Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

figa33 napisał(a):
Brenda ma jakąś rankę na tyłeczku ?

tak Figuniu, pisalam o tym w pierwszym poście i do tego miała ropne zapalenie uszu. Dostała antybiotyk, uszy i rana były przemywane przez Magdę i Brenda bardzo dzielnie to znosiła.

Posted

majuska a jak tam Brenda sie miewa ? czy ona gotowa do adopcji ?
Odzyskalam wczoraj auto po prawie 2-tygodniowej nieobecności to pewnie podskoczę do psiaków w najbliższym czasie.

Posted

Jako-tako :)
Brenda dużo korzysta z wybiegu teraz, mam wrażenie, że chyb anigdy tyle wolności nie miała, do boksu chętnie i bez ociągania wraca, ale jest cholernica trochę , nie trawi Hektora i Hajdi, do ludzi bardzo miła i posłuszna, zdrowotnie chyba w porządku, ale wciąż jest pod baczną obserwacją i bierze specyfiki na polepszenie stanu skóry i sierści.

• 3 weeks later...
Posted

Brenda również może być psem towarzyszącym biegaczom. Bardzo ładnie biega (tempo trochę spokojniejsze od Hekcia), równe i nie męczące. Jakby jakiś "dżogingowiec" szukał towarzystwa, to Brenda z pewnością dotrzyma mu kroku.

Posted

ariete2503 napisał(a):
Brenda również może być psem towarzyszącym biegaczom. Bardzo ładnie biega (tempo trochę spokojniejsze od Hekcia), równe i nie męczące. Jakby jakiś "dżogingowiec" szukał towarzystwa, to Brenda z pewnością dotrzyma mu kroku.

a pomysleć, że na początku nogi jej sie plątały i wyglądało jakby miala się zaraz przewrócić.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Była dziś jakas pani w przytulisku psy oglądać no i niby Brenda jej się spodobała..no i takie to jakieś wszystko dziwne, niby pies do domu, a w domu jest druga suka, która ma raka i pewnie niedługo zdechnie, a oni juz chcieli sobie nową przyzwyczaić...tłumaczę, to jak macie suke z rakiem, to dajcie spokój psu i nie fundujcie stresu w postaci drugiego psa, zwłaszcza, że Brenda jest awanturnicą do innych psów....nie wiem jak to ludzie dziwnie myślą, pani widział, że ja niechętna do wydawania Brendy, więc zaczęła pytac o inne schroniska...

A dwa dni wcześniej miałam też całkiem fajny telefon o Brendę, ale stanęło na tym, że przyjadą ją oglądnąć i póki co echo .....

Posted

[quote name='majuska'].tłumaczę, to jak macie suke z rakiem, to dajcie spokój psu i nie fundujcie stresu w postaci drugiego psa, zwłaszcza, że Brenda jest awanturnicą do innych psów....nie wiem jak to ludzie dziwnie myślą, pani widział, że ja niechętna do wydawania Brendy, więc zaczęła pytac o inne schroniska........[/QUOTE]

w pale sie nie mieści.

Posted

Aż nie mogę uwierzyć! Nawet nie myślałam, że takie sytuacje się zdarzają: z jednej strony właściciele, którzy ubolewają nad stratą ukochanego przyjaciela do tego stopnia, że trudno jest im się zdecydować na przyjęcie kolejnego, a to... to chyba jest ta druga strona problemu. Bardzo smutne i dla mnie niepojęte.

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj poszłam z Brendą na spacer wyjątkowo nie nad Wisłok, tylko wzdłuż drogi (sama nawet sygnalizowała taki kierunek). I muszę przyznać, że szła bardzo, bardzo spokojnie; wręcz dostojnie! Jak z kolei idziemy nad Wisłok, to nabiera takiego tempa, że tylko z nią biegać (co zresztą staram się robić). Tak więc w zależności od zaintersowania potencjalnych właścicieli można im polecić dwie różne trasy trasy spacerowe: typ bardziej aktywny - kierunek chaszcze, typ bardziej tradycyjny - droga. No i zero reakcji na jakiekolwiek środki transportu. Może ktoś się nią wreszcie zainteresuje!

Posted

ariete2503 napisał(a):
Może ktoś się nią wreszcie zainteresuje!

Alinko zapytaj Lidki czy nie posiadłaby umiejętności robienia ogłoszeń, bardzo nam tego brakuje, nawet nie wiemy ktore psiaki mają teraz ogloszenia i czy w ogóle mają, a czekamy na nie wiem jakie telefony denerwując się że nikt nie dzwoni. No bo jak ma ktoś dzwonić jak ogłoszeń brak ?
Figa33 z Karolciasz jakoś ucichły, nie możemy ich przecież wciąż molestować o te ogłoszenia, musimy poszukać jakiejś alternatywy.

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Do ogłoszeń przydałyby się nowe zdjęcia Brendy, bo ma chyba z sierpnia ostatnie. Dziewczyny dacie radę coś ogarnąć po Wszystkich Świętych?

Matineska była w schronisku w ub. sobotę i robiła Brendzie profesjonalne zdjęcia, zaraz do niej napiszę.

Posted

Brenda- piękna i miła suka owczarka niemieckiego w wieku ok.6 lat, łagodna dla ludzi, wspaniały stróż waszej posesji, a zarazem dobry przyjaciel. Bardzo mądra suka jak na owczarka przystało, uwielbia spacery i pięknie chodzi na smyczy. Jest odrobaczona i zaszczepiona, przebywa w schronisku w Boguchwale k/Rzeszowa.