olka9628 Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Wczoraj byłam z Jadą na spacerze :) Bardzo fajny pies z niej. Początkowo jakoś zbytnio nie zwraca uwagi na człowieka jednak po czasie robi się miziastym psiakiem. Byłyśmy na spacerze w większym gronie (Centuś, Sansa i Dafi) i zauważyłam, że ciągnie żeby wybić się na przód, chce prowadzić :) Jak trochę odstałyśmy od grupy to szła na luźnej smyczy. Z górki na szczęście mnie nie ściągnęła - szła sobie spokojnie prawie przy nodze :) Na parówki po wyjściu z bosku wcale nie zwracała uwagi. Musiałam jej je podstawiać pod nos. Dopiero po powrocie do schroniska ze spaceru mogłam poznać jej prawdziwy charakter. Wypuściłam ją na wybieg i pobawiłam się z nią piłeczką. Na początku tak średnio była zainteresowana jednak po chwili jakoś ją do tego przekonałam :) Później było już tylko lepiej, jak się ją zawołało to przybiegał taki radosny psiak. Kładła się na ziemi i wystawiała brzuszek do głaskania. No i zaczęła też bardziej interesować się parówkami. Myślę, że miski nie broni bo na wybiegu była razem z Dafim i jak pili razem to zgrzytów nie było, także przy rozdawaniu parówek. Piłkę oddaje bez problemu, można grzebać jej w pysku a jej to nie przeszkadza. Sądzę, ze mogłaby zamieszkać nawet z dziećmi bo jest przy zabawie bardzo delikatna i jedyną przeszkodą mogłyby być jej rozmiary :) Wyczesałam ją wczoraj trochę i powiem, że jak na owczarka to ma dosyć taką jakby szorstką sierść. Możliwe, że zaczyna jej się cieczka... Nie miała ani jednej sytuacji w której chciałaby rzucić się na innego psa. Trochę na początku spaceru zapraszała Sansę do zabawy ale jej się to nie spodobało i warknęła na Jadę, a Jada jak gdyby nigdy nic odeszła i już jej więcej nie gnębiła. Suczka ma bardzo fajny charakter i teraz trzeba tylko liczyć na to, że pójdzie do jakiegoś fajnego domu, który jej go nie zepsuje ;) Quote
saphira18 Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Jada najprawdopodobniej jutro pojedzie na sterylkę z Szantą. więc moje pytanie, Bożena mogę dać kontakt do ciebie? porobię parę ogłoszeń, zmodyfikuje tekst. Bo to jest dla mnie dziwne żeby chętnych na nią nie było... Quote
saphira18 Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 wiadomo co z Jadą? nie widzę jej na stronie schroniska?;) Quote
ania91sc Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='saphira18']wiadomo co z Jadą? nie widzę jej na stronie schroniska?;)[/QUOTE] Poszła do domciu :) Quote
saphira18 Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='ania91sc']Poszła do domciu :)[/QUOTE] dzięki za info:) Quote
soboz4 Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 wiem tyle, że dom polecony od kogoś z pracowników, że zapłacili za hotelik dla Jady, żeby miała lepsze warunki i żeby ktoś jej nie zabrał i jak tylko mogli to przyjechali po nią, widziałam ich, ale cóż można podpowiedzieć po wyglądzie, normalni... Quote
madzia.uje93 Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 To chyba ludzie fajni, skoro opłacili dla niej hotelik Quote
soboz4 Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 tez mam taka nadzieję, na pewno ine byli przypadkowi, tylko czekali właśnie na nią Quote
Recommended Posts