Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='eliza_sk']Ani pół fona :([/QUOTE]

Ja pierdziu. A myślałam, że w domkach jak w ulęgałkach przebierać bedzie można. Ale może poczekamy chwilę i na nowych fotach?

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tomcug']Ja pierdziu. A myślałam, że w domkach jak w ulęgałkach przebierać bedzie można. Ale może poczekamy chwilę i na nowych fotach?[/QUOTE]

Nowe trza zrobić dopiero, ale jak dojdzie po sterylce, więc pewnie pt-sob. Więc czekamy ;)

Posted

sunieczka nawet "na łyso" wygląda bosko. najważniejsze z już ma z górki , teraz tylko czekać na sierść:)

ja miałam o nią maila z Tarnowa, ale odesłałam pod Wasz adres i tel. Kobita z Tarnowa

Posted

[quote name='MTD']Elizka, interesuje mnie model Twojego aparatu :)[/QUOTE]

a chcesz sobie taki kupić:) ale wiesz że wtedy będziesz musiała regularnie przyjeżdżać do schronu

Posted

[quote name='vega17']ależ działacie ekspresowo :) a pojutrze dom:)[/QUOTE]

No założenie było ambitne, ale coś telefon milczy - damy jej zatem czas do weekendu ... ;)

Posted

nie wierze że nikt nie dzowni, babka która do mnie pisała odesłałam ją do Ciebie choć mogłam ją wstępnie przetrzepać.widać średnio była nia zainteresowana. no nic odświeżam ogł co 2-3 dni

Posted

Dzwoniła ta kobieta z Tarnowa, ale ... jakoś nie zrobiła na mnie wrażenia. Nie pytając nic o sukę od razu przeszła do kwestii transportowej, czy jej ją dowiozę, że ona pokryje koszty, bo ona nie ma czasu przyjechać ... więc pytam jak zatem znajdzie czas dla psa - to powiedziała, że ma jakieś zapalenie spojówki i bierze lek (co ma piernik do wiatraka ...). A potem uraczyła mnie szeregiem wspaniałych info jak to wydała na świat kilka miotów swojej bernenki, bo "miała na nie zapotrzebowanie i to przedłożyło jej życie i żyła 11 nie 8 lat". Wolała to niż sterylkę, wszystkie pieski oczywiście trafiły wspaniale ... A po tym jak błysnęła, że 5 lat pracowała w weterynarii już nie chciało mi się jej słuchać i pożegnałam panią.

Posted

[quote name='vega17']no tak czułam że baba jakas nie halo ale nie spoedziałam się takich kwiatków, dobra teraz jak ktos będzie pisał będe robić wstępna selekcje[/QUOTE]

Nie, spoko, odsyłaj do mnie, na co dzień mam do czynienia z kretynami, więc jeden mniej czy więcej - bez różnicy ;) Tylko relacjonuję.

Posted

do torebki, do koszyczka, na 18tke etc etc
szanta cudna, zdjęcia cudne (będę robić takie same!:eviltong: tylko czas parszywy, ale nie spodziewam się żeby zapuściła korzenie w dt :)

Posted

[quote name='vega17']tak wiem wierze mam to samo. pieski dla 70latkow, szczeniaczki dla 2latków, na łańcuszki, do chlewa ,do kofania nic tylko dawać[/QUOTE]

A czemu starsi ludzie mają być dyskryminowani?:crazyeye: Kult młodości i tu zawędrował?:angryy:

Posted

[quote name='Handzia55']A czemu starsi ludzie mają być dyskryminowani?:crazyeye: Kult młodości i tu zawędrował?:angryy:[/QUOTE]

Absolutnie nie Handziu, tylko, że zwykle mam zapytania o szczeniaki dla babć czy dziadków - a nie uważam tego za dobry pomysł. Ludzie nie biorą pod uwagę tego co stanie się ze zwierzem w razie niedyspozycji opiekuna.

Posted

[quote name='eliza_sk']Absolutnie nie Handziu, tylko, że zwykle mam zapytania o szczeniaki dla babć czy dziadków - a nie uważam tego za dobry pomysł. Ludzie nie biorą pod uwagę tego co stanie się ze zwierzem w razie niedyspozycji opiekuna.[/QUOTE]

Na wypadek, gdybym zeszła z tego świata Twój nr telefonu jest przyklejony na lodówce razem z fotografią Filka:diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='eliza_sk']Absolutnie nie Handziu, tylko, że zwykle mam zapytania o szczeniaki dla babć czy dziadków - a nie uważam tego za dobry pomysł. Ludzie nie biorą pod uwagę tego co stanie się ze zwierzem w razie niedyspozycji opiekuna.[/QUOTE]

Niestety ale eliza_sk ma rację, jak słyszę że dzieci chcą podarować rodzicom czy dziadkom (70letnim) szczeniaczka kilkumiesięcznego to mi słabo.
ja sama nie dałabym rady już ze szczeniakiem (cierpliwości już nie ta:) a co dopiero dziadek. Poza tym na pytanie co będzie z psem gdy ten ktoś zaniemoże oczywiście wielkie oburzenie.

tak więc niestety omijam szerokim łukiem ludzi młodych i starszych.

Posted

[quote name='Handzia55']Na wypadek, gdybym zeszła z tego świata Twój nr telefonu jest przyklejony na lodówce razem z fotografią Filka:diabloti::diabloti::diabloti:[/QUOTE]

Ok, ale chyba w pierwszej kolejności powinien tam znaleźć się nr tel. Twojej córy ;)

Posted

Wczoraj miała sterylkę, biedna jest bardzo - tzn. czuje się dobrze - ale musiał jej ktoś w życiu nieźle dać w dupę. Bo jest taka chowająca się po kątach - na szczęście wszystkie tortury czyli fryzjer i sterylka już z nami, więc teraz tylko lepiej !

Domkuuu gdzie jesteś ?

Posted

poważnie, mówisz że się chowa? u nas tryskała radością, zero stresu, niczego się nie bała. w domu tylko pół dnia siedziała w pokoju a potem chodziła po mieszkaniu i leżała na balkonie:) jak tylko wyszła na dwór od razu zaczepiała mojego do zabawy :) mam nadzieje że to stres i minie jej

Posted

[quote name='vega17']poważnie, mówisz że się chowa? u nas tryskała radością, zero stresu, niczego się nie bała. w domu tylko pół dnia siedziała w pokoju a potem chodziła po mieszkaniu i leżała na balkonie:) jak tylko wyszła na dwór od razu zaczepiała mojego do zabawy :) mam nadzieje że to stres i minie jej[/QUOTE]

No tak, ale u Was z ulicy trafiła na kanapę, a u mnie od razu ma same tortury - bo chowanie zaczęło się od przyjazdu od fryzjera we wt. W poniedziałek szalała z dziećmi i psami, wt. fryzjer, środa sterylka. Niech na spokojnie sobie odpocznie i zregeneruje siły, bo najgorsze już za nami. Jest wysterylizowana, zachipowana, szczepienie za 2-3 tyg - mam nadzieję, że już nie u nas ;)