dadiii Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 taa debiut ale za to myslalam ze bedzie chociaz odrobine lepiej no ale xD trudno... Quote
dadiii Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 no niestety... xD albo po prostu zrezygnujemy z wystaw. Quote
Pieseczkowo Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ja myślę,że nie ma się czym przejmowac.Sama tak miałam i wiem co to znaczy. Przecież nikt wam nie broni robić tego dla zabawy. Zobaczysz jeszcze dostaniecie medal!! Quote
marta95 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 [quote name='dadiii']no niestety... xD albo po prostu zrezygnujemy z wystaw.[/QUOTE] Witam po raz pierwszy śliczną Tilę :loveu: . I nie pozwolę na rezywnowanie z wystaw :mad: . Przecież tyle tródu włożyłaś w postawy itp :diabloti: . A teraz chcesz się ot tak poddać :roll: . Oj nie ładnie tak :evil_lol: . " Jak zaczęłaś, to skończ :eviltong: " . A ja czekam z niecierpliwością na nowe focie westika :lol: . Quote
dadiii Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 no to dam 3 xD [IMG]http://img21.imageshack.us/img21/7664/dscn8329g.jpg[/IMG] tila w trakcie robienia fryzurki xD (gdzies tak w polowie xD ) [IMG]http://img12.imageshack.us/img12/2149/dscn8335.jpg[/IMG] numer 1519 xD [IMG]http://img194.imageshack.us/img194/6053/dscn8347a.jpg[/IMG] arrrrr chwila przed calym cyrkiem tili... koniec xD Quote
Bewarka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Ślicznie razem wyglądacie :loveu: Szkoda tylko, że ci twarzy nie widać...:razz: :eviltong: Quote
dadiii Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 a to tak specjalnie xD nie no tylko te sa do zaakceptowania xD czyli nie rozmazane xD Quote
Bzikowa Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 No cóż nie wyszło ale nie ma co się przejmować. Ja pojechałam z Bezem na wystawę raz jeden tylko po to żeby zobaczyć jak to jest, dostaliśmy doskonałą i nie było źle ale uważam, że nie ma sensu wystawiania (chyba, że dla socjalu ale jest ku temu multum innych sposobności) a tym bardziej np. rozmnażania psa, który nie ma doskonałej budowy, włosa czy psychiki... W końcu hoduje się psy rasowe po to, żeby wybierać jak najlepsze osobniki a nie maskować jakieś wady i udawać, że się ma ekstra wystawowego psa. I nie jest to dla niego żadna ujma, po prostu prawo natury... Nie mówię tu teraz konkretnie o Tili bo jej nie widziałam na żywo ale ogólnie o to co się dzieje na ringach zwłaszcza w westikach, strach patrzeć jakie waciaki są rozmnażane... Co z tego, że w standardzie rasy jak wół jest napisane, że włos ma być szorstki... To i tak takie psy są wystawiane a co gorsza rozmnażane... Niestety sędzia miał prawo dać Wam taką ocenę jaką dał :shake: Agresja do sędziego oznacza jakiś brak w socjalizacji i ja się zgadzam z tym, że psy agresywne nie powinny wygrywać. Nie mówię, że Tila taka jest bo jak mówisz to był chwilowy szał ale sędzia widział Was przez ten jeden moment więc niestety miał prawo tak zaregować... Dodam, że nie ma w moim poście ani odrobiny złośliwości ale po prostu chciałam być szczera.:) Tila jest strasznie słodka i kochana :loveu: ale nie masz co się przejmować wystawą, jak Cię to bawi to oczywiście nikt Ci nie zabroni i na pewno uda się przygotować Tilę tak, żeby jeszcze zabłysła :cool3: ale nie przejmuj się tym wszystkim bo po prostu nie z każdego psa da się zrobić championa (na papierku w sumie da się zrobić wiele, ale tak realnie...) a to nadal będzie przecież ten sam kochany pies:loveu: Trochę się rozpisałam , przepraszam, coś mnie naszło chyba :eviltong: [URL]http://img21.imageshack.us/img21/7664/dscn8329g.jpg:loveu::loveu:[/URL] Quote
dadiii Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 no wiadomo xD i ja sie nie obrazam xD bo nie naleze do takich osob ktore sie tak latwo obrazaja xD tak wiec spokojnie :) Quote
Sweet Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Eh szkoda że nie do końca wam wyszło... Planujecie w ogóle jeszcze spróbować na jakiejś wystawie czy raczej nie?? Quote
dadiii Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 planowac planujemy ale tak za pol roku moze rok xD trzeba nad sierscia popracowac no i nas zachowanie tili :) bo oglnie wystawy to fajna forma spedzenia wolnego czasu a i troche sie nowych miast poodwiedza :) tylko gdyby wiekszosc osob na wystawach nie byla tak zawistnie zastawiona na wszelka forme pomocy i tacy chlani na kase ... to by bylo idealnie :) Quote
Pieseczkowo Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Tych pomocnych jest mały procent ale sie znajdą,druga częśc to cała reszta:eviltong: Drogie hobby:eviltong::eviltong::eviltong: Quote
dadiii Posted November 17, 2009 Author Posted November 17, 2009 jeeny jakie to nowe dogo jest beznadziejne.... ;/ Quote
Onomato-Peja Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 My tu już chyba kiedyś, kiedyś byliśmy ;) Ta fotka fenomenalna ! [url]http://x.garnek.pl/ga5467/b1fac9aca8419da7655033a3/kolejne_oczka_d.jpg[/url] Quote
Pestka Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [url]http://x.garnek.pl/ga5467/b1fac9aca8419da7655033a3/kolejne_oczka_d.jpg[/url] O kurcze ta fotka jest rozbrajająca :cool3: Quote
Evelynkaa Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Hey Dadii Właśnie znaleźliśmy czas na zobaczenie galeri Tilki od strony 150, uff trochę nam zleciało chyba ze dwie godziny:P Tilka jest cudowna a na wystawie jeszcze pokażecie że jest najlepsza:) (czy na tym nowym dogo nie ma emotikon??) Ważne że jest to twoja kochana psina, a to że czasem nie słucha to się nie przejmuj, prawie wszystkie białasy tak mają :P Ja życzę powodzenia w przyszłości, polecam doświadczenie Dominiczki (Piaseczkowo) ona to ma bzika na punkcie wystaw :) oczywiście nie mówie tego złośliwie cieszymy się że mamy kogo się pytać, ona Ci na bank pomoże. Ano i ostatnio odwiedzałaś moje strony, oświęcim pszczyna coprawda mieszkam w Tychach ale mam niedaleko a do pszczyny przynajmniej raz w miesiącu w lato jedziemy do parku pospacerować. Nikogo z dogo nie znam z mojej okolicy:) Miziamy z Alexem gorąco, jutro jedziemy w góry więc będą pewnie fotki Quote
dadiii Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 no to gratuluje wytrwalosci ^^ i fajnie ze jednak ktos w nas wierzy xD co do Dominiki to juz nie raz byly goroce rozmowy przez gg na temat wystaw xD juz tyle dobrych rad mi dala ze nie wiem jak mam jej za to wszystko dziekowac :) ale ogolnie to fajnie sie z nia przez gg rozmawia xD Quote
Evelynkaa Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Kochana a może sama zaczniesz Tilke skubać conieco, może nie pełne strzyżenie ale tak żeby wyprowadzić parę warstw okrywowego włosa. Podobno wystawowe muszą mieć więcej jak dwie trzy warstwy... I nie bój się trymera :) on nie gryzie. Quote
dadiii Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 wlasnie po tej wystawie sie wkurzylam xD i wzielam sie za trymer xD i tak raz w tyg. jest troszeczke skubana xD wczoraj nawet ja skubalam xD torche siersci z niej wylazlo xD mam nadzieje ze w ciagu gdzies tak roku ta siersc jej sie poprawi xD Quote
Evelynkaa Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Jak będziesz systematyczna i raz w miesiącu zrobisz to porządnie to daje jej pół roku i będzie git. Ale masz poprzeczny trymer tak? nie taki jak grzebień? Quote
Pieseczkowo Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [quote name='evelynka']Hey Dadii Właśnie znaleźliśmy czas na zobaczenie galeri Tilki od strony 150, uff trochę nam zleciało chyba ze dwie godziny:P Tilka jest cudowna a na wystawie jeszcze pokażecie że jest najlepsza:) (czy na tym nowym dogo nie ma emotikon??) Ważne że jest to twoja kochana psina, a to że czasem nie słucha to się nie przejmuj, prawie wszystkie białasy tak mają :P Ja życzę powodzenia w przyszłości, polecam doświadczenie Dominiczki (Piaseczkowo) ona to ma bzika na punkcie wystaw :) oczywiście nie mówie tego złośliwie cieszymy się że mamy kogo się pytać, ona Ci na bank pomoże. Ano i ostatnio odwiedzałaś moje strony, oświęcim pszczyna coprawda mieszkam w Tychach ale mam niedaleko a do pszczyny przynajmniej raz w miesiącu w lato jedziemy do parku pospacerować. Nikogo z dogo nie znam z mojej okolicy:) Miziamy z Alexem gorąco, jutro jedziemy w góry więc będą pewnie fotki[/QUOTE] Zawsydziłam się a,że jeszcze nie umiem za bardzo na tym nowym dogo odpisywac na wiadomości,więc jest bez emotikonek...ale myślę,że jest dużo lepszych speców :P Quote
dadiii Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 ty to juz taka skroma byc nie musisz ;p ;p Quote
Recommended Posts