kendo-lee Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='WŁADCZYNI']Ktoś mi pewnie powiedział, co nie zmienia faktu że do sklepów wchodzę. I owszem z Su bo nie zostawię jej przed wejściem (jeśli już wejść musimy to razem). I jeszcze nikt mi nie urządził dzikiej awantury, ani nie wyprosił. Zresztą po dzikiej awanturze i pytaniu na dzień dobry czy jestem normalna dziką awanturę miałaby ta osoba. Nie mam w zwyczaju macania pieczywa, ani wkładania gołych rąk do pojemnika z pieczywem. Jak również wchodząc z psem dbam o to aby nie lizała/wąchała rzeczy bo komuś może to przeszkadzać. Jeżeli przy wejściu nikt nie zabronił to pretensje do osób które powinny tego dopilnować. Krótka piłka - zaniedbały obowiązek. Shin czekam aż Cię zjedzą za takie poglądy hihi:diabloti: nie będę sama zjadana.[/quote] Ty może dbasz aby Twój pies nie wkładał głowy tam gdzie niema,ale inni tego nie robią.Nie przeszkadza mi pies w sklepie z ciuchami,drogerii itp.ale jestem przeciwna psom w spożywczakach i mięsnych. Quote
kendo-lee Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='LeCoyotte']i ja mam uciekać przed nimi bo niektórzy mogą psów nie lubić? bez przesady:lol: Ja jestem alergikiem i drażnią mnie pyłki drzew i traw... więc co? Wyciąć wszystkie drzewa i zabetonować trawniki!:evil_lol:[/quote] Czytaj ze zrozumieniem.Nie pisałam że masz uciekać.Ale po co innym uprzykrzać życie,skoro ktoś boi się psów to na pewno nie chce ich spotykać koło regału z chlebem i ma do tego prawo.Nie wiem jak jest na wsi ale dużym mieście nie wejdziesz do pierwszego lepszego sklepu z psem. Quote
kendo-lee Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='shin']Dzieki, wlasnie o to mi chodzilo. Jest to dosc glupie, bo w okresie linienia mojego psa ja na kurtce mam niewiele mniej siersci niz on, ale przepisy nie maja byc madre, a respektowane :eviltong: W kazdym razie sprawa wyjasniona - w samoobslugowych wprowadzanie psow odpada, w niesamoobslugowych tlumaczacy sie sanepidem moze nas cmoknac :eviltong: Teraz zastanawia mnie jak jest w mieszanych - czyli ze opakowane rzeczy stoja normalnie, a chleb, wedliny itp podaje sprzedawca.[/quote] Przeczytałam tą ustawę całą i mieszane też odpadają,bo pies może zanieczyścić opakowanie o którym mówi ustawa. Quote
Bamboo ® Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='kendo-lee']Więc poszłam do baby i się jej pytam czy jest normalna,już pomijam fakt że to sklep spożywczy i [B]gdyby ktoś wszedł z małym psem na rękach to pół biedy choć i tak nie wolno,ale z takim dużym psem?[/B][/quote] No i tu Twoja niekonsekwencja wychodzi..Mały od biedy może być i pewnie awantury byś nie zrobiła, ale duuuży to...hoho! Zło wcielone! To, że ktoś ma psa na rękach, to nie znaczy, że ten pies niczego nie poliże. Poliże, tyle że produkty z wyższych półek. A jeśli duży stoi spokojnie, żadne rarytasy go nie obchodzą, to co? Musi wyjść, tylko dlatego, że jest duży?:shake: Jeśli już zakaz-to dla wszystkich, skąd ta nieuzasadniona wybiórczość?:cool1: Pewnie dlatego, że to "pies-morderca" i źle mu z oczu patrzyło... Swoją drogą, dziwne, że nie masz pretensji do pracowników, którzy "się bali podejść"... Pani chyba nie trzymała psa na smyczy 30-metrowej, więc mogli z odległości paru metrów zwrócić uwagę..:roll: Quote
shin Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='kendo-lee']Shin mam już tą ustawę. [/quote]Dzieki, wlasnie o to mi chodzilo. [quote]"Biorąc pod uwagę konieczność wyeliminowania ryzyka,nie jest możliwe wprowadzanie psów na teren sklepu samoobsługowego,gdyż sprzedawane w nim środki spożywcze nie są zabezpieczone przed bezpośrednim dostępem psa lub np.jego sierści."[/quote]Jest to dosc glupie, bo w okresie linienia mojego psa ja na kurtce mam niewiele mniej siersci niz on, ale przepisy nie maja byc madre, a respektowane :eviltong: W kazdym razie sprawa wyjasniona - w samoobslugowych wprowadzanie psow odpada, w niesamoobslugowych tlumaczacy sie sanepidem moze nas cmoknac :eviltong: Teraz zastanawia mnie jak jest w mieszanych - czyli ze opakowane rzeczy stoja normalnie, a chleb, wedliny itp podaje sprzedawca. Quote
kendo-lee Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='Bamboo ®']No i tu Twoja niekonsekwencja wychodzi..Mały od biedy może być i pewnie awantury byś nie zrobiła, ale duuuży to...hoho! Zło wcielone! To, że ktoś ma psa na rękach, to nie znaczy, że ten pies niczego nie poliże. Poliże, tyle że produkty z wyższych półek. A jeśli duży stoi spokojnie, żadne rarytasy go nie obchodzą, to co? Musi wyjść, tylko dlatego, że jest duży?:shake: Jeśli już zakaz-to dla wszystkich, skąd ta nieuzasadniona wybiórczość?:cool1: Pewnie dlatego, że to "pies-morderca" i źle mu z oczu patrzyło... Swoją drogą, dziwne, że nie masz pretensji do pracowników, którzy "się bali podejść"... Pani chyba nie trzymała psa na smyczy 30-metrowej, więc mogli z odległości paru metrów zwrócić uwagę..:roll:[/quote] Małym też niepozwalam,napisałam pół biedy bo klienci inaczej na takie reagują.I nie dlatego ,że pies morderca bo sama mam ttb:eviltong: Quote
kendo-lee Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='shin']Kiepski argument, patrzac na jej avatar :eviltong:[/quote] Dzięki:evil_lol: Quote
Bamboo ® Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='shin']Kiepski argument, patrzac na jej avatar :eviltong:[/quote] Chodziło mi o obawy klientów, którzy już zaczynali szemrać:p Quote
kendo-lee Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='shin']Dzieki, wlasnie o to mi chodzilo. Jest to dosc glupie, bo w okresie linienia mojego psa ja na kurtce mam niewiele mniej siersci niz on, ale przepisy nie maja byc madre, a respektowane :eviltong: W kazdym razie sprawa wyjasniona - w samoobslugowych wprowadzanie psow odpada, w niesamoobslugowych tlumaczacy sie sanepidem moze nas cmoknac :eviltong: Teraz zastanawia mnie jak jest w mieszanych - czyli ze opakowane rzeczy stoja normalnie, a chleb, wedliny itp podaje sprzedawca.[/q Quote
kendo-lee Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='Bamboo ®']Chodziło mi o obawy klientów, którzy już zaczynali szemrać:p[/quote] A co dziwisz się?Klienci namiętnie czytają Fakt i Super Ekspres:eviltong: Quote
Bamboo ® Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='kendo-lee']Małym też niepozwalam,napisałam pół biedy bo klienci inaczej na takie reagują.I nie dlatego ,że pies morderca bo sama mam ttb:eviltong:[/quote] Wiem, że klienci wobec małych są bardziej pobłażliwi, ale skoro już zakaz to niech on dotyczy wszystkich bez wyjątku, bo na miejscu klienta z dużym psem czułabym się ździebko zdyskryminowana :p Może już lepiej uzależnić to od zachowania psa (tylko kto by to miał oceniać) i tego, czy właściciel nad psem panuje:roll: Sama wielkość psa nie powinna być wyznacznikiem.. Quote
kendo-lee Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='kendo-lee']Mówili z odległości kilku metrów ale pani udawała,że niesłyszy a bliżej bali się podejść i jakoś się niedziwię więc za co ich karać.Może Ciebie ucieszy jak Twój pracodawca bezsensownie Cię ukarze?[/quote] To było do Bamboo Quote
shin Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='Bamboo ®']Jeśli już zakaz-to dla wszystkich, skąd ta nieuzasadniona wybiórczość?:cool1: Pewnie dlatego, że to "pies-morderca" i źle mu z oczu patrzyło...[/quote] Kiepski argument, patrzac na jej avatar :eviltong: Quote
Bamboo ® Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='shin'] I teraz przeprosiny dla Bamboo za moja zla interpretacje :eviltong: [/quote] Ależ nie trzeba było:oops: Hehe! Żartowałam! :diabloti::diabloti::diabloti::eviltong: Quote
kendo-lee Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='shin']Spoko. Klocic to ja sie moge, ale niesprawiedliwosci w zadna strone nie lubie :eviltong: I teraz przeprosiny dla Bamboo za moja zla interpretacje :eviltong: W kazdym razie, nie chce mi sie tego rozporzadzenia przekopywac zeby znalezc fragment o opakowaniach - jesli tam taki jest, to to juz bzdura kompletna, bo jesli pies oklaczy szczelnie zamkniete opakowanie krakersow... no serio to komus przeszkadza? Rownie dobrze moze tam byc ludzki wlos :roll: Ale jak pisalem - przepisy nie maja byc mundre, a respektowane :eviltong: Teraz juz przynajmniej wiemy, na czym stoimy i bedzie mozna tu ludzi odsylac, jak beda szukali info na ten temat. Btw, posty sa dzis jakos wybitnie skoczne, zaczyna mnie to juz ciutke wkur...zac.:mad:[/quote] Właśnie przepisy są jakie są i nic nie zrobimy.A jeśli chodzi o nieładne potraktowanie paniusi to cóż...grzecznie poprosić mogę raz ale napewno nie będę prosić po kolanach:diabloti: więc sama sobie była winna.A jak się jej niepodoba to zawsze może iść do Żabki bo tam wpuszczają. Quote
shin Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='kendo-lee']Dzięki:evil_lol:[/quote] Spoko. Klocic to ja sie moge, ale niesprawiedliwosci w zadna strone nie lubie :eviltong: I teraz przeprosiny dla Bamboo za moja zla interpretacje :eviltong: W kazdym razie, nie chce mi sie tego rozporzadzenia przekopywac zeby znalezc fragment o opakowaniach - jesli tam taki jest, to to juz bzdura kompletna, bo jesli pies oklaczy szczelnie zamkniete opakowanie krakersow... no serio to komus przeszkadza? Rownie dobrze moze tam byc ludzki wlos :roll: Ale jak pisalem - przepisy nie maja byc mundre, a respektowane :eviltong: Teraz juz przynajmniej wiemy, na czym stoimy i bedzie mozna tu ludzi odsylac, jak beda szukali info na ten temat. Btw, posty sa dzis jakos wybitnie skoczne, zaczyna mnie to juz ciutke wkur...zac.:mad: Quote
akodirka Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 eeee, juz skończyliście? szkoda, bo chciałam już napisać "fight! figh! fight!" :evil_lol: a wracając do tematu, czasem gdy widze przywiązanego psa to mam ochote zabrać i przetrzymać na kilka dni tego psa, by jego pańcio/pańcia sie troche pomartwili o swojego psiuńcia :evil_lol: Quote
akodirka Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 [quote name='shin']Ales bojowa dzis :evil_lol: Nie wiesz, ze zgoda buduje, niezgoda... jest medialna? :eviltong: Obawiam sie, ze to by nie zadzialalo, a ty bys zostala z cala masa psow :shake:[/quote] haha, bo w życiu obowiązująprawa dżungli - przetrwa tylko najsilniejszy:diabloti:, dlatego musze isc spac, bo z rana na trening nie wstane :shake: albo po jakims czasie pojawiloby sie ogloszenie o zaginionym piesku, a jeszcze w lepszym wypadku o nagrodzie :evil_lol: Quote
shin Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 [quote name='akodirka']eeee, juz skończyliście? szkoda, bo chciałam już napisać "fight! figh! fight!" :evil_lol:[/quote] Ales bojowa dzis :evil_lol: Nie wiesz, ze zgoda buduje, niezgoda... jest medialna? :eviltong: [quote]a wracając do tematu, czasem gdy widze przywiązanego psa to mam ochote zabrać i przetrzymać na kilka dni tego psa, by jego pańcio/pańcia sie troche pomartwili o swojego psiuńcia :evil_lol:[/quote]Obawiam sie, ze to by nie zadzialalo, a ty bys zostala z cala masa psow :shake: Quote
reksio7 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 W życiu nie zostawię psa pod sklepem :shake:, najczęściej wchodzę z nią, a jesli ktoś sie burzy w sklepie tio wyjdę i nigdy nie zrobię już tam zakupów. Quote
an1a Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 [quote name='reksio7']W życiu nie zostawię psa pod sklepem :shake:, najczęściej wchodzę z nią, a jesli ktoś sie burzy w sklepie tio wyjdę i nigdy nie zrobię już tam zakupów.[/quote] Ja niestety jakoś nie wyobrażam sobie wchodzenia wszystkich, hurtem z psami do sklepu :roll: To, że wy dbacie o psy, pilnujecie ich itp., itd. nie oznacza, że wszyscy tak robią. Przykład - temat o chamstwie innych psiarzy. Ja swojego psa często czeszę, odkurzam mieszkanie, a pomimo to zdarzy się sierść w jedzeniu. A co z tym fruwającym futrem w sklepie kilkudziesięciu psów dziennie? :shake: Widać po pływających w g... trawnikach, łącznie z chodnikami jak ludzie dbają o czystość- no nie i już :evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Na początek o alergikach W tym wypadku jestem po ich stronie - nie chodzi o to, że chcą nam nakazać niepojawianie się z psami gdziekolwiek, ale o zwykłą ludzką uprzejmość, żeby im aż tak życie nie utrudniać... tak samo w wypadku mojej alergii nie żądam, żeby owoce morza zostały usunięte z wszystkich potraw świata, ale żeby były wypisywane w składzie potrawy :razz: Teraz o dzieciach Piszecie "to po co ich tyle robili" itp... jest coś takiego jak przypadek. Pecha mam, sex lubię... no i raz wpadłam, mimo stosowania antykoncepcji. Matką jestem fatalną, dzieci nigdy mieć nie chciałam, do tego mam dość poważną wadę budowy. Bogu dziękuję, że Smoku jest dzieckiem wyjątkowo mało upierdliwym, a jako chłopiec mojej wady nie odziedziczy :cool3:.... Quote
an1a Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 [quote name='shin'] bonsai - [I]jedno[/I] dziecko mozna miec z wpadki. No nawet niech beda dwa. Ale wyobrazasz sobie miec osiem wpadek? [B]Czternascie?[/B][/quote] Jak mieć pecha, to po całości :evil_lol::evil_lol: Quote
_ogonek_ Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 No to może do tematu: Mnie serce ściska widząc takiego małego krótkowłosego pieska stojącego przed sklepem i dygoczącego z zimna. Teraz są bardzo modne u mnie kubraki dla psów, to tak ciężko załatwić go psiuńkowi? [B]kendo-lee[/B] po co wywalałaś ze sklepu tą panią? A jeśli była niewidoma, piesek ułożony, a ona potrzebowała jego wsparcia? Hę? Ludzie niewidomi z psami przewodnikami mają prze**ane na całej linii. Bo skoro każdego z dużym pieskiem trzeba wywalać ze sklepu, no to wiecie... Quote
Recommended Posts