Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fajnie, ze Krowek zaczyna robic uzytek z zabkow inny, niz podgryzanie palcow i kapci - a'propos Murko- mam.nadzieje, ze nie zniszczyl Wam zadnych butow. W tym tygodniu roejrze sie za jakimis gryzaczkami dla niego, zeby mial swoje i nie bral sie za nic nieodpowiedniego ;)

Posted

agat21 napisał(a):
Fajnie, ze Krowek zaczyna robic uzytek z zabkow inny, niz podgryzanie palcow i kapci - a'propos Murko- mam.nadzieje, ze nie zniszczyl Wam zadnych butow. W tym tygodniu roejrze sie za jakimis gryzaczkami dla niego, zeby mial swoje i nie bral sie za nic nieodpowiedniego ;)

Na szczęście jeszcze maluch jeszcze nie jest na etapie niszczenia. Ale już coś tam próbuje tarmosić. Zabawki go średnio interesują... wszystko co poza legowiskiem jest ciekawsze :)

Posted

Karmy jeszcze jest sporo, nie wiem czy Agatka połowę zjadła. Na następny miesiąc powinno spokojnie wystarczyć. Pewnie niedługo maluch też się będzie częstował, ale na razie nie bardzo mu to idzie, woli się przyssać do mamci :)

No to rozliczenie; tak jak się umawiałam z agat21 na razie nie liczyliśmy w ogóle hotelowania maluszka, a Agatka z racji zakupy karmy ma zniżkę (zamiast 10zł/doba liczymy 8,50 zł/doba):

Wpłaty:
+400 zł agat21

Koszty:
-263,50 zł hotelowanie (15.06-15.07)
-105 zł karma Arion Junior
-25 zł odrobaczenie Agatki (17-21.06)
-8 zł odrobaczenie maluszka Panacurem (28-30.06)
-15 zł odrobaczenie II Agatki (03-05.07)
-5 zł odrobaczenie II maluszka (11-13.07)
Razem: -421,50 zł

+400 zł - 421,50 zł = -21,50 zł
Stan konta na 15 lipca wynosi -21,50 zł.

Posted

Ok, wieczorkiem przeleję Ci zaległość + 263,50 zł, żeby było zapłacone hotelowanie suńki do 15 sierpnia, a jak rozliczamy Krówka za następny miesiąc?

Posted

Na razie będzie jak było do tej pory :) Miejmy nadzieję, że maluszek szybko domek znajdzie (pewnie niedługo będzie go można ogłaszać, choć na razie do samodzielnego jedzenia mu nie spieszno...). Jakby się za bardzo zasiedział to wtedy się będziemy jakoś tam liczyć ;)

Póki co usunęłam klateczkę i dwupak ma już prawdziwe legowisko: koszyk wiklinowy z kołderką. Zostało to rozwiązanie błyskawicznie zaakceptowane :) Koszyczek jest już sporo nadjedzony, więc nie będziemy się martwić jak maluszek będzie na nim ostrzył ząbki. Lepiej na koszyczku niż np. na meblach :)

Posted

Dziś byliśmy trochę z maluszkiem w ogrodzie, więc trochę mam do pokazania :)
Maluszek (nasza Hania nazywa go Ciapek ;) ) jest wpatrzony w naszą córcię jak w obrazek. Może dlatego, że wyczuwa instynktownie "ludzkiego szczeniaka" :roll: Hania pierwszy raz obserwuje rozwój tak małego pieska, więc jest zachwycona maluchem (jak my wszyscy zresztą z TZem na czele ;) ). W ogóle socjalizację Ciapuś ma zapewnioną solidną, bo z psami się już paroma zapoznał i koty do niego często zaglądają (chce się z nimi bawić, ale one jakoś nie mają na to ochoty).
Maluszek bawi się już piłeczką i coś tam zaczyna memłać karmę :)
W ogóle to karmy coraz więcej znika, bo Agatka pochłania, żeby mieć czym karmić takiego smoka :)

[video=youtube_share;KRh9orCtbQk]http://youtu.be/KRh9orCtbQk[/video]

Posted

A wiecie, że mam już dom zainteresowany maluszkiem? :) Na razie jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie, ale coś podejrzewam, że ten psiunio nie będzie potrzebował ogłoszeń :)

Posted

Jestem po krótkiej przerwie na dogo i takie cuda widzę! :) :)
dzięki Murko za zdjęcia i filmiki - dzięki nim możemy choć z daleka obserwować, jak maluszek rośnie. Choć maluszek przestaje powoli być maluszkiem ;) ;) I w ogóle śliczny psiaczek się z niego robi :loveu: I tak fajnie wygląda z Waszą córcią - oboje chyba w sobie zakochani ;)
Jeśli dodatkowo znalazłby dom tak szybko - sytuacja po prostu :multi:wymarzona!
Jeśli karma zacznie zbliżać się do dna worka - daj znać - natychmiast prześlę kasę na następną. A przelew za hotelowanie dotarł?

Posted

Maluch już regularnie zajada karmę: siedzi przy misce i wcina :)
Także myślę, że trzeba się powoli zbierać za szukanie mu domku, jeszcze trochę zejdzie aż zgłosi się ktoś odpowiedni, potem wizyta itd. Zdjęcia do ogłoszeń chyba mogą być na razie te z ogrodu? Czy zrobić jeszcze jakieś?

Zainteresowany pan z mojej stron nagle zamilkł, nie wiem czy to wynik weekendu czy prośby o podanie adresu do wizyty... Jeszcze tu parę osób robiło maluchowi fotki w celu pokazania znajomym, rodzinie, ale też na razie nie mam żadnego info. Także trzeba chyba maluszkowi zrobić ogłoszenia, choćby na Tablicę go dać (stamtąd największy odzew). Teraz póki jest mały i słodki ma największe możliwości rzucania uroków :)

Posted

Zdjęcia śliczne, myślę, że wystarczą.Dziweczyny, czy znacie kogoś, kto zrobiłby od razu pakiet ogłoszeń? Ja nie robiłam nigdy :( I czasowo u mnie ostatnio różnie - trochę znowu mam wyjazdów służbowych.. :/
Słyszałam, że niektóre dziewczyny na dogo robią takie pakiety ogłoszęń za niewielką kasę..

Scarletto, wszyscy, jak tu jesteśmy pomogliśmy naszemu ślicznemu dwupakowi :)
A Ty pierwsza dałaś informację o suni tu na dogo :)

Posted

[quote name='agat21']Zdjęcia śliczne, myślę, że wystarczą.Dziweczyny, czy znacie kogoś, kto zrobiłby od razu pakiet ogłoszeń? Ja nie robiłam nigdy :( I czasowo u mnie ostatnio różnie - trochę znowu mam wyjazdów służbowych.. :/
Słyszałam, że niektóre dziewczyny na dogo robią takie pakiety ogłoszęń za niewielką kasę..

Scarletto, wszyscy, jak tu jesteśmy pomogliśmy naszemu ślicznemu dwupakowi :)
A Ty pierwsza dałaś informację o suni tu na dogo :)
Podaję link do watku, gdzie Paja robi ogłoszenia. Cena zależy od pakietu. Polecam, bo u niej szybko i tanio.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/244816-PROSZĘ-O-ZALEGŁE-PAKIETYBazarek-ogłoszeniowy-dla-Lori-OGŁOSZENIA-W-24h-do27-07godz-22

Posted

Dzięki doris za linka. Wieczorkiem napiszę do Paji :)
A tak w ogóle, to nie było mnie kilka dni na dogo, a tu taka cisza u psiuńków..
Murko, czy wszystko w porządku u naszego dwupaka? Jacuś bierze się już regularnie za suchą karmę, czy tylko od przypadku do przypadku?