gluchypies Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Dziewczyny, zamówiłam na bazarku banerkowym banerek dla tego wątku. Zobaczcie proszę, który Wam się podoba i który chcecie wybrać: tutaj, post 79. Mi się najbardziej chyba pierwszy podoba, ale wy decydujcie, bo jesteście bardziej w temacie :) Quote
Anula Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Dziewczyny, zamówiłam na bazarku banerkowym banerek dla tego wątku. Zobaczcie proszę, który Wam się podoba i który chcecie wybrać: tutaj, post 79. Mi się najbardziej chyba pierwszy podoba, ale wy decydujcie, bo jesteście bardziej w temacie :) Też podoba mi się pierwszy ale w sumie wszystkie są ładne,takie wzywające do pomocy. Quote
gluchypies Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Może więcej osób wpadnie na wątek :) Poczekam jeszcze na to, co myślą o banerkach inni. Bardzo się cieszę, że będzie spotkanie z osobami chętnymi do wolontariatu, oby wyszło pozytywnie! :) Quote
Poker Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Anula, Mika to nie Dolarka.Mika to owczareczka ,a Dolarka to jasna kudłatka, dla której jutro jadę na wizytę PA. Mi też się podoba pierwszy banerek.Zmieniłabym chcielibyśmy na chcemy. Bardzo się cieszę z szansy na zwiększenie wolontariatu w G. Quote
Bejotka Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 I Mika ma ogłoszenia (jako Mojra) i Dolarka kudłata też. Możecie liczyć w dalszym ciągu na moją pomoc w ogłaszaniu Waszych psiaków :) Fajnie się zaczął dla nich rok :) Quote
Poker Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Jestem po wizycie.Rodzina 3.osobowa, małżeństwo i córka studentka.Sympatyczni i konkretni.Ostatni piesek odszedł 2 lata temu.Szukali identycznego ,ale w końcu doszli do wniosku ,że wezmą też kudłatego .Tym razem sunię i nie identyczną ,żeby nie porównywać. Chcą się wybrać w tych dniach do przytuliska i jak z Bajeczką nawzajem przypadną sobie do gustu, to ją adoptują. Kto będzie mógł im pomóc na miejscu? Jak sunia trafi do nich, to będzie miała super rodzinę, ładny dom z kanapami i ogródek do dyspozycji. Trzymam kciuki za sunię i pozostałe psiaczki, które dziś dostały szanse na lepsze życie. Quote
Bonsai Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 Dziękuję Poker. Już rozmawiałam z Panią, przyjadą do Bajeczki najprawdopodobniej jutro. Poza tym nie mam dobrych wieści - Elmo chyba się nie spodobał ludziom z Poznania, za to spodobała się Bajeczka. W poniedziałek, jeżeli nie będzie adoptowana przez rodzinę z Wrocławia, to ją wezmą. Pan, który przyjechał po Astona, stwierdził, że pies jest za mały. :roll: Pani po owczarkę nie przyjechała, generalnie ma słomiany zapał. Po owczareczkę mam jednak sporą kolejkę, teraz na pierwszy plan wysuwa się rodzina z Włocławka, zobaczymy. Quote
gluchypies Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Bonsai zobacz proszę na te banerki i daj znać który wg Ciebie najlepszy :) A spotkanie wolontariuszy tez dzisiaj tak? Quote
Poker Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Ale ludzie wymyślają.Za duży , za mały ,za kudłaty, za krótka sierść, uszy nie te, nos nie taki. WRRR. Czyli tak naprawdę z naszej radości nici. No cóż, nie można tracić nadziei. Quote
gluchypies Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Ale Bajeczce się chociaż uda :) zawsze to jeden bezdomny psiak mniej! :) Dzięki Wam dziewczyny! Quote
Bonsai Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 gluchypies, mi też najbardziej podoba się pierwszy banner, ale napis bym zmienila na "przytulisko G chcemy zmienić ich los" Spotkanie wolontariuszy już się odbyło, w samym przytulisku. Myślę, że Wojtek będzie miał teraz około 5 par rąk do pomocy. :) Quote
Poker Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 gluchypies, mi też najbardziej podoba się pierwszy banner, ale napis bym zmienila na "przytulisko G chcemy zmienić ich los" Spotkanie wolontariuszy już się odbyło, w samym przytulisku. Myślę, że Wojtek będzie miał teraz około 5 par rąk do pomocy. :) czyli zmiana jaką proponowałam. To świetnie, 5 par rąk to sporo, a i 5 głów, to nie to samo co jedna. Super.Żeby to tylko nie był słomiany zapał. Quote
Anula Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Anula, Mika to nie Dolarka.Mika to owczareczka ,a Dolarka to jasna kudłatka, dla której jutro jadę na wizytę PA. Mi też się podoba pierwszy banerek.Zmieniłabym chcielibyśmy na chcemy. Bardzo się cieszę z szansy na zwiększenie wolontariatu w G. Kurcze,mi się z imionami chrzani.Wybaczcie.Czy dobrze rozumiem,że Dolarka miała sprawdzony przyszły domek przez Poker? Czy Bajka to jeszcze inny psiak? Quote
Bonsai Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 Kurcze,mi się z imionami chrzani.Wybaczcie.Czy dobrze rozumiem,że Dolarka miała sprawdzony przyszły domek przez Poker? Czy Bajka to jeszcze inny psiak? Bajka to Dolarka ;), więc tak - dziś Poker była na wizycie przedadopcyjnej, a jutro najprawdopodobniej Państwo pojadą do przytuliska poznać suczkę. :) Quote
Bejotka Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Kurcze,mi się z imionami chrzani.Wybaczcie.Czy dobrze rozumiem,że Dolarka miała sprawdzony przyszły domek przez Poker? Czy Bajka to jeszcze inny psiak? Bajka wcześniej uchodziła za chłopaka i miała na imię Dolar :) Kiedy się okazało, że to panna - zmieniono jej imię na Bajka. To ta mała, kudłata i to ona miała sprawdzany domek :) Trzymamy za nią kciuki :) Quote
Anula Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Bajka to Dolarka ;), więc tak - dziś Poker była na wizycie przedadopcyjnej, a jutro najprawdopodobniej Państwo pojadą do przytuliska poznać suczkę. :) Bajka wcześniej uchodziła za chłopaka i miała na imię Dolar :) Kiedy się okazało, że to panna - zmieniono jej imię na Bajka. To ta mała, kudłata i to ona miała sprawdzany domek :) Trzymamy za nią kciuki :) Dzięki Kochane za oświecenie mnie.Już teraz wszystko wiem.Wczoraj podesłałam fotki Bajki, Pani z Giżycka,która starała się o adopcję mojej tymczasi Sawany (Sawania do tego domu nie może iść) stąd były moje natarczywe pytania. Trzymam mocno kciuki aby Państwo jutro przyjechali po Bajkę,bardzo mi jej szkoda,ponieważ za chwilę będzie miała takie dredy,że tylko pozostanie obciąć sunieczkę do żywej skóry. Quote
Bejotka Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Przed chwilką otrzymałam maila od Pana Tomka w sprawie Mojry (Miki) - jakie warunki trzeba spełnić, czy jest wysterylizowana itp. Poprosiłam, żeby zadzwonił do Oli :) Quote
Bonsai Posted January 4, 2015 Author Posted January 4, 2015 Dziś do domu poszedł Elmo. :) zamieszkał w Kaliszu u młodej, sympatycznej rodziny. Będzie sąsiadem Wojtka. :) Quote
Marycha35 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Huraaaaaaaaaaaaaa, pycha wieści:) Oby tej owczareczce się dobry domek trafił też! Quote
Bejotka Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Dziś do domu poszedł Elmo. :) zamieszkał w Kaliszu u młodej, sympatycznej rodziny. Będzie sąsiadem Wojtka. :) Ekstra! :) Quote
gluchypies Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Banerek gotowy do podlinkowania: Fajnie, że aż 5 osób jest gotowych pomagać psom w przytulisku. Co one tam w ogóle dostają do jedzenia? Może jakąś zbiórkę/bazarek na karmę trzeba by zrobić? Quote
Bonsai Posted January 4, 2015 Author Posted January 4, 2015 Z Bajeczką wyszło dziwnie... Rozmawiałam z Panią z Wrocławia w sobotę i przekazałam numer telefonu do Wojtka. Po kontakcie z Wojtkiem Pani stwierdziła, że chyba poszuka pieska bliżej Wrocławia... Za to rodzina, która była obejrzeć Elmo w sobotę, stwierdziła, że adoptuje Bajeczkę i mają przyjechać raz jeszcze, by ją adoptować. Quote
Poker Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 HM, dziwna sytuacja. Może się wystraszyli ,że nie przypadną sobie z Bajka do gustu i pojadą na darmo. Wyrazili swoją obawę czy sunia nie jest zaciążona. A może wystraszyli się ,że niczego o suni nie wiadomo i że może nie podołają w razie trudności.Sama nie wiem. Mimo ,że dom ogólnie jest dobry, to jednak nie był dla Bajeczki.Znajdzie się taki , który pokocha ją bezwarunkowo. Quote
Recommended Posts