sara_rokitnica Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 no prześliczną ma Deścio koleżankę :loveu: pewnie ta resocjalizacja to dla niego czysta przyjemność :loveu: z taką lalą paradować... :D :loveu: Quote
Mysia_ Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 no no :razz: super :cool3: Coś niesamowitego.. niby starszy pies bez łapy, a ile w nim radości, energi i pozytywnego nastawienia ;) Quote
Murka Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Przyszła wpłata na Desta: 20 zł od halbiny ;) Quote
sara_rokitnica Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 super :multi: dziękujemy w imieniu Deścia :loveu: Quote
Mysia_ Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Deściu, ale Ty masz dużo wspaniałych cioteczek :loveu: Quote
Ra_dunia Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Mysia_ napisał(a):Deściu, ale Ty masz dużo wspaniałych cioteczek :loveu: Bo z Deścia jest wspaniały piesek :loveu: Quote
halbina Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 [quote name='Asia_Klero']Halbinko nasza dziekujemy:loveu: nie ma za co, nasz ci on - zabrzański! Dest is the best! Psiak do kochania do wzięcia od zaraz! Nie miał Deścik szczęścia w życiu, oj nie miał. Ponad dwa lata przyszło mu siedzieć w schronisku i wypatrywać zza krat swojego człowieka, a i tak bez skutku. A przecież to pies marzenie! Ma miły charakter i tak bardzo potrzebuje człowieka, żeby móc być w pełni szczęśliwy. Wolontariuszki ze schroniska w Zabrzu Biskupicach wiedziały o tym od dawna, starały się znaleźć mu domek, reklamowały psiaka jak mogły. Mijały lata, a ten piękny pies nadal był samotny, mimo to jego charakter nie zmienił się ani na jotę. Niestety przyszło Deścikowi walczyć także z chorobą, straszną chorobą. Udało się znaleźć mu tymczasowy dom, który otoczył go troskliwą opieką. Aby mógł żyć, trzeba było zdecydować o amputacji łapki. Teraz Deścik wraca do zdrowia, ale wciąż potrzebuje własnego domku i człowieka, który pokochałby go tak, jak na to zasługuje ten psi ideał! Dest jest bardzo wesołym i miłym psiakiem, lubi bieganie, pieszczoty i oczywiście uwielbia towarzystwo ludzi. Lubi też psy (z suczkami jest całkowicie ok, z psami musielibyśmy dokładnie sprawdzić, ale na pewno nie jest zadziorny). Zachowuje czystość, umie chodzić na smyczy, nic nie niszczy (dlatego dostał piękną nową kanapę). Bez łapki radzi sobie wyśmienicie, biega jak torpeda, wchodzi po schodach itp. W ogóle nie widać po nim wieku! No, psiak idealny, tylko brać i kochać! Quote
Ra_dunia Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Ostatnie zdanie - cała prawda! Brać i kochać :loveu: Quote
Murka Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Desta nie będzie w PP :placz::placz::placz: Info od p.Ani: niestety Desta nie udało sie wciągnąć do artykułu. Z pewnych względów, niestety ode mnie niezależnych. Szkoda. Zamieszczę go jednak na stronie pies.pl w dziale piesków do adopcji, może ktoś go tam zauważy...? Tak mi smutno, Dest stracił być może jedyną szansę na pokazanie się :-( Quote
Zofia.Sasza Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 A czy ogłoszenie go w Warszawie miałoby sens? Bo ja mogłabym go dać do "Echa Miasta". Quote
Murka Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Myślę, że ma sens jak najbardziej! Zawsze to jakaś szansa, że ktoś Desta zobaczy. Nie wszyscy ludzie korzystają z netu... Quote
Ra_dunia Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 szkoda, bardzo... ale przecież PP to nie jedyna możliwość ogłaszania Deścika... Quote
sara_rokitnica Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 straszna szkoda że nie wyszło z tym ogłoszeniem w PP... :( to była dla niego największa szansa na znalezienie domu... :( no ale trudno... ogłaszać go warto gdziekolwiek i w jakimkolwiek mieście- byleby dom się znalazł... przy okazji dziękuję Halbinko za tekst o Deściku :loveu: bardzo mi się podoba :loveu: w górę Deścio! taki psiak jak Ty zasługuje na dom najlepszy znajlepszych! Quote
Zofia.Sasza Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 No to ja go wsadzę do "Echa". Poprosiłabym tylko o fotki (muszą być pionowe!) na maila ([email protected]). Te z forum mają zbyt małą rozdzielczość. Quote
Murka Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 A które Ci się podobają najbardziej?? Wskaż tylko paluszkiem, a wyślę Ci naturalnej wielkości ;) Quote
Ra_dunia Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Murka napisał(a):A które Ci się podobają najbardziej?? Wskaż tylko paluszkiem, a wyślę Ci naturalnej wielkości ;) Jak naturalnej wielkości (czyli takie jak Dest), to Murko od razu Zofii Desta wyślij ;) Zofio - nie przyda Ci się jeszcze jeden psiak w stadzie? :evil_lol: Quote
Zofia.Sasza Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Mnie jak najbardziej, ale moje bestyje byłyby chyba przeciwnego zdania :evil_lol: Murka, ja nie bardzo mam czas grzebać za tymi fotkami (Krężel :-(), jak możesz - wyślij co uważasz. Byle w pionie. Quote
Mysia_ Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Deścio, musi Ci się w końcu udac.... Napewno domek gdzieś czeka :roll: Quote
Murka Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Fotki do Zofii wysłane... Może ktoś z wielkim sercem wypatrzy Deścika :razz: Quote
Ra_dunia Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Murka napisał(a):Fotki do Zofii wysłane... Może ktoś z wielkim sercem wypatrzy Deścika :razz: Oby Twoje słowa były prorocze... :D Quote
Mysia_ Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Ra_dunia napisał(a):Oby Twoje słowa były prorocze... :D oby! ;) Deścio wierze w to, że Ci się uda :cool3: Quote
Recommended Posts