Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ech Lejdzion , Lejdzion ...

Zgredek Anity też ma niedomykalność zastawek , zawsze w razie czego można się poradzić kogoś czyj psiak jużchoruje . Cholera czy psiaki też muszą ?

Posted

Majoka, wetka odtykając kanały stwierdziła ze nie były one jakos zapchane :/ test suchego oka miała robiony przy wyciekach i nic nie wykazało ... teraz przy uśpieniu zrobiła z ciekawości i wyszło 4 a powinno byc 9-10 w jakiejś tam skali, ale że pies był na głupim to test nie miarodajny.. więc w następnym tygodniu idziemy na kolejny teścik ehh..

Alicja wet nie kazał się martwić i w dodatku kiedyś ekg tez wykazało delikatny problem ;) po wakacjach kolejne echo i porównamy czy postępuje chorobai w jakim tempi bo kardiopatia to "jeszcze" nie jest ;) leki tez nie wdrążone bo jakmi tłumaczono raz się da to już dożywotnio a tak lepiej kontrolować echem. 

Najbardziej mi szkoda tego że chcialam wprowadzić treningi i wystąpić w PBS w Białymstoku a tak teraz duuupa , cóż odchudzić troszkę muszę i ciekawi mnie jaka forma ruchu byłaby optymalna bo jak wiecie Leda to nadpobudliwiec okropny...

Posted

tak, dalej barf ;) mam kabelek ... był w szczelinie w łóżku :p 

Alicja aktywność chyba w normalnym trybie byleby nie zajechac psa jakimś sporym wysiłkiem typu biganie przy rowerze czy targanie opon. Pływanie u niej cienko :p tylko jak ja jestem w wodzie i ją wołam to podpływa bo musi byc przy mamusi :)

Posted

Jak widac kazde z psów żyje swoim tempem =D  

Leda jest mistrzem przepracowania... coś poszarpie odsypia 2 godziny, rundka po odrodzie czy działce następne 2 godziny odsypia to jest leń panetntowany :p 

najlepsze w tym wszystkim że ona rano już jest zmęczona :p nie jest to oczywiście nic związane z sercem .. ten typtak zaczął miec ;)

Posted

Hej

Widzę,że idealnie trafiłam-akurat na zdjęcia ! I to całej trójki,wspaniałe :) Sagacik bardzo elegancki w pomarańczu

Powiedz mi czy pierwszy raz badanie serducha-u Ledy robiłaś bo coś Cię zaniepokoiło,czy tak profilaktycznie? Zastanawiam się czy robić Erykowi-nie widzę nic niepokojącego,tylko ze wzgl na predyspozycje "rasy".I czy wtedy pies musi być unieruchomiony? /nie mam pojęcia jak wygląda takie badanie/

Posted

2 lata temu miała ekg i tam coś się ukazało ale wet stwierdziłżeby olać więc olałam na te 2 lata ;) Leda miała w końcu czyszczone zęby i przepychane kanaliki a żeby to zrobić trzeba psa uspokoić zastrzykiem, suka nie jest już młoda w dodatku serca dokładnie nie badałam a u bulków równiez wskazane więc nadarzyła się okazja gdyż w planach dodatkowo miałam występy na PBS czyli wzmożone treningi. Przy echu nie usypiasz psa ;) pies ma tylko grzecznie stac jak przy usg ;) 

Prócz okropnego lenia Ledzi nic nie dolega, pewnie i przy tej wadzie mogłaby spokojnie być bardziej aktywna . Jeżeli w waszej rasie jest to tez problemem wartoby to sprawdzic i miec spokój na kilka lat. A co do samego serca to pierwsze objawy omdlenia i kaszel.

Posted

no jest różnica kolosalna :/ ale puki co nie myślimy ile ma na liczniku :p więcej się spokojnie rusza i chyba nieco zrzuciła zwałek tłuszczu, trochę nakręcam na jej ulubioną linę bo przeciez wada nie znaczy leżec sutami do góry :p 

Magda ja nie wiem czy to takie śmieszne :p ileż to ja muszę się napilnowac zeby nie żarła czegoś... w piątek była u weta bo jakies bakterie złapała i sraczka kilka dni..i oczywiście kolejna kasa na psy... eh..

Posted
1 godzinę temu, agutka napisał:

ileż to ja muszę się napilnowac zeby nie żarła czegoś...

U mnie to samo. Kiedyś Edi ze spaceru przyniósł... głowę ryby...

Posted

alez ja pilnuje i z kilometra widzę co lezy na trawie... ale ta małpa ma gdzieś tajemny dostęp... wczoraj siatkę wydaliła.. zabic to mało... czekam na wystawębw Gdyni i zakupię jej fizjologa i tyle będzie ze spacerów.. choć i w domu powinna w nim chodzic =D 

co do znalezisk... głowa ryby to całkiem fajna zapachowa bomba :p Leda kiedyś w jeziorze znalazła zgnity kawał schabu z kością... wyrywając jej to z paszczy o mało sama nie zwymiotowałam... smród chodził za mną jeszcze dwa dni .. fuj =D

Posted
O 29.04.2016o09:06, agutka napisał:

co do znalezisk... głowa ryby to całkiem fajna zapachowa bomba :p Leda kiedyś w jeziorze znalazła zgnity kawał schabu z kością... wyrywając jej to z paszczy o mało sama nie zwymiotowałam... smród chodził za mną jeszcze dwa dni .. fuj =D

O fuuuj :P

Posted

No nieźle macie ;)

Erman to nawet jakby świeże mięsko znalazł to nie weźmie...no chyba,że parówka ;) Pani w zoologicznym próbuję go zawsze czymś poczęstować i wszytko ląduje na podłodze

Posted

Erykowa to u mnie tylko taki Sagat potrafi być "delikatny" na poczęstunki :p świnie zeżrą wszytko ;)

Wczoraj była taka oto rozrywka ;) Nora była w 7 niebiebo mogła targać ,szarpać,jęczeć =D tylko nieszczęsny wystrzał z bata ją onieśmielił...  trzeba będzie nad tym popracowac bo strzał potrafi mi psa na tyle wyciszyć że się odwraca od gryzaka jakby szukała ujścia z tej sytuacji

ip1.JPG

ip2.JPG

ip3.JPG

ip4.JPG

ip5.JPG

• Upvote 1