Jump to content
Dogomania

[CK]Kobra- piękna i... samotna :( Ile jeszcze będzie czekać?! 7 lat to za mało? :(

Recommended Posts

Posted (edited)

Kobra to kilkuletnia mieszkanka azylu "Cichy Kąt" w Tarnowskich Górach. Ma około 6 lat. W schronisku przebywa od 7 lipca 2002 roku. Została znaleziona błąkająca się w centrum Tarnowskich Gór. Jest niewielką, czarną, śliczną, mądrą suczką. Potrzebuje czasu, aby zaufać Człowiekowi, pewnie ma przykre wspomnienia z poprzednim "opiekunem". Kobra przeżyła już 2 adopcje. Wróciła. Pierwszy powrót: "była nieposłuszna, ugryzła sąsiadkę i nie chciała chodzić na smyczy", drugi: praktycznie z samochodu uciekła. Do Kobry trzeba mieć podejście...to nie jest tak hop- siup "Kobra moja" ;) Przed jej adopcją, trzeba się z nią należycie zapoznać ;) Najlepiej wyjść na spacerek...dać smakołyka...i odwiedzić kilka razy, żeby przyzwyczaiła się do obecności "obcego" ;) Wtedy Kobra całą sobą pokazuje człowiekowi jak bardzo jest wdzięczna za okazane uczucia :) W kojcu mieszka z kolegą po fachu- bojaźliwym Czarkiem:) Kobrunia nauczyła się pięknie chodzić na smyczy (jeszcze rok temu było to nie do pomyślenia- Kobra na sam widok smyczy uciekała ile sił w nogach). Kobrze, ze względu na piękną, długą, grubą sierść przyda się też regularne szczotkowanie ( pokazanie szczotki przed głaskaniem gwarantuje niepowodzenie;))Kobra jest najsłodszym i najpiękniejszym (oczywiście wg mnie;)) psiakiem jaki mieszka w CK.... :loveu: Jest zaszczepiona i wysterylizowana :) Kobra szuka Opiekuna, który nie przestraszy się jej lęków, który da jej spokój i DOM do końca jej dni...

Kobra ma ogloszenie na Adopcje.org : Psy do adopcji - koty do adopcji - zwierzęta - oddam kota - oddam psa - adopcja kota - adopcja psa
Kobra - piękna i...samotna. Czy możesz dać jej szansę... Ona chce znów ... - ogloszenia.e-gratka.info
"www.4lapy.pl"
"www.eoferty.com.pl"
"www.napipulipe.pl"
po akceptacji:
"www.czworonogi.eu"
"www.przygarnijzwierzaka.pl"

Kilka fotek ;)

Zmarznięta Mordeczka ;)

Kobra suszy się po kąpieli (12.05.2007) :)

Nuuuuda...
Kobra

Nowe ogłoszenia:alegratka, cafeanimal i animalia, które zawdzięczamy Martusi 7 :loveu:

Edited by Macho
Zmiana tytułu wątku
  • Replies 634
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w sobote nie bylo nowych fotek za to dzis(lub jutro) beda :) wzielam dzis Kobrunie na kilkugodzinny spacerek....kochana jest ;) szczegolowa relacje zdam jak beda foteczki :)

Posted

Obiecane fotki :)

W drodze do celu...:)

dotarlam... :) ciezko bylo ale jestem :)

Nagroda za dzielnosc...to lubie najbardziej :)

Zmeczona po powrocie... :)

Prosze....chodzmy jeszcze raz.... :)

Niczym na wystawie ;)

Kobra

Czyz ona nie jest piekna ??? Moja kochana.... :loveu:

Komu komu Kobrunke do domu?? :)
Dodam tylko ze Kobra byla super spokojna i grzeczna... :) bawila sie dzielnie z kolega...zaczepiala...wariatka moja :loveu:

Posted

Jak Wy nie patrzycie na mnie to ja spojrze na Was! O!

A ku-ku ! A-ha! :)

Ojeeee....nie przestawajcie! Prosze!

Moja Kolezanka:oops:...Nowina...fajna jest....zazdrosna o mnie :evil_lol: ale spoko laska ;) padla w trawie po 10 minutach drogi...ja szlam caly czas grzecznie....nie zebym sie chwalila czy cos...:oops: Taaaaak...dobrze widzicie :) szlam na sama gore :D :) pozniej ponad godzinka w lasku i powrot...super bylo :)

Posted

a tam kluseczka ;) ostatnio zauwazylam ze Kobra ma kleszcza...wiec ja ja trzymalam a kolezanka wyciagnela...3 kleszcze(to nic w porownaniu do mojej suni...1 dnia: 9 kleszczy, 2 dnia: 4 kleszcze.niezle jak na debiut nie ? :eviltong: )ja musialam trzymac bo wiedziala ze krzywdy jej nie zrobie a kolezance by uciekla ;)

• 2 weeks later...
Posted

Kobra bedzie u mnie nocowala :loveu: z soboty na niedziele! :) :) :) :loveu: dzieki tej nocy dowiemy sie takze m.in. jak sie zachowuje w nocy w domu, czy sika itp. ;) aaaaa juz sie doczekac nie umiem! :loveu: :loveu:

• 4 weeks later...
Posted

Ciocia Bosia w nagrodę dziś wymiziała Kobrę po brzuszku :loveu: ależ sie nadstawiała :evil_lol: i łepek na kolana pchała :loveu::loveu::loveu: Mam nadzieje, że cioteczka Macho nie będzie zazdrosna?! :eviltong: ;)

KOBRA TO NA PRAWDĘ UROCZY PSIAK!! Aż dziw, że jeszcze siedzi w CK :( :shake: Czy ktoś wreszcie da jej dom?!

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

Kobra dzis, widzac mnie ( :oops: ) i nie zwracajac uwagi na plyynna postac wydalonych, niestrawionych resztek pokarmowych...z calych sil probowala mi pokazac jak bardzo sie cieszy, ze jestem...efekt? wyszlam i poszlam sie wyprac ;)

• 2 weeks later...
Posted

Kobrunia moja wczoraj zmienila miejsce zamieszkania ;) przeniosla sie do kojca nr 8 po lewej stronie ;) u niej w kojcu, i w kojcu obok zalegly sie robale:roll: nie wiadomo czemu...od razu je polalysmy plynami i dzis juz tylko trupy lezaly ;)
ale dopiero jutro wroci do swojego kojca :)

Moja zabcia najslodsza :loveu:

Posted

mnie chyba łatwiej w niedziele będzie przybyć - zresztą nie wiem jeszcze nic poza tym że od 14 do 24 września będę na mazurach bez dostępu do neta .....

a już uzależniłam się od dogomani...

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Nic o tym nie wiedzialam! O matko....ale mi od razu lepiej jak mowisz ze wszystko ok...jakby uciekla prze dziure- boje sie ze nie wrocilaby :(

• 3 weeks later...
Posted

ale piesek potrzebuje przyjaciela żeby się nie nudził sam....
ale przecież dwa psy to nie jest większy kłopot niz jeden pies - to prawie to samo (kłamstwo ale ładnie brzmi ;) )
ale lepiej mieć więcej do kochania ...
to jest zywe futro ... - nie łysieje ;)

no i "mamooooo proooooszę"

Posted

marillka napisał(a):
1: ale piesek potrzebuje przyjaciela żeby się nie nudził sam....
ale 2:przecież dwa psy to nie jest większy kłopot niz jeden pies - to prawie to samo (kłamstwo ale ładnie brzmi ;) )
ale 3:lepiej mieć więcej do kochania ...
to jest 4:zywe futro ... - nie łysieje ;)

no i 5:"mamooooo proooooszę"

Adnotacje ;) (slowa mamy na poszczegolne argumenty)
1: Przeciez ma koty, z ktorymi sie swietnie dogaduje! :)
2:2x wiecej jedzenia, 2x wuiecej na szczepienia, ddrobaczania- ogolnie 2x wiecej wydatkow...
3: Do kochania mam ciagle nowe koty, psa, Ciebie i Meza ;)
4: Ale linieje, a sprzatania mam za tyle ;)
5:Ja tez Cie prosze...idz lepiej posprzataj lepiej w kuwecie...
I to bylo na tyle...

pociesza mnie fakt, ze zgodzila sie na EWENTUALNY tymczas, jakby sie scos stalo(odpukac!)...a wtedy pewnie by jej nie oddala ;) Tak samo bylo z inna sunia ;) Do CK nie chciala oddac i znalazla jej Domek :)