inka33 Posted October 2, 2016 Posted October 2, 2016 Mordeczko śliczna, buziole w nochala! :) I pozdrowionka dla Twojej Rodzinki! :) Quote
Radek Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Od wczoraj siedzę jak na szpilkach:( Przy okazji szczepienia Gajulec miał robione badanie krwi. Wczoraj odebraliśmy wyniki i wyszło, że Gajka ma zdecydowanie za mało płytek krwi. Pozostałe wyniki w normie, niby Gajula zachowuje się normalnie, ale pani doktor zaleciła USG bo płytki zaniepokoiły. USG jutro. Cały jestem w nerwach. Quote
Radek Posted October 12, 2016 Posted October 12, 2016 Już jesteśmy po USG. Wszystkie narządy wewnętrzne w porządku. Mamy obserwować, jak się Gajulec zachowuje i w razie czego (odpukać!) zgłosić się do lecznicy. Za miesiąc mamy zalecone kolejne badanie krwi. Mam nadzieję, że wszystko jest i będzie w najlepszym porządku. Gajulka podczas USG była bardzo grzeczna, w odróżnieniu od szczepienia i pobierania krwi, gdzie miała chęć zjeść panią doktor:) Quote
Gusiaczek Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Miejmy nadzieję, że to małe, bez znaczenia zawirowanie. Powodzenia :) Quote
Radek Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Niby pani doktor mówiła, żeby się nie denerwować, ale i tak będę się denerwował do następnego badania. Quote
elficzkowa Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Będzie dobrze, trzymam kciuki za cudną Gajunię Quote
inka33 Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Dołączam do zaciskania kciuków za dobre wyniki! Quote
Radek Posted October 19, 2016 Posted October 19, 2016 Jak wszyscy trzymają kciuki to musi być dobrze. Gajulec niezmiennie wygląda dobrze i jak zwykle bywa niemożliwy:) Quote
Radek Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 Dzisiaj byliśmy z Gajulcem w gościach i w psinkę coś wstąpiło:) Cały czas domagała się uwagi, zaczepiała, poszczekiwała, a jak się ktoś nie interesował to kradła kapcia i biegła z nim na sofę. Teraz mała mordka śpi zmęczona po wrażeniach dnia. 1 Quote
Gusiaczek Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 Czuła się ozdobą Towarzystwa, a Wy co ? ;) Quote
Radek Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 Nie dość, że ozdobą to jeszcze najważniejszą postacią;) Ten typ tak ma. Quote
Radek Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 4 godziny temu, inka33 napisał: A to ci modelka! :):):) Po prostu wyjątkowa psinka:) Pewnie w sobotę będziemy powtarzać badanie krwi. Psinka jest w dobrej formie, więc mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku (nerwy jednak są). Nie wiem czy wiecie, ale Gajulec jest kluskojadem. Gdy gotujemy makaron albo robimy inne potrawy "kluskowe" Gajka dostaje małpiego rozumu. Potrafi usiąść i gadać, aż dostanie kawałek do pyszczydła:) Quote
Gusiaczek Posted November 9, 2016 Posted November 9, 2016 Ovo też kluchi uwielbia, ale niestety nie służą jej :( dlatego bardzo rzadko jest częstowana jednym lub dwoma Quote
Radek Posted November 9, 2016 Posted November 9, 2016 Gajulcowi kluchy chyba nie szkodzą, przynajmniej nic złego nie zauważyliśmy;) Jednak kluchy są ściśle wydzielane, bo Gajka jest mała i przy zbyt dużym spożyciu moglibyśmy mieć w domu kulkę na krótkich łapkach,a dla długiego psa nie jest to najlepsze na kręgosłup. Quote
Radek Posted November 12, 2016 Posted November 12, 2016 Gajulka miała dziś powtórnie pobieraną krew do badania. Wyniki poznamy w poniedziałek. Na pewno nie zaszkodzi trzymanie kciuków. Muszę pochwalić małą mordkę bo zachowywała się wzorowo i wcale, a wcale nie chciała zjeść pana doktora:) Quote
Radek Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Dzisiaj Asia odebrała wyniki Gajulca i niestety płytki dalej kiepsko:( Jest to dziwne, bo USG w porządku, mała mordka osłuchana, wymacana i też nic złego nie widać. Przy niskich płytkach powinna być gorsza krzepliwość (o ile się nie mylę), a po pobraniu krwi szybciutko przestaje płynąć krew. Dziś nie było po południu pani doktor prowadzącej Gajkę, więc jutro (albo pojutrze, zależy jak szybko uda mi się wrócić z pracy) idziemy do pani doktor prowadzącej małą mordkę i będziemy się zastanawiać dalej. Pozostałe wyniki w normie, więc istnieje możliwość, że ten typ tak ma (i oby tak było). Quote
Gusiaczek Posted November 15, 2016 Posted November 15, 2016 10 godzin temu, Radek napisał: Pozostałe wyniki w normie, więc istnieje możliwość, że ten typ tak ma (i oby tak było). I tego się trzymamy! Będzie dobrze :) Quote
Radek Posted November 15, 2016 Posted November 15, 2016 Zanim pójdę spać podzielę się wieściami z wizyty w lecznicy. Pani doktor prowadząca Gajulca obejrzała wyniki i powiedziała, że z płytkami nie jest dobrze, ale poza tym krew wzorowa. Przy dobrym wyniku USG, osłuchu i ogólnie wszelkich badań wygląda to dziwnie. Jutro mamy przyjść po leki (nie było w lecznicy, trzeba było zamówić). Leki będziemy podawać przez 3 tygodnie, a później ponowne badanie krwi. Oprócz tego dostaliśmy zalecenie, co obserwować i w razie zaobserwowania tego, czego być nie powinno (odpukać...) szybciutko do lecznicy. Jeśli płytki wzrosną po lekach, znów trzeba będzie badać krew. Na razie mam się nie denerwować (łatwo powiedzieć) i czekać na rozwój sytuacji. Może być też tak, że leki trzeba będzie podawać zawsze. Denerwuję się jak nie wiem co:( Zupełnie mi się nie podoba, że psy czasem chorują. Cały czas mam nadzieję, że ten typ tak ma, ale to okaże się dopiero za jakiś czas. A Gajulec wesoły i niemożliwy jak zawsze:) Quote
Gusiaczek Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 Trzymam kciuki, serdecznie wspierające myśli przesyłam wraz z miziankami dla Niemożliwca Gajulca :) Quote
Radek Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 Lek odebrany, kolejne wskazówki od pani doktor odebrane. Podajemy lek, czekamy na poprawę i oczywiście prosimy o zaciskanie kciuków. Na wieczornym wyjściu z Gajulca wyszła taka cholera, że trudno było mieć wątpliwości co do stanu zdrowia, a teraz mała mordka siedzi i domaga się przysmaków:) Quote
Gusiaczek Posted November 17, 2016 Posted November 17, 2016 19 godzin temu, Radek napisał: Na wieczornym wyjściu z Gajulca wyszła taka cholera, że trudno było mieć wątpliwości co do stanu zdrowia, a teraz mała mordka siedzi i domaga się przysmaków:) W końcu to Mała Wojowniczka i za darmochę piłować się nie będzie ;) Quote
Radek Posted November 17, 2016 Posted November 17, 2016 Tylko że mała wojowniczka chyba przedawkowała wczoraj smaczki bo, niestety, skończyło się czyszczeniem dywanu;) Teraz dla odmiany mała mordka opycha się karmą. Quote
Recommended Posts