Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

dokładna historia LIWKI w postach poniżej

OD 29 maja - kiedy ją znalazłam leżącą przy drodze - mimo próśb i apeli umieszczanych w róznych miejscach - nie udało sie znależć suni domu tymczasowego ,
a Liwka w tym stanie zdrowia nie moze dłuzej czekac w garażu w Punkcie Przetrzymań bez stałej opiek .

5 czerwca stan sie pogorszył, 7 czerwca została zwieziona do lecznicy w Radomiu.

liwka 8 czerwca trafiła do domowego hoteliku pod Warszwą - koszt hoteliku domowego - 330 zł

oczywiście cły czas szukamy DOMu TYMCZASOWego - pomagamy w kosztach wet i karmy , który odpowiednio zaopiekuje sie sunią do czasu jej wyzdrowienia

prosimy POMÓŻCIE NAM JEJ POMÓC

- potrzebne wsparcie na dotychczasowe leczenie - 3 wizyty w Radomiu , jedna w Szydłowcu - 350 zł

- opłacenie hoteliku - liczyliśmy ze dla tak w sumie niewielkiej suni znajdzie sie jakis dom tymczasowy któremu pomozemy w kosztach leczenia i karmy - jednak CUD nie nastąpił , a sunia w tym stanie zdrowia nie moze dłuzej czekac w garażu w Punkcie Przetrzymań bez stałej opieki - koszt hoteliku domowego - 330 zł

- sterylizację -

- leki i kolejne wizyty dla suni - mamy nadzieję ze jak najmniej i dojdzie pod stałą opieką szybko do siebie

- klatka kennelowa - Liwka musi miec przez 2-3 tygodnie ograniczony ruch związany ze złamaniami miednicy - klatka jak juz nie będzie potrzebna wróci do Szydłowca - niestety znając życie na pewno sie przyda ,

Fundacja "Ocalmy od Zapomnienia"
68 1160 2202 0000 0001 7724 6419 -
Millenium Bank
tytuł: DAROWIZNA na cele statutowe - Liwka
siedziba Fundacji:
ul. Jachowskiego 14 lok.14
26 500 Szydłowiec

IBAN : PL68 1160 2202 0000 0001 7724 6419
Kod BIC/SWIFT Banku Millennium:
BIGBPLPW

PayPal: [email protected] - Liwka

Liwka
wielkośc do łydki , - mix jamnika długowłosego
waga 8 kg

Szydłowiec k. Radomia - obecnie Pruszków k. Warszawy
kamila 604 32 6812 515

anita 692 407 681
[email protected]

album - https://www.facebook.com/media/set/?...5997344&type=1

wydarzenie liwki na fb - https://www.facebook.com/events/141251712734063/

Edited by kama210
  • Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

rozliczenie

BARDZO PROSIMY O POMOC - LEKI , STERYLIZACJA , pobyt w hoteliku - jak znajdzie się DT opłacamy koszty wet i karmy

od 8 czerwca liwka w domowym hoteliku /330 zł miesięcznie/

wydatki do tej pory :
- 3 wizyty w Radomiu , jedna w Szydłowcu - 350 zł /faktury/

- 3 tranpsorty do Radomia do lecznicy - 3 x 30 zł = 90 zł
- 8 czerwiec - transport z Radomia pod Warszwę - czesciowy zwrot kosztów - 50 zł

Edited by kama210
Posted

tak sie zaczęło :

29 maj - lezał taki zwinięty kłębek - jak się okazało wiecej niz jeden dzien przy jednej z ulic w Szydłowcu - burza, deszcz - on leży .
potrącona?? babeszja?? Okazało sie że to suka.

Sukę wypatrzyłam po godz. 20 - jak wracałam po dniu który zleciał na pomocy szczeniakom z punktu - parwowiroza , potem doszedł pies prawie umierąjący pod bramą Punktu skąd uciekł między kratami miesiąc temu. niestety nie przezył - pomoc przyszła za póżno .

Myslałam co z nia zrobic zwłaszcza w tej sytuacji jak mamy obecnie w Szydłowcu z ilością psów do ogarnięcia - w Punkcie i w domach tymczasowych czy hotelach.
i tylko ze względu że to suka to zabrałam z tej ulicy -a ze miejsc w punkcie nie ma - jest u mnie awaryjnie na jedną noc w garażu . O tej porze juz diagnostyki sie jej nie zrobi w Szydłowcu .

30 maj -

suka nie podnosi sie . jest wychudzona - wazy niecałe 8 kg.

razem z Kacprem zawieżliśmy ją do weta w Radomiu na badania krwi .
Suka potwornie zakleszczona .
W badaniach krwi na szczescie na razie nie wykryta babeszjoza . Ale niewykluczona .
Suka jednak ma słabe czucie w tylnych łapach . Jak sie ją postawi to stoi, ale "zarzuca tyłem" .
dzisiaj rtg nie udało sie zrobic - suka strasznie sie spina, nie daje sie ułożyć. musi miec podaną narkozę .

Suka musi trafic pod specjalistyczną opiekę .
Niestety obecnie jest w Punkcie Przetrzymań - gdzie musiałam j zwieźć - z powodu braku miejsc siedzi w klatce kennelowej w garażu.

Posted

31 maj -

2 doba po znalezieniu - sunia bez zmian - nie podnosi się.
Na szczęście je i koopa była w klatce .
Zwiezione lepsze jedzenie - puszki i sucha karma - pracownik ma jej dawać.
Dzisiaj nie miałam za duzo czasu - wiec tylko wpadłam do Punktu dac kroplówki szczeniakom i ona tez dostała trochę na wzmocnienie

2 czerwiec -
4 dzien po znalezieniu - Liwka nie podnosi sie .
Mimo ze nie wyrabiam czasowo juz - jednak zabrałam ją do Radomia na prześwietlenie .

jak na razie Liwka nie ma nic oprócz klatki w garażu i poduszki pod tyłkiem - ani DT, ani kasy na leczenie .

i niestety - totalne zobojętnienie Liwki na to co sie dzieje dookoła związane jest z bólem - niestety Liwka ma złamania miednicy !!!

opis jest dośc długi - wiec wstawiam zdęcie

złamania miednicy - pęknięcie w spojeniu miedniczym , złamanie kości łonowo-kulszowej prawej i lewej , złamanie w panewce stawu biodrowego prawego, ale bez znacznego przemieszczenia , nadwichnięcie stawu krzyżowo - biodrowego prawego .

miała szczescie w nieszcześciu ze akurat lezała na tej ulicy co jedziłam kilka razy tamtego dnia i ją mimo tego ze wiedziałam ze nie ma co z nią zrobic - to ją zabrałam .
Na szczęscie że wolna była klatka kennelowa - tak to juz w ogóle nie było by gdzie jej awaryjnie przetrzymać bo Punkt Przetrzymań przepełniony - Liwka jest w klatce w garazu na wysypisku - to nie są warunki dla chorego psa

koszt dwóch wizyt - z 30 maja i 2 czerwca - 200 zł

Posted

5.06 -
juz mija tydzień pobytu Liwki w garazu w punkcie . opórcz tego ze jedziłam z nią do Radomia do wetów, jeżdze tam codziennie po pracy i daję jej zastrzyki przeciwbólowe .

dzisiaj Liwka nie chciała za bardzo jesc nie było siku ,.

W tych waarunkch w garazu w Punkcie nie ma szans na opiekę , a ja nie jestem w stanie jej na tyle doglądac, aby móc jej pomóc jak bedzie potrzeba
Ten garaz i klatka na wysypisku w Punkcie to było jedyne wtedy wyjscie aby nie została na ulicy i była w miarę bezpieczna .
jednak tam nie moze dłuzej zostac .

Pisałam do wielu osób , jednak mimo chęci pomocy - na razie domów tymczasowych brak .
Czas działa na jej niekorzyść .
ona przez 2 - 3 tygodnie musi miec jeszcze ograniczony ruch , poza tym musi byc zscoalizwana bardziej z człowiekiem - bo albo cały czas jest taka wystraszona , albo ten ból jest tak duzy . Jednak tu gdzie jest szansa dla niej = żadna na poprawę

W rachubę wchodzi jak na razie domowy hotelik = około 330 zł / miesięcznie
ale potrzebne wsparcie

7.06 -
Liwka nie sika , nie je - jeżeli do 17 nie zrobi siku - jak skoncze prace - zawożę ją do Radomia /kamila

godz. 21- dopiero wróciłam - Liwka słabiutka, obojętna na otoczenie , miła zrobione usg - pęcherz ok - czyli to ze nie robi siku i kupy to z powodu bólu który jej towarzyszy mimo ze codziennie przez jeżdziłam do Punktu i dawałam jej zastrzyki przeciwbólowe i widocznie wstrzymuje celowo mocz i kał bo ciężko jej zrobić z powodu bólu. Niestety dodatkowo na usg wyszło ze Liwka jest W CIĄŻY - z ciąża dodatkowo zagraża jej zdrowiu - na szczescie to wczesna ciąża i jak sunia lepiej się poczuje trzeba szybko sterylizować . Miała ponadto zrobione ponowne badania krwi aby upewnic czy nie rozwinęła sie babeszja przez ten czas bo ak ją zabierałam to miała dzisiatki kleszczy - na szczęście wyniki krwi w miarę jak na jej stan ok , babeszji nie ma , ale krew rzadka , czyli stan suni nie jest rewelacyjny .

Sunia do jutra w klatce w lecznicy - jutro jedzie w stronę Warszawy do hoteliku - trafił sie transport za częsciowy zwrot kosztów /50 zł /

tak sciska łapkami rękę jak trzeba cos przy niej zrobić - z bólu , z niepewności co się z nią dzieje, ale żadnej agresji

Posted

11.06 -

Liwka jest trzeci dzień w hoteliku - na razie bez większych zmian - na szczescie siku i koopa jest.
Zamówiona klatka kennelowa - klatka, jak Liwka wydobrzeje wróci do Szydłowca

prosimy POMÓŻCIE NAM JEJ POMÓC

- potrzebne wsparcie na dotychczasowe leczenie - 3 wizyty w Radomiu , jedna w Szydłowcu - 350 zł
- opłacenie hoteliku - liczyliśmy ze dla tak w sumie niewielkiej suni znajdzie sie jakis dom tymczasowy któremu pomozemy w kosztach leczenia i karmy - jednak CUD nie nastąpił , a sunia w tym stanie zdrowia nie moze dłuzej czekac w garażu w Punkcie Przetrzymań bez stałej opieki - koszt hoteliku domowego - 330 zł
- sterylizację -
- leki i kolejne wizyty dla suni - mamy nadzieję ze jak najmniej i dojdzie pod stałą opieką szybko do siebie
- klatka kennelowa - Liwka musi miec przez 2-3 tygodnie ograniczony ruch związany ze złamaniami miednicy - klatka jak juz nie będzie potrzebna wróci do Szydłowca - niestety znając życie na pewno sie przyda ,

Fundacja "Ocalmy od Zapomnienia"
68 1160 2202 0000 0001 7724 6419 -
Millenium Bank
tytuł: DAROWIZNA na cele statutowe - Liwka
siedziba Fundacji:
ul. Jachowskiego 14 lok.14
26 500 Szydłowiec

IBAN : PL68 1160 2202 0000 0001 7724 6419
Kod BIC/SWIFT Banku Millennium:
BIGBPLPW

PayPal: [email protected] - Liwka

Posted

Jestem u Livki. Jutro wstawię zdjęcia suni. Jest bardzo ładna. Mała je, pije, załatwia się też normalnie. Jest mało aktywna. pewnie jeszcze odczuwa dyskomfort w związku z obrażeniami. Psychicznie-nie jest za dobrze. Sunia praktycznie nie szuka kontaktu z człowiekiem, widac, ze sie obawia nas. Otworzyłam jej klatkę, żeby mogła pochodzić, jeśli będzie czuła się na siłach. Sunia trochę wstaje i nieśmiało zagląda, ale nigdy jak jesteśmy w bezpośredniej bliskości klatki. Poobłaskawiamy małego dzikuska:)

Posted (edited)

Apetyt jest, troszeczkę wstaje, ale humor nadal bez zmian. Wychodzimy (wynoszę ją na trawę), żeby załatwiła potrzeby. Robi to na dworze.

Edited by rudynpm
Posted

za 3 dni minie juz 3 tygodnie jak zabrałam Liwkę z ulicy + dni jak lezał w tym miejscu

Monika ma jutro umówic Liwkę na ponowny rtg i pilnie musi byc podjęta decyzja o sterylizacji Liwki - rozwijająca sie ciąża nie jest dobra dl Liwki , zwłaszcza że nie wiemy jaki samiec ją pokrył i jak duze rosną szczeniaki w jej łonie , wiec nie mozna czekac . ...
Liwka je, pije , zdrowotnie - opórcz psychiki - jest ok , wiec sterylka jak najszybciej musi byc .