bric-a-brac Posted May 7, 2017 Posted May 7, 2017 Gucio ma 32 obserwujących... rzadko mi się taka duża liczba trafiała przy ogłaszaniu. Myślałam, że znajdzie szybciej dom. Cały czas ma wyróżnione na olx i podrzucam też. Te Tyśki ogłoszenia też mają wyróżnienia i czasem podrzucam. Kotom chyba rzeczywiście trudniej znaleźć dom. Ale nic to, trzeba czekać :) Quote
sylwija Posted May 12, 2017 Author Posted May 12, 2017 tak. Ester nie żyje. taki młodziutki kociak. To drugie kocie dziecko, które straciłam, i jeszcze Ptyś- szczeniaczek... to nie do zrfozumienia, nie do pogodzenia się jest, że dzieci umierają, że cierpią Quote
sylwija Posted May 13, 2017 Author Posted May 13, 2017 miło mi poinformować, że w dniu wczorajszym dwie koteczki, Mia i Mona, zamieszkały we wspólnym domu zdjęcia jeszcze ode mnie - na razie wystawiają na próbę nowego Pana Jego cierpliwość i dobrą wolę Powodzenia dla Krystian Pastuszko i jego już kocich dziewczynek - ślicznych Mony i Mii nikt nie obiecywał, że będzie łatwo.. trzymajcie kciuki! dziękuję za ogłoszenia :) a wizytę pa robiły Radomskie Koty Ulicy :) Quote
sylwija Posted May 13, 2017 Author Posted May 13, 2017 jak mówiłam, przekleństwo czy zboczenie? nie wiem.. pojechałam w końcu zmienić opony na letnie- najwyższa pora przecież - wczoraj rano pojechałam, i wracając, znalazłam pod lasem koteczkę w ciąży wysokiej, z jednej strony las, z drugiej las, a ona szukała jedzenia zgarnęłam, do weta, od razy zabieg w tempie expresowym, bo ostatni moment i oto ona, Oponka- roboczo nazwana.Ma przepiękne bursztynowe oczy, czego oczywiście nie widać na zdjęciu, bo jest po narkozie. Nawet roku nie ma ta kocia dziewczynka Quote
sylwija Posted May 14, 2017 Author Posted May 14, 2017 Mała PILNIE szuka domu, Wszystko wskazuje na to, że musi być jedynaczką, atakuje koty i musi być izolowana, myślałam, ze to z nerwów/bólu po sterylce, ale jednak nie.. Do człowieka przemiła i kontaktowa mrucząca przylepka Nie ma jeszcze roku, byłabym wdzięczna, gdyby ktoś zrobił jej ogłoszenia. Bardzo proszę.. Quote
Tyśka) Posted May 14, 2017 Posted May 14, 2017 Czyli jednak Mona, a nie Salvador? :) Super, że już są u siebie. Trzymam kciuki za aklimatyzację - dwóm kotom będzie łatwiej, bo mają siebie. Quote
Tyśka) Posted May 14, 2017 Posted May 14, 2017 sylwija, dasz radę zrobić jej więcej zdjęć? Wtedy ogłoszę ją jeszcze raz na olx, ale na inne miasto: https://www.olx.pl/oferta/nakolankowa-proludzka-bursztynka-pilnie-szuka-domu-CID103-IDme4Aa.html Quote
sylwija Posted May 14, 2017 Author Posted May 14, 2017 teraz ona taka w kubraczku, ale spróbuję :) dziękuję :) no tak myślałam i wymyśliłam, że lepiej Mona i MIa. a Sana i Salvador - jakby się im udało razem :) Panienki dają popalić Krystianowi, ale daje radę chłopak. Oby w końcu i radośc z nich miał :) miałam też telefon o Onifar, ale Pan nie odesłał ankiety (trochę też już miałam obawy, bo kotkę wychodzącą ktoś im ukradł..) i o Yumi - wysłałam ankietę. Pan brzmi rozsądnie, tylko nie wiem, czy Yumi się dogadłaby z dugim kocurkiem - on z jedynymi się bawi, z innymi nie lubi. no, ale zobaczymy Quote
sylwija Posted May 14, 2017 Author Posted May 14, 2017 a bursztynka, myślałam, że ktoś się na fb pobawi, bo tu prawie nikt nie zagląda, ale też małe zainteresowanie, a nie mogę zdecydować: " casting na imię nie rozstrzygnięty, głosować można pod postem, podając numer przypisany do propozycji imienia ;)1. Oponka 2. Felga 3. Miszka 4. Amber 5. Pola wygrywa imię z największą ilością głosów, można też przekupić - czyli zaoferować za wybrane imię najwyższą 'łapówkę' " i malutka jest - 3,3 kg :) Quote
Tyśka) Posted May 14, 2017 Posted May 14, 2017 To trzymam kciuki za koty i za Ciebie, sylwija :). Dobrze, że coś ruszyło... Jeśli właściciele (chętni na Yumi) są gotowi i świadomi pracy dokocenia to może warto dać im szansę? Mnie się bardzo podoba Felga :D Choć z niej to taka słodzizna, że bardziej pasuje do niej Amber. Quote
Gusiaczek Posted May 14, 2017 Posted May 14, 2017 Widać, że Mała/Oponka/Felga charakterna dziewucha jest :) Quote
bric-a-brac Posted May 14, 2017 Posted May 14, 2017 4 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Mnie się bardzo podoba Felga :D Choć z niej to taka słodzizna, że bardziej pasuje do niej Amber. Mi też się Felga podoba :D Ale to takie "wewnętrzne" raczej, bo ogłaszać ją z takim imieniem jakoś niekoniecznie :D Także Amber bardziej neutralne :) Tyśka, wrzuciłabyś do ogłoszenia tę fotę jako główną? Ładnie "Felgę" widać w gustownym ubranku, w sam raz, żeby ogłoszenia wyróżnić :) Quote
bric-a-brac Posted May 14, 2017 Posted May 14, 2017 Albo jeszcze inny myk, może zrobię drugie ogłoszenie, trochę zmienię treść, żeby nie kasowali. W sumie im więcej ogłoszeń, tym lepsza szansa dotarcia. edit: https://www.olx.pl/oferta/mlodziutka-amber-bardzo-ufna-i-przyjacielska-wobec-czlowieka-CID103-IDmewhA.html Quote
Tyśka) Posted May 15, 2017 Posted May 15, 2017 Olx, tfu! tfu! nie usunął nam ogłoszeń. Na wszelki wypadek jednak całkiem zmieniłam treść. I dodałam ten uroczy filmik :) Quote
sylwija Posted May 16, 2017 Author Posted May 16, 2017 :) super a usunięte Mia i Mona? - bo wygląda na to, że Krystian się nie podda :) Quote
Tyśka) Posted May 16, 2017 Posted May 16, 2017 5 godzin temu, sylwija napisał: :) super a usunięte Mia i Mona? - bo wygląda na to, że Krystian się nie podda :) Usunęłam :) Cieszę się, że walczy i się nie poddaje! Trzymam kciuki nadal. Quote
sylwija Posted May 16, 2017 Author Posted May 16, 2017 tak. zdaje relację, nie załamuje się ;) dzisiaj wizyta pa dla Yumi mam ankietę dla Onifar, tylko - kto by zrobił wizytę pa w Wiązownej ? macie jakiś pomysł? Quote
Tyśka) Posted May 16, 2017 Posted May 16, 2017 Super, że Yumi ma szansę na dom. W sprawie wizyty w Wiązownej to albo napisac na mazowieckich grupach, albo na grupie wizyt przed/a na fb. Jesteś tam? Można też napisać na miau i kocich grupach. Quote
sylwija Posted May 16, 2017 Author Posted May 16, 2017 noo wiem ale szukam najpierw po znajomych, zawsze pewniejsze :) Quote
sylwija Posted May 17, 2017 Author Posted May 17, 2017 nieźle, ale Pan nie ma zabezpieczeń żadnych aktualnie jego kot nie miał nigdy pokus podobno ma w przyszłym tygodniu coś zorganizować Będę dzisiaj do niego dzwonić i najwyżej się umówię po Quote
Livka Posted May 17, 2017 Posted May 17, 2017 Witajcie :) Fajnie, że coś ruszyło w adopcjach :) Jak co miesiąc dziękuję za wpłatę poli53 - jedyna poza moją deklaracja stała na kotki :) Sylwio wysyłam do Ciebie przelew na 70 zł. Quote
Ellig Posted May 18, 2017 Posted May 18, 2017 Dzień dobry, Sylwia, napisz prosze na watku Klubu WB, jakiej dokładnie pomocy potrzebujesz , klub może Ci przyznać 200-25% na lecznie kotów, chyba ,że poprosisz sbd i Ona zawnioskuje o pomoc dla Twoich podopiecznych w większej kwocie, poniewż płaciła skladki i ma do tego prawo. Dużo zdrowia dla wszystkich! Quote
Recommended Posts