Pani Profesor Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 matko, ta cziłka w fizjologu...:grin: ale fajnie, że mieliście zbiorowy spacer - biała melinowała w chałupie? :cool3: Quote
agutka Posted May 26, 2014 Author Posted May 26, 2014 jak się następnym razem kiedyś wybiorę to może więcej doopek się zbierze ;) Leda ma plaże z samego rana i to jej niech starczy bo nie mam ochoty na szarpanie się z nią :diabloti: Quote
Alicja Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 (edited) plaża z rana najlepsza ....chołota się nie pęta :) fajna cziułkowa ekipa :) Co do odczuć psów , mój tata , po śmierci leżał na podłodze w pokoju , tak został po reanimacji tylko nakryty prześcieradłem , po 20 chyba minutach został zabrany przez Zakład Pogrzebowy , psa z nami nie było . Następnego dnia Cezary przyjechał po mnie do mamy z Ozzym i psiak doszedł tylko do miejsca gdzie kończyło się ciało ... wycofał , stał naciągając szyję , ewidentnie COŚ nie dawało mu dalej iść . Innego razu jak siedzieliśmy z mamą w pokoju , pies nagle nam sie zgubił , naraz słyszymy , ze szczeka w ,,taty pokoju ,, poszłam , stał na środku , mordą obrócony do fotela ( tata tam skręcał sobie fajki ) merdał ogonem i szczekał , tak jakby KTOŚ na fotelu siedział i gadał do niego ... zaś po śmierci mamy , Ozzy wtarabanił się do mamy na łóżko tam gdzie ona zawsze spała , zaznaczam , ze NIGDY na nie nie właził ...coś w tym musi być Edited May 26, 2014 by Alicja Quote
agutka Posted May 26, 2014 Author Posted May 26, 2014 chołoty niema ale pseudo portowców pełno co udają że ćwiczą biegają mi przed psem a za 5 m siadają zmęczeni "ciężkim" treningiem:diabloti: no i ekipa sprzątająca... pełno ich a ta moja głupia Leda nakręca się na worki ze śmieciami , jedyne co mi się podoba to sprzątacze podchodzą i głaszczą świniaka a ta w siódmym niebie bo worka może powąchać:evil_lol: zwierzaki muszą coś ,czuć coś widzieć bo za dużo przypadków jest różnych zachowań i to widzą wiele więcej niż byśmy sobie wyobrażali Quote
*Magda* Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Aleście sobie temacik znalazły :roll: Doberek :) Quote
agutka Posted May 26, 2014 Author Posted May 26, 2014 ależ jaki Magdo o ekipie piesków?:diabloti: Quote
*Magda* Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 [quote name='agutka']ależ jaki Magdo o ekipie piesków?:diabloti:[/QUOTE] Nie, ten drugi :eviltong: Quote
Dzikie nieporadne Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Cześć! Więc wyjaśniam kwestię z nami, mój pies ma na imię Lejdi i jest to ten rudy kundel, a ja mam na imię Magda :D Quote
Baski_Kropka Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Haha a ja kiedyś, z sasiadkami wieczorem oglądałam horrory, akurat obejrzałyśmy "ostatni egzorcyzm". W tym samym dniu znalazłam szubienice pod wiaduktem na szczęście bez niespodzianki :P Coś gadamy, klimat nam się wkręcił pomimo kiepskiego filmu, a pies nagle zaczął się gapić w ścianę przekręcać dziwacznie głowę, warczał i szczekał jak nie on :P Quote
Dzikie nieporadne Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Ja myślę że to jest po prostu tak że człowiek się tego spodziewa i jego zachowanie psu sugeruje że takie coś się dzieje, pies się wkręca no i potem wkręca człowieka no i wtedy tak w koło :) Quote
Pani Profesor Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 proszę Was, Pat jak złapie taką zwiechę,to nie wiem czy uciekać, czy się przyglądać ścianie razem z nim :roll: szukam jakiejś muchy czy czegoś, na co on tam poluje, np. zajączka z jakiegoś odbicia, a nieraz nic nie ma, choć pies siedzi i się gapi skupiony. masakra :diabloti: Quote
Dzikie nieporadne Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Nic dziwnego, psia psychika nie ma łatwego życia, łatwo o nerwicowe zachowania, wrażenie ze coś jest czego nie ma :) Quote
agutka Posted May 26, 2014 Author Posted May 26, 2014 o cześć Magda ;) oj to ja Wam powiem że był czas e Sagat wył po nocach... a to był okres gdzie sąsiedzi masowo umierali ;) mistrzem zawiechy jest Leda potrafi wybiec z łóżka walnąć w szafę bo nie w tą stronę wybiegła zaspana i przypatrywać się w sufit :evil_lol: Quote
*Magda* Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 [quote name='agutka']o cześć Magda ;) oj to ja Wam powiem że był czas e Sagat wył po nocach... a to był okres gdzie sąsiedzi masowo umierali ;) mistrzem zawiechy jest Leda [B]potrafi wybiec z łóżka walnąć w szafę [/B]bo nie w tą stronę wybiegła zaspana i przypatrywać się w sufit :evil_lol:[/QUOTE] Musi to świetnie wyglądać :evil_lol: Quote
gops Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Zdjęcia Ledzi na plaży świetne ! Jakby robione jakąś lustrzanką :) Ja teraz cały tydzień wstawałam o 5 rano żeby psa wybiegać na maxa przed 7-8 bo zaczynało się już o tej porze robić gorąco a mój pies już przy 25 leży nie żywy w cieniu . Quote
agutka Posted May 26, 2014 Author Posted May 26, 2014 Madziu- ona jest cała niepełnosprawna ;) Gops- dzięki, ten aparat nawet fajnie robi fotki ale tylko na plaży ... ostatnio go resetowałam bo popsuło mi się coś w nim i czekam aż jedna z koleżanek pomoże mi go ogarnąć i jest taka cicha nadzieja że zacznie pstrykać fajnie w każdym miejscu:evil_lol: Leda w zeszłym roku aż tak nie cierpiała przez te upały a w tym masakra :roll: Quote
Dzikie nieporadne Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Lejdi w ciemnościach zwykle ma tak, że wpatruje się na pustą ulice jakby tam ktoś podejrzany albo kot był, kiedyś znalazła wielki kawal chyba świni czy czegoś i ja się wczułam w tą akcje i przestraszyłam się, myślałam ze to na pewno człowiek :D My teraz jak nie idziemy na plaże albo do lasu, to długi spacer robimy po 18 ;) Quote
*Magda* Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 [quote name='agutka']Madziu- ona jest cała niepełnosprawna ;) [/QUOTE] Jak tak można o swoim psie :mad::eviltong: Quote
Pani Profesor Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 [quote name='Mada95']Lejdi w ciemnościach zwykle ma tak, że wpatruje się na pustą ulice jakby tam ktoś podejrzany albo kot był, kiedyś znalazła wielki kawal chyba świni czy czegoś i ja się wczułam w tą akcje i przestraszyłam się, myślałam ze to na pewno człowiek :D My teraz jak nie idziemy na plaże albo do lasu, to długi spacer robimy po 18 ;)[/QUOTE] ja nie łażę już ze swoją wszą nocami po leśnych okolicach, bo odkąd raz się przytrzymał przy krzakach, zdębiał i...zaczął MACHAĆ OGONEM :crazyeye: to już mi się całkiem odechciało. dodam, że on nocą jeży się i zatrzymuje na najmniejszy odgłos, jakiś świst, tu jeż przebiegnie, tu to,tu tamto...ale machał ogonem gapiąc się w głębokie i ciemne jak w dupie krzaczory :placz: a on macha ogonem tylko na ludzi! :placz: NIGDY więcej :diabloti: do dziś mam zakwasy jak sobie przypomnę ten galop do domu.. Quote
Dzikie nieporadne Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 My czasem chodzimy biegać po lesie, ale ja się nie przejmuje jak ona to robi, sądzę że to przez stres, zmęczenie albo lękowe jak jest ciemno i dlatego jej się wydaje że coś jest, bo pies jak i jego zmysły nie są nieomylne tak jak i ludzkie, wiec jak ja NIC nie widzę to się nie przejmuje ;) Quote
agutka Posted May 26, 2014 Author Posted May 26, 2014 ja i moje psy nie musimy nic widzieć w krzakach w nocy... wystarczy że dziki mi pod nosem przeleciały i już bardzo dziękuję za wieczorne spacery:diabloti::diabloti: Magdabroy- nie poznałaś mojego prosiaka ... gdyby tak było potwierdziłabyś niepełnosprawność :eviltong: Jak to mówi Onomato Peja - mam psa dresa :cool3: dreees fajny jest:) [IMG]http://oi62.tinypic.com/b8l3md.jpg[/IMG] Quote
*Magda* Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Ślicznie wygląda w dresie :loveu: Jak Ty masz psa dresa, to sama jesteś dresiarą :diabloti: Wychodzi na to, że nie poznam jej za rok tak jak planowałam :shake::-( Bo chyba pojedziemy na urlop nad morze do Włoch, a nie do Polski :eviltong: Quote
agutka Posted May 26, 2014 Author Posted May 26, 2014 o nie ja dresa nie toleruje ;) weź jakie znowu Włochy....:roll: nasz Bałtyk najlepszy ;) Quote
Pani Profesor Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 obożenko, jaka Ledzia wystrojona :loveu: Patryk by stał z jednym rękawem naciągniętym, drugim poszarpanym i wiszącym, a obok na podłodze byłaby plama mojej krwi :diabloti: Quote
Recommended Posts