Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aktualnie nie mam za bardzo czasu dokładnie się wczytać. Ile i jakie psy szukają miejsca? Czy jest ewentualnie możliwość ogarnięcia jakiegoś transportu?

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jakoś się zorganizujemy aby tego psa Nino do Ciebie przywieżć ( zbierzemy coś moze na paliwo bo z kasą krucho),ale potrzebny jest DT dla suni którą zabierzemy na sterylkę aborcyjną bo wrócić tam nie może gdyż to dla niej pewna śmierć ,
WIęc plan jest taki .
JA moge umówić sterylkę ale musi być już Dt dla tej małej ...i od razu weżmiemy do Niny szczceniaka na DT .

Posted

[quote name='Macia']Aktualnie nie mam za bardzo czasu dokładnie się wczytać. Ile i jakie psy szukają miejsca? Czy jest ewentualnie możliwość ogarnięcia jakiegoś transportu?[/QUOTE]

NINa wie dokładnie .POwinna niedługo napisać .
O jaki transport chodzi ?O ten do NIny czy gdzieś w POlskę ?

Posted

[quote name='funia']NINa wie dokładnie .POwinna niedługo napisać .
O jaki transport chodzi ?O ten do NIny czy gdzieś w POlskę ?[/QUOTE]

W Polskę ;). Do Leszna (wielkopolskie).

Posted

Funia, jak planujemy sterylkę,to trzeba brać pod uwagę obie sunie,które tam zostały; każda z nich jest na pewno w ciąży skoro facet mówił,że widział,jak "wszystkie się kryły".
Wracając do wczorajszego pobytu w lecznicy tej młodej suczki z babeszjozą,dzwoniłam do weta dzisiaj,aby dowiedzieć się o koszty; szczegółowego rozliczenia nie zrobił jeszcze,ale za kroplówki i leki dla niej wyszło ok.96zł; oprócz tego wydał tabletki na pasożyty i duży Fiprex dla pozostałych psów na kwotę ok.110zł.
Weci oczywiście nie naciskają,są w porządku,ale zapłacić trzeba będzie.
Nikt z nas nie był przygotowany na te wydatki,bo przecież sunia jechała na sterylkę,ale wyszło jak wyszło. Dobrze ,że udało jej się pomóc w ostatniej chwili. Stan pozostałych " w gospodarstwie :angryy: " psów też znacznie się pogorszył od pierwszej wizyty dziewczyn,więc trzeba też było szybko im pomóc, chociaż odrobaczając i odpchlając je.

Posted

[quote name='funia']Mozesz coś więcej napisać ?;)[/QUOTE]

Chodzi o to czy potrzebujecie miejsca dla jednego ze stworów. Chodzi mi o miejsce tymczasowe, a dokładniej hotelik. Możemy wziąć jednego z psów pod swoją opiekę i dalej szukać mu domu. Mamy pod opieką trochę psów, ale adopcje ostatnio ruszyły. Aktualnie mamy praktycznie same duże psy pod opieką więc jakiś mały będzie w sam raz. Tutaj trochę o nas: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240799-Zbiorczy-w%C4%85tek-zwierz%C4%85t-pod-nasz%C4%85-opiek%C4%85-Sytuacja-bardzo-ci%C4%99%C5%BCka!?p=20552544[/url]
Działamy w dwójkę, ale jednego psa mogę sama wybrać (lepiej nie pytać dlaczego :evil_lol:). Dlatego tak wstępnie pytam.

Posted

Z tych co facet chce sie pozbyc tj. szczeniak merle i dwie sunie (czarna malutenka i merle taka do pol lydki). Szczeniaka biore ja na dt wiec dobrze by bylo gdyby pani wziela ktoras z tych sun na hotelik. Czarna sunia jest meeega calusna a sunia merle jest troszke wycofana i przestraszona ale bez agresji.

Posted

Powiem szczerze, że jeśli by się udało z transportem to nam jest obojętne która by miała przyjechać. Z wystraszoną spokojnie damy sobie radę - mamy fajne stadko psów i takie wypłoszone szybko się oswajają.

Posted

a co z ta mała na krowim łańcuchu?jeśli facet zostawi sobie choc jedna sukę niewysterylizowana to bedzie w kółko to samo-straz dla zwierzat wie o tym incydencie,przeciez to jest znecanienbie sie nad zwierzetami.

Posted

zapraszam na bazarek dla psiaków z tego wątku ,może coś uzbiera się na transport ,karme czy leki oraz proszę o pomoc w podnoszeniu

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248462-WYJśCIOWE-SUKIENKI-torby-dla-psiaków-spod-Skierbieszowa-12-11-21-00?p=21504924#post21504924[/URL]

Posted

[quote name='gryf80']a co z ta mała na krowim łańcuchu?jeśli facet zostawi sobie choc jedna sukę niewysterylizowana to bedzie w kółko to samo-straz dla zwierzat wie o tym incydencie,przeciez to jest znecanienbie sie nad zwierzetami.[/QUOTE]

a jest tu jej zdjecie?

Posted (edited)

Wrzuciłam pieski na forum o owczarkach australijskich może ktoś je wypatrzy ze wg na kolor i jeszcze udostępnie link na swojej tablicy na FB

Edited by ailema
Posted

A nie wiecie jak suczki zareagują na kota? Mam kota a mieszkam w kawalerce więc w razie gdyby się nie dogadały nie miałabym możliwości trzymać ich osobno...

Posted

[quote name='malagos']a jest tu jej zdjecie?[/QUOTE]

Tak, to ta sunia:
[IMG]http://img266.imageshack.us/img266/6606/bzsv.jpg[/IMG]

[IMG]http://img811.imageshack.us/img811/6236/f6t2.jpg[/IMG]

A tutaj ta druga,która jeszcze została:
[IMG]http://img692.imageshack.us/img692/3706/1nfb.jpg[/IMG]

Posted

Gdy tam bylam pierwszy raz to facet przy mnie rzucil im troche karmy w miske i widzialam jak psy i koty (bo on ma jeszcze dwa koty) rzucily sie razem na to jedzenie. Koty przegonily bez problemu psy i te czekaly az oni sie najedza wiec mysle, ze z kotami bedzie ok :)

Posted

[quote name='ana666']A nie wiecie jak suczki zareagują na kota? Mam kota a mieszkam w kawalerce więc w razie gdyby się nie dogadały nie miałabym możliwości trzymać ich osobno...[/QUOTE]
niestety nie wiem ...ale jak pisze Nina to wychodzi ze żyją w zgodzie .Jednak gwarancji nie ma.

Posted

[quote name='Macia']Powiem szczerze, że jeśli by się udało z transportem to nam jest obojętne która by miała przyjechać. Z wystraszoną spokojnie damy sobie radę - mamy fajne stadko psów i takie wypłoszone szybko się oswajają.[/QUOTE]

MAciu na jakich zasadach miało by to być ?
Nie mamy nic ...a widzę ,ze i wy macie stado psów i w lecznicy do zapłaty ...
Nie wiem po prostu nauczona doświadczeniem (ostatnio bardzo bolesnym na dogo ) boje się brać na siebie jaakiekolwiek zobowiązania bo wiem ,ze w tym momencie nie mogę sobie na nie pozwolić .GWOżdziem do trumny było uśpienie naszych dwóch psów w DT ....Nie możemy się z tego otrząsnąć do dzisiaj ....
Bardzo dziękuje ,ze chcesz pomóc to wielki gest .dla tych biedulek i biedaków .

Posted

[quote name='Laraine']Funiu, nie ma za co dziękować. Czy ktoś może założyć wątek bazarkowy? Ja niestety nie bardzo się w tym jeszcze odnajduję.[/QUOTE]

Mogę pomóc z tym bazarkiem,tylko na czym miałaby pomoc polegać? Miałabym zorganizować i prowadzić bazarek? Ty zajęłabyś się ewentualną wysyłką kartek,tak?