Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam z Pawłem, który tam był chyba z Agatą i Bolek ma bardzo dobre warunki, budę z podestem, kojec, miejsce do biegania, ludzie psiolubni i chcący zapewnić mu jak najlepsze warunki

Posted

Dziękuję bardzo Agacie i Pawłowi za wizytę poadopcyjną, niestety ja mogę w odwiedziny pojechać do Bolka dopiero jak wrócę z wakacji :( Bolek podobno ma się dobrze w firmie, warunki okej, solidna buda, duży kojec. Agata z Pawłem przyjechali bez zapowiedzi, a miska z wodą i jedzeniem była pełna. Jedynie do pełnego szczęścia Bolkowi brakuje towarzystwa, Państwo myślą o adopcji drugiego psiaka, który by się z nim dogadał i mógł zamieszkać w jednym kojcu.

Już nie mogę się doczekać aż odwiedzę i wyściskam Bolusia :)

Posted

Osobiście żałuję, że on tam taki sam jest - ludzie tam przyjeżdżają tylko więc większą część każdego dnia i noce spędza sam na solidnym odludziu. Miejmy nadzieję, że zgodnie z tym co Państwo mówią dopiero biorą się za doprowadzenie miejsca do stanu używalności (niedawno je nabyli) - wówczas Bolek będzie wypuszczany z kojca na cały teren. Wg mojej opinii sytuacja Bolka do monitorowania, a kolega lub koleżanka zdecydowanie potrzebny/a!

• 2 weeks later...
Posted

Niestety dziś się dowiedziałam, że we wtorek wieczorem Boluś podkopał się pod ogrodzeniem i uciekł :( :( :( Nic tylko siąść i płakać... Naprawdę jestem załamana. Wiem, że on jest bardzo nieufny i do obcej osoby nie podejdzie. Beata L. porozwiesza w okolicy ogłoszenia, ja napisałam do schronisk w okolicy, będę na bieżąco śledzić też strony - może się gdzieś pojawi no i zrobię ogłoszenia w internecie...

Posted

Dzisiaj z Beatą L. i Jej mężem przez bardzo długi czas szukaliśmy Bolka, Beata z mężem nawet go widzieli niestety jak go zawołali, podeszli bliżej to od razu uciekł nie oglądając się nawet za parówką. Jest podobno bardzo wystraszony i zagubiony. Niestety jak ja byłam na miejscu w którym pojawił się Boluś to już go nie mogliśmy zlokalizować. Myślę, że on może tylko do mnie podejść co i tak nie jest pewne... :( Tak się o Niego martwię...

Bolek był widziany ostatni raz na ulicy Magazynowej w Katowicach, kręci się w okolicach Szopienic, Janowa.