A ja myśłałam, że całkiem na łyso.[/quote]

A co powiedziałaś by na to ?????
[URL]http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Shih_Tzu_%28smaller%29.JPG[/URL]

Posted

[quote name='Necia']A co powiedziałaś by na to ?????
[URL]http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Shih_Tzu_%28smaller%29.JPG[/URL][/quote]

To ja jednak wole te nieostrzyżone :)

• 2 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

Ja jak kupiłam mojego jorka to się upierałam, że żadnych kitek nie będzie on nosił, będę go krótko obcinać.... po roku ma kitkę i zapuszczamy włosy.....

Shih tzu też wolę takie misiaczki kudłate!!!

• 1 year later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Doda w telewizji nie tak dawno wypowiadała się że ma dwa Shih tzu i kundelka z ulicy, że się przybłąkał :eviltong: i że jest mądrzejszy od tych dwóch Shih tzu :p

Biedny Bombel ... :-( a ja myślę że skoro jest gwiazdą nie powinna mieć psów, bo nie może im poświęcać za dużo czasu, a tym bardziej 3 ...
ale uważam że bardzo dobrze postąpiła przygarniając kundelka ;)

Posted

No zrobiła coś dobrego:loveu: ale to nie wiadomo mogła tak powiedzieć żeby każdy myślał jaka ona to dobra:roll: i zrobić mogła wielką sensacje " gwiazda przygarnia kundle " :cool1: no a reszte plotek robią ci co robią plotki :shake:

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Yanni']Doda ma znowu 2 shihtzaki. Tym razem ten drugi to Bestia. Miejmy nadzieję ,że go znowu nie zostawi W HOTELU BEZ OPIEKI![/quote]

Właśnie ;) Gdzieś go w końcu zostawić będzie musiała :eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

:eviltong:Krzysiu ... ja tez nie zostawiam z zasady , jedynie kiedy siła wyższa i to na bardzo krótko czyli np. czas trwania wizyty w przychodni - sporadycznie zreszta itp.. ale normalne jest że idac do pracy , szkoły ludzie zostawiaja swoje psiaki na te kilka godzin , to samo chyba zrobiła Doda tyle że poszła koncertować:diabloti:... no co prawda mogła zatrudnic na ten czas "opiekunke " :cool3:i w tym chyba jej wina tkwi że tego nie zrobiła :mad:ale następnym razem może zatrudni nianie jak przeczyta te wpisy :evil_lol: