Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pirat trafił do schroniska w Kaliszu w tym tygodniu, błąkał się po mieście, był tak wychudzony i głodny, że ledwo się poruszał.

W schronisku został odpchlony, gdyż pchieł miał więcej jak sierści na sobie.

Jest bardzo chudy, nawet zdjęcia tego nie oddają!

Mimo wszystko uwielbia pieszczoty, jest przyjazny i spokojny.

Proszę o pomoc, schronisko to nie miejsce dla psa w takim stanie: on teraz potrzebuje sterylnej czystości a mieszka.... w szopie!

Taki jest chudy! Widzicie tu gdzieś sierść?

-------------------------------------------------------------------
bannerki: (podziękowanie dla lupe!)

Pirat jest ogłoszony:
http://www.psy.mgt.pl/psy/viewtopic.php?t=3127

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mhm... ma dietę w postaci kaszy.... :p Dokarmiać nie możemy... :p Dopóki jest w schronisku.
Na łańcuchu... :( 24 h/dobę... Eh, chart!

Posted

Nie wiem, może zalecenia lekarza... Nie byłam przy badaniu. Z drugiej strony chyba kasza to nie jest najlepsza dieta dla chorego psa, hmm? Dlatego chcę mu pomóc!

Posted

W schronisku trudno o cokolwiek się dowiedzieć... Pirat jest odizolowany, więc możliwe, że jest to zaraźliwe. Możliwe, że jest w szopie, bo nigdzie nie ma już miejsca (bo nie ma, psy są upychane gdzie się da).

Posted

To nawet dobrze, że jest w szopie a nie z innymi w jakimś wspólnym boksie.
Czy da się dowiedzieć, co z jego skórą?
Chodzi głównie o możliwość kontaktu z innymi psami.

Posted

Jak to jest, że o innego charta - zdrowego z papierami od paru dni bitwa... hodowcy, miłośnicy rasy prześcigaja się w wychwalaniu swoich zalet byle tylko go dostać. Z czystej miłości do rasy... tutaj też chart tylko - bez rodowodu, zaniedbany, trzeba go wyleczyc i miłośnicy rasy nawet nie zaglądają...:-(

Posted

iwop-gdyz nalezy wylozyc pieniadze w leczenie,i nie mozna z nim sie "szpanowac",przed sasiadami.Moge stwierdzic ,ze duzo ludzi potrzebuje psa jak przyslowiowego "kwiatka do kozucha"Piekne auto,dom,ogrod ,futro,piekny pies.Wielu nie przyjdzie do glowy pies bez oczka,wielorasowy,bez nozki,stary chory:shake: co za snoby sa ludziska:angryy:

Posted

Eh, smutne to co piszesz... :( Więc Piratem nikt się nie zainteresuje, bo wyrzucono go z domu na pastwę losu nie przypinając papierów, których i tak pewnie nie miał... I przez to jest mniej wart?!
Prawdziwi miłośnicy chartów, gdzie jesteście, ja wierzę, że nam pomożecie! :(

Dodam, że z moich obserwacji Pirat nie jest starym psem. Tylko jego wygląd postarza go o kilka(naście) lat...

Posted

bonsai nie wiem czy płakac czy sie wsciekać jak czytam "prawdziwych" miłośników rasy... Zaraz powiedzą, że to mieszaniec bo przeciez rodowodu nie posiada -to jaki z niego chart ? :-(

Posted

To tylko pogratulować "prawdziwym" miłośnikom... Przecież to takie trudne znaleźć dom rasowemu, z rodowodem chartowi!
A życie Pirata na włosku wisi... :(

Posted

Pirat znajdzie prawdziwy dom, prawdziwego pana, nie martwcie sie. Czuje to.
a co do "milośników":angryy: jakiejs tam rasy...... czy to pierwszy raz na dogo....:shake:
nie pamietacie suni york o ktora omal sie nie pobito, podczas gdy mnostwo nieduzych zabiedzonych kudlaczkow proponowanych bijacym sie osobom przeszlo bez echa, bo "to nie york"??

przeciez ludzie tacy są...
ale nie wszyscy.
bedzie dobrze.
Piratek znajdziesz dom. :calus:

Posted

Faktycznie. Skupmy się na pomaganiu, nie na narzekaniu. Ludźmi nie zmienimy, pozostawmy to ich sumieniu. ;)
W poniedziałek jeśli mi się uda urwę się do schroniska, przyczaję na weta i wypytam co się da.