mestudio Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 (edited) [B]6 września - Moli pojechała do DT u Marysia O. Pięknie dziękujemy za pomoc. [/B] [B]19 września Moli pojechała do własnego domku :-).[/B] Moli to młoda suczka, ma około 2-3 lat. Po odłowieniu na wsi trafiła do przytuliska kozienickiego. W poniedziałek 26 sierpnia została wysterylizowana i czeka .....no właśnie nie wiadomo na co. Na dt, ds czy może wywózkę do Radys. Moli waży zaledwie 6 kg, widziałam tę kruszynkę, jest nieśmiała, ale bardzo miła. Suczka pilnie poszukuje kącika. Niestety u mnie jest ciągle za dużo psów i więcej z przytuliska nie mogę zabrać, mam też kilka psów pod opieką w hotelach i dt. Czy ktoś da szansę malutkiej Moli? [COLOR=#333333][FONT=lucida grande][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-1IZ6M20S4C8/Uh3vRq68GLI/AAAAAAAASmY/up0h435U9zw/s599/1176202_615562578484401_448261446_n.jpg[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-LYh8b05Y8SI/Uh3vaszjkuI/AAAAAAAASnE/Z5uxfkNjuJQ/s480/1234898_615562521817740_435289095_n.jpg[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-80MFyVjOASQ/Uh3vbMbf1CI/AAAAAAAASnI/lJ0j7miDYGc/s598/1234934_615562545151071_482545743_n.jpg[/IMG][/FONT][/COLOR] Edited September 20, 2013 by mestudio Quote
Onaa Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Zaglądam do kruszynki. To taka mini Nutka. Maleństwo słodkie. Quote
mestudio Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Dziewczyny z FB nie mają dla niej też żadnej opcji więc trzeba szukać DT. Quote
mestudio Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Maleńka, pokaż się innym, a nuż ktoś znajdzie kącik. Quote
asiuniab Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 sunieczko będę Ci kibicować, żebyś znalazła swoje miejsce na świecie; Quote
mestudio Posted September 2, 2013 Author Posted September 2, 2013 Moli pilnie potrzebuje kącika. Proszę. Quote
asiuniab Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 [quote name='mestudio']Moli pilnie potrzebuje kącika. Proszę.[/QUOTE] a na miejsce Nutki, już chyba ktoś pojechał, bo Ona taka podobna do Nuteczki?? Quote
Olusia88 Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 ale malizna , ciekawe jak ona do kotów ? Quote
mestudio Posted September 2, 2013 Author Posted September 2, 2013 [quote name='Olusia88']ale malizna , ciekawe jak ona do kotów ?[/QUOTE] Co tam taka malizna wielkości kota może mieć do kotów, ja biorę jak leci z przytuliska, a mam 5 kotów i wszystkie muszą się zgadzać. 2-3 dni podchodów czasami i już jest ok. Ale większość przytuliskowców nie zwraca uwagi na koty. Quote
Onaa Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 [quote name='asiuniab']a na miejsce Nutki, już chyba ktoś pojechał, bo Ona taka podobna do Nuteczki??[/QUOTE] Na miejsce Nutki ? W jakim sensie ? O Nutke nie było więcej zapytań. Quote
asiuniab Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 [quote name='Dogo07']Na miejsce Nutki ? W jakim sensie ? O Nutke nie było więcej zapytań.[/QUOTE] w sensie hotelu; Quote
mestudio Posted September 2, 2013 Author Posted September 2, 2013 [quote name='Ellig']Jestem u Moli...[/QUOTE] Witaj Elu:-) Quote
Ellig Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Zagladam do Moli...Ciezko jest mi bardzo , ale nic wczoraj nie znalazlam dla suni, wiec trudno jest mi tu pisac nie optymistyczne wiadomosci. Quote
mestudio Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 [quote name='Ellig']Zagladam do Moli...Ciezko jest mi bardzo , ale nic wczoraj nie znalazlam dla suni, wiec trudno jest mi tu pisac nie optymistyczne wiadomosci.[/QUOTE] Wiem Elu jak jest, też szukam w innych miejscach. Kilka miesięcy temu dałam ogłoszenie, że szukam DT za karmę i dodatek 100 zł miesięcznie jako zarobek, ale nikt w tym mieście nie ma ochoty pomagać. Strasznie trudno widać zająć się niewielkim psiakiem nawet za pieniądze, to samo z miejscem w budzie. Dzięki Pani Dorocie mamy 1 dt za karmę i dokarmianie 3 psów przygarniętych przez tą panią, ale tam jest Pako więc zajęte. Taki rejon. Quote
Marysia R. Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Jestem u Moli. I melduję, że wezmę ją do siebie na tymczas. Będę tylko potrzebowała wsparcia na zakup karmy i ew. koszty weta ale myślę że wspólnymi siłami uda nam się coś uciułać. Na tę chwilę mam jeszcze 1/3 worka Josery która została po Gapci i Ince. To jest co prawda karma dla szczeniaków ale nie wydaje mi się, żeby jej zaszkodziła:) Quote
Olusia88 Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 [quote name='Marysia O.']Jestem u Moli. I melduję, że wezmę ją do siebie na tymczas. Będę tylko potrzebowała wsparcia na zakup karmy i ew. koszty weta ale myślę że wspólnymi siłami uda nam się coś uciułać. Na tę chwilę mam jeszcze 1/3 worka Josery która została po Gapci i Ince. To jest co prawda karma dla szczeniaków ale nie wydaje mi się, żeby jej zaszkodziła:)[/QUOTE] Super wieści ! Quote
Ellig Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 [quote name='Marysia O.']Jestem u Moli. I melduję, że wezmę ją do siebie na tymczas. Będę tylko potrzebowała wsparcia na zakup karmy i ew. koszty weta ale myślę że wspólnymi siłami uda nam się coś uciułać. Na tę chwilę mam jeszcze 1/3 worka Josery która została po Gapci i Ince. To jest co prawda karma dla szczeniaków ale nie wydaje mi się, żeby jej zaszkodziła:)[/QUOTE] Marysiu.................Nie mam slow.................:loveu: Quote
mestudio Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 [quote name='Marysia O.']Jestem u Moli. I melduję, że wezmę ją do siebie na tymczas. Będę tylko potrzebowała wsparcia na zakup karmy i ew. koszty weta ale myślę że wspólnymi siłami uda nam się coś uciułać. Na tę chwilę mam jeszcze 1/3 worka Josery która została po Gapci i Ince. To jest co prawda karma dla szczeniaków ale nie wydaje mi się, żeby jej zaszkodziła:)[/QUOTE] Marysiu, pięknie Ci dziękuję :-), pomyślę nad przewiezieniem suni, może ktoś będzie jechał w stronę Warszawy. Mi też została karma josera po szczeniaku i dwie małe sunie ją wcinają, są dość zadowolone, szczególnie jak im posmaruję jeszcze puszeczką :-). W skarbonce przytuliskowej jest 80 zł, a niedługo otworzę duży bazarek dla psiaków przytuliskowych w dt. Quote
Onaa Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Wspaniale :) ! Malutka Moli będzie bezpieczna :). Quote
asiuniab Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 super:) a jeśli chodzi o karmę dla szczeniaków, to podobno jest bardzo tucząca, czy ma więcej białka, i nie powinny jej jeść dorosłe psy, ale pewnie jak niedługo będzie ją jeść to nic Jej nie będzie:) Quote
Marysia R. Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 [quote name='mestudio']Marysiu, pięknie Ci dziękuję :-), pomyślę nad przewiezieniem suni, może ktoś będzie jechał w stronę Warszawy. Mi też została karma josera po szczeniaku i dwie małe sunie ją wcinają, są dość zadowolone, szczególnie jak im posmaruję jeszcze puszeczką :-). W skarbonce przytuliskowej jest 80 zł, a niedługo otworzę duży bazarek dla psiaków przytuliskowych w dt.[/QUOTE] Z Warszawy jak najbardziej ją odbiorę:) Daj znać czy jest jakiś transport na horyzoncie, jak nie będziemy kombinować;) [quote name='asiuniab']super[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] a jeśli chodzi o karmę dla szczeniaków, to podobno jest bardzo tucząca, czy ma więcej białka, i nie powinny jej jeść dorosłe psy, ale pewnie jak niedługo będzie ją jeść to nic Jej nie będzie[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][/QUOTE] Też tak myślę. Na pewno nie jest po pobycie w przechowalni zatuczona więc nic się nie stani jak troszkę przytyje;) Quote
Ellig Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Ja moge podarowac 1 worek 15 kg karmy ale nie mam jak jej dostarczyc, czy ktos moze ja ode mnie odebrac z Żoliborza i zawiesc do Marysi, nie wiem gdzie mieszka Marysia. Quote
mestudio Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 [quote name='Ellig']Ja moge podarowac 1 worek 15 kg karmy ale nie mam jak jej dostarczyc, czy ktos moze ja ode mnie odebrac z Żoliborza i zawiesc do Marysi, nie wiem gdzie mieszka Marysia.[/QUOTE] [B]Elu [/B]:loveu::loveu::loveu: [B]Marysiu [/B]:loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts