Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 27.12.2022 o 07:45, guccio napisał:

Trzymam mocno.

Dnia 27.12.2022 o 08:42, Aska7 napisał:

Trzymam

Dnia 27.12.2022 o 18:34, Nadziejka napisał:

❤️🍀🍀👍

Dnia 26.12.2022 o 23:41, dwbem napisał:

Będziemy trzymać kciuki za Gajulkę oczywiście.

Ja chyba w piątek podjadę do wetów z Maksem bo to już 15-ty rok leci i trzeba zrobić przegląd na wszelki wypadek.

Dziękuję za słowa wsparcia i trzymam kciuki za wyniki badań Maksa.
Dzisiejszy uśmiech Gajulca dla wszystkich 🙂 

f81c2065833e9616.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 28.12.2022 o 13:34, dwbem napisał:

Ten uśmiech od razu poprawia humor na cały dzień.

Mała mordka wygląda cudownie z zadowolonym pycholkiem, jest w niej tyle radości. 
Dzisiejsze USG adekwatne do wieku i stanu zdrowia, więc nie jest źle. Na chwilę obecną czekamy jeszcze na wyniki pełnych badań moczu. 
Gajulka miała ciężki dzień, bo od rana jeść nie mogła, ale nadrobiliśmy po powrocie z lecznicy 🙂 

Posted
Dnia 28.12.2022 o 23:00, Radek napisał:

Mała mordka wygląda cudownie z zadowolonym pycholkiem, jest w niej tyle radości. 
Dzisiejsze USG adekwatne do wieku i stanu zdrowia, więc nie jest źle. Na chwilę obecną czekamy jeszcze na wyniki pełnych badań moczu. 
Gajulka miała ciężki dzień, bo od rana jeść nie mogła, ale nadrobiliśmy po powrocie z lecznicy 🙂 

Fajnie, że już po i żadnych zdrowotnych niespodzianek nie ma🙂

Posted
Dnia 28.12.2022 o 23:11, guccio napisał:

Fajnie, że już po i żadnych zdrowotnych niespodzianek nie ma🙂

I niech ten stan trwa jak najdłużej. 

Dnia 29.12.2022 o 13:44, dwbem napisał:

I super, oby tak jak najdłużej.

Zdecydowanie tak. 

Dzisiaj Gajulka była w lecznicy na szczepieniu. Tak wyglądała szefowa osiedla w drodze

f8dd57483aa92f9c.jpg

A tak w lecznicy

254caac256be5888.jpg

• Like 3
Posted
Dnia 8.01.2023 o 09:23, guccio napisał:

Jak ja lubię ten jej uśmiech.

To taki zaraźliwy uśmiech. Nie sposób się nie uśmiechnąć. 

Posted
Dnia 8.01.2023 o 17:18, dwbem napisał:

Moja Kama też się tak uśmiecha i czruje, żeby ja dopieszczać.

Czarodziejka, jak Gajulka. 

Posted

Dzisiaj zrobiliśmy sobie wyprawę do leśnych okolic. Gajulka była bardzo zadowolona z dreptania w fajnym miejscu

bb0f6f5cb6feed33.jpg

c59233ac75c4e5d7.jpg

Po wędrówce i zapakowaniu psiaków do samochodu miałem wrażenie, że nasze czworołapy odczuwały niedosyt wędrówek

3ce5ca0794836488.jpg

766f998ad1f91d2e.jpg

W sumie Gajka i Iguś chyba zadowolone, bo smacznie teraz śpią. 

• Like 3
Posted
Dnia 15.01.2023 o 17:58, Aska7 napisał:

Ciekawe kto komu zrobił przyjemność 😜

Dla mnie radocha z wyprawy była duża 🙂 

Dnia 15.01.2023 o 20:01, guccio napisał:

Tez się nadreptales🙂

Lubię dreptać z psiakami. 

Posted

I mamy kolejne "przygody". Ostatnio Gajulka miała stan zapalny dróg moczowych. Dostaliśmy leki i na czwartek termin badania moczu. Dzisiaj dzwoniła nasza pani doktor i infekcja minęła. Za to mamy kolejne dolegliwości. PH moczu bardzo wysokie i znowu kryształki w moczu 😕 Na razie podajemy leki, a 9 lutego kolejne badanie. 
Jak zwykle prośba o kciuki. 

Posted

Trzymam kciuki, musi być dobrze. Za to mój stary Maks tydzień temu skończył antybiotyk a i tak juz w trakcie brania i teraz znowu kaszle. Może rzadziej i nie tak gwałtownie ale kaszle. I nadal to nie wygląda na przezięvienie a na to, że coś mu tkwi w gardle ale weci tak nie uważają. Usiłowali mi wmówić, że to może być spowodowane niedoczynnośxią tarczycy ale ta rasa tak ma i żyje długo bez problemów i kaszlu bo znam wiele pinczerów i czegoś takiego nie miał żaden a niedoczynność tarczycy miały wszystkie.

• Like 1
Posted
Dnia 20.01.2023 o 22:48, dwbem napisał:

Za to mój stary Maks tydzień temu skończył antybiotyk a i tak juz w trakcie brania i teraz znowu kaszle

Może powinni coś przeciwzapalnego dać Maksowi? 

Posted

Przecież chyba taki był ten antybiotyk, sama boję się mu coś dawać żeby nie zaszkodzić a do wetów na razie nie mam ochoty jechać bo znowu powiedzą, że to od tarczycy.

Posted
Dnia 20.01.2023 o 22:05, Radek napisał:

I mamy kolejne "przygody". Ostatnio Gajulka miała stan zapalny dróg moczowych. Dostaliśmy leki i na czwartek termin badania moczu. Dzisiaj dzwoniła nasza pani doktor i infekcja minęła. Za to mamy kolejne dolegliwości. PH moczu bardzo wysokie i znowu kryształki w moczu 😕 Na razie podajemy leki, a 9 lutego kolejne badanie. 
Jak zwykle prośba o kciuki. 

Kciuki trzymam, ale ostatnio jestem zdania, żeby nie trzymać się kurczowo jednego lekarza, tylko konsultować z innymi. Życie i zdrowie psa ważniejsze niż "nafąfanie" doktorka/ki.

Posted
Dnia 22.01.2023 o 14:45, dwbem napisał:

Przecież chyba taki był ten antybiotyk

Ostatnio Gajulka dostała jakiś przeciwzapalny nie będący antybiotykiem. Stąd moje pytanie. 

Dnia 22.01.2023 o 16:49, Aska7 napisał:

Kciuki trzymam, ale ostatnio jestem zdania, żeby nie trzymać się kurczowo jednego lekarza, tylko konsultować z innymi. Życie i zdrowie psa ważniejsze niż "nafąfanie" doktorka/ki.

Dziękujemy za kciuki. 
Mała mordka ostatnio bywała u różnych lekarzy, bo miała całą masę badań, plus infekcje jako bonus. Nawet wyniki oglądała nie tylko nasza pani doktor. Zalecenia w sprawie PH i kryształków takie same w dwóch miejscach.