Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
22 godzin temu, majoka napisał:

wyobrażam sobie Kurzyka w akcji :P

Weeeź, to jest straszne. On chroobliwie gryzie nawet jak się domaga pieszczot (wczoraj przylazł, siadł obok mnie i gapi się na komputer. nagle pac! zaczął wgryzać się w moją rękę... dopiero puścił gdy go trzasnęłam ciężkim przedmiotem leżącym obok i wyrzuciłam z pokoju, za 10min siedział mi na kolanach i się przymilał...), a jak jest u weta to już w ogóle tragedia. Zwłaszcza, że w razie potrzeby dostaje głupiego jasia - ale by on zadziałał, musi kocur dostać końską dawkę. ten kot naprawdę jest nawiedzony :p.

Morus nie lubi wetów, ale jakoś umiem go opanować... Kotów za nic. Zdrapkę jakoś ujdzie, ale z Kurzykiem to jest koszmar. Nie wiem, jak ja pójdę za miesiąc z nim na szczepienia :p

Posted

byłam świadkiem u weta jak kobita przyszła z kotem w stanie fatalnym... trzasło auto.. kot prawie w agoni a gdy wet chce wbit igłę cyrk się rozpoczyna :p

w skrócie zerknijcie jak wygląda rana po elektryku ;) jak widać łapa w doskonałym stanie dzień po zabiegu. następne widzoczny nadziąślak który rozciąga się na podniebienie / i juz po czyli brak zęba ranka lekko różowa bez konieczności przemywania czym kolwiek no i na koniec Sagat na opalanku ;) to nic że posypałam tam nasionami  trawy.. :p

ra1.JPG

ra2.JPG

ra3.JPG

ra4.JPG

Posted

no dla mnie elektryk to fajna sprawa... bez szwów, przemywania i pilnowania ran -rewelacja. 

Sagat się w końcu nie ślini, dziwnym sposobem ma więcej energii i apetytu ;p 

Szczurki czują się dobrze ;) teraz ciepło straszliwie to więcej śpią niż latają choć lysa całkowicie oślepla :( ma wrzody na rogówce ... ale je ,szaleje, bije kumpli więc jakoś nauczyła się z tym żyć

• 1 month later...
Posted

Witajcie :) Sagat już nie pamięta  że było coś majstrowane przy zębach :p 

Niestety 3 dni temu pożegnałam się z następnym szczurkiem :( te choróbska straszliwie szybko zabierają moje maleństwa... pozostały tylko 3 łobuzy ehhh..

Aluś- powiem szczerze że wilku kompletnie nic się nie zmienia... jak na 11 rok trzyma fason, ryjek mało zapruszony siwizną ,jedynie do niedołężność większa ;)

Posted

Współczuję Ci... :(
Dlatego ja nie mam od paru lat gryzoni, zawsze rozstania mnie mocno bolą, a niestety te gryzonie nie są długowieczne.

Cieszę się, że szynyszle żyją ok 20lat - nasza jest z nami od 7mu i jeszcze jest pełna wigoru... Może kiedyś się skuszę na parkę szynszylową - ale to już u siebie...

• 1 month later...
Posted

Dawno ale widzę że bardzo dawno nas nie było :p w sumie to nic się nie zmieniło, troszkę urlopu, troszę zabawy i po wakacjach... Sagat jednak coraz gorzej... niby wigor jest ale po ostatnim grzybobraniu stwierdzam ze spacer to max 30 min i tym sposobem już nigdzie z nami nie pojedzie :( Ledzia miała kontrolę serducha, wszystko bez zmian <3 nie mam martwic się serduszkiem, może aktywnie spędzac czas choć i tak z niej leniuch się zrobił :p badaliśmy także tarczyce bo pulpet nie chciał schudnąć... czekam na wyniki jeszcze. Młoda to pies który wypełnia ubytki dwóch pozostałych ;)  czasem wpadniemy na gryzienie gdzie ma okazję się wyszaleć a jednocześnie popatrzec czy robi postępy w nauce niektórych komend.

skok.JPG

dar.jpg

k1.JPG

k2.JPG

k3.JPG

Posted

to bardzo nam miło <3 tak , starośc jest straszna niestety :( Pod naszą krótką nieobecność moja babcia się przewróciła prawdopodobnie przy swoim łóżku i nabiła sobie niezłe limo... dobrze że w oko nie trzasnęła bo byloby nie ciekawie... człowiek i zwierz słabnie z roku na rok ,z miesiąca na miesiąc... i my młodzi tez będziemy (o ile dożyjemy) w takim stanie... natura nie pomyślała :/ 

a tak ogólnie to z Ledą mam okropny problem z zębami.. przeciez niedawno miała czyszczone a kilka dni temu otworzyło się dziąsło i wystawiło zgnite korzenia... jest na antybiotyku i niedługo rwanie. Powoli temu psu wychodzą wszystkie zaniedbania poprzedniego "właściciela" .