Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Karolina była dziś u weta z Misią:

Miska była zbadana cala, uszy, oczy, temperatura, zęby, obcięli jej pazurki, dostała krople na skore na pchły i inne pasożyty, dostała tez antybiotyk w zastrzyku. Ma lekko powiększone węzły chłonne przy karku. Dala mi weterynarz tez antybiotyk - do piątku mam jej dawać. Była bardzo grzeczna

Posted (edited)

Miała iśc Misiunia do domku, a wyniknęła z tego bardzo niefajna sytuacja :(. Potencjalny domek bardzo sie nastawił, zorganizował sobie spcjalnie czas dzisiaj na przyjechanie po sunię, a obecny DT w ostaniej, dosłownie, chwili wycofał się. Pani jest rozgoryczona, bardzo się w Misi zakochała....Tym sposobem, nieodpowiedzialnym podejściem, obawiam sie czy chętni na Misię nie zrezygnują, zresztą na ten moment Dt sam nie wie czy chce ją oddać. Dobrze było by gdyby DT wiedział czego chce.

Edited by yolanovi
Posted

Niestety zdarza się tak, bardzo mi przykro szczególnie, że dziewczyna wzięła dzień urlopu. To nie pierwszy raz kiedy dt w momencie gdy znajduje się ds tak postępuje, po prostu człowiek jest tylko człowiekiem i nie zawsze sobie zdajemy sprawę z tego jak bardzo psiaka pokochaliśmy. Bardzo mi przykro, jeżeli Misia zostanie w dt na pewno nie będę miała do niej żalu. zdecydowała się na ratunek Misi bardzo szybko i tylko jej decyzja (pomimo , że nie znała psa i nie wiedziała jak Misia zachowa się sama w domu) uratowała Misię. Bo ktoś kto nie widział Misi w schronisku nie zdaje sobie sprawy jak ona tam bardzo się bała...

Posted

trzeba postawić sprawę jasno, czy zostawia psa czy nie, bo jeśli nie to szkoda tych domów które zrezygnują przez właśnie taką sytuację...
człowiek człowiekiem ale potrzebny konkret

Posted

Nikt nie umniejsza zasług domu tymczasowego i jego prawa do zostania domem stałym w pierwszej kolejności. Nie można jednak nie szanować czasu innych i ich uczuć. To jest nie w porządku i nie należało się na wizytę umawiać, tylko raz jeszcze przemyśleć czego się chce, a być może dać sobie jeszcze więcej czasu na decyzję i nie doprowadzać do podobnych sytuacji.