Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 524
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

no wiem ze nie widac bo miałam problemy techniczne w domu a potem juz nie zdażyłam Niufka zdjec ponownie tu umiescic..dzis po południu to nadrobie.. cierpliwosci ;)

Posted

poprawiłam post 450 i powinno byc wreszcie widac zdecia w nim....tylko takie sie udało Niufkowi zrobic...

a jak mi tu ktos napisze ze dalej zdjec nie widac to :mad: a potem sobie :flaming: ... ;)

Posted

[quote name='zozola77']poprawiłam post 450 i powinno byc wreszcie widac zdecia w nim....tylko takie sie udało Niufkowi zrobic...

a jak mi tu ktos napisze ze dalej zdjec nie widac to :mad: a potem sobie :flaming: ... ;)[/QUOTE]
Udało się! :klacz:

Posted

[quote name='zozola77'][IMG]http://imageshack.us/scaled/landing/827/7h0e.jpg[/IMG]

[IMG]http://img801.imageshack.us/img801/9660/59p4.jpg[/IMG]

[IMG]http://img843.imageshack.us/img843/9353/xyj2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img703.imageshack.us/img703/6167/ovx2.jpg[/IMG][/QUOTE]

Jaki śliczny wyczesany Niufek!

Posted

najnowsze informacje z domu Niufka:
"Dzisiaj była u Niufka Pani wete, został odrobaczony, powiedziała jakie leki wzmacniające podawać, za około 1,5 tyg powtarzamy badanie krwi, a za 2 tygodnie szczepienia. Jak na 11 latka powiedziała ze jest ok. Niufek generalnie zadomowiony, chodzi na krótkie ale częste spacerki, apetyt ma :D. Jest po prostu słodziutki.Pozdrawiam

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']najnowsze informacje z domu Niufka:
"Dzisiaj była u Niufka Pani wete, został odrobaczony, powiedziała jakie leki wzmacniające podawać, za około 1,5 tyg powtarzamy badanie krwi, a za 2 tygodnie szczepienia. Jak na 11 latka powiedziała ze jest ok. Niufek generalnie zadomowiony, chodzi na krótkie ale częste spacerki, apetyt ma :D. Jest po prostu słodziutki.Pozdrawiam[/QUOTE]

Super wieści! Dziękuję!

A Niufek dostaje karmę, tę, którą kupowaliśmy dla niego do hoteliku czy jest na gotowanym ?

Posted

[quote name='MALWA']Super wieści! Dziękuję!

A Niufek dostaje karmę, tę, którą kupowaliśmy dla niego do hoteliku czy jest na gotowanym ?[/QUOTE]

wcześniej Pani Mariola mi pisała że na karmie jest a dodatkowo jeden posiłek dziennie ma gotowane

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj wpłynęło 10 zł od ASTRA126 - 10 zł.

Pięknie dziękuję, kasę zapisuję.

Chciałabym prosić wszystkich ludzi, którzy tu pomoli Niufkowi, by teraz jesli tylko mogą wspomogli również Messiego, Azira lub Majkę - trzy biedne olkuszaki, które zostały zabrane z mordowni i umieszczone w tym samym hoteliku, w którym był Niufek. Niestety kasa szybko ucieka..............

Messi: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244117-Bokserek-Messi-wyciągnięty-z-mordowni-Błagam-pomóż[/URL]

Azir: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244894-Jestem-Dziadzio-Staruszeczek-z-pomożesz-mi[/URL]

Maja: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245336-Maja-z-puntu-przetrzymań-w-małopolsce-proszę-o-pomoc[/URL]

Till, jesli masz kontakt z nową Rodzina Niufka, to napisz proszę, czy psiak zostaje w domu na zawsze, bo moznaby zmienić tytuł i rozdysponopwac kase po NIufku na inne bidy............

Posted

myślami ściągnęłam wieści od Pani od Niufka:)"Mamy wyniki badań Niufka, ALT spadło z 36,768 do 29.731, AST spadło z 60,412 do 41,344 tak więc mamy niewielką poprawę, dalej podajemy leki. Ma też suplementy na stawy oraz magnez i potas dostaje dodatkowo. Nasze maleństwo już całkowicie zadomowione, biega razem z naszym małym kundelkiem i to dosłownie biega ( biega jak konik tak śmiesznie podskakuje), a jak szczeka!!! Apetyt nadal mu dopisuje( dostaje karmę 2 x dziennie i raz gotowane). Pozdrawiam" Zapytałam też czy Niuf zostaje u nich na stałe bo chcemy tytuł wątku zmienić:)

Posted

no swietne wiesci..odmłodniał chłopak ze hej

Malwa - no nie wiem ale moze ta kase podzielic jakos na najbardziej potrzebujacego (bez deklaracji np. Maja 50 %) i Messi z Azirem po 25 %

tak tylko głosno mysle..moze jeszcze niech sie inni wypowiedzą..bo ja tu tylko skromnie wplacałam

Posted

[quote name='zozola77']no swietne wiesci..odmłodniał chłopak ze hej

Malwa - no nie wiem ale moze ta kase podzielic jakos na najbardziej potrzebujacego (bez deklaracji np. Maja 50 %) i Messi z Azirem po 25 %

tak tylko głosno mysle..moze jeszcze niech sie inni wypowiedzą..bo ja tu tylko skromnie wplacałam[/QUOTE]

Dziękuję.

Dokładnie na ten temat moze wypowie się Till.

Mamy pewien pomysł, ale potrzebujemy zgody osób, kóre tu wpłacały pieniądze........

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']I jeszcze żeby była pewność że zostaje w ds:
"Oczywiście że ma dom stały, nikt u Nas sobie nie wyobraża że mogło by być inaczej. Pozdrawiam i trzymam kciuki za pozostałe psiaki u Pani Angeliki."[/QUOTE]

Super!

Jutro zmienię tytuł wątku!

Posted

rozmawiałam dziś z panią od Niufka, są nim zachwyceni. Widzę, że wieści tu już też są umieszczone. Dokładnie, wyniki badań poprawiły, przybrał trochę na wadzę, kręgosłupa już tak nie widać i nie czuć, futro też zgęstniało. Apatyt ma wielki, ale je 3 razy dziennie. Jak są upały to głównie śpi na posadzce i nie wychodzi, a jak nie jest gorąco to biega z tym małym pieskiem (chciałbym to zobaczyć, musi być piękny widok :) ) Jego ulubione miejsce do spanie to kuchnia, a w nocy śpi na dole lub na górze, nie ma problemu z chodzeniem po schodach. Państwo właśnie zaczęli robić ogrodzenie, Niufek chodzi na spacery na smyczy i tak pozostanie bo ma bardzo słaby słuch i dla swojego bezpieczeństwa nie będzie spuszczany, reaguje tak jak człowiek na gesty i dotyk. Za jazdą autem przepada, jak jest tylko auto otwarte to wskakuje, nawet do bagażnika :). Chłopka wzbudza respekt, ale jest bardzo łagodny i przytulaśny. Czuć było w rozmowie, że naprawdę jest dla nich ważny....napewno nie żałują swojej decyzji

Posted

jeśli chodzi o finanse Niufa to oczywiście potrzebujemy potwierdzenia osób, które wspomagały Niufka czy z pozostałych pieniędzy będą chcieli wspomóc kolejne wyciągnięte z Olkusza. Prawdopodobnie dziś będę mieć informacje o sytuacji finansowej Azira. Jak narazie w najgorszej sytuacji jest Maja. Pieniądze, które udało się uzbierać z bazarku dla niej tylko w części pokryją zabieg sterylizacji, potrzebne są jeszcze szczepienia i opłata za hotelik. Dlatego część pieniędzy po Niufku chciałabym przeznaczyć na Maję. Jeśli chodzi o dokładny podział to jeszcze nie wiem ponieważ czekam na info o Azirze. Jeśli u niego nie będzie problemów finansowych to mysle, że można narazie trzymać te pieniądze gdyby np. nie było na kolejne miesiące hoteliku dla Mai lub na odpukać, kolejny nagły wypadek w O. czyli pogryziony pies lub schorowany

Posted

Dziękuję za relację z domku Niufka.

Czy osoby , które tu wpłacały pieniążki wyrażają zgodę na przekazanie części pieniędzy na Maję (hotel i sterylka ) , i pozostawienie pozostałej części na ewentualny pilny przypadek lub uzupełnienie na jedzenie lub hotel dla Messiego lub Azira?

Posted

[quote name='mdk8']ja wpłaciłam niewiele ale zgadzam się na rozdysponowanie pieniędzy według waszego uznania.[/QUOTE]

Dziękuję Kochana !