pikola Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 [quote name='kama210']nie rypła się , nie rypła, moze nastapi to w tym tygodniu , ale mam jeszcze kilka spraw do ogarnięcie w związku z tym[/QUOTE] Narazie cicho sza.:lol: Kama czy doszla wplata dla Liwki?:lol: Quote
rudynpm Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 Nie zapeszajmy ;). Do niedzieli cicho sza! I Ciocie trzymają kciuki. Nic nie robią, tylko trzymają :) Mocno!!! Poznałam Opiekunów Liwki-bardzo fajni Państwo :) Ale na razie nic nie mówię. W razie czego w niedzielę-wirtualny szampan i tort ;) A jak ktoś ma ochotę to coś smacznego się znajdzie w realu. :) Quote
pikola Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki: Quote
kama210 Posted August 12, 2013 Author Posted August 12, 2013 wiec mamy finał :) Liwka od wczoraj - 11 sierpień - od południa w nowym domu w Warszawie. Obecna rodzina Liwki jeszcze przed swoim wyjazdem nad morze była zapoznać się z Liwką w hoteliku . Dzisiaj już miałam długą rozmowę o postepach Liwki w nowym domu , wczoraj była wystraszona kolejną zmianą i nowym miejscem , chowała sie po kątach . Ale miała dany czas na oswojenie się , nic na siłę i Liwka dzisiaj już sama śmiało chodzi po mieszkaniu, na spacerach już tez odważniejsza, z dwoma suczkami rezydentkami też bez problemów . W sobote 1o sierpnia Liwka jeszcze miała ponowny kontrolny rtg , aby było wiadomo czy na pewno wszystko dobrze się zrasta - i wszystko jest na dobrej drodze, Resztę leczenia i kontrolowana stanu oczywiście przejmuje nowa rodzina Liwki . Więc możemy się cieszyć . Niebawem bedą nowe zdjęcia . ps. dziękujemy za wspieranie Liwki - dokładne rozliczenie będzie jutro bo czekam jeszcze na podliczenie ostatnich kosztów wet, transportów i hoteliku od Moniki . Quote
maja7 Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 Super wiadomość! Wspaniały dzień, to już druga sunia na dogo, która ma nowy domek! Quote
Awit Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 I to jeszcze jest trzecim pieskiem w domku, wspaniale:-) Quote
pikola Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Wspaniale:multi::multi::multi:Livko duzo zdrowka.Badz szczesliwa:loveu: Teraz mozesz tak sciskac nowa pancie ale juz z radosci,bez bolu.. Quote
kama210 Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 (edited) Minęło 9 dni od adopcji Liwki mam wieści i zdjęcia z nowego domu Liwki niedługo wstawię - wstawię też w koncu podliczenie wpłat i rozliczenie Liwki - bo dzieki Waszemu wsparciu miała zabezpieczenie na leczenie i pobyt w hoteliku - ale na razie bez ostatnich wydatków bowiem nie mogę się doprosić ich z hoteliku a chciłam już dawni wszystko rozliczyć i Wam podziękować ; ....................................... ROZLICZENIE : rozliczenie na dzień 20.08 wpłaty 03.06- Iwona, Marek W., Sosnówka 10 03.06 – Magdalena Sh,. Warszawa 100 03.06- Krystyna G., Warszawa 50 03.06 - Ewa S., Warszawa 100 Aleksandra K., Końskowola 30 Krystyna Z. G , Warszawa 200 Krystyna Z. G , Warszawa 50 Agnieszka T., Warszawa 25,86 Laura G., Biłgoraj 50 Marzena S., Kraków 20 Małgorzata J. 300 Danuta L., Gdańsk 50 Małgorzata J. 150 Karolina K., Gdańsk 100 14.06 – Agnieszka i Urszula T., Gliwice 20 25.06 – taks z dogomanii 400 26.06 – Dorota Z. , Warszawa 300 26.06 – Jowita B, Warszawa 30 01.07 – Maja Maciejewska, Kraków 300 10.07 – Krystyna G. , Warszawa 50 10.07 – Ewa F., Rogóznik 18 22.07 – pikola z dogomanii 100 31.07 – Krzysztof R., Kraków 100 09.08 – Krystyna Z. G., Warszawa 50 suma: 2603,86 zł wydatki faktury za wizyty i badania - wet w Radomiu i w Szydłowcu 350 zakup klatki kennelowej -165 zł 22.06 – ponowny rtg i usg w podkowie 135 22.06 – dojazd na badania 30 28.06- sterylizacja Liwki /300 zł – połowa sfinansowana dzieki wspaniałej akcji sterylizacji 150 28.06- dojazd na sterylizację / 4x 20 zł – w te i z powrotem/ 80 1.07 – opłata za pobyt w hoteliku – od 8.06- 30.06 230 4.08 – opłata za pobyt w hotelu – lipiec 341 faktura za szczepienie – brak danych z hoteliku do przelewu /faktura od wet/ 10 .08 - faktura za kontrolny rtg – brak danych z hoteliku do przelewu /faktura od wet/ transporty do weterynarza – brak danych z hoteliku /rachunek na koniec miesiąca/ 110 zł - hotelik za sierpień 01.08 – 11.08 - /rachunek na koniec miesiąca / suma wydatków : 1531 zł zostało : 1072, 86 zł - na dzien 20.08 – brakuje mi do koncowego rozliczenia danych z hoteliku dziekujęmy w imieniu Luwki za tak dużę wsparcie. Pozostała kwota - po opłaceniu wszystkich już rachunków - przejdzie na potrzeby reszty psów z Szydłowca - min. Suzi i Blanki które siedzą JUŻ 6 miesięcy w hoteliku i nie mają żadnych deklaracji . wydatki opłacone z moich bazarków i wpłat z dogo 30 maj - 30 zl – I wizyta u weta w Radomiu 2 czerwiec – 30 zł – II wizyt u weta w Radomiu /rtg/ 7 czerwiec – 30 zł – III wizyta u weta w Radomiu /usg/ 8 czerwiec – 50 zł – transport do Pruszkowa /częsciowy zwrot kosztów/ suma: 140 zł Edited August 20, 2013 by kama210 Quote
kama210 Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 zdjęcia z nowego domu :) lbumm liwki na fb - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.578279615549593.1073741852.173802145997344&type=1 20 sierpien - wieści z nowego domu Liwki : cytat : "... Liwka adaptuje się doskonale i bardzo szybko. Pomiędzy dniem w którym przyjechała z Pruszkowa a dniem następnym była już bardzo duża różnica. a potem z każdym dniem były postępy. Gdy ją wieźliśmy z Pruszkowa wydawała się spokojna, ale to tylko pozory, była raczej zupełnie bierna i zrezygnowana. Jak się posadziło tak siedziała. po wyjściu z samochodu nie chciała jednak zrobić kroku, tzn. robiła ze dwa kroczki i zapierała się. musiałam ja nosić. Ale już następnego dnia poszła bez protestu, a teraz biegnie i macha wesoło ogonkiem. Pierwsza noc przespała na materacyku, który dla niej przeznaczyłam, tam, gdzie ja położyłam, tam została, nie ruszyła się na krok, mimo że wcześniej obniosłam ja po całym mieszkaniu. Ach, przepraszam, ruszyła się gdy przyszła pora jedzenie, do tego jest ona bardzo chetna, na szczęście. Potem, przez pierwsze dwa dni miała skłonność do chowania się w zakamarkach mieszkania i musze powiedzieć, że za którymś razem napędziła mi stracha, bo nie mogłam jej znaleźć. wprawdzie rozum podpowiadał mi, że przecież nie mogła wyparować, drzwi zamknięte, okna zabezpieczone etc.., ale w końcu okazało się, że schowała się za fotelem, wciśnięta miedzy fotel, kaloryfer i regał. Ale nawet wtedy to były tylko chwile, potem wychodziła, poznawała mieszkanie, kręciła się wszędzie. Ten etap chowania się mamy już za sobą. Porusza się swobodnie po mieszkaniu, często, śpi na posłaniu Agi, a także ze mna na wersalce. Jest przylepką, która bardzo chce należeć do tej grupy, stara się we wszystkim uczestniczyć. Nana jest starsza i nie była zdrowa w ostatnich dniach, więc Aga stała się "siła przewodnia Liwki, Liwka chce robic wszystko to co ona, biec za Aga do jej znajomków, a ponieważ jest na smyczy i nie zawsze możemy podążyć za Ag, wiec Liwka chociaż poszczekuje i w ten sposób bierze udział w gonitwach agi. Ale nie ma problemu z tym prowadzeniem jej na smyczy, bo na razie nie jest ona pieskiem, który szarpie się na smyczy i chce gnać. Raczej spokojnie drepcze koło opiekuna, wacha, zawiera spokojnie znajomości z okolicznym towarzystwem..." Quote
pikola Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Dziekujemy za wiesci.Cudnie Liwka trafila. Malenka wreszcie ma taki dom jaki kazdy psiak miec powinien.:loveu: Obys byla zdrowa malenka jak najdluzej:loveu: Szydlowiec jak zwykle zrobil kawal dobrej roboty:multi: Quote
Figunia Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Kochana maleńka ma domek!!!! Dopiero teraz przeczytałam i cieszę się ogromnie!!!:multi: Livko, za to co przeszłaś powinnaś już do końca życia być kochana, pieszczona, rozpieszczana. Oczywiście syta i bezpieczna. Każdemu psiaczkowi tego zyczę ale takiej bidusi - szczególnie mocno! Żyj teraz długo i szczęśliwie!:lol: Quote
kama210 Posted September 12, 2013 Author Posted September 12, 2013 Dla wszystkich kibicujących Liwce minął miesiac odkąd Liwka ma swój dom - jest już o niebo lepiej niż na początku , Liwka przełamała większość swoich strachów . Liwka na działce - uniesiony ogon, obszczekiwanie "intruzów" za siatką [video=youtube;X1YHA7z45Jw]http://www.youtube.com/watch?v=X1YHA7z45Jw[/video] Quote
malagos Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Kochana sunieczka, nareszcie potrzebna i zadbana :) Quote
Figunia Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Cudna Livka! A tego bajecznego ogona to jej chyba zazdroszczę...:cool3: I z jaką gracją nim macha :lol: Quote
pikola Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 No teraz to panna u siebie na wlosciach,to i pilnuje:cool3: A ogonek to sie urwac chce:lol: Liwko teraz masz dom ktory w pelni na ciebie zasluzyl:lol: Quote
pikola Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 A jeszcze niedawno bylo tak.. Lzy ciurkiem plyna,ale teraz juz ze szczescia.. Liwko badz szczesliwa:loveu: Quote
Recommended Posts