Maia Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 (edited) W poniedziałek dowiedziałam się o suni- w Poświętne - wieś w woj. podlaskim od dwóch miesięcy błąka się niewielka na wielkość ;-), chociaż dość masywna młoda, około roczna sunia. Nikt jej nie chce, chłopy przeganiają, a co najgorsze sunia jest w zaawansowanej ciąży. Była nawet zgłoszona do gminy, ale póki co gmina żałuje kasy - w sumie to i dobrze bo schronisko w Radysach każdy wie jakie jest. Suńka miała przed wczoraj sterylkę aborcyjną, jej macica ważyła 7 kg!. Podczas operacji miala również czyszczoną trzecią powiekę, gdyż były tam jakieś grudki które podrażniały oczy. Do tego sunia była zakleszczona no i ma tasiemca.Teraz przez 10 dni Misia musi być tu w Białymstoku, ponieważ w czasie operacji straciła dużo krwi i wymaga nadzoru weterynarza. Tylko co dalej? Po 10 dniach ma wrócić na tą wioskę, ale nikt na nią tam nie czeka :-(. Misia to taka trochę szkarada, ale jaka przekochana! :loveu: Wita się z każdym, wystarczy na nią spojrzeć, a jej ogon nabiera ogromnej prędkości, śmiesznie drepcze i przebiera łapkami, jak zachęca do zabawy wygląda jakby stepowała.... Może dać komuś wiele radości.... Bardzo bym chciala znaleść jej DT/ DS. Mam na to 8 dni. Proszę pomóżcie mi odmienić los Misi! :-(- udostępniajcie i rozsyłajcie wątek Zdjęcia Misi z podróży na sterylkę: Nigdy wczesniej sunia mnie nie widziała, a w aucie kładła głowę na moje kolana i tulił się jakbym była jej panią Zobaczcie jaki brzuchol Misię można pokochać od pierwszego spotkania Sunia w sumie jest nie duża :-) Tak pięknie prosi, aby odmienić jej los... Edited November 15, 2013 by Maia Quote
Maia Posted October 10, 2013 Author Posted October 10, 2013 A tu kika fotek zrobionych dzien po zabiegu. Sunia zachowuje w domu czystość, jest grzeczna i spragniona kontaktu z człowiekiem Quote
zachary Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 Czyli ten monstrualny brzuch już zniknął? Wyglądała, jakby coś wielkiego połknęła....Poczciwinka...Takie są najwierniejsze... Quote
Maia Posted October 10, 2013 Author Posted October 10, 2013 Tak brzuchola już nie ma, za to okazało sie że chudziutka bardzo jest i żebra jej sterczą. Gwarantuję że ta sunia jest bardzo mądra i chciałaby pokazać swojemu panu jaka potrafi być wierna... Quote
Maia Posted October 10, 2013 Author Posted October 10, 2013 [quote name='bakusiowa']Czy ona nie jest jamnikopodobna?[/QUOTE] Taki bardzo przerośnięty jamnik z niej, jest długa, ma krótki łapki, tylko jest masywniejsza od jamnika, sunia waży teraz 16 kg, przed sterylka ważyła 23 kg Quote
zachary Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 Maia, tak sobie myślę, że gdybyś zmieniła tytuł wątku, to zleciałoby się więcej ciotek....A tak..." parówa, podróbka basseta...." Parówa nie przyciągnie....a z basseta to ona chyba ma tylko troszkę wydłużoną sylwetkę. Maia, myśl dalej nad tytułem... Suni trzeba pomóc, bo na wsi ona zginie, wiesz dobrze... Quote
Maia Posted October 10, 2013 Author Posted October 10, 2013 oki zmieniłam, szkoda jej bardzo... Quote
agat21 Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 Rany julek, piękne i kochane stworzonko. Ja z torbami pójdę na amen... ale jak się dt płatny znajdzie, to się dorzucę. Quote
zachary Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 Maia, widzisz...agat21 pisze o Misi " piękne stworzonko" :loveu:a Ty ją nazwałaś "szkaradek"...:evil_lol: Szkaradki też są "piękne....tylko inaczej";):lol: Quote
dreag Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='zachary']Maia, widzisz...agat21 pisze o Misi " piękne stworzonko" :loveu:a Ty ją nazwałaś "szkaradek"...:evil_lol: Szkaradki też są "piękne....tylko inaczej";):lol:[/QUOTE] Ona tak gada, a potem okazuje się, że piękne psisko z takiego wychodzi. A poza tym nie ma brzydkich psów, zamorduję ją kiedyś:evil_lol:. Tylko kto wtedy będzie pomagał takim biedom?:loveu: Quote
zachary Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 I moim ulubionym ciotkom z południa też się Misia podoba:loveu:... Quote
bakusiowa Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Mogłabym zrobić ogłoszenie na tablicy. Tylko zdjęcia nie bardzo nadają sie. Quote
Maia Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 jutro zrobię jej zdjęcia na podwórku. Misia na żywo prezentuje się dużo lepiej niż na zdjęciach nagram filmik to zobaczycie jaka jest milusia. Nie chce żeby za tydzień wróciła na tą wieś :-(, tam jest jedna pani która ją dokarmia, ale nikt jej tam nie pilnuje, jak się sama utrzyma przy podwórku to będzie..... A ona zasługuje na prawdziwy dom. Jest łagodna, ładnie chodzi na smyczy, a na podwórku włącza jej się opcja pies stróżujący. Wczoraj usiadłam w fotelu i zawołałam "chodź Misia na kolanka", no i ona wgramoliła mi się na ręce i siedziała, a ja ją tuliłam, kochana jest :-) Quote
zachary Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Eeee, czyli wie, co dobre....:evil_lol:Jest jak najbardziej "cywilizowana"...Super!:lol: Quote
bakusiowa Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Jak będą zdjęcia to zaraz robię ogłoszenie wyróżnione. Quote
zachary Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Dzięki :loveu:bakusiowa za chęć pomocy poczciwince, która lubić spać na kolankach....Czekamy maia na filmik i może nowe zdjęcia:lol:. Quote
Maia Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 Kurcze, Misia dzisiaj nie czuje się najlepiej, coś ją boli nie jest ruchliwa jak wcześniej i raczej więcej leży :-(. Poza tym jej oczka, ciągle są czerwone. Do tego zaczęła kuleć na tylną łapkę, niewiadomo z jakiego powodu. Na razie dostała zastrzyki przeciwzapalne, jeśli to nie pomoże, będzie miała prześwietlenie. Boję się aby to nie była dysplazja :-( Dzisiejsze fotki: Quote
Maia Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 A to filmiki z Misią, kiepska jakość niestety http://youtu.be/MObCpqF_xmA http://youtu.be/OT_cUU_Zbis Quote
yolanovi Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Nie choruj Misiulka:shake: Taka śliczna dziewczynka, jeszcze tyle dobrego na ciebie czeka, teraz juz tylko dobrego. Zdrowiej migusiem i do domku uciekaj:thumbs: Quote
dreag Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Misiunia słodka dziewczynka, cały czas pragnie kontaktu z człowiekiem. Biedna, jeszcze to się przyplątało. Nie zauważyłam, że ona szczerbuszka:). Quote
bakusiowa Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Jaki numer telefonu podać w ogłoszeniu? Quote
Recommended Posts