Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

znajomy jezdzi codziennie do pracy - i jeśli znów sie ładnie uśmiechnę - psina też pojedzie - ale nie moge jeszcze ustalić ze dowiezemy pieska do orzesza - bo nie wiem jak znajomy bedzie dysponował czasem ...

Posted

tak jak mówiłam, nie wiem czy on dostał coś na uspokojenie, bo lezał nieruchomo - a pogryziony był ze 3 tyg temu... własnie o to chodzi, że dawno ... A ja nie dopytałam o niego... nie sądziłam, ze bedą go zszywać itd, przecież tam nie ma pomieszczenia do przetrzymania takiego pieska... nie ma kroplówek itd... kiedyś pytałam o sterylizację suczek - i pani kierowniczka powiedziała, że nie ma ich gdzie przetrzymać po zabiegu - w czystym pomieszczeniu - a jest gdzie trzymać psinkę w takim stanie??? dzisiaj poproszę o ocenę mojego weta ....

Posted

3 tygodnie temu :crazyeye: O qrcze, mam nadzieje, że dostał coś na uspokojenie, bo to juz za długo... Przecież po dwóch tygodniach szwy można ściągać, a on tak wygląda jakby dopiero co... :shake:

Posted

Wszystko jest na dobrej drodze ,ale obawiam sie czy pies żyje.On wyglada na zdjęciach na umierajacego.Tam moglo wdać sie zakażenie ! czy juz ktos dzwonil do schroniska ? Boże jak on cierpi !
Zadzwońcie do schroniska !

Posted

dziewczyny tak jak mowiłam moge go zawiezc do Orzesza, tylko uwazam ze najpierw 3ba by isc z nim do weta na miejscu zeby ocenił jaki jest jego stan, i jaki tok leczenia zaproponuje.
Moge go odebrac od znajomego w Kcach.
Mam nadzieje ze ma sie lepiej!
dajcie znac jak sie coś dowiecie! byc moze tymczasik u Magdy okaze sie zbawienny! oby nie było zapozno!:-(

Posted

Magdziak napisał(a):
Dzwoniła Florida - psina odeszła:-(
Florida jak pojawi się w necie to wszystko wyjaśni - w każdym razie to było świeże pogryzienie..

o nieee!:placz: czyli sie spoznilysmy! biedaczek kochany! w takich warunkach, cierpieniu i samotnosci...:-(
bardzo mi przykroo!:-(

[']

Posted

To okropne w chwili kiedy znalazlo sie tylu chetnych do pomocy do ratownia biedaka, czy musialo tak sie stac? Odszedl w samotnosci i cierpieniach a przeciez lezal tam juz kilka dni, przeciez nie byla to ulica tylko schronisko. Pytanie cisnie sie samo na usta jakie schronisko?
Napewno nie takie w ktorym pracuja ludzie ktorym los zwierzat nie jest obojetny.:-( :-( :-(

Posted

Muszę publicznie przeprosić schronisko - i sprostować - dowiedziałam, ze piesek pogryziony 3 tyg temu (sunia) doszła do siebie, rany nie okazały się poważne i psina jest juz w boksie.

ten piesek ze zdjec - został pogryziony w sobotę rano, przed naszym przyjsciem do schroniska - nic o tym nie wiedziałam, nie było pani kierowniczki, psina pan weterynarz pozszywał i była w takim stanie po narkozie...
był brudny - bo psy z boksu go tak sponiewierały...
Niestety piesek nie przeżył. Zakładając wątek - nie miałam kontaktu z dziewczynami - i nie sprawdzałam KTÓRY to piesek - jednym słowem - NAMIESZAŁAM...

zrobiłam niepotrzebnie alarm - przepraszam i dziękuję że zaoferowaliście pomoc tak błyskawicznie

Psinka już sie nie męczy ....

• jeszcze raz dziekuje za pomoc ...

• Posted

Neris napisał(a):
    O Boże... czy oni tego bezbronnego psiaka wsadzili do boksu z innymi?
    Nie mogę pojąć...

• nie - trafił do melaminy - jedynego miejsca w odosobnieniu, gdzie jest ciszej i spokój ....

Posted

basia0607 napisał(a):
    To jest nasza Polska rzeczywistość ! Codziennie w podobnych meczarniach ,cicho ,w ukryciu odchodzi niejeden pies ,schowany w schronisku przed swiatem !

Pieskowi została udzielona pomoc niestety warunki w schronisku są jakie są... Przepraszam za całe zamieszanie...