Jump to content
Dogomania

"PRZYTULISKO" G"- skrajne zaniedbanie i potworna potrzeba miłości! UŚPILI RUDIEGO !!

Recommended Posts

Posted

Wspaniale! Bo dziś niestety mialam mniej jedzenia niż wczoraj, musiałam im mieszać z chrupkami. A wartościowe jedzonko przed zima im sie bardzo przyda. :)

Mam nadzieje, ze jutro uda nam sie włożyć słomę do wszystkich bud, a psiaki wyjdą na dłuższe spacerki, niż ja sama byłam w stanie im zapewnić. :)

Posted

Mam prezent dla Marychy35 :razz:

Zdjęcie co prawda z wczoraj (25.12), dzisiejszej nocy Mika ma już kupkę słomy w budzie, ale jej uśmiech muszę pokazać. :)

[img]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/IMG_0027-1.jpg[/img]

Posted

[quote name='mdk8']zamówiłam na allegro 3 smycze 3m i 1 linkę 10m.
Wojtek spodziewaj się w przyszłym tygodniu 2-ch paczuszek;)[/QUOTE]

Super!!! Dziękuję!!! :)

Posted

A to jest ten nowy psiak, który chwilowo zamieszkał w budzie przeznaczonej dla Rudiego... I poskutkowało, bo już nie trzęsie się z zimna (choć może się mylę, bo równie dobrze mogło to być trzęsienie się z emocji, ale niestety w dniach 24-26 byłam u tych psiaków na krótko, tylko by dać im jeść, nalać wody i trochę wypuścić na spacer, więc ciężko było go bliżej poznać).

Jeśli ktoś miałby czas go poogłaszać, bardzo proszę! Ja dziś zamieszczę jego ogłoszenia na tablica.pl

Tytuł: Znaleziono niedużego, szarego, jamnikowatego pieska.

Tekst:

To nieduży, krótkowłosy, o delikatnej, szarej sierści pies. Trafił do przytuliska w Wigilię, był przerażony. Uwielbia być głaskany, siada, podaje łapkę. Szukamy jego właściciela, a jeśli się nie odnajdzie - nowego domu.

Kontakt: Ola, 513 816 835

[img]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/IMG_0042.jpg[/img]

[img]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/IMG_0041.jpg[/img]

[img]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/IMG_0039.jpg[/img]

[img]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/IMG_0033-1.jpg[/img]

Posted

Fajny psiulek ,ale nie pisałabym ,że jamnikowaty , bo to się kojarzy z krótkimi łapskam.On ma je normalnej długości.Nie wszyscy lubią niskopodwoziowe psy.

Posted (edited)

Bonsai dziękuję:):):) Pyszczek Miki bezcenny, bo uśmiechnięty:) Jak ona jest śliczna!!!!! I kocyk mi znany w budzie;) DZIĘKÓWECZKA i fajocha z tymi fotkami, jak tylko będa zamówię Mice pakiet:) :)

Edited by Marycha35
Posted (edited)

[quote name='Bonsai']Dziś też byłam u psów, z ciekawych wieści, to części psom rozłożyłam słomę. Dowiedziałam się tez od pracownika oczyszczalni ścieków, że opiekun psów z gminy przychodzi do psów raz na jakiś czas, sypie więcej karmy, a oni - pracownicy oczyszczalni - raz dziennie sprawdzają czy psy mają wodę. Zapytałam też o palety - część z nich mogą nam dać, pan Krzysztof (bardzo miły człowiek) obiecał poszukać odpowiednich i zostawi nam przy boksach. Co do dostępu do wody, to niestety nie ma żadnego węża - poradził, by zapytać o to w gminie, bo trzeba po prostu instalację do tego założyć, woda jest, tylko trzeba pociągnąć ją do boksów. Na razie noszą wodę wiadrami.[/QUOTE] Bonsai brawo, to są konkretne info:) Dobrze, że ten Pan Krzysztof jest na miejscu, miły, pomocny! Fajocha pomysł z paletami, nie będzie smoczkom zimno w brzuszki;) I jest nadzieja na wodę!! Trzeba wiercić dziurę urzędasom, jeżeli to kwestia tylko instalacji to może nie tak drogo...
Poker, Mela kochane jesteście z tym jedzonkiem dla naszych smoków!!!!:)

Edited by Marycha35
Posted

Właśnie wróciłam z przytuliska. Mela i jej rodzina - cudowni ludzie!!! Psiaki dostały cały bagażnik pysznego jedzenia! Dziękuję też Poker - Twoje jedzenie bardzo psom smakowało, starczyło prawie dla wszystkich. ;)

Dziś wszystkim psom włożyliśmy słomę do bud, a poza tym takiej wyżerki jak dziś, to one dawno nie miały!

No i czekamy z niecierpliwością na zdjęcia. :)

Rutta, przyjeżdżajcie jutro?

Posted

Fajnie ,że dostały choć na smak.A jedzonko była bardzo pożywne,oj bardzo.
Mela jest super i jej rodzinka też, wiem coś o tym. Oby więcej takich ludzi było.

Trzeba przycisnąć gminę ,żeby kupili wąż chociaż w zimie trzeba będzie go zwijać, bo woda w nim zamarznie.

Posted

przepraszam, że dopiero teraz, ale właśnie dziś na Wojtka wysłałam obiecany bon 100 zł do carfurra i dostałam od koleżanki do Lidla też 100 zł, tylko ten do Lidla, trzeba do końca stycznia wykorzystać;

Posted

[quote name='asiuniab']przepraszam, że dopiero teraz, ale właśnie dziś na Wojtka wysłałam obiecany bon 100 zł do carfurra i dostałam od koleżanki do Lidla też 100 zł, tylko ten do Lidla, trzeba do końca stycznia wykorzystać;[/QUOTE]

Super. :) myślę, że z wykorzystaniem 100 zł do końca stycznia nie będzie problemu, niestety na jedzonko dla niemal 20 psiaków trochę kosztuje.

Posted

Dzisiaj pieski były bardzo żywotne i trudno je było uchwycić do zdjęcia, ale myslę, że jakoś wyszły , obecnie zdjęcia są obrabiane, mam nadzieją, że na jutro będą gotowe, bedą pod adresem moniezja.blogspot.com
Czy jest już jakaś kwota na budę dla Syriusza, bo biedula zamarźnie zimą???

Posted

[quote name='Mela Jakimiuk']Dzisiaj pieski były bardzo żywotne i trudno je było uchwycić do zdjęcia, ale myslę, że jakoś wyszły , obecnie zdjęcia są obrabiane, mam nadzieją, że na jutro będą gotowe, bedą pod adresem moniezja.blogspot.com
Czy jest już jakaś kwota na budę dla Syriusza, bo biedula zamarźnie zimą???[/QUOTE]

dla Syriusza jest uzbierane. Będzie miał bidulek budę.

Posted (edited)

Ale pycha wieści:) Walę fotki lookać!!! Edit: niesamowite, widziałam i psinki radosne, rozbrykane, do zabrania od ręki:):):):) A Mika ma może jeszcze jakieś fotki...;) ?

Edited by Marycha35