Bjuta Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Nie mam pojęcia kto robił to stojące zdjęcie. Może Mysia? Mail z portretem już idzie, ale powoli, bo zdjęcie cięęężkie! Uściski! Quote
Mysia_ Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Maszaberla napisał(a):To zdjecie tez mi jest KONIECZNIE potrzebne w duzym powiekszeniu - kto ma? ono jest z przed kilku lat, robione jeszcze innym aparatem, było na innym komputerze, nie było na żadnej płytce... niestety nie uda mi sie go odzyskać, a tymbardziej w dużej rozdzielczości :-( Co powinno się znaleźc w treści ogłoszenia? Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Psitulmnie" Zabrze - Biskupice ul. Bytomska 133 moje nazwisko - Witkowska Małgorzata tel. 692 581 343 Quote
pati_zabrze Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Maszaberla napisał(a):To zdjecie tez mi jest KONIECZNIE potrzebne w duzym powiekszeniu - kto ma? Ja mam :cool3: Znalazłam u siebie na kompie :p Z tego co pamiętam to chyba nawet ja robiłam to zdjęcie :eviltong: Quote
Bjuta Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='Mysia_'] Co powinno się znaleźc w treści ogłoszenia? Mysiu na wątku Igora na 35 str jest filmik właśnie z kącika adopcyjnego ogłaszaniem Igora (też był tylko na zdjęciu). http://www.dogomania.pl/forum/f85/igor-znalazl-dom-w-ktorym-uczy-sie-zycia-od-nowa-126503/index35.html Zobacz go może - będzie ci łatwiej napisać opis, bo wiadomo jak on potem będzie funkcjonował. Quote
pati_zabrze Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Znalazłam jeszcze 2 fajne fotki :loveu: :loveu: Quote
Mysia_ Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Pati a w jakiej rozdzielczości je masz? bo ja je mam tylko pomniejszone :roll: Quote
pati_zabrze Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Mysia_ napisał(a):Pati a w jakiej rozdzielczości je masz? bo ja je mam tylko pomniejszone :roll: Ja mam je w normalnym, dużym rozmiarze... :cool3: Quote
Maszaberla Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 pati_zabrze napisał(a):Ja mam :cool3: Znalazłam u siebie na kompie :p Z tego co pamiętam to chyba nawet ja robiłam to zdjęcie :eviltong: Pati to ja poprosze to zdjatko mailem (adres w moim profilu) - w duzym powiekszeniu oczywiscie, dziekuje :) Wesolych Swiat ! Quote
Maszaberla Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 pati_zabrze napisał(a):Już poszło ;) Dotarlo - juz przekazalam dalej :p Quote
Maszaberla Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='Bjuta']Mysiu na wątku Igora na 35 str jest filmik właśnie z kącika adopcyjnego ogłaszaniem Igora (też był tylko na zdjęciu). http://www.dogomania.pl/forum/f85/igor-znalazl-dom-w-ktorym-uczy-sie-zycia-od-nowa-126503/index35.html Zobacz go może - będzie ci łatwiej napisać opis, bo wiadomo jak on potem będzie funkcjonował. Mysiu to czekam na pare zdan o Mongolku Quote
pati_zabrze Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Maszaberla napisał(a):Pati to ja poprosze to zdjatko mailem (adres w moim profilu) - w duzym powiekszeniu oczywiscie, dziekuje :) Wesolych Swiat ! Już poszło ;) Quote
Mysia_ Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Mongoł w schronisku mieszka od ponad 9 lat, a sam ma około 11-12. Został odebrany z meliny, skąd zabieraliśmy jeszcze 5 innych psiaków, z wszystkich został tylko on. Psiak do schroniska trafił chudy, zaniedbany i wystraszony. Niestety zanim trafił do schroniska musiała go spotkać wielka krzywda ze strony człowieka, ponieważ bidulek do dziś panicznie boi się ludzi... Dodatkowo Mongołek nie potrafi chodzić na smyczy, bardzo się jej boi, nie umie zrobić na niej ani jednego kroczku, od razu kładzie się brzuszkiem do góry. Przez te wszystkie lata i tak sporo się zmienił, kiedy na widok człowieka uciekał w panice, dzisiaj potrafi podejsc nawet do obcej osoby. Jest średniej wielkości. Potrzebny mu dom spokojny i cierpliwy, wiadomo, że domek z ogrodem, ponieważ ze spacerami w bloku mógłby być problem :-( Quote
Maszaberla Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Mysia_ napisał(a):Mongoł w schronisku mieszka od ponad 9 lat, a sam ma około 11-12. Został odebrany z meliny, skąd zabieraliśmy jeszcze 5 innych psiaków, z wszystkich został tylko on. Psiak do schroniska trafił chudy, zaniedbany i wystraszony. Niestety zanim trafił do schroniska musiała go spotkać wielka krzywda ze strony człowieka, ponieważ bidulek do dziś panicznie boi się ludzi... Dodatkowo Mongołek nie potrafi chodzić na smyczy, bardzo się jej boi, nie umie zrobić na niej ani jednego kroczku, od razu kładzie się brzuszkiem do góry. Przez te wszystkie lata i tak sporo się zmienił, kiedy na widok człowieka uciekał w panice, dzisiaj potrafi podejsc nawet do obcej osoby. Jest średniej wielkości. Potrzebny mu dom spokojny i cierpliwy, wiadomo, że domek z ogrodem, ponieważ ze spacerami w bloku mógłby być problem :-( Czyli mysle, ze generalnie w ogole odpada mieszkanie w bloku tak? Nie umie chodzic na smyczy wiec powinien mieszkac w domu z ogrodem a czy moze ewentualnie mieszkac w kojcu z dobra budka? Jak zachowuje sie w stosunku do obcych? Od razu ucieka? Pytam sie bo b.nieufny byl Igor (te z ostatniego ogloszenia w TV), w nowym domu jest dopiero tydzien a zrobil juz ogromne postepy - chodzi smialo po ogrodzie, wygrzewa sie na sloneczku, nawet szczeka.. Quote
Mysia_ Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 według mnie on się do budy nie nadaje, jest zupełnie krótkowłosy, zimą w boksach działa centralne ogrzewanie, a na wybieg psiaki wychodzą tylko na godzinę dziennie, tylko latem niektóre zostają czasami na noc. Blok to za duże zamieszanie dla niego, to dużo ludzi - sąsiadów, no i smycz, która poki co jest dla niego czymś przerażającym. Kiedyś Mongoł panicznie bał się obcych, teraz potrafi nawet podejśc (ale od tyłu, zeby nikt nie zauważył:eviltong:) i powąchać, z tym, że w schronisku napewno czuje się o wiele pewniej niż gdzieindziej, bo w schronisku mieszka od ponad 9 lat... Quote
Maszaberla Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Mysia_ napisał(a):według mnie on się do budy nie nadaje, jest zupełnie krótkowłosy, zimą w boksach działa centralne ogrzewanie, a na wybieg psiaki wychodzą tylko na godzinę dziennie, tylko latem niektóre zostają czasami na noc. Blok to za duże zamieszanie dla niego, to dużo ludzi - sąsiadów, no i smycz, która poki co jest dla niego czymś przerażającym. Kiedyś Mongoł panicznie bał się obcych, teraz potrafi nawet podejśc (ale od tyłu, zeby nikt nie zauważył:eviltong:) i powąchać, z tym, że w schronisku napewno czuje się o wiele pewniej niż gdzieindziej, bo w schronisku mieszka od ponad 9 lat... No wiec jak go oglosic? Do budy sie nie nadaje, do bloku tez nie - sprecyzuj do jakich warunkow najlepiej? Quote
Mysia_ Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Maszaberla napisał(a):No wiec jak go oglosic? Do budy sie nie nadaje, do bloku tez nie - sprecyzuj do jakich warunkow najlepiej? tak jak pisałam - domek z ogródkiem ;) Psiak przebywa w domu, ale wychodzi do ogrodu pobiegać ;) Quote
Maszaberla Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Mysia_ napisał(a):tak jak pisałam - domek z ogródkiem ;) Psiak przebywa w domu, ale wychodzi do ogrodu pobiegać ;) Czyli dom i ogrodek a odpada buda i ogrodek ;) Quote
Mysia_ Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Maszaberla napisał(a):Czyli dom i ogrodek a odpada buda i ogrodek ;) tak myślę ;) Quote
Maszaberla Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Juz wszystko wiem, dam znac kiedy bedzie ogloszenie w TV - prawdopodobnie 28.04 bo za tydzien 21.04 beda w TV az 3 pieski na zywo wiec boje sie ze wtedy ogloszenie przemkneloby "miedzy wierszami" a mi zalezy na tym, zeby Mongolek zostal zauwazony Quote
Mysia_ Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Maszaberla napisał(a):Juz wszystko wiem, dam znac kiedy bedzie ogloszenie w TV - prawdopodobnie 28.04 bo za tydzien 21.04 beda w TV az 3 pieski na zywo wiec boje sie ze wtedy ogloszenie przemkneloby "miedzy wierszami" a mi zalezy na tym, zeby Mongolek zostal zauwazony suuuper, no to czekamy na wieści :cool3: Quote
Recommended Posts