Jump to content
Dogomania

10 nowych psów z 18 sierpnia 2013! Schronisko w Katowicach

Recommended Posts

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przychodzą powiadomienia że ogłoszenia Igo spadają z pierwszej strony , nie które idą na meila zarejestrowanego czyli mojego, podrzucać na pierwszą stronę czy już nie ma potrzeby

Posted

olka9628 napisał(a):
Super że Kuba idzie do domu

:) A na te wyniki to już dość długo czekamy..

jak dla mnie o wiele za długo, przecież od razu, bez wyników powinny rozpocząć leczenie, przynajmniej kąpie w nizoralu, na oba schorzenia by pomogły!

Posted

wyniki Blondi i Igo będą za 10 dni, musi minąć 21 dni, ale to nie jest nużyca bo ona wychodzi od razu

prawdopodobnie grzybica, bo coś tam na pożywce podobno rośnie, ale żeby wiadomo na co jest wrażliwe musimy poczekać

Do domu poszły Roma, Samba - z tych 10 psów

Posted

zostaje mi www.petworld.pl bo zawsze zapomnę zostawić link do usunięcia.. Resztę usunęłam bo jestem zarejestrowana. " Moje " maluchy lada dzień wszystkie opuszczą hotel i poszła już jedna colinka. Zostaje chwilowo mama maluchow- jeszcze nie jest do adopcji. I trzy dorosle.

Posted

w częstochowie jest taka biedulka , tylko że w zaginionych smutna bardzo dziewczynka , jak nie znajdzie się właściciel to może wam się uda coś dla niej zrobić
http://tablica.pl/oferta/suczka-collie-w-czestochowskim-schronisku-znaleziona-na-ul-zielonej-ID3tKOz.html
jeżeli chodzi o schroniskowe psiaki to zostawiam ogłoszenia nawet jak już znajdzie dom bo zawsze może ktoś zadzwonić jeszcze a wtedy można zaproponować inną biedę

Posted (edited)

Wiem o niej, na razie jest na kwarantannie.
Ja nie zostawiam , tłumaczenie kazdemu dzwoniącemu, ze nieaktualne jest męczące. Bardziej zalezy mi na rozreklamowaniu Fundacji Dr Lucy, zeby osoby chcące pieska w typie collie wiedzialy gdzie mozna takie adoptować.Takiej sytuacji ze zaden colinek nie szuka domu nie ma.

Edited by ala56
Posted

[quote name='1izabelka1']w częstochowie jest taka biedulka , tylko że w zaginionych smutna bardzo dziewczynka , jak nie znajdzie się właściciel to może wam się uda coś dla niej zrobić

http://tablica.pl/oferta/suczka-collie-w-czestochowskim-schronisku-znaleziona-na-ul-zielonej-ID3tKOz.html
jeżeli chodzi o schroniskowe psiaki to zostawiam ogłoszenia nawet jak już znajdzie dom bo zawsze może ktoś zadzwonić jeszcze a wtedy można zaproponować inną biedę

ja też często dłużej zostawiam, bo przy kundelkach i tak szału nie ma jezeli chodzi o telefony

a szkoda...

• 4 weeks later...
Posted

Jada dzisiaj była na spacerze z Olą :)

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-pUbt_GZ4_1A/Uj2il3Y27hI/AAAAAAAANUI/IIA4I801uPo/s640/P1080445.JPG[/IMG]

Posted

super, Speedy w poniedziałek idzie do dt u Ani Lory (był u Ani nasz Thomas),

Blondi teraz Lila jest już w dt, jest obecnie diagnozowana, ale charakter ma tak wspaniały, że dt nie może przestać się jej nachwalić, grzecznie zostaje 8 godzin, słucha, chodzi przy nodze bez smyczy, kocha wszystkie dzieci (można śmiało polecić ją do domu z dziećmi), na żadnego psa jeszcze nie warknęła, na razie nie zmieniam opisu, bo dt się w niej zakochał i chyba jej nie odda, na razie namawia siostrę na jej adopcję, ale przy takim charakterze nie powinna mieć problemów, choć może mieć niedoczynność tarczycy i stąd łysienie,

Igo już w domu,
Kora i Nora w domu,
Samba w domu, Roma w domu.

Pozostaje do adopcji i w schronisku jeszcze Ralf

Posted

tak Thomas juz na swoich śmieciach,

telefon do Blondi, ale teraz Lili 660-976-566
mail: [email][email protected][/email]

Można dopisać u Blondi, że bez problemu zostaje sama w domu, nie szczeka, nie niszczy, jest bardzo posłuszna, chodzi bez smyczy przy nodze, bardzo lubi dzieci

Kasiu, jakbyś mogła usunąć Tami ze strony, zostaje w dt na stałe, jeszcze napisze na jej wątku

Posted

[quote name='maciaszek']Kontakt do Lili podany, opis poszerzony, Tami zdjęta :).[/QUOTE]

przepraszam, że męczę, ale czy możesz zmienić opis Lili i jej wiek?

Wet ocenił ja na 5 lat, ma mocno zniszczone ząbki, ale napiszmy 4-5

Lili
4-5 lat
Suka
Zaszczepiona, odrobaczona
Suczka średniej wielkości, ma 54 cm w kłębie, waży 15,4 kg. Przyjaźnienastawiona do ludzi. Bez problemu zostaje sama w domu, nie szczeka, nieniszczy. Lubi zabawę i gdy dostaje hasło do zabawy to jest rozbrykana, jakopiekunka powie, że ma być grzeczna to uspokaja się i idzie na swoje miejsce. Naspacerze jest bardzo grzeczna, nie ciągnie na smyczy, na komendę chodzi bezsmyczy przy nodze, wita i bawi się z innymi psami, nie wszczyna żadnych psich awantur.Gdy do opiekunki przychodzi dziecko siostry, ma z nim bardzo dobry kontakt,jest wówczas bardzo delikatna przy zabawie. Ma dłuższe futerko, które będziewymagało regularnej pielęgnacji. Została zabrana do dt z powodu braku futra nagrzbiecie, obecnie ładnie zarasta, ale ma jeszcze kawałki skóry z bliznami iistnieje przypuszczenie, że mogła być poparzona. Jest w trakcie badań, które nadzień dzisiejszy nic nie wykazały, wszystkie wyniki (łącznie z zeskrobinami) maw normie.
Kontakt w sprawie adopcji: 660-976-566 lub mail:[email protected]

Posted

dobrze, że zapytałaś, schronisko odmówiło wydania Jady na dt (pytałam w czwartek) były 2 domy od zaraz, nie wiem co dalej planuj i chyba mam z lekka dość, nie wiem co chcą dalej zrobić, ale usłyszałam, że przecież za darmo jej do dt nie mogą wydać, fundacja tez raczej prawnie nie może jej zabrać bo nie rozliczymy opłaty za jadę, o sterylizacji nic dalej nie słychać i sprawa umarła...

Posted

ale że chętnych nie ma na ds czy chodzi o sterylizacje? bo to już troszkę się ciągnie... jeśli jest dla niej fajny dom, to trzeba sterylkę załatwiać, wiem że Szanta (owczarek) ma już chętne domy i jak Daria pytała o sterylizacje to nawet w następnym tygodniu jest szansa...

Posted

te domy były tylko na dt, ds kolezanka z Kościuszki zdecydowała się raczej na 712/13 - z uwagi na wielkość, może to lepiej

był dom w Rudzie Śląskiej ale orzekł, że jest starsza niż przypuszczali, było jakieś młode małżeństwo ale nie najlepiej wróżyli i jada został o niczym