iwop Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 :loveu: Dostałam telefon, że na rondzie, na końcu miasta koczuje owczarek Collie. Ekspedientki ze sklepu naprzeciw ronda twierdzą, że został parę dni temu wyrzucony z samochodu. Pies jest bardzo wychudzony, jest dokarmiany przez panią mieszkająca w pobliżu ale nie chce ruszyć się z miejsca, w którym został wyrzucony. :shake: Musimy mu znaleźć tymczas bo do przytuliska trafić nie może (zostałby prawdopodobnie zagryziony). Być może trzeba będzie zrobić skarpetkę na płatny tymczas albo hotel... PROSIMY O POMOC! " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
madzia828 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 bosze biedak:-( chyba wakacje sie zbliżają:shake: Quote
kaLOlina Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 ojojoj...biedny piesek!!!! czy ktos moze go zabrac z tego ronda?????to jest niebezpieczne...na forum o Collakach juz pisalyscie???? Quote
iwop Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 kalolina - zrobiłam ten wątek zaraz po telefonie od Joli (nieobecnej na dogo) więc nic nie pisałam na innych forach. Zabrac go nikt nie może bo nie ma gdzie... :( Quote
kaLOlina Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 moze jednak warto by wrzucic na Collakach?? iwop nie wiem ty zadecyduj..moze lepiej poczekac az bedzie cos wiecej wiadomo????szkoda pieska...wlasnie pisze to majac leb Collak-Leszka na kolanach i jeszcze bardziej mnie to boli:( Quote
iwop Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 kalolina a możesz go wrzucic? ja nie jestem zarejstrowana... Wszystkie wiadomości na bieżąco bedę wstawiac... Quote
kaLOlina Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 ojj ja tylko myslalam zeby tu na dogo w ich grupie prosic o pomoc...i jeszcze dac znac dziewczynom ktore zajmuja sie adopcja Collakow...tylko tyle.... Quote
Aga_Mazury Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 ...a w jakim mieście jest ten collak bo ja albo nie widzę albo z nerw nie doczytałam.... mogę wrzucić na forum collie....podam link tutaj ...dobra widze w tytule... macie w Ostrowcu jakiś hotel? Quote
iwop Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 Nie nie mamy żadnego hotelu ani w Ostrowcu ani w okolicy :( takie jest świętokrzyskie... Quote
kaLOlina Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 grrr biedna psina....ona tam zoastac nie moze-to jak wyrok:( Quote
Aga_Mazury Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 wrzuciłam info na collie forum http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?t=2257 u mnie tez brak hotelu więc Cię rozumiem.... co zatem możemy zrobić?...czy jak się do niego podchodzi to on ucieka? jak go złapać...żeby nie wpadł pod samochód nie daj Boże Quote
Aga_Mazury Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 halo bo mnie tu nerwy zjedzą.... jakies pomysły????.... Quote
kaLOlina Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 narazie za wiele nie wiemy...trzeba czekac az iwop sie czegos dowie...biedny pies.... Quote
Aga_Mazury Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 ja wiem, ja rozumiem.....ale ja chyba spać nie będe mogła wiedząc, że jakiś colak siedzi gdzies przy jezdni i wypatruje tego swojego "oprawcy"...a może ktoś spisał numery? Boże ...zaczyna się...wakacyjny "wysyp" Quote
iwop Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 rozmawiałam znów z Jola - jutro pojedzie rozmawiac z ta facetka, która dokarmia psinę, zaofiarujemy jej parę złoty może go przygarnie choć na trochę..(chociaz podobno on nie chce sie ruszyc z ronda). Jak nie to trzeba będzie pomyslec o schronisku... :-( Quote
Moriaaa Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 iwop napisał(a):rozmawiałam znów z Jola - jutro pojedzie rozmawiac z ta facetka, która dokarmia psinę, zaofiarujemy jej parę złoty może go przygarnie choć na trochę..(chociaz podobno on nie chce sie ruszyc z ronda). Jak nie to trzeba będzie pomyslec o schronisku... :-( Iwop..tylko nie schronisko:( Miałam kilka osób chętnych na naszego collaka, ale dom z kotami więc nasz tam nie mógł iść..ale może ten. Jutro od rana przegrzebię poczte. Jakiś hotel...pisałyście już do Lucynki??? Nasz collie najprawdopodobniej w tym tyg, czmycha do domku, więc może temu da rade pomóc. Trzebaby tylko zorganizować transport do jakiegoś hoteliku...napiszcie do Lucynki z forum collie. Quote
kaLOlina Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 tak kazda minuta tam jest jak wyrok... on czea na pana-a pan juz po niego nie wroci:( owczarki szkockie to bardzo madre i wierne psiska:( Quote
iwop Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 ja wiem że trzeba go jak najszybciej zabrać ale wczoraj podrzucono nam 2 dwumiesieczne szczeniaki i one zajęły "ostatnia deske ratunku", która i tak nie jest najlepsza...:shake: Quote
Aga_Mazury Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 co tu robić...? co tu robić....? a nikt za opłatą nie przenocuje?....ja już może zaczynam bredzić....ale tak ciemno się robi... nie wiem jak u Was, ale na Mazurach od kilku nocy potworne burze i deszcz.... colak...Boże...:placz: :placz: :placz: Quote
iwop Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 Jutro Jola ma rozwawiac w sprawie ewentualnego płatnego tymczasu chociaz na troszkę... Ale to nic pewnego :( Quote
Aga_Mazury Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 ...no i jak tu położyć się do łożka...w pościel...i zasnąc spokojnie ze świadomoscią tego, że tam jakas bida siedzi po ciemnicy, może ktoś przegania, kopnie.... siedzi tam i wypatruje...tęskniąc... oby ten co go wyrzucił nie zaznał nigdy spokoju Quote
iwop Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 raczej nikt go nie przegania... Ale koczuje tam od paru dni :( i to juz wystarczy...:-( Quote
Ulka18 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Mysle, ze forum collie nie zostawi psa bez opieki. Jesli bedziecie miec psa juz zlapanego, to moze by go dac do hoteliku w Niepolomicach , gdzie jest niewidoma kolaczka Kaja? Irenaka ma Kaje pod swoja opieka, jutro maja byc w KUNDLU z Kaja. Moze posypia sie domki dla kolakow. Quote
Recommended Posts