agata-air Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 JESLI CHODZI O POCIAG TO DOJAZD DO WAWA OK8ZL POTEM DO WLOCLAWKA OK.25ZL. jADE Z KOLEZANKA KTORA JAKO ZE JEJ RODZICE PRACUJA NA KOLEI PLACI ZA BILETY GROSZE. oPLATY W SCHRONIE TO MYSLE ZE SANIU JAKO ZE BEDZIE ZACHIPOWANA, ZASZCZEPIONA NA WSZYTKO I WYSTERELIZOWANA OK.80ZL, sZOPE TEZ JEST ZASZCZEPIONY W FULL OPCJI A IWEC PEWNIE OK. 50-60ZL. dO TEGO PALIWO rUDASKA. jESLI CHODZI O DANIE RADY W POCIAGU Z DOSWIADCZENIA WIEM ZE LUDZIE GDY MNIE ZOBACZA Z SZOPENM PRZESIADA SIE. JESLI BEDZIE PROBLEM TO ZAMKNIEMY SIE Z NIM W TOALECIE. RADE POPROSTU MUSZE DAC... Quote
mirka-ela Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 A nie można ich razem zabrac do samochodu, dac proszki lub zastrzyki na uspokojenie i jechac? wiem,ze samochód malutki, ale od nas były zabierane po 2 psy, AgnieszkaP woziła po 2 rottki a mąż Vika Bari wiózł dwa dobermany, jeden z przodu, drugi z tyłu i psy jechały do Krakowa i Poznania. No ale decyzja należy nalezy do was. No i radze uzgodnic wczesniej cene,zeby nie było niespodzianki w ostatniej chwili, bo w tym tygodniu AgnieszkaP znowu zabierała od nas rottka i jak przyszło do płacenia, to pracownik nie wiedział ile ma wziąc i musiał wydzwaniac do kierownictwa. Quote
Agata69 Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 ludzie, w niedzielę we włocławku jest wystawa psów. napewno mnóstwo ludzi z warszawy jedzie na nią, może ktoś zabrałby jednego psa. poszukajcie!!! Quote
Agata69 Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 A może płatny transport? Jo37 jeździ za zwrotem kosztów. Podoibno wątek transportowy na Miau jest bardzo prężny, szukajcie... Quote
Agata69 Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Taki wątek założyłam w dziale wystawowym: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6620092#post6620092 Quote
fona Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Agata, platny transport jak najbardziej. Ja do poniedzialku jestem wylaczona z dogoużytku. Quote
Agata69 Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Dzwoniłam, Jo37 nie może jechać. Dzisiaj oglądałam we Włocławku w sklepie budy. taka dla szopena, ocieplana - 580zł. Ile mamy pieniędzy? Ile trzeba dołoży? Quote
fona Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 z pieniedzy ze skarpety schronisko zyrardów mozna wziac ok. 300 zł, wykupimy oba psy i dolozymy do budy. kupujcie budę, moze znajdzie sie tansza, jak bedzie brakowalo gotówki, trzebba bedzie zrobic bazarek i sie połata Quote
Agata69 Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Słuchajcie, sprawą adopcjiobu psiaków musi zająć się ktoś bardziej dyspozycyjny. Minął następny tydzień i nic się nie ruszyło. Sprawa bud: moim zdaniem trzeba zapewnić psom godziwe miejsce do życia na wiele, wiele lat. Inwestycja w porządne budy jest moim zdaniem konieczna. Marysia z Włocławka zapewnia że ta murowana buda jest OK, ale ja przemyślałam sprawę i uważam że im się należą nowe, suche budy jak bóg przykazał, ocieplone, wystarczająco duże, zapewniające schronienie w każdą pogodę. niestety takie budy mają swojją cenę. co z tego że kupimy tanie jak będą nie takie jak trzeba. to mają być domy szopena i małej do końca ich psiego życia! Pieniądze na pewno się znajdą. tylko trzeba w końcu coś zadecydować bo jutro już piątek. Albo się za to porządnie bierzemy albo dajmy sobie spokój i rozejdźmy się kazdy do swoich zajęć. Przepraszam jeśli jestem zbyt bezpośrednia, ale dzisiaj pani zrezygnowała z adopcji suni z guzami sutków, mojej podopiecznej a mój we wtorek wyadoptowany kot musi wrócić bo nie zgadza się z psem nowej pani. I jeszcze ta cisza u Szopena. Podejmijcie decyzje, napiszcie ile brakuje. Ja zawsze uważałam że pieniądze to najmniejszy problem gdy w gre wchodzi ratowanie jakiegokolwiek życia. Wyraziłam swoje zdanie, czekam na decyzje. Quote
Rudasek Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 :roll:Agata ma niestety rację :shake: zająłem się tym dlatego, że nie ma nikogo innego... ale sama Agata wie, że co dzwoni to ja siedzę w robocie. Ja dam radę w sob. lub ndz. jechać, ale w grę wchodzi jeden pies (a gdzie drugi? no i gdzie buda a najlepiej dwie? :shake:) Ja również jestem za tym by były dwie budy drewna, suche i ciepłe... i kasa to nie problem (oczywiście w granicach rozsądku) Tak samo jak zgadzam się z Agatą, że jak coś robić to od razu na początku... to jest firma i trzeba im "dać" psa tak, że wszystko ok. bo potem może to zejść na dalszy plan... (mieszka w byle czym?ale mieszka... i tym sposobem budy sie nie doczeka) A teraz co ja mogę a czego nie: Szopena wziąść i zawieźć (wolałbym w sobotę i to wcześnie, a to dlatego, że ze wzg. na to iż w sobotę nie mam jak go wykąpać - a należy mu się to :shake:... czesanie, kąpanie, suszenie, czesanie - to kudłacz i nikt o niego nie dbał) Z kąpielą to w ogóle ból bo mogę to zrobić tylko na działce wiec nawet jesli to letnia woda to przy obecnych temperaturach moze sie zaziebic :( Dlatego moje pytanie - Agata widzisz opcje by tam go wykapac? oni musza miec jakas lazienke czy cos... jestem gotow go kapac, suszyc i co tam... po to moge przyjechac wczesniej i zostac ile trzeba ... potem moze pobyc w biurze az wyschnie (skoro tak sami proponowali ze poki co to tam beda) Co do budy to jesli nie znajdzie sie tam to trudno - w sob. jade z Szopenem a w tyg. jak czas pozwoli lub next weekend wstawiam im bude od siebie (pojedynka za 250zl co pisala Mirka moze byc mala...ale to zamowie podwojna za 350 i niech mi wywala scianke dzialowa) a budy ok. sa w naszym schronie i sprawdzaja sie jesli ktos ma jakies pomysly - walic prosto z mostu, wszystko moze byc cenne. dodam ze nie moge wziasc Szopena wczesniej jak w sobote (z przykroscia ale przyczyny tech. - brak ogrodzenia) nie moge go wziasc na chocby jednonocny tymczas :( ) dlatego sob. i kapanie tam ... co do kasy to mamy juz tak ze starczy na wykup ze schronu oraz jedna bude (w granicach rozsadku) reszta jutro (bo poki co ciagle siedze w robocie:roll:) Quote
agata-air Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 ja jak juz mowilam moge z psami jechac do Włocławka. Z tego co wiem mamy 250zl na bude narazie. Wybaczcie ale wlasnie umarl moj 13letni pies i jestem rozbita... Quote
Agata69 Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 agata-air napisał(a):ja jak juz mowilam moge z psami jechac do Włocławka. Z tego co wiem mamy 250zl na bude narazie. Wybaczcie ale wlasnie umarl moj 13letni pies i jestem rozbita... Agata, kontaktuj się z Rudaskiem. Wyjazd w sobotę albo niedzielę. Ustalcie czy jadą dwa psy czy jeden. Przykro mi również. Quote
mirka-ela Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Dzisiaj bede w schronie to wygłaskam Szopena i Pilotke, tak na nia mówie, bo ma całkiem ogromniaste uszy, ale imie powinna miec chyba tez muzyczne no Sonata lub Etiuda np.:razz: Czy uzgodniliście sprawy finansowe, bo jutro ani w niedziele nie ma pani kierowniczki i żeby nie było problemów i wydzwaniania. Czy moze mam sie zapytać? Quote
fona Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 Chopin i Goerge Sand :) cos z "Sand" trzeba pokombinować Kupujcie budy, najwyzej sprzedam skarpetki :) Quote
mirka-ela Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Za Szopena trzeba zapłacic 60zł a za Pilotke Sand 90 zł. Tyle powiedziała kierowniczka i to jest cena ostateczna. Niestety Szopena mimo próśb zaszczepiona tylko p.wściekliznie ale Pilotke na wszystko. Szopena trzeba szybko wyciągać, bo oko zaropiałe a ucho pogryzione, a tu nikt nie bedzie mu oka zapuszczał i ucha smarował... Quote
Katie Blackss Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Widzę że psisko jedzie do domu do mojej mieściny. Mam nadzieje, że mu będzie dobrze. Quote
Agata69 Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Katie Blackss napisał(a):Widzę że psisko jedzie do domu do mojej mieściny. Mam nadzieje, że mu będzie dobrze. Katie, potrzebne nam tymczasy we Włocławku, nie masz czegoś? Quote
marcyha Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 HEJ! No, właśnie dostałam e-maila z aktywacją - akurat na czas, coby Wam powiedzieć, co następuje: Szopen jest już u nas w firmie:multi: . Troszkę niepewnie jeszcze chodzi - po proszkach na uspokojenie, ale miskę z żarełkiem znalazł bez problemu, nawcinał się łakoci, w tym ryżyku z mięskiem ugotowanego przez ciocię Agatę:p . Do budy zmieścił się bez problemu, ma tam kołderkę, więc chyba będzie mu się podobać. Najbardziej jednak podoba mu się w studio - widzę, że lgnie do ludzi, kofany psioch:loveu: . Niech sobie odpoczywa, jutro pokażę mu okolicę - las i stawik, w którym będzie mógł się taplać do woli. W temacie drugiego psa - sprawa wygląda następująco: Mój małż miał sygnał z pobliskiej wioski o maltretowanym psie. Pojechał tam z policją - to co zastali nie mieści się w głowie. Policjant ledwie ustał na nogach. Pies, właściwie sunia, była uwiązana do drzewa, bez schronienia, bez jedzenia, ze sznurem przecinającym jej skórę na szyi na całym obwodzie - jak skalpelem. Skóra sobie lata - oddzielnie skóra głowy, oddzielnie reszty. Zanim psinę zobaczyli - chcieli po interwencji zawieźć ją do schroniska, ale - nie zdecydowali się na to - ponieważ w takim stanie - w schronie kwalifikuje się ona do eutanazji. Mój szef, zgodził się, by sunia dochodziła do siebie u nas w firmie:) . Mam nadzieję, że wyzdrowieje - jest wychudzona, ma straszną ranę, ale widać, że jest silna, młoda - wyjdzie z tego. Jutro porobię jej zdjęcia - wrzucę na forum - ale ostrożnie - rana jest szokująca. Jeżeli psiaki się zaprzyjaźnią - sunia zostanie w firmie. Może to tak miało być - nie udał się transport z Pilotką - po to, żeby ta bidulka miała nowy dom? Zobaczymy. Chociaż szkoda Pilotki:-? No, kończę, muszę odpocząć, bo troszku za dużo wrażeń jak na jeden dzień.... OGROMNE PODZIĘKOWANIA DLA PIOTRA I BEATY(???:oops: :oops: :oops: ) ZA PIĘKNEGO PSA SZOPENA:):):). Quote
fona Posted September 1, 2007 Author Posted September 1, 2007 Rudasku, dziekuje! :loveu: Marcyha, ukłony i podziekowania - opiekuj sie Szopenem, prosze :) Agata, wielkie hau także dla Ciebie! NIE MOGE W TO UWIERZYC! :loveu: :loveu: :loveu: :multi: :multi: Quote
LittleMy Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 i wreszcie Szopen doczekal sie happy endu !! :multi::multi: :loveu::loveu: wspaniale ! i dobrze, ze uratowaliscie ta sunie biedna ! Quote
agusiazet Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Brawo, Szopen nareszcie na swoich włościach!!! Dobrze,że tej biednej suni też się udało!!! Quote
mirka-ela Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Strasznie sie ciesze, czekam na foty! Quote
Recommended Posts