bellatriks Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 laskosia napisał(a):Chciałabym zrobić galerię zdjęć Zany, ale nie wiem, jak sie do tego zabrać Może mi coś poradzisz?? :confused: Najpierw porób jej trochę zdjęć (lepiej by było, gdyby były nieco większe niż te tutaj - na większych więcej widać i fajniej się je ogląda;)). Potem mykasz do Foto blogów, zakładasz nowy wątek, wstawiasz zdjęcia (max. 5 w jednym poście, każde zdjęcie max. 640x640 pikseli), zatwierdzasz i gotowe! :multi: Quote
bellatriks Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Zana odwiedziła dzisiaj naszą łódzką wystawę i pochwaliła się, jaka jest piękna i dobrze utrzymana;) Sunia naprawdę świetnie trafiła!:multi: Dziękujemy! :loveu: Na dowód tego mam kilka fotek: Quote
Klaudia :-) Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Najnowsze wieści,Zana jest po sterylce i ma się dobrze:-) I pare fotek archiwalnych Quote
Reno2001 Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Zana wyglada super. Teraz widzę, ze zdecydowanie musimy Dotts nieco hmmm...wyszczuplic :evil_lol:. Jakis kilogram w dół jej nie zaszkodzi... Quote
laskosia Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Ależ Dotty wygląda super, a Masza równie pięknie (jestem na bieżąco w ich wątkach ;)). Zanka wygląda nieźle, ale jeszcze nie jest do końca w formie , ale jest już po sterylce, więc niebawem sie za nią weźmiemy konkretnie :evil_lol: Niestety pozostałości poschroniskowe są chyba nie do zlikwidowania, szczególnie lęk przed większą ilością psów naraz i ... obgryzanie pazurów :shake: Również zżeranie :eating: różnych zdobycznych "przysmaków" w parku jest nie do oduczenia :mad: Na razie nie mam aparatu ale jak sie już dorobię to będzie więcej zdjęć Zany :Dog_run: Quote
Reno2001 Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Oooo, to u nas podobnie. Jednak to szkolenie u Joasi Bohdziun co nieco Dotty daje. Jeszcze w wrześniu wycofalismy sie ze szkoleniowego spaceru, bo była w strasznym stresie. Teraz spokojnie biega z innymi psiakami, nie boi sie większej ilości obcych ludzi, obcych miejsc. Postępy są, choc przed nami droga długa i kręta ;). Dotty bardzo dużo daje codzienne obcowanie z Maszą. Zresztą, jeśli poczytujesz nasze wątki to wiesz :loveu:. A Zanka jest super. Uważaj tylko, zeby teraz po sterylce jej nie przekarmiac, bo nasza Dotts nabyła jeszcze w schronie kilka kilo zbędnego tłuszczu i teraz przerabianie tego na mięśnie jest baardzo trudne :razz:. Ale się staramy. Co do "przysmaków" z trawników, hmmm...my walczymy z tym codziennie :roll:. Czekam cierpliwie na fotki Zany :p. Quote
Reno2001 Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 Wielkie gratulacje :cunao::knajpa: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Klaudia :-) Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Kasia musisz wrzucić je na www.fotosik.pl a potem przekopiować link z pełnym rozmiarem na forum,jak coś pisz na gg Quote
laskosia Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Klaudia dzięki :) Zana i jej przyjaciel po męczącym dniu nie lubię zdjęć Quote
Reno2001 Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 ŚLiczna to mało powiedziane-jest po prostu BOSKA :loveu:. Nie wiem dlaczego nie lubi zdjęc? Jest bardzo fotogeniczna :p. Quote
Reno2001 Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 Zana wyglada na bardzo szczęśliwą. Dobrze Laskosiu, że trafiła do ciebie!!! Quote
laskosia Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 to raczej ja trafiłam na genialnego psa !!! :multi: i to (chyba) dzięki Tobie, bo zauroczyłaś moją mamę opowieścią o swojej Dotts :cool2: mam jednak problem, bo Zanka nie toleruje suki sąsiadów i mamy tu liczne spięcia. chcemy ja dac na jakies treningi ale moze byc wlasnie agresywna do innych psow a z drugiej strony tez sie ich boi :sad: i co tu robic? :???: Quote
Reno2001 Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 Z tym może byc problem. I tu raczej nie chodzi o typową agresję do psów co do obrony własnego terytorium. ja mam to samo z Dotty i suką od sąsiadów z klatki obok :lol:. Dotts uparcie broni Maszy. Z obcymi psami nie mamy w ogóle problemów, z sukami bywa różnie...:roll: Quote
Klaudia :-) Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Kasia naucz Zane chodzić przy nodze z kontaktem wzrokowym,u mojej rozwiązało to wszelkie problemy z psami. Jak widze,że idzie inny pies,którego nie lubi to komenda i Mika wgapione we mnie przechodzi obok,to samo jak mam piłke,wtedy nawet nie widzi,że jakiś pies idzie,bo w głowie ma tylko zabawke. A jakiekolwiek karcenia i tak dalej nic nie dadzą,bo u Zanki(prawdopodobnie agresja lękowa,po tym co widziałam na wystawie) pogłębi to tylko sprawę. Najlepszym rozwiązaniem jest nauczenie psa zachowania zastępczego,czyli tutaj chodzenia przy nodze. Oczywiście najpierw musi dobrze opanować komende zanim wykorzystasz ją przy innym psie,a do tego czasu staraj się omijać tą suczke nie w lini prostej,ale po łuku i prowadzić Zane ze smakołykiem przed nosem. Quote
laskosia Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Zanusia w jesiennym parku: raz wśród liści raz wśród błota ;) Quote
Recommended Posts