Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moze zmiana imienia to faktycznie nie jest zły pomysł-nawet na MONGO-brzmi dużo lepiej. No i może pozwoli mu odciąć złą passę?

Chętnie zrobiłabym mu plakacik jeśli tylko byłby ktoś chętny do rozwieszenia go (mogę pokryć koszt drukowania lub wydrukować i przesłać pocztą).

A czy np wyciągnięcie go do hoteliku mogłoby coś zmienić? Mam na myśli nie hotelik, który byłby płatną formą schroniska, tylko taki, w którym z psem mógłby ktoś pracwać/oswajać go? Nie wiem jak w Waszej okolicy to wygląda, czy są w ogóle takie hoteliki? Tak sobie głośno myślę co by tu zrobić, żeby nie musiał spędzić kolejnych lat w schronisku. Strasznie mi go szkoda :-(

Posted

po 1 zmiana imienia-glupi pomysl...tyle lat pies ma imie Mongol(nie brzydkie)i nagle ma byc zmieniane na Mongo?jak ktos mialby go pokochac to pokochalby nie zaleznie od tego czy ma koncowke ł:eviltong:(przyklad psiaka o imieniu Pryszcz,ktory ma dom;) ) co do plakatow-jak chcesz zawsze mozesz zrobic nikt nie zabrania tylko pisałysmy z wlasnych doswiadczen ze nie daje to jakichkolwiek rezultatow przynajmniej w naszych okolicach..:roll:a co do hotelu...gdyby byly pieniadze to oczywiscie czemu nie ale np w schronisku jest wiele starszych schorowanych psiakow,ktore potzrebowalyby hotelu napewno bardziej,ale niestety takowego sprawdzonego nie ma a jak sa super tymczasy to sa bardzo drogie...:oops:

Posted

ok, bardzo przepraszam, że w jakikoliweksposób chciałam pomóc. skutecznie mnie zniechęciłaś. mimo wszystkozaMongoła będę trzymać kciuki (mam nadzieję,że to mogę choć pewnie też nie przynosi żadnego skutku)

Posted

Ja naprzykład na allegro napisałam mu na fotce MONGO a w opisie Mongo/Mongoł. Wydaje mi się, że to imię to jednak jest jakiś problem - jak słyszę jak dzieciaki się wyzywają od "Mongołów i Downów" na podwórku. Mówię tylko o sensie "reklamowym". Oczywiście, że jak go znacie 9 lat jako Mongołka, to zmiana imienia w ogłoszeniu jest dla Was przykra i dziwaczna, ale dla ludzi, którzy się mają natknąć na ogłoszenie - "Mongo" po prostu nie budzi negatywnych skojarzeń.
Przecież to chodzi tylko o literki, a nie o to jak go wołacie naprawdę. :roll:

No ale tak naprawdę, to wielkim problemem wydaje mi się jego strachliwość i to, że nie pozwala sobie zapiąć smyczy. Przy tym - problem jakie będzie miał imię w ogłoszeniach - zupełnie blednie. :shake:

Posted

cioteczki... Z Mongołem to jest tak, że ja go mogę głaskać, w boksie nawet po mnie skacze i bardzo sie cieszy, ale musiałam na to pracować kilka dobrych lat, bo kiedys reakcja była o wiele gorsza, a raczej jej wcale nie było, bo Mongoł zaraz uciekał... Nie wiem czy nie za mało czasu mu zostało, żeby go wyciągac do hoteliku, żeby poraz kolejny musiał się przyzwyczajać i oswajać z nowym miejscem, chyba powinniśmy bardziej skupić się na znalezieniu domku docelowego, jak myślicie?
Co do imienia no to cóż, nie jestem tego zwolennikiem, bo od wielu długich lat wołam na niego tak a nie inaczej, ale jesli miałoby mu to pomóc....

Posted

Bjuta napisał(a):
Dobrze, bo ban krótki, za podpis... :evil_lol: Już będę grzeczna :eviltong:

koniecznie :cool3: bo jesteś nam tutaj potrzebna ;)

Posted

Mongoł! Nie wygłupiaj się! Nadzieję to można tracić późną jesienią, a nie wiosną! Mamy parę miesięcy, żeby ci znaleźć najlepszy na świecie domek! (A jak nie, to wymyślimy coś innego!)

Posted

Maszabrelo, coś mi przyszło do głowy -
czy ewentualnie wchodziło by w grę nagranie filmowe Mongołka (kamerą mini dv z trzema przetwornikami) - materiały z tej kamery były emitowane w telewizji publicznej i człowiek, który by stał za kamerą jest fachowcem? (Nie operatorem, ale reżyserem). Jeśli tak to ile sekund? I czy można by z tym poczekać do pierwszego słońca ale za jakieś 2 tygodnie?

Może w ogóle wchodziłby w grę "zabrzański" odcinek?

Posted

Bjuta napisał(a):
Maszabrelo, coś mi przyszło do głowy -
czy ewentualnie wchodziło by w grę nagranie filmowe Mongołka (kamerą mini dv z trzema przetwornikami) - materiały z tej kamery były emitowane w telewizji publicznej i człowiek, który by stał za kamerą jest fachowcem? (Nie operatorem, ale reżyserem). Jeśli tak to ile sekund? I czy można by z tym poczekać do pierwszego słońca ale za jakieś 2 tygodnie?

Może w ogóle wchodziłby w grę "zabrzański" odcinek?

Ale gdzie ten filmik mialby byc pokazany? Bo w kaciku adopcyjnym to niestety nie:-(
Wiadomo ze pies w ruchu lepiej sie zaprezentuje niz na zdjeciu - oczywiscie zapraszam do przyjazdu z Mongolkiem ale z tego co pamietam to bylby dla niego chyba za duzy stres prawda?