Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

JESLI CHODZI O POCIAG TO DOJAZD DO WAWA OK8ZL POTEM DO WLOCLAWKA OK.25ZL. jADE Z KOLEZANKA KTORA JAKO ZE JEJ RODZICE PRACUJA NA KOLEI PLACI ZA BILETY GROSZE. oPLATY W SCHRONIE TO MYSLE ZE SANIU JAKO ZE BEDZIE ZACHIPOWANA, ZASZCZEPIONA NA WSZYTKO I WYSTERELIZOWANA OK.80ZL, sZOPE TEZ JEST ZASZCZEPIONY W FULL OPCJI A IWEC PEWNIE OK. 50-60ZL. dO TEGO PALIWO rUDASKA. jESLI CHODZI O DANIE RADY W POCIAGU Z DOSWIADCZENIA WIEM ZE LUDZIE GDY MNIE ZOBACZA Z SZOPENM PRZESIADA SIE. JESLI BEDZIE PROBLEM TO ZAMKNIEMY SIE Z NIM W TOALECIE. RADE POPROSTU MUSZE DAC...

Posted

A nie można ich razem zabrac do samochodu, dac proszki lub zastrzyki na uspokojenie i jechac? wiem,ze samochód malutki, ale od nas były zabierane po 2 psy, AgnieszkaP woziła po 2 rottki a mąż Vika Bari wiózł dwa dobermany, jeden z przodu, drugi z tyłu i psy jechały do Krakowa i Poznania.
No ale decyzja należy nalezy do was.
No i radze uzgodnic wczesniej cene,zeby nie było niespodzianki w ostatniej chwili, bo w tym tygodniu AgnieszkaP znowu zabierała od nas rottka i jak przyszło do płacenia, to pracownik nie wiedział ile ma wziąc i musiał wydzwaniac do kierownictwa.

Posted

z pieniedzy ze skarpety schronisko zyrardów mozna wziac ok. 300 zł, wykupimy oba psy i dolozymy do budy.
kupujcie budę, moze znajdzie sie tansza, jak bedzie brakowalo gotówki, trzebba bedzie zrobic bazarek i sie połata

Posted

Słuchajcie, sprawą adopcjiobu psiaków musi zająć się ktoś bardziej dyspozycyjny. Minął następny tydzień i nic się nie ruszyło. Sprawa bud: moim zdaniem trzeba zapewnić psom godziwe miejsce do życia na wiele, wiele lat. Inwestycja w porządne budy jest moim zdaniem konieczna. Marysia z Włocławka zapewnia że ta murowana buda jest OK, ale ja przemyślałam sprawę i uważam że im się należą nowe, suche budy jak bóg przykazał, ocieplone, wystarczająco duże, zapewniające schronienie w każdą pogodę. niestety takie budy mają swojją cenę. co z tego że kupimy tanie jak będą nie takie jak trzeba. to mają być domy szopena i małej do końca ich psiego życia! Pieniądze na pewno się znajdą. tylko trzeba w końcu coś zadecydować bo jutro już piątek. Albo się za to porządnie bierzemy albo dajmy sobie spokój i rozejdźmy się kazdy do swoich zajęć. Przepraszam jeśli jestem zbyt bezpośrednia, ale dzisiaj pani zrezygnowała z adopcji suni z guzami sutków, mojej podopiecznej a mój we wtorek wyadoptowany kot musi wrócić bo nie zgadza się z psem nowej pani. I jeszcze ta cisza u Szopena.
Podejmijcie decyzje, napiszcie ile brakuje. Ja zawsze uważałam że pieniądze to najmniejszy problem gdy w gre wchodzi ratowanie jakiegokolwiek życia.
Wyraziłam swoje zdanie, czekam na decyzje.

Posted

:roll:Agata ma niestety rację :shake:

zająłem się tym dlatego, że nie ma nikogo innego... ale sama Agata wie, że co dzwoni to ja siedzę w robocie. Ja dam radę w sob. lub ndz. jechać, ale w grę wchodzi jeden pies (a gdzie drugi? no i gdzie buda a najlepiej dwie? :shake:)

Ja również jestem za tym by były dwie budy drewna, suche i ciepłe... i kasa to nie problem (oczywiście w granicach rozsądku) Tak samo jak zgadzam się z Agatą, że jak coś robić to od razu na początku... to jest firma i trzeba im "dać" psa tak, że wszystko ok. bo potem może to zejść na dalszy plan... (mieszka w byle czym?ale mieszka... i tym sposobem budy sie nie doczeka)

A teraz co ja mogę a czego nie:
Szopena wziąść i zawieźć (wolałbym w sobotę i to wcześnie, a to dlatego, że ze wzg. na to iż w sobotę nie mam jak go wykąpać - a należy mu się to :shake:... czesanie, kąpanie, suszenie, czesanie - to kudłacz i nikt o niego nie dbał)
Z kąpielą to w ogóle ból bo mogę to zrobić tylko na działce wiec nawet jesli to letnia woda to przy obecnych temperaturach moze sie zaziebic :(

Dlatego moje pytanie - Agata widzisz opcje by tam go wykapac? oni musza miec jakas lazienke czy cos... jestem gotow go kapac, suszyc i co tam... po to moge przyjechac wczesniej i zostac ile trzeba ... potem moze pobyc w biurze az wyschnie (skoro tak sami proponowali ze poki co to tam beda)

Co do budy to jesli nie znajdzie sie tam to trudno - w sob. jade z Szopenem a w tyg. jak czas pozwoli lub next weekend wstawiam im bude od siebie (pojedynka za 250zl co pisala Mirka moze byc mala...ale to zamowie podwojna za 350 i niech mi wywala scianke dzialowa) a budy ok. sa w naszym schronie i sprawdzaja sie

jesli ktos ma jakies pomysly - walic prosto z mostu, wszystko moze byc cenne.

dodam ze nie moge wziasc Szopena wczesniej jak w sobote (z przykroscia ale przyczyny tech. - brak ogrodzenia) nie moge go wziasc na chocby jednonocny tymczas :( )
dlatego sob. i kapanie tam ...

co do kasy to mamy juz tak ze starczy na wykup ze schronu oraz jedna bude (w granicach rozsadku)
reszta jutro (bo poki co ciagle siedze w robocie:roll:)

Posted

agata-air napisał(a):
ja jak juz mowilam moge z psami jechac do Włocławka. Z tego co wiem mamy 250zl na bude narazie. Wybaczcie ale wlasnie umarl moj 13letni pies i jestem rozbita...

Agata, kontaktuj się z Rudaskiem. Wyjazd w sobotę albo niedzielę. Ustalcie czy jadą dwa psy czy jeden. Przykro mi również.

Posted

Dzisiaj bede w schronie to wygłaskam Szopena i Pilotke, tak na nia mówie, bo ma całkiem ogromniaste uszy, ale imie powinna miec chyba tez muzyczne no Sonata lub Etiuda np.:razz:
Czy uzgodniliście sprawy finansowe, bo jutro ani w niedziele nie ma pani kierowniczki i żeby nie było problemów i wydzwaniania. Czy moze mam sie zapytać?

Posted

Za Szopena trzeba zapłacic 60zł a za Pilotke Sand 90 zł. Tyle powiedziała kierowniczka i to jest cena ostateczna. Niestety Szopena mimo próśb zaszczepiona tylko p.wściekliznie ale Pilotke na wszystko. Szopena trzeba szybko wyciągać, bo oko zaropiałe a ucho pogryzione, a tu nikt nie bedzie mu oka zapuszczał i ucha smarował...

Posted

Katie Blackss napisał(a):
Widzę że psisko jedzie do domu do mojej mieściny. Mam nadzieje, że mu będzie dobrze.

Katie, potrzebne nam tymczasy we Włocławku, nie masz czegoś?

Posted

HEJ! No, właśnie dostałam e-maila z aktywacją - akurat na czas, coby Wam powiedzieć, co następuje:
Szopen jest już u nas w firmie:multi: . Troszkę niepewnie jeszcze chodzi - po proszkach na uspokojenie, ale miskę z żarełkiem znalazł bez problemu, nawcinał się łakoci, w tym ryżyku z mięskiem ugotowanego przez ciocię Agatę:p . Do budy zmieścił się bez problemu, ma tam kołderkę, więc chyba będzie mu się podobać. Najbardziej jednak podoba mu się w studio - widzę, że lgnie do ludzi, kofany psioch:loveu: . Niech sobie odpoczywa, jutro pokażę mu okolicę - las i stawik, w którym będzie mógł się taplać do woli.
W temacie drugiego psa - sprawa wygląda następująco:
Mój małż miał sygnał z pobliskiej wioski o maltretowanym psie. Pojechał tam z policją - to co zastali nie mieści się w głowie. Policjant ledwie ustał na nogach. Pies, właściwie sunia, była uwiązana do drzewa, bez schronienia, bez jedzenia, ze sznurem przecinającym jej skórę na szyi na całym obwodzie - jak skalpelem. Skóra sobie lata - oddzielnie skóra głowy, oddzielnie reszty. Zanim psinę zobaczyli - chcieli po interwencji zawieźć ją do schroniska, ale - nie zdecydowali się na to - ponieważ w takim stanie - w schronie kwalifikuje się ona do eutanazji. Mój szef, zgodził się, by sunia dochodziła do siebie u nas w firmie:) . Mam nadzieję, że wyzdrowieje - jest wychudzona, ma straszną ranę, ale widać, że jest silna, młoda - wyjdzie z tego. Jutro porobię jej zdjęcia - wrzucę na forum - ale ostrożnie - rana jest szokująca.
Jeżeli psiaki się zaprzyjaźnią - sunia zostanie w firmie. Może to tak miało być - nie udał się transport z Pilotką - po to, żeby ta bidulka miała nowy dom? Zobaczymy. Chociaż szkoda Pilotki:-?
No, kończę, muszę odpocząć, bo troszku za dużo wrażeń jak na jeden dzień....
OGROMNE PODZIĘKOWANIA DLA PIOTRA I BEATY(???:oops: :oops: :oops: ) ZA PIĘKNEGO PSA SZOPENA:):):).

Posted

Rudasku, dziekuje! :loveu:

Marcyha, ukłony i podziekowania - opiekuj sie Szopenem, prosze :)

Agata, wielkie hau także dla Ciebie!

NIE MOGE W TO UWIERZYC! :loveu: :loveu: :loveu: :multi: :multi: