Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem 9-miesięcznym owczarkiem niemieckim. Moja obecna Pani przygarnęła mnie krótko po tym jak zostałem odebrany pierwszemu właścicielowi, ponieważ żle mnie traktował.W okresie,w którym miałem dostawać dużo witamin i wapna byłem głodzony i pozostawiany nawet na tydzień bez opieki.
Miałem mocną krzywicę, dlatego musiałem dostawać dużo wapna, witamin i jeść bardzo smaczne chrupki. Żebym mógł jeszcze lepiej biegać i żeby uniknąć krzywicy w przyszłości, 3 tygodnie temu miałem mały zabieg kosmetyczny przecięcia mięśni w łapkach z tyłu.Teraz czuję się bardzo dobrze i dzięki mojej tymczasowej Pani jestem zdrowym, wesołym pieskiem. Ona bardzo mnie kocha, ale wie, że pragnę kogoś kto będzie spędzał ze mną więcej czasu. Najchętniej wszędzie chodziłbym za nią, ale nie mam takiej możliwości. Jest bardzo zabiegana, rano wychodzi i dopiero wieczorem wraca, a ja pragnę towarzystwa. Jestem bardzo szczęśliwy, kiedy przyjeżdża do nas siostrzeniec mojej Pani. Bardzo lubię dzieci i zabawę z nimi. A koty to moi przyjaciele!
[IMG]http://upload.miau.pl/3/10276.jpg[/IMG]

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agatę, dziewczynę, która zabrała Kajana ze schroniska, poznałam właśnie tam... Chodziła od boksu do boksu i płakała nad psim losem.
Razem zatrzymałyśmy się przed boksem zjawiskowo pięknego szczeniaka ON, który był tak chory, że nie mógł wstać. Jak się okazało, trafił do schroniska z interwencji... Jako szczenię był głodzony...:-(
Niedobór pokarmu, witamin i minerałów w wieku intensywnego wzrostu, zrobiły z tego pięknego zwierzęcia małego kalekę.
Na schroniskowym wikcie nie miałby szans. Agata wkrótce wyrwała go z kolejnego koszmaru, i zabrała do siebie, mimo, iż sama posiada już 3 psy. Zaczęło sie długotrwałe i kosztowne leczenie, które przyniosło wspaniałe efekty.
Parę miesięcy intensywnej kuracji i najlepszej karmy sprawiły, że pies prawie normalnie chodzi, nabrał masy, zmężniał i otoczony miłością, rozkwitł.
Niestety ma też małą wadę serca, i jak pisze Agata: [I]"ona prawdopodobnie zaniknie,ale przez pół roku musi brać tabletki,które ma już wykupione.Ta wada serca często występuje u młodych piesków.Weterynarz podejrzewa,że u Kajana wystąpiła z powodu zażywania dużej ilości wapna na krzywicę".
[img]http://upload.miau.pl/3/10288.jpg[/img]
[/I]

Posted

Miałam okazje poznać osobiście pieska, to wesoły i kochający człowieka piesek! uwielbia pieszczoty i przytulanie, jest piękny i kto raz go zobaczy
to straci serce dla niego!

Posted

Agata podarowała Kajanowi nowe życie.
Ale chce mu podarować jeszcze więcej.
Ponieważ kocha go mądrze, wie, że jemu potrzebny jest Człowiek, który poświęci mu o wiele więcej czasu aniżeli Ona sama.
Liczę na to, że tak jak pisze Bumerang, znajdzie się ktoś komu Kajan skradnie serce. Ktoś kto będzie go kochał i opiekował się nim do końca jego dni. Kto go ani nie skrzywdzi, ani nie wykorzysta, ani nie zawiedzie. Kto będzie miał czas i środki na kontrolne wizyty u weterynarza, i kto nie zaniedba podawania mu tabletek tak długo jak będzie trzeba.
[img]http://upload.miau.pl/3/10306.jpg[/img]

Posted

Kajan nie potrzebuje wielkiego terenu tylko kochajacych go ludzi,
sama obecność człowieka przy nim sprawia że jest wciąż uśmiechnięty i radosny,sam przynosi zabawki, przytula się i w oczy patrzy z wielką milością!
kto go raz zobaczy na żywo ten nie pozostanie uczuciowo obojetny na jego
charakter i zachowanie!
cierpię bardzo że nie może być moim domownikiem!:placz:
Kajan zasługuje na wspaniały dom ze stałym kontaktem z człowiekiem!

Posted

Agata pisze o Kajanie tak:
[I]"Piesek jest bardzo grzeczny,ładnie chodzi na lince,jak również bez.[/I] [I]Jest pięknym psiakiem,którym wszyscy się zachwycają,ale także czują respekt,ponieważ ma groźny wygląd i gruby głos".[/I]

Posted

Witam
napiszcie, proszę, w jakim mieście jest ten DON'ek. Jestem ze Szczecina, mam już ON-ka, kota-kalekę i dom z ogrodem w którym dla Kajana na pewno znajdzie się miejsce.

Posted

[quote name='madzia828']no to czekamy na wieści co z tego wyjdzie oby domek dla Kajana;)[/quote]
Niestety...
A Kajan czeka na swoje szczęście...

Posted

[quote name='beka']Wątek na owczarku
[URL]http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=10856&PN=1&TPN=1[/URL][/quote]

Alez on jest przesliczny :loveu: ..... zeby nie moje 4 sunie ! ! !:roll:
Cudowny, a moj maz zawsze o owczarku marzyl....:roll: .
Niestety tylko pozachwycac sie moge na razie.....
I jestem pewna, ze Gonia odpowiedniego opiekuna wybierze dla tego cudnego chlopaka.