Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Wakacje, najcięższy czas dla zwierząt ... jedne jeżdżą ze swoimi rodzinami na wakacje, a wakacje dla drugich zaczynają się w przydrożnym rowie lub okolicznym lesie. Tak też skończyła Szanta.

Szanta jest młodą, ok. 1,5 roczną sunią w typie PONa, może shapendoesa. Jest średniej wielkości, sięgającą do kolana sunią, ma ok. 40-45 cm w kłębie. W tej chwili waży 14 kg. Futro suni pozostawiało wiele do życzenia, w tej schwili po wizycie w psim salonie. Po dorośnięciu będzie zjawiskowym długowłosym kudłaczem, o pieknym falującym włosie. Ma piękne białe ząbki i oryginalne umaszczenie. Opis jej mógłby zawierać się w jednym zdaniu - Szanta to anioł i pies idealny. W stosunku do człowieka ufna i kontaktowa od pierwszego spotkania. Wystarczy na nią spojrzeć, kiwnąć ręką czy cmoknąć i już jest twoja. Przyjaźnie nastawiona do całego świata, uwielbia również dzieci. Szanta to wielki miziak i pieszczoch, najchętniej nie schodziłaby z kolan, a spacer mogłaby odbyć na dwóch łapach - uwieszona przednimi na człowieku. Jest niesamowita, wpatrzona w opiekuna jak w obrazek, w pełni oddana i wdzięczna za każdy życzliwy gest. Najczęściej można ja spotkać w pozycji "do góry kołami", w oczekiwaniu na pieszczoty. Bardzo wrażliwa i delikatna. Całkowicie łagodna i spolegliwa, cierpliwie znosi zabiegi pielęgnacyjne i pozwala zrobić ze sobą wszystko. W kontaktach z innymi psami otwarta i przyjazna, zachęca do zabawy i szaleństw. Idealnie sprawdzi się w domu z drugim psem. W domu potrafi zachować czystość, nie niszczy. Jazda samochodem nie jest jej ulubionym zajęciem, ciut ją stresuje, ale jest dzielna i nie ma choroby lokomocyjnej. Ładnie chodzi na smyczy. To prawdziwa perełka !

Szanta przebywa w domu tymczasowym w Jędrzejowie.

U nas od: 14.07.2013
Odrobaczenie:
tak (15.07)
Odpchlenie: wkrótce
Szczepienia: wkrótce
Sterylizacja: tak

Stowarzyszenie Obrona Zwierząt
28-300 Jędrzejów, woj. świętokrzyskie
tel. 501 341 021 (po godzinie 15)

e-mail: [email protected]
www.obrona-zwierzat.pl

Edited by eliza_sk
  • Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No a jaka inna ;) To wstrętny, lepiący się do wszystkich dziad - najchętniej z nosem w obiektywie, lub wisząca na asystentce foto (czyt. mojej mamie). Ojjjjj, gdybym ja jednego psa miała .... A tak gwiazda rozruszała rezydentów:

Posted

tomcug napisał(a):
Widzisz Elizka, jak ja wiedziałam, jak Ci zagrać na uczuciach.:evil_lol:

Po prostu wiedziałam, że nie zostawisz nas. :buzi::buzi::buzi::buzi::buzi:

wielka czekolada dla Was obu :)

Posted

vega17 napisał(a):
wielka czekolada dla Was obu :)

Oj Monia, przecież my wszystkie bardzo się cieszymy.

Ja zaraz startuję z ogłoszeniami, dom ma być NAJLEPSIEJSZY Z NAJLEPSIEJSZYCH!!!!!!!!!!!

Posted

tomcug napisał(a):
Widzisz Elizka, jak ja wiedziałam, jak Ci zagrać na uczuciach.:evil_lol:

Po prostu wiedziałam, że nie zostawisz nas. :buzi::buzi::buzi::buzi::buzi:

Już mówiłam wczoraj do Moni, że z premedytacją mi ją pokazałaś, bo wiedziałaś, że nie spocznę ... Cwana bestia !

Posted

Kolejka się ustawi po ślicznotkę.:evil_lol: Już dawno mówiłam, że w tym Jędrzejowie to kopalnia psich diamentów jest:diabloti: Tylko te ludzie jakieś głupie i się nie znają:cool3:

Posted

tomcug napisał(a):
Oj Monia, przecież my wszystkie bardzo się cieszymy.

Ja zaraz startuję z ogłoszeniami, dom ma być NAJLEPSIEJSZY Z NAJLEPSIEJSZYCH!!!!!!!!!!!

innego nie bierzemy pod uwage:) albo złoto albo nic:)

Posted

eliza_sk napisał(a):
Już mówiłam wczoraj do Moni, że z premedytacją mi ją pokazałaś, bo wiedziałaś, że nie spocznę ... Cwana bestia !

Miałam straszne wyrzuty sumienia, bo wiem, jak ciężką sytuację macie, ile bid.:-(

Ale wiesz, to tak jak z Alfikiem, jak serducho zabije to nie ma rady.:oops:

Posted

tomcug napisał(a):
Miałam straszne wyrzuty sumienia, bo wiem, jak ciężką sytuację macie, ile bid.:-(

Ale wiesz, to tak jak z Alfikiem, jak serducho zabije to nie ma rady.:oops:

Jak pomożecie z ogłoszeniami, to i reszta się załatwi - wiesz przecież, a DT trzeba rozkręcić, to drugi wspólny pies :)

Posted

eliza_sk napisał(a):
Jak pomożecie z ogłoszeniami, to i reszta się załatwi - wiesz przecież, a DT trzeba rozkręcić, to drugi wspólny pies :)

Pewnie, że pomożemy.:multi: