bric-a-brac Posted March 3, 2017 Posted March 3, 2017 Dnia 28.02.2017 o 09:21, sylwija napisał: zrobiłam zbiórkę na pomagam https://pomagam.pl/runa Bardzo ważne, żeby nie umknęło. Pomóżcie i w zbiórce i w jej rozpowszechnianiu :) https://pomagam.pl/runa Quote
Gusiaczek Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Mam nadzieję, że u Livki wszystko w porządku (zniknęła) i nieśmiało przypominam o potwierdzeniu wpłaty bazarkowej dla zwierzyńca Sylwii.... Quote
sylwija Posted March 6, 2017 Author Posted March 6, 2017 chyba ferie mamy :) ale cieszę się, że ktoś zagląda :) bo u nas nieciekawie, Pan Kot teraz druga łapka usztywniona :( teraz druga, prawa tym razem, łapka uszkodzona w nadgarstku Gabriel miał krwawienie z noska i pyszczka :( za to Valerie już bez kubraczka jeszcze Pan Kot czyli Zigi": 1 Quote
sylwija Posted March 11, 2017 Author Posted March 11, 2017 jest niewesoło.. Bardzo choruje i slaby jest Yoszko - mój nastraszy kot, z którym jestem mocno związana. Kociaki borykają się z kocim katarem, a Pan Kot.. Pan Kot - przystojny, mądry kocurek. przyszedł z uszkodzoną lewą łapką, po wyleczeniu jej, ogarnięciu kota(wykastrowanie, odrobaczenie), zaczął sobie wychodzić znów i wrócił po kilku dniach w potrzebie ponownie - uszkodzona prawa łapka :( kolejne usztywnienie - ponad tydzień, a po zdjęciu opatrunku, okazało się, że miejscu uszkodzenia zrobiła się dziura i krwawienie, więc teraz ma już lżejszy opatrunek tylko na nadgarstku. nie wiadomo, czy ktoś mu to robi - może wraca na miejsce, skąd pochodzi i go przeganiają? czy choroba jakaś? oby nie nowotwór..:( jakby tego było mało, nie-najlepsze są wyniki krwi. Wskazują na anemię. No i niestety - wyszedł w teście paskowym pozytywny FeLV, czyli kocia białaczka. Czekam teraz na PCR, który zweryfikuje ten wynik. Jeśli Pan Kot ma białaczkę, będzie pilnie potrzebował domu, który się nim zaopiekuje - bez kotów albo z kotami też pozytywnym. Koszty są bardzo duże. Wszystkich kotów jest 40stka. Ja mało nie zwariuję.. amoże już zwariowałam :( Quote
sylwija Posted March 12, 2017 Author Posted March 12, 2017 słuchajcie, bardzo proszę, o ile ktoś tu w ogóle zagląda, udostępniajcie na fb, wpłaćcie choć 5zł, zapytajcie znajomych- może ktoś może podarować używany sprzęt.. to bardzo ważne. zrobiłam zbiórkę, ale słabo mi idzie, jak wszystko zresztą, a tu chodzi o zdrowie i życie moich podopiecznych https://pomagam.pl/runa Quote
Livka Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 Nie wiem czy dobrze zrobiłam Sylwio księgując całą kwotę z bazarku Gusiaczek na koncie Gucia ? Mam podzielić po połowie czy tak zostawić ? Dziękuję Gusiaczku i przepraszam za moje zniknięcie ... choroba nie wybiera :( Quote
Tyśka) Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 Ciężki okres :( Trzymaj się. Na razie tylko Mia: https://www.olx.pl/oferta/ktoz-jej-sie-oprze-cudowna-puchata-i-mlodziutka-CID103-IDkZ6UE.html Quote
bric-a-brac Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 21 minut temu, Tyś(ka) napisał: Ciężki okres :( Trzymaj się. Na razie tylko Mia: https://www.olx.pl/oferta/ktoz-jej-sie-oprze-cudowna-puchata-i-mlodziutka-CID103-IDkZ6UE.html Wyróżniłam na razie na tydzień Twoje ogłoszenie. Fajnie, że na olx można wyróżniać cudze ogłoszenia;) 2 Quote
Tyśka) Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 1 minutę temu, bric-a-brac napisał: Wyróżniłam na razie na tydzień Twoje ogłoszenie. Fajnie, że na olx można wyróżniać cudze ogłoszenia;) Bardzo dziękuję :) Jak dostanę parę info o innych kotkach i foto to poogłaszam na olx. :) 1 Quote
andegawenka Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 4 minuty temu, bric-a-brac napisał: Wyróżniłam na razie na tydzień Twoje ogłoszenie. Fajnie, że na olx można wyróżniać cudze ogłoszenia;) O! nie wiedziałam, dzięki :) 1 Quote
sharka Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 Wygrzebałam jeszcze zdjęcia Mii z listopada (ze strony Runy ;)) "Mia = roszczeniowa, krzycząca, nie lubi psów i dzieci. nieufna, ale jak sie osmieli, wielka przylepa i wlasnie roszczeniowa taka :)" 1 Quote
bric-a-brac Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 Sharka, cudne te fotki! Tyśka dołączysz je do ogłoszenia? Taka cudna koteczka w tym wieku na pewno znajdzie dom! Szczerze, to wyróżnienie dałam na tydzień, nie na miesiąc, bo wydaje mi się, że to wystarczy przy takim pięknie... Ale jak coś, to będziemy przedłużać. Quote
bric-a-brac Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 A w ogóle uważam, że zwierzaki od Sylwii szybciej by szły do adopcji, gdyby je intensywnie ogłaszać. Jest tu pole do pracy dla osób zaangażowanych. Ja nie zawsze umiem napisać opis, ale gdyby ktoś na podstawie info tu czy na fejsie, czy od Sylwii, lepił teksty, można wtedy iść mocniej w ogłaszanie. Ja w zależności od sytuacji chwilowej mogę pomagać wyróżniać ogłoszenia. To jedyna droga w tej chwili przy zatrzęsieniu ogłoszeń. Quote
sharka Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 bric a zrobiłaś odświeżanie i wyróżnienie czy samo wyróżnienie? Quote
bric-a-brac Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 W ogłoszeniach innych użytkowników mogę chyba tylko wyróżnić (a może nie widzę czegoś, jak coś to dajcie znać). Odświeżanie płatne 1zł dziennie nie widzę nigdzie. A to też jest dobra opcja, bo codziennie za złotówkę ogłoszenie może lądować na górze listy. Jak sama robię wyróżnienia, to z tego korzystam. Quote
sharka Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 Ja zwykle robię odświeżenie 7x ale możliwe że ktoś już zrobił odświeżanie a Ty mogłaś "tylko" wyróżnić. Przy ogłoszeniach jest opcja jedna i druga. Quote
bric-a-brac Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 Jeśli chodzi o promowanie nie włąsnych ogłoszeń, to widzę tylko opcję wyróżnienia. A jeśli chodzi o płatne odświeżanie, to nie korzystam z tej opcji 7x, bo oni wtedy podrzucają w godzinach, które nie są opłacalne. Podrzucenie w środku nocy , czy wczesnym rankiem nie ma sensu. Myślę, że lepiej podrzucać w weekendy, czy popołudnia w tygodniu, gdy potencjalni szukający mają czas całą rodziną oglądać ogłoszenia. Zwykle tego się trzymam jak odświeżam płatnie. A jak u Ciebie z wynikami odświeżania x7? Bo może ja mam złe wrażenie co do skuteczności? Quote
sharka Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 KENZO "lubi koty, psy, do czlowieka musi sie przekonac jest śmiały, ciekawy" "Kenzo, braciszek czarnego Alberta2-2,5 miesiąca, cudaczek puchaty ;)" - post z grudnia odrobaczony Kenzo po prawej: Quote
bric-a-brac Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 Sharka, jak masz wenę na wklejenie fot i opisu do ogłoszenia, to czy Tyś, czy ktokolwiek, to już jest gotowiec do ogłoszenia :) Ja teraz jestem do dyspozycji jeśli chodzi o ogłoszenia płatne. Quote
sharka Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 YUMI "Yumi - w mojej bardzo subiektywnej ocenie - bezbłędny i absolutnie fantastyczny" maj 2016: "Abigail (...) razem z braciszkiem, Yumi - niesamowite kociaki :) nie wiem, dlaczego nie znalazły domków, trafiły do mnie jako maleńkie kociątka, teraz już koło roku mają są urocze, kochane i.. charakterne ;)" "Abigail i Yumi, rodzeństwo z działek. bardzo aktywne, inteligentne kotki. Są kontaktowe w stosunku do człowieka, lubią przytulanie. Wychowują się z psami i kotami, Mają koło roku, są zaszczepione, wykastrowane. Testy fiv/felv - ujemne Preferowany dom niewychodzący, do adopcji razem, lub do innego kotka obowiązuje procedura adopcyjna" "Yumi ma około roku, bardzo energiczny, aktywny, pieszczoch, komunikatywny, zabawowy" "[Maurycy i Yumi] obaj są w tej chwili wychodzący, ale bezpieczniej dla nich byłoby, gdyby nie wychodzili, wiadomo. Ale na pewno musiałyby być okna zabezpieczone, no i trzeba by uważać, bo nęci ich to, co na dworze z innymi kotami funkcjonują u mnie i się dogadują. Ani jeden, ani drugi nie jest konfliktowy. nowe miejsce, nowy kot - początki z reguły są trudne, muszą się do siebie przyzwyczaić. Generalnie i Maurycy, i Yumi, są proludzcy, jak coś chcą, to gadają. Jedzą głownie suche, ale lubią i mokre, i serek wiejski light i jakąś odmianę czasem :)" odrobaczony Quote
bric-a-brac Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 Ester to chyba chłopak, i z tego co na fb widzę, to aktualnie choruje :((((( Quote
sharka Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 dzięki bric, właśnie też zobaczyłam, podmienię na Yumiego Quote
sharka Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 GABRIEL (jeśli z nim wszystko ok, bo miał krwawienie z noska) "jeśli ktoś myśli o adopcji kota - polecam Gabriela Piękny dystyngowany młodzieniec o dobrym charakterze zrównoważony bardzo inteligentny "Braciszkowie dwaj -Gabriel elegancki i Rafael delikatny i wrażliwy- szukają domuwychowane z kotami i psamicudowne kocurki dwa - kochane bardzo i inteligentne bardzoGabriel pewny siebie Rafael nieśmiały adopcja TYLKO razem lub na dokocenie" "Gabriel i Rafael zostali wykastrowani" Quote
sharka Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 "śpiący Gabriel :)ktoś, kto go adoptujeto prawdziwy szczęściarzGabriel jest niezwykły,po prostu..nic dodać, nic ująć. " "Gabriel - jeden z dwóch aniołków z lasu spod Warkisobie śpi, oparty o Sonięniesamowity z niego kocurek, cudnie mruczy, jest odważny, elegancki, i taki.. bezstresowy :)i też do adopcji" Quote
Recommended Posts