gibon301 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Moze zmiana imienia to faktycznie nie jest zły pomysł-nawet na MONGO-brzmi dużo lepiej. No i może pozwoli mu odciąć złą passę? Chętnie zrobiłabym mu plakacik jeśli tylko byłby ktoś chętny do rozwieszenia go (mogę pokryć koszt drukowania lub wydrukować i przesłać pocztą). A czy np wyciągnięcie go do hoteliku mogłoby coś zmienić? Mam na myśli nie hotelik, który byłby płatną formą schroniska, tylko taki, w którym z psem mógłby ktoś pracwać/oswajać go? Nie wiem jak w Waszej okolicy to wygląda, czy są w ogóle takie hoteliki? Tak sobie głośno myślę co by tu zrobić, żeby nie musiał spędzić kolejnych lat w schronisku. Strasznie mi go szkoda :-( Quote
Asia_Klero Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 po 1 zmiana imienia-glupi pomysl...tyle lat pies ma imie Mongol(nie brzydkie)i nagle ma byc zmieniane na Mongo?jak ktos mialby go pokochac to pokochalby nie zaleznie od tego czy ma koncowke ł:eviltong:(przyklad psiaka o imieniu Pryszcz,ktory ma dom;) ) co do plakatow-jak chcesz zawsze mozesz zrobic nikt nie zabrania tylko pisałysmy z wlasnych doswiadczen ze nie daje to jakichkolwiek rezultatow przynajmniej w naszych okolicach..:roll:a co do hotelu...gdyby byly pieniadze to oczywiscie czemu nie ale np w schronisku jest wiele starszych schorowanych psiakow,ktore potzrebowalyby hotelu napewno bardziej,ale niestety takowego sprawdzonego nie ma a jak sa super tymczasy to sa bardzo drogie...:oops: Quote
gibon301 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 ok, bardzo przepraszam, że w jakikoliweksposób chciałam pomóc. skutecznie mnie zniechęciłaś. mimo wszystkozaMongoła będę trzymać kciuki (mam nadzieję,że to mogę choć pewnie też nie przynosi żadnego skutku) Quote
Asia_Klero Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Przeciez nie chcialam Cie zniechecic tylko napisalam jak to widze:roll:jesli inaczej to odebralas to przepraszam:oops: Quote
Bjuta Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Ja naprzykład na allegro napisałam mu na fotce MONGO a w opisie Mongo/Mongoł. Wydaje mi się, że to imię to jednak jest jakiś problem - jak słyszę jak dzieciaki się wyzywają od "Mongołów i Downów" na podwórku. Mówię tylko o sensie "reklamowym". Oczywiście, że jak go znacie 9 lat jako Mongołka, to zmiana imienia w ogłoszeniu jest dla Was przykra i dziwaczna, ale dla ludzi, którzy się mają natknąć na ogłoszenie - "Mongo" po prostu nie budzi negatywnych skojarzeń. Przecież to chodzi tylko o literki, a nie o to jak go wołacie naprawdę. :roll: No ale tak naprawdę, to wielkim problemem wydaje mi się jego strachliwość i to, że nie pozwala sobie zapiąć smyczy. Przy tym - problem jakie będzie miał imię w ogłoszeniach - zupełnie blednie. :shake: Quote
Asia_Klero Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Dokladnie o tym chcialam napisac(widocznie nie bardzo mi wyszlo:eviltong:):roll: Quote
Mysia_ Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 cioteczki... Z Mongołem to jest tak, że ja go mogę głaskać, w boksie nawet po mnie skacze i bardzo sie cieszy, ale musiałam na to pracować kilka dobrych lat, bo kiedys reakcja była o wiele gorsza, a raczej jej wcale nie było, bo Mongoł zaraz uciekał... Nie wiem czy nie za mało czasu mu zostało, żeby go wyciągac do hoteliku, żeby poraz kolejny musiał się przyzwyczajać i oswajać z nowym miejscem, chyba powinniśmy bardziej skupić się na znalezieniu domku docelowego, jak myślicie? Co do imienia no to cóż, nie jestem tego zwolennikiem, bo od wielu długich lat wołam na niego tak a nie inaczej, ale jesli miałoby mu to pomóc.... Quote
Asia_Klero Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 ludzie nie patrza na imiona a na psa-takie jest moje zdanie chyba ze ktos ma cos nie bardzo w glowie:eviltong:a nietypowe imie przyciaga uwagę;) Quote
Bjuta Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Przede wszystkim on jest całkiem ładny! To ludzi chyba bierze? :razz: Quote
Asia_Klero Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 tez tak mysle:razz:niech go ktos w koncu zauwazy:mad: Quote
Mysia_ Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 On jest piękny, ale ludzie są ślepi :shake: zresztą nie każdy chce psa nad którym trzeba pracowac, a raczej nikt nie chce :-( Quote
Lionees Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 O! Bjuta ma bana.....niedobrze,niedobrze:shake: Quote
Mysia_ Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Renata5 napisał(a):O! Bjuta ma bana.....niedobrze,niedobrze:shake: no niedobrze :-( Quote
Bjuta Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Dobrze, bo ban krótki, za podpis... :evil_lol: Już będę grzeczna :eviltong: Quote
Mysia_ Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Bjuta napisał(a):Dobrze, bo ban krótki, za podpis... :evil_lol: Już będę grzeczna :eviltong: koniecznie :cool3: bo jesteś nam tutaj potrzebna ;) Quote
Asia_Klero Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 wlasnie...jestes potrzebna Moglokowi...on traci nadzieje:-( Quote
Bjuta Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Mongoł! Nie wygłupiaj się! Nadzieję to można tracić późną jesienią, a nie wiosną! Mamy parę miesięcy, żeby ci znaleźć najlepszy na świecie domek! (A jak nie, to wymyślimy coś innego!) Quote
Mysia_ Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 on chyba juz dawno nadzieje stracił..... Quote
Maszaberla Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Mysia a ja caly czas czekam, przypominam sie;) Quote
Bjuta Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Ach! Kariera medialna! Mongołku, czy ty masz aby parcie na szkło? Musisz się przemóc i wystawić do zdjęć lepszym profilem! Quote
Bjuta Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Maszabrelo, coś mi przyszło do głowy - czy ewentualnie wchodziło by w grę nagranie filmowe Mongołka (kamerą mini dv z trzema przetwornikami) - materiały z tej kamery były emitowane w telewizji publicznej i człowiek, który by stał za kamerą jest fachowcem? (Nie operatorem, ale reżyserem). Jeśli tak to ile sekund? I czy można by z tym poczekać do pierwszego słońca ale za jakieś 2 tygodnie? Może w ogóle wchodziłby w grę "zabrzański" odcinek? Quote
Mysia_ Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Maszaberla napisał(a):Mysia a ja caly czas czekam, przypominam sie;) ciągle czekam na ciut lepszą pogodę, bo jednak pogoda dużo na fotkach daje ;) Quote
Maszaberla Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Mysia_ napisał(a):ciągle czekam na ciut lepszą pogodę, bo jednak pogoda dużo na fotkach daje ;) Nie ma problemu, poczekamy na sloneczko, myslalam ze zrezygnowalas:cool3: Quote
Maszaberla Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Bjuta napisał(a):Maszabrelo, coś mi przyszło do głowy - czy ewentualnie wchodziło by w grę nagranie filmowe Mongołka (kamerą mini dv z trzema przetwornikami) - materiały z tej kamery były emitowane w telewizji publicznej i człowiek, który by stał za kamerą jest fachowcem? (Nie operatorem, ale reżyserem). Jeśli tak to ile sekund? I czy można by z tym poczekać do pierwszego słońca ale za jakieś 2 tygodnie? Może w ogóle wchodziłby w grę "zabrzański" odcinek? Ale gdzie ten filmik mialby byc pokazany? Bo w kaciku adopcyjnym to niestety nie:-( Wiadomo ze pies w ruchu lepiej sie zaprezentuje niz na zdjeciu - oczywiscie zapraszam do przyjazdu z Mongolkiem ale z tego co pamietam to bylby dla niego chyba za duzy stres prawda? Quote
Recommended Posts