Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pan w sprawie Ady już nie zadzwonił...
A ta mała terrorystka pokazuje różki. Na początku startowała do Gucia i tylko wtedy, kiedy ją molestował. Od kilku dni jednak pozwala sobie na obcesowe zaczepki w stosunku do Beni. Ta jest na tyle mądra, ze odpuszcza, ale ponieważ zapędy Ady przybierały na sile, dwukrotnie już została przeze mnie skarcona. Na szczęście nieco spuściła z tonu, ale musimy być czujni, aby się nie rozbestwiła na dobre.

Posted

Adusia ma dziś o 10-tej sterylkę. Bezpłatną.
zainteresowany nią domek z Mińska wycofał się ze względu na to, że Adusia nie znosi kotów.
Ponawiamy ogłoszenia, bo już najwyższy czas do domku.

Posted (edited)

Podczas zabiegu okazało się, że sunia miała ukryte, średnio zaawansowane ropomacicze... Póki co nie zaobserwowaliśmy żadnych niepokojących objawów, ale było to tylko kwestią czasu. Nie chcę nawet myśleć, co by było, gdyby trafiła do nowego domu, a sterylkę przełożono na dalszy termin. Chyba KTOŚ w górze czuwa nad tą sympatyczną sunią... Pan doktor nie wziął nawet jednej złotówki, choć refundacja pokryła samą sterylkę.
Adusia czuje się całkiem nieźle, jak na tak poważną operację. Po przyjeździe do domu zamerdała nieśmiało ogonkiem, napiła się nieco wody i przysnęła na posłaniu w kąciku. Nasza niezastąpiona Bania usiadła obok niej i nie pozwoliła zbliżyć się żadnemu z pozostałych psiaków. Jakież jednak było moje zdziwienie, kiedy po pewnym czasie Ada znalazła się na fotelu ;-). Widać, że póki co nie odczuwa zbytniego dyskomfortu. Pewnie to zasługa leków uśmierzających ból. W drugiej dobie po sterylce zrobię Adzie zastrzyk, który dostałem do domu.

Edited by gallegro
Posted

Adusia czuje się dobrze, choć dużo poleguje. Wodę pije, ale z jedzeniem suchego jest na bakier. Kiedy jednak poczęstowałem ją na próbę zapaszystą paróweczką, natychmiast się ożywiła i chętnie ją zjadła. Pod fartuszek nie zaglądałem, ale widać, że jest zupełnie suchy, więc wszystko jest O.K. Ada nie próbuje dostać się do szwu.

Posted

[quote name='gallegro']Adusia czuje się dobrze, choć dużo poleguje. Wodę pije, ale z jedzeniem suchego jest na bakier. Kiedy jednak poczęstowałem ją na próbę zapaszystą paróweczką, natychmiast się ożywiła i chętnie ją zjadła. Pod fartuszek nie zaglądałem, ale widać, że jest zupełnie suchy, więc wszystko jest O.K. Ada nie próbuje dostać się do szwu.[/QUOTE]

Z każdym dniem będzie coraz lepiej:-)

• 1 month later...
Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']Trzymajcie mocno kciuki, bo odezwał się sensowny domek dla Adusi.[/QUOTE]

Uff, oby był ok, zrobiłoby się u Was luźniej :)

• 4 weeks later...
Posted

Z mojego bazarku biżuteryjnego Adusia dostaje 288,54 zł:smile: Kasę wysłałam już do Ani.
Anuś, jak dojdzie, proszę Cię o potwierdzenie jej wpłynięcia na wątku bazarkowym podanym poniżej i dopisanie do rozliczeń Adusi:-)
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/thread...-do-godz-21-00"][SIZE=2][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/forum/thread...-do-godz-21-00[/COLOR][/SIZE][/URL][COLOR=#006400][SIZE=2]
[/SIZE][/COLOR]

Posted (edited)

Serdeczne dzięki, Ewuś, pieniążki doszły. Adusia liże Cię mokrutkim jęzorkiem i bardzo dziękuje :buzi: Ewuś, konto Audsi wyzerowałam, a 111,54 zł z bazarku przeznaczam za Twoją zgoda na konto Horacka, którego trzeba utrzymać w hoteliku, a pieniążków sporo brakuje. Domek zrezygnował, bo nie odezwał się już. Mieliśmy telefon 3 dni temu, ale pani chciała pieska dla dziecka natychmiast, bo ma urodziny... z rozmowy nie wyglądało to dobrze.

Edited by Ania-tygrysiczka
Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']Serdeczne dzięki, Ewuś, pieniążki doszły. Adusia liże Cię mokrutkim jęzorkiem i bardzo dziękuje :buzi: Ewuś, konto Audsi wyzerowałam, a 111,54 zł z bazarku przeznaczam za Twoją zgoda na konto Horacka, którego trzeba utrzymać w hoteliku, a pieniążków sporo brakuje. Domek zrezygnował, bo nie odezwał się już. Mieliśmy telefon 3 dni temu, ale pani chciała pieska dla dziecka natychmiast, bo ma urodziny... z rozmowy nie wyglądało to dobrze.[/QUOTE]

Aniu, oczywiście spokojnie możesz przerzucić kasę na Horacego, choc martwi mnie, że tym samym bierzesz na utrzymanie Adusię:-( No, ale Horacy potrzebuje więcej kasy.
Wpłaciłam na niego listopadową deklarację.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

[quote name='gallegro']Ada nadal jest naszą tymczasowiczką, ale nikt sensowny do tej pory nie zadzwonił. A Ada to przemiła istotka i mamy nadzieję, ze wreszcie ktoś się w niej zakocha.[/QUOTE]

Zapytałam, ponieważ robię bazarek wspierający bdt i w takim razie dopisuje Adę jako jedną z beneficjentek.
Zapraszam zatem na bazarek, wejście przez banerek.
A Adzie życzę tego właściwego telefonu i własnego domu :)
Nie watpię, że w Waszym niczego jej nie brakuje, ale znając ilość psów u Was chyba lepiej, żeby znalazła dom.

• 2 weeks later...
Posted

Kilka dni temu zadzwoniła do nas pani z pytaniem o Adusię. Z rozmowy wynikało to obiecująco. Tym bardziej, że w niedzielę państwo wraz z dziećmi odwiedzili nas, aby zapoznać się z Adusią. Nasz niepokój wzbudziła informacja, że parę dni temu zaginęła im z posesji sunia, którą przygarnęli. Zgineła bez śladu, szukali jej wszędzie. Podejrzewają sąsiada, ponieważ odgrażał się i robił im awantury, że psinka szczeka.
Dziś postanowiliśmy zrobić wizytę przeadopcyjną z Adusią. Wizyta skończyła się zanim się zaczęła, ponieważ wjechaliśmy na podwórze, a brama otwarta na oścież. gdy zwróciliśmy pani na to uwagę, bardzo się obruszyła i spytała, czy Ada wyjdzie i czy ma zamknąć. Nie lubimy głupich pytań, źle świadczą one o inteligencji delikwenta, jak również o jego odpowiedzialności. Spojrzeliśmy na siebie i powiedzieliśmy pani, że psa nie zostawimy.
Tym samym szczęśliwa i uśmiechnięta Ada wróciłado domu. To była chyba najkrótsza wizyta przedadopcyjna w moim życiu ;-)

Tak więc Ada nadal szuka ODPOWIEDZIALNEGO i kochającego domku.