Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest ursa81
Posted

Właśnie mam w rękach "Psy Myśliwskie" :)
Bardzo dziękuję Pani Hannie Ludowicz za wielkie serce, niesamowitą życzliwość! Jest Pani wspaniała! Pisząc do Pani po raz pierwszy maila z nieśmiałym zapytaniem o pomoc nie sądziłam..., mówiąc szczerze nie liczyłam na aż tak wiele... i jak bardzo pozytywnie się rozczarowałam! :loveu:

Dawno mnie nie było. Co u Dziadunia? Co u Was dziewczyny?
Jakiś odzew po artykule?

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Fiorka
Posted

Oby coś się ruszyło ... szkoda kolejnej tułaczki i niepewności w życiu Dan ...
To czasopismo czyta wiele miłośników od serca - nie wszyscy mają internet - zwłaszcza starsze pokolenie, więc nadzieja jest.

Tymczasem dodam że od ostatniej aktualizacji na gratce ogłoszenia o Dante - obejrzało 1909 osób. Bez skutku, a raczej z marnym.

Posted

Witamy!
Na razie nikt się nie odzywa jeśli chodzi o chętnych by adoptować naszego kochanego emeryta. A chłopaczek sobie drepta po ogrodzie swoim staruszkowym tempem ;).
Jak tylko coś się zacznie dziać to dam znać - tzn. coś z adopcją. Tymczasem może sobie u mnie tak dreptać ile chce...
Poglębiają się natomiast jego zadyszki, coraz szybciej się męczy i trudno mu ustabilizować oddech, poza tym wszystko bez zmian czyli ok.
Zdjęcia później. Bo nie mam nic nowego od ostatniego razu :lol:.
Cały czas przybiera jak go chciałam wczoraj podnieść, jak to robiłam w pierwsze dni gdy przyjechał to mało nie padłam!! Kabanek, ale dobrze bo jakby co, to zimą tłuszczyk mu się przyda.
Pozdrawiamy, ślemy łapy cztery x cztery:loveu: I cały czas serdecznie dziękujemy za pomoc dla Dantusia od Was kochane dziewczyny.

Kaśka i wyżły

Posted

Tymczasem tylko jeden Pan spod Bydgoszczy. Ale powiedziałam mu co i jak z Dante i jego podejściem do życia w domu, na ewentualnym piętrze i o kupach... Prosiłam by jeszcze to do jutra przedyskutował z żoną... no i poczekam do jutra, choć jakoś jestem bez wiary ale mam nadzieję, że się pomylę...
Dam znać w razie czego.
Pozdrawiam serdecznie
Kaśka i wyżły

Posted

:loveu::loveu::loveu:
JEST NOWY DOM!!!!!!!!
JUTRO JEDZIEMY!!!!
MILI LUDZIE, DWA WYŻŁY, DOM Z OGRODEM, CIEPŁY GARAŻ NA ZIMĘ I ŁADNY KOJEC Z BUDĄ NA LATO. CHCĄ GO JUŻ "DO KOŃCA".
MY GO ZAWOZIMY BY OBEJRZEĆ WSZYSTKO I POROBIĆ ZDJĘCIA.
POD BYDGOSZCZ.
JUTRO WIĘCEJ INFO.
PAŃSTWO Z ARTYKUŁU W "PM" NAS ZNALEŹLI!!!!!!!

RADOCHA DZIEWCZYNY I CHOPAKI!!!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol:

Kaśka i wyżły.... (ja muszę ochłonąć :p)

Posted

oo rety!!!:multi: to ten sam Pan, który wcześniej już dzwonił??? zdecydowali się??? jak się cieszę i mocno trzymam kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie.
Potrzebujesz coś na paliwo?

Posted

Mamy do przejechanie jakieś 150 km w jedną stronę, nowy domek jest na drodze wylotowej z Bydgoszczy na Gdańska w okolicach Stronna. Właśnie rozmawiałam z kobietką. Nie ukrywam, że część ze 100 od Agnieszki (i Amber :p) Dante już przeżera - bo apetyt ma! Ale wszyscy mi tak pomagacie cały czas, że ja nawet nie śmię prosić o więcej.
Nowy domek już się na Dantusia szykuje: baloniki, dywaniki etc. ;)
W każdym razie ja go kaniutkiego tak czy tak powiązę swoim autem, nie będę juz nikogo angażować, tymbardziej, że chcę zrobić zdjęcia i obejrzeć wszystko wnikliwie. Jeśli ktoś może to małe wsparcie się przyda. Cały wyjazd zamknie się w kwocie około 150 złotych.
Mam całą torbę nowych witaminek dla Dantusia, która też pojedzie z nami.

Guest ursa81
Posted

Kurcze... kciuki, kciuki, kciuki :kciuki:
Finansowo stoję tragicznie, nie mogę niestety pomóc :-( ale kciuki ściskam!
Oby tylko wyżły się zaakceptowały!

Posted

Sprawdzam, sprawdzam, ze względu na sprawdzanie wszystkiego przełożyłam już wyjazd na czwartek, na chybcika nie ma co:razz:. Mają się przygotować przez jutrzejszy dzień i w czwartek do południa. Pojedziemy po południu bo nie mam klimy a cały czas jest gorąco. Nie wiem czy nie wpadnę jeszcze po drodze do weta osłuchać malucha przed zmianą domku.
W nowym domu są WNS i WNK więc będzie prawie jak u mnie, może nie zauważy róznicy :lol:.

damy radę, nie oddam go byle gdzie!!!!:mad:nie z jego apetytem :diabloti:

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Czekamy z niecierpliwościa na wiadomość i cały czas trzymamy kciuki i łapki,

tanitka napisał(a):
czekam, czekam tylko na dobre wiadomości;)

...i trzymamy...

Posted

kochane dziewczyny!!
przepraszam, że się nie odzywam ale wczoraj i dziś mialam urwanie głowy w pracy :placz:
Pani dzwoniła do mnie wczoraj wieczorem i adopcja jest ok i aktualna ale wieziemy Dantusia dopiero w poniedziałek, bo do nich na weekend przyjeżdża dużo gości i nie chcą staruszka od pierwszego dnia stresować, przepraszala bardzo i umówiliśmy się na poniedzialek po południu...
Myślę, że wszystko będzie w porządku. Uprzedzałam ich, że biorę aparat i chcę pozostać w kontakcie.
Tak więc wybaczcie mi brak informacji, mogę sie jeszcze troszke nacieszyć naszym "Dziaduniem". Na pewno po powrocie od razu zamieszcze zdjęcia w poniedziałek. Ale kciuków nie puszczać proszę mimo wszystko!

Na marginesie dodam, że jak na całą stronę w PM to i tak zainteresowanie pomocą Dante jest niewielkie. Odezwał sie jeszcze jeden Pan ale kiedy zaproponowałam mu 7-letnią wyżlicę z innego wątku dogo to od razu się wycofał :mad: nie udało sie upiec dwóch pieczeni przy jednym ogniu, ale czekam na kolejnych chętnych...

Pozdrawiam serdecznie Kaśka i szczęśliwe wyżły trzy;)

Posted

Odezwał sie jeszcze jeden Pan ale kiedy zaproponowałam mu 7-letnią wyżlicę z innego wątku dogo to od razu się wycofał

a to niby dlaczego? chciał mieć tylko psa z "gazety", czy wogóle nie przemyślał sprawy??:shake:

Trzymam za Dantego cały czas!!:lol:

Posted

Odpisał mi Tanitko, że sunia wymaga zbyt dużego nakładu... a oni nie mają warunków. A Dante to istna rozkosz - zdrowiutki młody psiak i to w dodatku po szkoleniu... chyba nie doczytał:mad:.
Dantuś śmiga ;) energicznie po ogrodzie. Ubiegłą noc przechodzil prawie całą, jak wartownik. Odpowiedzialny starszy pan :loveu:.

Pozdrawiam

jak tylko ktoś się jeszcze odezwie to będę informować o Piance i reszcie wyżełków