TZmestudio Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='asiuniab']bosze, jak ja marzę, żeby mój jeden ze stworów tak podchodził do dziecka, a On tylko czyha żeby ją ugryźć:([/QUOTE] Wiele razy widziałem metamorfozy u psów u mestudio, gdzie pies wchodził dziki, a wychodził z taką zmianą, że "ale o co chodzi?". Widać mestudio ma to coś do wygładzania zachowań. :-) TZmestudio Quote
Mattilu Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 niezła odmiana po wrednej Foce :evil_lol: Quote
asiuniab Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 Roksi, to nasze wesołe słonko:) Quote
asiuniab Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 (edited) cioci LupusNord dziękujemy za 20,00 zł deklaracji Roksuni, dotarło 22-10-2013 :) buziaki:) Edited October 24, 2013 by asiuniab Quote
LupusNord Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 A czy ode mnie pieniążki dotarły? 21-10 poszedł przelew 20 zł. Quote
Agnieszka103 Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 [quote name='asiuniab']przepraszam, zaraz sprawdzę:oops: Aga bardzo Cię przepraszam, miałam jedną pod drugą wpłatę dla Roksi, w tej samej kwocie i jedną przeoczyłam, strasznie przepraszam, dziękuję, że jesteś czujna; na szczęście mam osobne konto dla psów, więc nic mi się tam nie zgubi, co najwyżej zawieruszy, ale łatwo to zlokalizować; bardzo przepraszam raz jeszcze i dziękuję, dziękuję :Rose: :Rose:[/QUOTE] Ależ nie ma za co przepraszać, każdemu może się zdarzyć :) Najważniejsze, że pieniądze dotarły i wszystko się wyjaśniło Quote
asiuniab Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 [quote name='LupusNord']A czy ode mnie pieniążki dotarły? 21-10 poszedł przelew 20 zł.[/QUOTE] Kochana cioteczko, czy Ty jesteś Dorota Joanna??, bo jak tak to ten przelew z 22-10-2013 r. jest Twój:oops: zaraz przełożę przez kolano i zrobię tak [IMG]http://imgx.wizaz.pl/forum/images/smilies/rozga.gif[/IMG][COLOR=#000000] nie ma nicka, i ja tak po omacku działam; choć, wiem, że już od Ciebie pieniądze Roksi dostała, ale ponieważ to jest konto psiaków, to w przeciwieństwie do mojego konta, tam są same prawie wpływy i ciężko mi się przez nie przekopać; obiecuję poprawę i w excelu zrobię sobie listę nicków z nazwiskami i imionami, żebym nie miała już takich wpadek; jeszcze raz przepraszam[/COLOR]:shake: Quote
LupusNord Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Wydawało mi się, że podałam nick w notatkach, ale miałam kłopot z realizacją przelewów, więc może w końcu mi umknęło. To ja przepraszam. Obiecuję poprawę! W przyszłości będę wpisywać nick w tytule przelewu. Najważniejsze, że kaska dotarła. Quote
asiuniab Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 [quote name='LupusNord']Wydawało mi się, że podałam nick w notatkach, ale miałam kłopot z realizacją przelewów, więc może w końcu mi umknęło. To ja przepraszam. Obiecuję poprawę! W przyszłości będę wpisywać nick w tytule przelewu. Najważniejsze, że kaska dotarła.[/QUOTE] :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:ciociuniu:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:serduszkamy:) Quote
mestudio Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 Pokazujemy naszą gwiazdę:-). [img]https://lh5.googleusercontent.com/-lCIEOpjWFXM/UmwQfOxECYI/AAAAAAAAV7k/fCWQu0dALcQ/s640/zzz5%2520041.jpg[/img] [img]https://lh5.googleusercontent.com/-XtUqQsHxTbg/UmwQM0X1fEI/AAAAAAAAV6Q/hxBkGNM8TRU/s640/zzz5%2520007.jpg[/img] [img]https://lh5.googleusercontent.com/-RanrKrzUnVM/UmwQXwNZJOI/AAAAAAAAV7A/EMQl_wtA81Y/s640/zzz5%2520015.jpg[/img] Quote
Laraine Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 Boziu jaka słodka, jaka rozkoszna :loveu: pięknie leżakuje :loveu: buziaki cudna Roksi! :**** Quote
mestudio Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Dziś wymyśliłam, że kupię jednak Roksi własną karmę. W ten sposób będzie mi prościej z rozliczeniem. Zamówiłam 15 kg karmy Purina z mixem mięsnym - koszt 108 zł z częściową wysyłką bo zamówiłam tez inne żarcie. Roxi powinna dostawać 300 g tej karmy dziennie, tak więc powinno wystarczyć zaczynając od listopada na 50 dni czyli do 20 grudnia. Teraz rozliczenie do 31 października. Roksi jest u nas 34 dni, w tym czasie najczęściej kupowaliśmy karmę Josera - cena od 90 do 135 zł za worek w zależności od odmiany Josery. Uśredniając worek 15 kg - koszt 100 zł. Roksi wg rozpiski powinna zjadać minimum 300 g dziennie, a że jest nakręcona to podjada więcej. 300gx34 dni -10200 kg 1 kg karmy to koszt 6,60 koszt wyżywienia do tej pory to 67 zł Quote
asiuniab Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 [quote name='mestudio']Dziś wymyśliłam, że kupię jednak Roksi własną karmę. W ten sposób będzie mi prościej z rozliczeniem. Zamówiłam 15 kg karmy Purina z mixem mięsnym - koszt 108 zł z częściową wysyłką bo zamówiłam tez inne żarcie. Roxi powinna dostawać 300 g tej karmy dziennie, tak więc powinno wystarczyć zaczynając od listopada na 50 dni czyli do 20 grudnia. Teraz rozliczenie do 31 października. Roksi jest u nas 34 dni, w tym czasie najczęściej kupowaliśmy karmę Josera - cena od 90 do 135 zł za worek w zależności od odmiany Josery. Uśredniając worek 15 kg - koszt 100 zł. Roksi wg rozpiski powinna zjadać minimum 300 g dziennie, a że jest nakręcona to podjada więcej. 300gx34 dni -10200 kg 1 kg karmy to koszt 6,60 koszt wyżywienia do tej pory to 67 zł[/QUOTE] mestudio, strasznie po aptekarsku to wykombinowałaś;) jeśli tak chcesz niech tak będzie, jak u Roksi urośnie górka, to najwyżej niech wspomoże inne bidy z przytuliska, które przewijają się przez Twój dom?? i dziękuję za zdjęcia bokserkowatej, bo Ona strasznie jest fotogeniczna:) Quote
mestudio Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Chcę żeby było wszystko jasne, żeby wszyscy wiedzieli co i jak. Przydałoby się takie rozliczenie na pierwszej w osobnym poście - wpływy do mnie (pomijając już transport) i wydatki: karma, szelki, ogłoszenia - będę paragony wstawiała. Quote
asiuniab Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 [quote name='mestudio']Chcę żeby było wszystko jasne, żeby wszyscy wiedzieli co i jak. Przydałoby się takie rozliczenie na pierwszej w osobnym poście - wpływy do mnie (pomijając już transport) i wydatki: karma, szelki, ogłoszenia - będę paragony wstawiała.[/QUOTE] no i mnie dobiłaś, kurcze jakby te wpływy z konta same się księgowały w excelu:mad: a tak muszę od początku wszystko poprzeklepywać, bo miało to być konto Jody, nie spodziewałam się prowadzić konto kilku pisków:roll: Quote
mestudio Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 [quote name='asiuniab']no i mnie dobiłaś, kurcze jakby te wpływy z konta same się księgowały w excelu:mad: a tak muszę od początku wszystko poprzeklepywać, bo miało to być konto Jody, nie spodziewałam się prowadzić konto kilku pisków:roll:[/QUOTE] Sama mogę to wpisywać - mam 8 post swój na pierwszej stronie i to będzie moje rozliczenie + linki z paragonami. Quote
asiuniab Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 [quote name='mestudio']Sama mogę to wpisywać - mam 8 post swój na pierwszej stronie i to będzie moje rozliczenie + linki z paragonami.[/QUOTE] extra, jestem wdzięczna, co oczywiście nie zwalnia mnie z obowiązku księgowania wpływów naszych podopiecznych; ale w tajemnicy przed tz em chcę w czw wziąć wolne i wszystko ogarnąć, to już ostatni dzwonek, bo przekładam to już z 6 tydz:( jak tylko w pracy pozwolą, to czw zostawiam na pozałatwianie wszystkiego;) Quote
cisowianka Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Ja już mam tzw. środki na koncie i mogę przesłać kolejną deklaracje.Konto, rozumiem że takie same jak dotychczas. Quote
asiuniab Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 [quote name='cisowianka']Ja już mam tzw. środki na koncie i mogę przesłać kolejną deklaracje.Konto, rozumiem że takie same jak dotychczas.[/QUOTE] niezmiennie:) tylko nieogarnięte, ale jutro jest ten dzień:) Quote
asiuniab Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 tatam, tak jak zaplanowałam ogarnęłam konto psiaków i tym samym oficjalnie ogłaszam, że Roksuni z bazarku piklowego przypadło 86,00 zł:) Quote
mestudio Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 [quote name='asiuniab']tatam, tak jak zaplanowałam ogarnęłam konto psiaków i tym samym oficjalnie ogłaszam, że Roksuni z bazarku piklowego przypadło 86,00 zł:)[/QUOTE] To dobrze, że ogarnięte co trzeba:-), a nasza Rozalinda Roksi bez zmian. Wariatka maksymalna, na spacerach plącze się wokół własnej osi i wszelkich drzew, krzewów itp. Zawsze wlezie tam gdzie nie trzeba, wczoraj zniszczyła wielką lampę (potłukła klosz). Niedaleko wyjścia z domu stał plastikowy stół, a na nim stały orzechy w pojemniku i leżały 3 wielkie lampy do zamontowania w domu, Roxi oczywiście jak szalona wpadła pod stół, jak szalona zaplątała się smyczą wokół jego nóg i wszystko rozwaliła. Miałam co zbierać. Quote
asiuniab Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 [quote name='mestudio']To dobrze, że ogarnięte co trzeba:-), a nasza Rozalinda Roksi bez zmian. Wariatka maksymalna, na spacerach plącze się wokół własnej osi i wszelkich drzew, krzewów itp. Zawsze wlezie tam gdzie nie trzeba, wczoraj zniszczyła wielką lampę (potłukła klosz). Niedaleko wyjścia z domu stał plastikowy stół, a na nim stały orzechy w pojemniku i leżały 3 wielkie lampy do zamontowania w domu, Roxi oczywiście jak szalona wpadła pod stół, jak szalona zaplątała się smyczą wokół jego nóg i wszystko rozwaliła. Miałam co zbierać.[/QUOTE] wypisz wymaluj, słoń w składzie porcelany:) Quote
Recommended Posts