Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia Merle ok. godz 14 stej wyjechala z Łodzi, a po godz. 22 byla juz w hoteliku w Lesznie. Hotelik sprawdzony, sunia mieszka w domu, jest bardzo grzeczna :) . Podroz zniosla bardzo dobrze, wiekszosc drogi spala. Dziewczyny sie nia troskliwie zajely. Nie ma sie o co martwic :)

Posted

Przepraszam, ale cały dzień jeździłyśmy i nie miałam czasu nic napisać. U suni wszystko dobrze. Jest na razie zestresowana, ale to normalne. U weterynarza dała się bez problemu zbadać. Ma ok. 2 lat. Nie jest w ciąży. Została odrobaczona, za tydzień szczepienie. Potem sterylka. Na razie sunia jest zestresowana innymi psami więc jest sama.

Posted

[quote name='ala123']
....... Czyli teraz zostały u faceta 3 psy;o ile te dwa małe biegające luzem wyglądają nieźle, to duży na łańcuchu niekoniecznie;kości miednicy wystające,krótki łańcuch i na dodatek obroża zaciśnięta tak,że palec nie wchodził. Jak zwróciłam na to uwagę,to gościo zaczął być nieprzyjemny,bo jak twierdził,do tej pory nic się psu nie stało to i teraz nic mu nie będzie. Na szczęście funia jakoś go przekonała,aby chociaż o centymetr poluzował i niby zrobił to,nie wiadomo zresztą na jak długo.

Ten pies jest cały czas na tym krótkim łańcuchu ? Nie można faceta przymusić do wydłużenia tego łańcucha ? - przecież to niezgodne z ustawą.[FONT=comic sans ms][/FONT]

Posted

Dziewczyny, pytanko bo Wy tu macie szerokie znajomosci a ja tu zielona i zero kontaktów oprócz Was, znacie kogoś kto prowadzi dt w Łodzi lub bliskiej okolicy i kto podjąłby się przyjęcia chorego psiaka ?

Posted

nesiata napisał(a):
Dziewczyny, pytanko bo Wy tu macie szerokie znajomosci a ja tu zielona i zero kontaktów oprócz Was, znacie kogoś kto prowadzi dt w Łodzi lub bliskiej okolicy i kto podjąłby się przyjęcia chorego psiaka ?
Hotelik(również domowy) u Amadorki, pod Łodzią- nie odpowiem za nią, ale może się podejmie...

Posted

I baaardzo przepraszam, że tak tutaj inny temat poruszam ale naprawdę nikogo oprócz Was nie znam na Dogo i nawet nie wiem do kogo uderzyć w tej sprawie. Na fb juz znajomych zwierzolubow pozapraszalam na wydarzenie ale tam jest tak dużo takich akcji, że nie zdziwię się jak odrzucą moje zaproszenie :/ jeszcze raz dzięki <3

Posted

nesiata napisał(a):
I baaardzo przepraszam, że tak tutaj inny temat poruszam ale naprawdę nikogo oprócz Was nie znam na Dogo i nawet nie wiem do kogo uderzyć w tej sprawie. Na fb juz znajomych zwierzolubow pozapraszalam na wydarzenie ale tam jest tak dużo takich akcji, że nie zdziwię się jak odrzucą moje zaproszenie :/ jeszcze raz dzięki <3

Spoko, podaje nr do Amadorki , bo ona nie zawsze jest tu na dogo- 606 142 150, powiedz, że dzwonisz z dogo( miałam do Amadorki zawieźć Ivę , ale na razie nic nie wyszło, właściciel nie chce jej oddać do adopcji...eh...)

Posted

sonia71 napisał(a):
ode mnie z bazarku będzie ok100zł. moze być na ten transport do Poznania ,czekam tylko na 1 wpłate.,ma być dzisiaj

handzia-dzisiaj wpłaciłam na Twoje konto 100zł. (w zaokrągleniu do pełnej kwoty)

DO POTWIERDZENIA NA BAZARKU (link w podpisie) kwota84,25ZŁ.

Posted

sonia71 napisał(a):
handzia-dzisiaj wpłaciłam na Twoje konto 100zł. (w zaokrągleniu do pełnej kwoty)

DO POTWIERDZENIA NA BAZARKU (link w podpisie) kwota84,25ZŁ.

Pieniążki już doszły, potwierdziłam na wątku. Dziękujemy :)

Posted (edited)

Aktualizuję finanse psiaków:

Wpłaty:

Kryzia - 25 zł
Anna S. z Puław - 20 zł
Jolanta08 - 30 zł
magenka 1 - 30 zł
mój bazarek - 84 zł http://www.dogomania.pl/forum/threads/245125-Koniec-rozliczamy-dla-Argo-i-innych-psiaków-do-16-go-lipca-Zapraszamy!!!
wpłata od mojej znajomej, która jest spoza dogo - 50 zł
bazarek sonia71- 100 zł http://www.dogomania.pl/forum/threads/248462-WYJśCIOWE-SUKIENKI-torby-dla-psiaków-spod-Skierbieszowa-12-11-21-00?p=21504924#post21504924
bazarek Ali123 - 7,60 http://www.dogomania.pl/forum/threads/248540-Zakończony-kartki-świąteczne-do-dnia-15-11-2013r-na-psy-ze-Skierbieszowa
Razem 346,60 zł

Wydatki:

transport suni do Leszna - 140 zł (Żułów - Lublin - 60 zł, Lublin - Łódź - 30 zł, Łódź - Leszno - 50 zł)
karma dla suni i szczeniaka, którą przekazałyśmy Magdzie - 19,70

Stan konta psiaków: 186,90

Edited by handzia
uzupełnienie
Posted

[quote name='handzia']Macia, jak tam miewa się nasza sunieczka? :)[/QUOTE]

Sunia ma się świetnie. Niestety teraz jest taki czas, że średnio mam chwilę żeby napisać. Daisy ładnie się oswaja, do obcych jak podejdą do płotu podbiega i daje się dotknąć. Jak wejdą są zbyt "straszni" i trzyma dystans, ale potrafi też podejść i powąchać. Pięknie się dogaduje z innymi psami. W sobotę był w odwiedzinach fotograf z lokalnej gazety i Daisy też pięknie się pokazała i jak już będzie gotowa do adopcji to pojawi się w mediach. Ogólnie jest fajną sunią, która ma tak niezwykłą urodę, że od razu zachwyca. Postępy robi szybsze niż się spodziewałam. Teraz czeka ją szczepienie, a potem sterylka. Myślę, że do tego czasu będzie już spokojnie psem adopcyjnym.

Posted

Dzisiaj zapłaciłam 55 zł w lecznicy Royal Wet za karmę, którą brały dziewczyny, kiedy zabierały Lili i jeszcze jedną sunię, nie pamiętam imienia. W lecznicy Vita Wet zapłaciłam 40 zł też za karmę. Przekazałam również funi 70 zł na karmę dla Buni. W najbliższym czasie wstawię paragony. Uaktualniam post rozliczeniowy:

Wpłaty:

Kryzia - 25 zł
Anna S. z Puław - 20 zł
Jolanta08 - 30 zł
magenka 1 - 30 zł
mój bazarek - 84 zł http://www.dogomania.pl/forum/thread...pca-Zapraszamy!!!
wpłata od mojej znajomej, która jest spoza dogo - 50 zł
bazarek sonia71- 100 zł http://www.dogomania.pl/forum/thread...4#post21504924
bazarek Ali123 - 7,60 http://www.dogomania.pl/forum/thread...-Skierbieszowa
Razem 346,60 zł

Wydatki:

transport suni do Leszna - 140 zł (Żułów - Lublin - 60 zł, Lublin - Łódź - 30 zł, Łódź - Leszno - 50 zł)
karma dla suni i szczeniaka, którą przekazałyśmy Magdzie - 19,70
karma w Royal Wet - 55 zł
karma w Vita Wet - 40 zł
karma dla Buni - 70 zł
sedalin i szelki dla Pirata (szczeniak jest u Niny25) - 16 zł

Stan konta psiaków: 5,90