Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

laskosia napisał(a):
Chciałabym zrobić galerię zdjęć Zany, ale nie wiem, jak sie do tego zabrać
Może mi coś poradzisz?? :confused:

Najpierw porób jej trochę zdjęć (lepiej by było, gdyby były nieco większe niż te tutaj - na większych więcej widać i fajniej się je ogląda;)).

Potem mykasz do Foto blogów, zakładasz nowy wątek, wstawiasz zdjęcia (max. 5 w jednym poście, każde zdjęcie max. 640x640 pikseli), zatwierdzasz i gotowe! :multi:

• 2 months later...
  • Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zana odwiedziła dzisiaj naszą łódzką wystawę i pochwaliła się, jaka jest piękna i dobrze utrzymana;)
Sunia naprawdę świetnie trafiła!:multi: Dziękujemy! :loveu:

Na dowód tego mam kilka fotek:

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ależ Dotty wygląda super, a Masza równie pięknie (jestem na bieżąco w ich wątkach ;)). Zanka wygląda nieźle, ale jeszcze nie jest do końca w formie , ale jest już po sterylce, więc niebawem sie za nią weźmiemy konkretnie :evil_lol: Niestety pozostałości poschroniskowe są chyba nie do zlikwidowania, szczególnie lęk przed większą ilością psów naraz i ... obgryzanie pazurów :shake: Również zżeranie :eating: różnych zdobycznych "przysmaków" w parku jest nie do oduczenia :mad:

Na razie nie mam aparatu ale jak sie już dorobię to będzie więcej zdjęć Zany :Dog_run:

Posted

Oooo, to u nas podobnie. Jednak to szkolenie u Joasi Bohdziun co nieco Dotty daje. Jeszcze w wrześniu wycofalismy sie ze szkoleniowego spaceru, bo była w strasznym stresie. Teraz spokojnie biega z innymi psiakami, nie boi sie większej ilości obcych ludzi, obcych miejsc. Postępy są, choc przed nami droga długa i kręta ;).
Dotty bardzo dużo daje codzienne obcowanie z Maszą. Zresztą, jeśli poczytujesz nasze wątki to wiesz :loveu:.

A Zanka jest super. Uważaj tylko, zeby teraz po sterylce jej nie przekarmiac, bo nasza Dotts nabyła jeszcze w schronie kilka kilo zbędnego tłuszczu i teraz przerabianie tego na mięśnie jest baardzo trudne :razz:. Ale się staramy.
Co do "przysmaków" z trawników, hmmm...my walczymy z tym codziennie :roll:.

Czekam cierpliwie na fotki Zany :p.

• 2 months later...
Posted

to raczej ja trafiłam na genialnego psa !!! :multi:
i to (chyba) dzięki Tobie, bo zauroczyłaś moją mamę opowieścią o swojej Dotts :cool2:
mam jednak problem, bo Zanka nie toleruje suki sąsiadów i mamy tu liczne spięcia. chcemy ja dac na jakies treningi ale moze byc wlasnie agresywna do innych psow a z drugiej strony tez sie ich boi :sad: i co tu robic? :???:

Posted

Z tym może byc problem. I tu raczej nie chodzi o typową agresję do psów co do obrony własnego terytorium.
ja mam to samo z Dotty i suką od sąsiadów z klatki obok :lol:. Dotts uparcie broni Maszy.
Z obcymi psami nie mamy w ogóle problemów, z sukami bywa różnie...:roll:

Posted

Kasia naucz Zane chodzić przy nodze z kontaktem wzrokowym,u mojej rozwiązało to wszelkie problemy z psami. Jak widze,że idzie inny pies,którego nie lubi to komenda i Mika wgapione we mnie przechodzi obok,to samo jak mam piłke,wtedy nawet nie widzi,że jakiś pies idzie,bo w głowie ma tylko zabawke. A jakiekolwiek karcenia i tak dalej nic nie dadzą,bo u Zanki(prawdopodobnie agresja lękowa,po tym co widziałam na wystawie) pogłębi to tylko sprawę. Najlepszym rozwiązaniem jest nauczenie psa zachowania zastępczego,czyli tutaj chodzenia przy nodze. Oczywiście najpierw musi dobrze opanować komende zanim wykorzystasz ją przy innym psie,a do tego czasu staraj się omijać tą suczke nie w lini prostej,ale po łuku i prowadzić Zane ze smakołykiem przed nosem.

• 4 months later...