kon trojanski suwalki Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 ================================================== Wyjechalismy wczoraj z rana z Suwalk, a dzisiaj przed 15 minutkami wrocilismy do domku - wyjechalismy z pieskiem, a wrocilismy bez :). Wszysko opowie Pajunia a ja pozniej zdam ukochanym Szmaragdowym Cioteczkom dokladna relacje :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:. Padam na pycholek - biegne sie kimnac.....;) Jak by na to nie patrzec - [B][COLOR=Blue]SZMARAGD MA DOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/COLOR][/B] ================================================= Quote
Kam Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 aaaaaaa, ładnie to tak trzymać w tajemnicy TAKĄ wieść? :mad: :multi::multi::multi: chcemy szczegółów!chcemy szczegółów! Quote
pajunia Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Ja moge tyle napisac: Wkleilam Szmaragda na moja strone internetowa. Skontaktowala sie ze mna rodzina z polnocy Niemiec. Jest to pani majaca dwojke dzieci - 10 letniego synka i 2 letnia corcie. Ma jeszcze dwa psy, rowniez ze schronisk. Wiekszego mieszanca i malego Jack Russella. Rowniez 4 konie. Ma dom z ogrodem, drzwi do ogrodu maja duza klape kocia, tak, ze psiaki moga wchodzic i wychodzic, kiedy chca. Wszystko bardzo szybko sie rozegralo i do konca nie bylo pewnosci, czy sie wszystko uda zgrac. Dlatego nie chcialam nic pisac, aby nie wzbudzac niepotrzebnych nadziei. W piatek padla decyzja rodzinna( po wielu przemysleniach), ze w sobote wsiadaja w samochod i jada do Polski po Szmaragda. Konis z mezem i Szmaragdem, po wielu perypetiach, dotarli do mnie na rancho wczoraj wieczorem. Ta rodzina z Niemiec - rowniez.. Jechali prawie 800 km w jedna strone ( 12 godzin), byli wypompowani, Konis z mezem tez sa wykonczeni, gdyz nie mogli zostac na noc i o 24 jechali znowu z powrotem. Ta rodzina z Niemiec przenocowala u mnie i dzis rano wyjechali z powrotem. Na razie sa w drodze. Sa zafascynowani Polska i im sie bardzo Polska podoba. Szmaragd troche spal w drodze, a tak lezy na tylnym siedzeniu i jest miziany przez tego 10 letniego synka . Na razie tyle, gdy dojada - zamelduje sie. Quote
basia0607 Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Siedzę zapuchnięta od płaczu ! To ze szczęścia ! Quote
Gem Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Pisałem rzadko, ale kibicowałem Szmaragdowi cały czas. Chylę czoła, wspaniała akcja :) Piesku, życzę Ci wiele szczęścia w nowym domku :) Quote
Kam Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 pięknie!:loveu: No i będzie miał swoje osobiste dzieciaki, które tak kocha! Quote
basiagk Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Cudownie!!!!!!!!!!!!!:sweetCyb::sweetCyb: :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:Cudownie!!!!!!!!!!!!! Quote
kon trojanski suwalki Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 =================================================== [quote name='samoglow']tytul watku, czy jeszcze poczekamy?[/quote] No chyba ZMIENIAMY !!!!!!!!!! Kobietka przyjechala po Niego 800 km - chyba sie Jej nie odwidzi - no moj boze - to jest cudowny pies - jak nie wierzyc ze sie w Nim zakocha.... Tulila go wczoraj tak czule....:multi: =================================================== Quote
kon trojanski suwalki Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 =========================================== Nie mam pojecia - ale nie moge edytowac swoich odpowiedzi moge jedynie napisac nowego posta - pierwszy raz tak dziwnie nie ma "EDIT" tylko "Quote" :razz: I jak tu zmienic tutul watku - nigdy dotad nie mialam problemu... =========================================== Quote
pidzej Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 ja też nie mam edita... ciekawe, czy to nowy pomysł adminów... Quote
kon trojanski suwalki Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 ================================================== [quote name='pidzej']ja też nie mam edita... ciekawe, czy to nowy pomysł adminów...[/quote] Ciekawe jak mam zmienic tytul watku... =================================================== Quote
Poker Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 faktycznie,ale numer i jak teraz poprawiać watki szczególnie uzupełniać dane na bazarku :crazyeye: Quote
kon trojanski suwalki Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 ==================================================== Serduszko mi peka z tesknoty... ale to nie ma znaczenia... Wylam wczoraj jak pies - tak bardzo bylo mi zal ze nie mam mozliwosci zatrzymac Szmaragda - a tak bardzo obydwoje z mezem bysmy chcieli... Jego nowa Pani - Tatjana - powiedziala ze nie widziala psa tak oddanego, przywiazanego, wpatrzonego w kogos, bala sie ze bedzie za nami teksnil i ze bedzie go to rozstanie z nami bardzo bolalo..... Szmaragd chodzil za mna jak cien - a ja czulam sie jakbym oddawala swoje dziecko obcym ludziom. Wiem ze to nie wazne co ja czuje - ale czuje i zla jestem na siebie ze zamiast sie cieszyc - leca mi lzy...... Baby sa durnowate :-( ==================================================== Quote
Poker Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 dlaczego tak nisko cenisz baby?bo mają tyle uczuć i serca?to dobrze.Jak dobrze być BABĄ :multi: Wcale się nie dziwię,że płakałaś,bo mnie też gardło ściskało :placz:z radości i żalu zarazem.To taki cudowny pies i trzeba miec nadzieję,że znalazł godny dla siebie dom :lol:.Swoją drogą jak bardzo ludziom zależało na nim skoro jechali tyle kilometrów.A u nas?100 km jest trudno przejechać :mad: Quote
psiara90 Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Och jak sie ciesze !!!!!! Ewciu rozumiem CIE !!!!!! Napewno tesknisz znam ten bol gdy sie oddaje psiego przyjaciela komus kogo sie praktyczie nie zna ... Ale to cud ... NAPRAWDE CIESZE SIE !!! Ewuniu co nas nie zabije to nas wzmocni !! Quote
basia0607 Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Ewo ! wiem co czujesz , Pomaga się wielu psom ,ale sa takie ,które zapadną w serce i nie chcą z niego wyjśc.Tak jak Tunia ,jej kocyk nadal leży na fotelu i będzie leżal tak dlugo aż się nie rozsypie. Quote
kon trojanski suwalki Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 ================================================= [quote name='Poker']dlaczego tak nisko cenisz baby?bo mają tyle uczuć i serca?to dobrze.Jak dobrze być BABĄ :multi: Wcale się nie dziwię,że płakałaś,bo mnie też gardło ściskało :placz:z radości i żalu zarazem.To taki cudowny pies i trzeba miec nadzieję,że znalazł godny dla siebie dom :lol:.Swoją drogą jak bardzo ludziom zależało na nim skoro jechali tyle kilometrów.A u nas?100 km jest trudno przejechać :mad:[/quote] No dobrze byc baba - nie zamienilabym sie na plec :loveu:, jednak w niektorych momentach wolalabym miec emocjonalnosc mezczyzny :cool1: Poprostu - byloby latwiej........ ================================================= Quote
kon trojanski suwalki Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 ====================================================== Zdjecia z podrozy - w sumie wiezlismy 6 pieskow, 3 dorosle i 3 szczeniaczki. Te dwie dorosle sunie - bardzo malutkich gabarytow wiec tez wygladaja z daleka jak szczeniaczki ;). Tu wklejam zdjecia z jednego z postojow. W samochodzie tylko dwa szczeniaczki byly w klatce, dwa pieski na moich kolanach, obok na siedzeniu Szmaragd, a Emdziolek na przednim siedzeniu tez ze szczeniaczkiem. Upal byl straszny, ale jakos przezylismy te podroz - pieseczki tez :loveu: 5 pieskow pojechalo do Niemiec - Pani Szmaragda, oprocz Szmaragda wziela 4 psiaki na tymczas :multi: Jedna sunia dorosla zostala na Pajuniowym rancho. ------------------------------------------------------------ Nie wiem jak mam wyrazic Ci Pajuniu swoja wdziecznosc. To dzieki temu, ze tak bardzo przejelas sie losem Szmaragda, wszystko to doszlo do skutku. To na Twojej stronie Tatjana zauwazyla Szmaragda i to Ty wszystko pilotowalas. Ech - co ja tu bede - wiesz jak bardzo Ci za wszytko dziekuje...................................:calus: ------------------------------------------------------------ Pozdrawiamy tez z calego serduszka cicho-ciemnych ;) Anetke i Sebastiana - rancherow o wielkich serduszkach - milo bylo Was poznac, Wasze (tzn. Wasze i Pajuniowe) psiaki rowniez. Podziwiam Wasza prace, serdecznosc i zaangazowanie. Mam nadzieje, ze bedziemy sie mieli jeszcze okazje spotkac ...:loveu: -------------------------------------------------------------- Niestety - z tych wszystkich smuteczkowych emocji rozstania - nie zrobilam zdjec Szmaragdowi z nowa Pania - poprostu z tego wszystkiego wypadlo mi z glowy...:oops: Niedlugo Tatjana obiecala mi przyslac zdjecia z Jej domu, wiec napewno ja albo Pajunia je tu umiescimy. Tak wiec zdjecia z podrozy :) [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img393.imageshack.us/img393/615/kopia09vi2007szmaragddoxn5.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img84.imageshack.us/img84/5048/kopia09vi2007szmaragddoqq1.jpg[/IMG][/URL] =================================================== Quote
Poker Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 co za urocze ,przepiękne towarzystwo,nie wiadomo na kogo patrzeć:crazyeye:,na ludzi czy psinki :lol:.Jesteście WIELCY :loveu:Zastanawia mnie dlaczego polskie psy mają takie wzięcie w Niemczech.Przecież oni mają tez schroniska.[FONT=Arial][/FONT] Quote
kon trojanski suwalki Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 ===================================================== Biora z poczucia winy za II wojne swiatowa ;):evil_lol: albo zeby pomoc psom, ktore sa w gorszych warunkach niz ich psy... Trudno powiedziec jaka jest motywacja. To tak jak u nas w polnocno-wschodniej Polsce, przyjmuje sie na wakacje lub swieta - dzieci z Bialorusi, wiedzac ze u siebie maja gorsze warunki i sprawi im wielka radosc nawet tych kilka dni pobytu u nas. Kto to wie, czym kieruja sie ludzie dokonujac pewnych wyborow... Wazne, zeby wszystko dokladnie sprawdzic i by kazda adopcja zakonczyla sie szczesliwie :) ===================================================== Quote
emdziolek Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 ==================================================== :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :loveu: Aaaahh jak cudownie że Szmaragd ma już domek:loveu: ==================================================== Podróż była długa i męczoca bo jechalismy w strasznym słońcu ale dla takich chwil warto posmażyc sie kilka godzin w słoneczku:razz::razz: ==================================================== [CENTER][LEFT]DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM CIOTECZKOM, KTÓRE PRZYCZYNIŁY SIE DO TAK WSPANIAŁEJ ADOPCJI:) :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: PAJUNIU---------------:loveu::loveu::modla::iloveyou::loveu::loveu:==================================================== [/LEFT] [/CENTER] Quote
Recommended Posts