Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutusia napisał(a):
Niestety tak :( 800 km w obie strony. Wyjechała w nocy, w nie najlepszej formie :(

Wyjechałam o 2 w nocy z moją Mamą więc nie miałam jak poinformować że nie jadę sama - po drodze zabrałam jeszcze Chichuachua z Warszawy pod Opole do DS

Gosiapk napisał(a):
Przeziębiona jest?

nie - psychicznie jest mi ciężko....

Posted

Byliśmy dziś u Kwiaciarenki, zawieźliśmy różne ocieplacze dla zwierzaków na posłanka. Ale tam tych bid cioteczka Kwiaciarenka przygarnęła do swego serducha :crazyeye:. A wszystkie jakie przylepne i ufne, że teraz to już na pewno nikt ich nie skrzywdzi :lol:. Koty niestety wszystkie zakatarzone :shake: ale mruczą koncertowo :loveu:

Posted

Shilomaniak napisał(a):
Byliśmy dziś u Kwiaciarenki, zawieźliśmy różne ocieplacze dla zwierzaków na posłanka. Ale tam tych bid cioteczka Kwiaciarenka przygarnęła do swego serducha :crazyeye:. A wszystkie jakie przylepne i ufne, że teraz to już na pewno nikt ich nie skrzywdzi :lol:. Koty niestety wszystkie zakatarzone :shake: ale mruczą koncertowo :loveu:
A zdjęcia przywiozłyście? :)

Posted

[quote name='Poker']kejciu, czy paczka ode mnie dotarła?

Paczka dotarła - ślicznie dziękujemy!!!
Właśnie wróciłam od Kwiaciarenki bo paczkę dostarczyłam na miejsce w dniu dzisiejszym :)
zrobiłam zdjęcie ślicznego posłanka :) reszty nie wyciągałam bo bałam się że nie ułożę tak ładnie :)było mnóstwo kocyków, zabawek, posłanek :)

Uploaded with ImageShack.us

Oprócz darów od Poker - otrzymałam pieniążki od Maruda666 na zakup jedzonka dla Kociaków Kwiaciarenki - poniżej fotografie zakupów:

Posted

[quote name='kejciu']Paczka dotarła - ślicznie dziękujemy!!!
Właśnie wróciłam od Kwiaciarenki bo paczkę dostarczyłam na miejsce w dniu dzisiejszym :)
zrobiłam zdjęcie ślicznego posłanka :) reszty nie wyciągałam bo bałam się że nie ułożę tak ładnie :)było mnóstwo kocyków, zabawek, posłanek :)

Oprócz darów od Poker - otrzymałam pieniążki od Maruda666 na zakup jedzonka dla Kociaków Kwiaciarenki - poniżej fotografie zakupów:

Kwiaciaremka dziękuje z całego serca za kocie prezenty,jestem w szoku.

Posted

:lol:Kocie"wielkie żarcie"jest niesamowite,mam tak samo-rzucaja się jakby nigdy nic nie jadły,potem zmieniają miski,na dżwięk nakładania do kolejnej,psy by się awanturowały,a koty zgodnie czyszczą michy pospołu.

Posted

[quote name='Gosiapk']A zdjęcia przywiozłyście? :)

Wybraliśmy się jak te dwie trąby bez aparatu, a na miejscu emocje nie pozwoliły skupić myśli na tak oczywistej rzeczy jak aparat w telefonie :oops:
Na szczęście Cioteczka kejciu jest przytomniejsza i porobiła zdjęcia :lol:.
My zawieźliśmy puszki, ale kotki były nakarmione więc nie było parcia na michę. Za to oblazły mojego męża mrucząc tak głośno, że trzeba było je przekrzykiwać ;).
A moją faworytką była ta grzeczna sunieczka:

Posted

[quote name='Mazowszanka2']Tę śliczną sunię trzeba by wysterylizować w szybkim tempie. Tylko gdzie ją przetrzymać po sterylce ?
Bo rozumiem, że dom Kwiaciarenki zapsiony i zakocony w środku.

Sunia dostała na razie hormonki więc na razie mamy spokój.

Posted

Kwiaciarenka napisał(a):
To już na mojej głowie.

????nie bardzo rozumiem :) wątek założony został po to aby pomagać kociakom i psiakom jakie są u Ciebie Kwiaciarenko pod opieką - sporo osób pisze do mnie zapytania o szczepienia psiaków, sterylizacje psiaków oraz jak sprawa wygląda z kociakami. Nie wiem dlaczego te osoby same nie zadadzą pytania - ale z uwagi że takich osób było kilka a ja założyłam wątek - poczułam się w obowiązku publicznie zapytać :)bo każdy kto pomaga ma prawo wiedzieć - a że sama niestety nie posiadam takich informacji to zapytałam oczekując odpowiedzi

Posted

kejciu napisał(a):
????nie bardzo rozumiem :) wątek założony został po to aby pomagać kociakom i psiakom jakie są u Ciebie Kwiaciarenko pod opieką - sporo osób pisze do mnie zapytania o szczepienia psiaków, sterylizacje psiaków oraz jak sprawa wygląda z kociakami. Nie wiem dlaczego te osoby same nie zadadzą pytania - ale z uwagi że takich osób było kilka a ja założyłam wątek - poczułam się w obowiązku publicznie zapytać :)bo każdy kto pomaga ma prawo wiedzieć - a że sama niestety nie posiadam takich informacji to zapytałam oczekując odpowiedzi

Za długo by pisać, powoli wszystko będzie zrobione.

Posted

Bardzo się martwię ogólna sytuacja kotów. Jest ich u Kwiaciarenki bardzo dużo ( na moje oko ok 15, ale wchodziły i wychodziły więc może więcej może mniej :shake:). W różnym wieku i pewnie różnej płci. Na szczęście maluchów dużo, więc na razie nie będą się rozmnażać. Koty swobodnie mogą wychodzić "na pole" i pewnie zaraz jakaś kocica "zacięży" :shake:. Sterylki powinny być zorganizowane w trybie ekspresowym. Do tego ten koci katar - cierpią na niego chyba wszystkie koty u Kwiaciarenki. Oczka zaropiałe i kichają. Kwiaciarenka mówiła, że dostają jakieś zastrzyki (sama im robi) ale nie wiem czy jakiś wet oglądał towarzystwo czy nie.
Dobrze, że sunia przynajmniej chwilowo zabezpieczona, ale też musi być w planach szybka sterylizacja, bo po hormonach mogą być różne komplikacje.
Moim zdaniem jeśli zwierzaki nie zostaną zgłoszone do gminnego programu sterylkowego, to nie udźwigniemy ciężaru tylu zabiegów.