Becia66 Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 figa33 napisał(a):Brenda ma jakąś rankę na tyłeczku ? tak Figuniu, pisalam o tym w pierwszym poście i do tego miała ropne zapalenie uszu. Dostała antybiotyk, uszy i rana były przemywane przez Magdę i Brenda bardzo dzielnie to znosiła. Quote
figa33 Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 przepraszam ,zapomniałam dobrze ,ze już podleczona Quote
figa33 Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 prawie same Onkowate w przytulisku Brenda , Hajdi , Gucio , Elvis prawie że , i rzecz jasna Ogonek:lol: ( taki OMC ) Quote
Agula99 Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Brenda to taka gwiazda, ale Hekcia nie cierpi :) Quote
Becia66 Posted August 24, 2013 Author Posted August 24, 2013 majuska a jak tam Brenda sie miewa ? czy ona gotowa do adopcji ? Odzyskalam wczoraj auto po prawie 2-tygodniowej nieobecności to pewnie podskoczę do psiaków w najbliższym czasie. Quote
majuska Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Jako-tako :) Brenda dużo korzysta z wybiegu teraz, mam wrażenie, że chyb anigdy tyle wolności nie miała, do boksu chętnie i bez ociągania wraca, ale jest cholernica trochę , nie trawi Hektora i Hajdi, do ludzi bardzo miła i posłuszna, zdrowotnie chyba w porządku, ale wciąż jest pod baczną obserwacją i bierze specyfiki na polepszenie stanu skóry i sierści. Quote
ariete2503 Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 Brenda również może być psem towarzyszącym biegaczom. Bardzo ładnie biega (tempo trochę spokojniejsze od Hekcia), równe i nie męczące. Jakby jakiś "dżogingowiec" szukał towarzystwa, to Brenda z pewnością dotrzyma mu kroku. Quote
Becia66 Posted September 9, 2013 Author Posted September 9, 2013 ariete2503 napisał(a):Brenda również może być psem towarzyszącym biegaczom. Bardzo ładnie biega (tempo trochę spokojniejsze od Hekcia), równe i nie męczące. Jakby jakiś "dżogingowiec" szukał towarzystwa, to Brenda z pewnością dotrzyma mu kroku. a pomysleć, że na początku nogi jej sie plątały i wyglądało jakby miala się zaraz przewrócić. Quote
Agula99 Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Czy my się zabieramy za Brendę i ją ogłaszamy??? Quote
Becia66 Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 [quote name='Agula99']Czy my się zabieramy za Brendę i ją ogłaszamy???[/QUOTE] możesz się zabrać Agula i ogłosić. Quote
majuska Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Była dziś jakas pani w przytulisku psy oglądać no i niby Brenda jej się spodobała..no i takie to jakieś wszystko dziwne, niby pies do domu, a w domu jest druga suka, która ma raka i pewnie niedługo zdechnie, a oni juz chcieli sobie nową przyzwyczaić...tłumaczę, to jak macie suke z rakiem, to dajcie spokój psu i nie fundujcie stresu w postaci drugiego psa, zwłaszcza, że Brenda jest awanturnicą do innych psów....nie wiem jak to ludzie dziwnie myślą, pani widział, że ja niechętna do wydawania Brendy, więc zaczęła pytac o inne schroniska... A dwa dni wcześniej miałam też całkiem fajny telefon o Brendę, ale stanęło na tym, że przyjadą ją oglądnąć i póki co echo ..... Quote
Becia66 Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 [quote name='majuska'].tłumaczę, to jak macie suke z rakiem, to dajcie spokój psu i nie fundujcie stresu w postaci drugiego psa, zwłaszcza, że Brenda jest awanturnicą do innych psów....nie wiem jak to ludzie dziwnie myślą, pani widział, że ja niechętna do wydawania Brendy, więc zaczęła pytac o inne schroniska........[/QUOTE] w pale sie nie mieści. Quote
figa33 Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 straszne to wszystko , jeszcze pies żyje , a już myślą o drugim , straszne i smutne Quote
ariete2503 Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 Aż nie mogę uwierzyć! Nawet nie myślałam, że takie sytuacje się zdarzają: z jednej strony właściciele, którzy ubolewają nad stratą ukochanego przyjaciela do tego stopnia, że trudno jest im się zdecydować na przyjęcie kolejnego, a to... to chyba jest ta druga strona problemu. Bardzo smutne i dla mnie niepojęte. Quote
ariete2503 Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 Wczoraj poszłam z Brendą na spacer wyjątkowo nie nad Wisłok, tylko wzdłuż drogi (sama nawet sygnalizowała taki kierunek). I muszę przyznać, że szła bardzo, bardzo spokojnie; wręcz dostojnie! Jak z kolei idziemy nad Wisłok, to nabiera takiego tempa, że tylko z nią biegać (co zresztą staram się robić). Tak więc w zależności od zaintersowania potencjalnych właścicieli można im polecić dwie różne trasy trasy spacerowe: typ bardziej aktywny - kierunek chaszcze, typ bardziej tradycyjny - droga. No i zero reakcji na jakiekolwiek środki transportu. Może ktoś się nią wreszcie zainteresuje! Quote
Becia66 Posted October 27, 2013 Author Posted October 27, 2013 ariete2503 napisał(a): Może ktoś się nią wreszcie zainteresuje! Alinko zapytaj Lidki czy nie posiadłaby umiejętności robienia ogłoszeń, bardzo nam tego brakuje, nawet nie wiemy ktore psiaki mają teraz ogloszenia i czy w ogóle mają, a czekamy na nie wiem jakie telefony denerwując się że nikt nie dzwoni. No bo jak ma ktoś dzwonić jak ogłoszeń brak ? Figa33 z Karolciasz jakoś ucichły, nie możemy ich przecież wciąż molestować o te ogłoszenia, musimy poszukać jakiejś alternatywy. Quote
ariete2503 Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 [quote name='Becia66']Alinko zapytaj Lidki czy nie posiadłaby umiejętności robienia ogłoszeń QUOTE] Ok, zapytam jutro. Quote
karolciasz28 Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 figa33 napisał(a):obiecuję poprawę Ja również... Zaczęłam od Ogiego. Quote
karolciasz28 Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Do ogłoszeń przydałyby się nowe zdjęcia Brendy, bo ma chyba z sierpnia ostatnie. Dziewczyny dacie radę coś ogarnąć po Wszystkich Świętych? Quote
Becia66 Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 karolciasz28 napisał(a):Do ogłoszeń przydałyby się nowe zdjęcia Brendy, bo ma chyba z sierpnia ostatnie. Dziewczyny dacie radę coś ogarnąć po Wszystkich Świętych? Matineska była w schronisku w ub. sobotę i robiła Brendzie profesjonalne zdjęcia, zaraz do niej napiszę. Quote
ariete2503 Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 No to czekamy na nowe zdjątka; Brendy jest bardzo fotogeniczna. I ma piękny pysio. Quote
Becia66 Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 Brenda- piękna i miła suka owczarka niemieckiego w wieku ok.6 lat, łagodna dla ludzi, wspaniały stróż waszej posesji, a zarazem dobry przyjaciel. Bardzo mądra suka jak na owczarka przystało, uwielbia spacery i pięknie chodzi na smyczy. Jest odrobaczona i zaszczepiona, przebywa w schronisku w Boguchwale k/Rzeszowa. Quote
Becia66 Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 Szkoda ze jej chusteczki kolorowej nie założyłam Quote
Recommended Posts