Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki Rudziu:)

Rozmawiałam z Anetką.

Baksik faktycznie ma powiększone serducho, tak wyszło na zdjęciu, ale to nie jest powód jego aktualnych problemów zdrowotnych.

Baksik ma zapalenie oskrzeli, w dodatku wyszły jakieś "plamy", które są prawdopodobnie pozostałościami po poprzednio nieleczonych chorobach. Dodatkowo dzisiaj miał okropną biegunkę, dosłownie wylatywała z niego woda, więc musiał dostać prócz leków na ten kaszel także jakieś granulki do jedzenia, żeby zastopować biegunkę. Anetka ma pojutrze kupić na spróbowanie jedną puszkę Gastro Intestinal, zobaczymy czy Baksik w ogóle będzie chciał to jeść. Jeśli tak, to spróbujemy go chwilkę na tym potrzymać.
Anetka mówiła, że widać po nim, że się bardzo źle czuje, ale na szczęście je i pije.

Posted

wklejam aktualne rozliczenie za Bagsika

[TABLE="width: 480"]
[TR]
[TD]22.05[/TD]
[TD]DOROTA D.-S.[/TD]
[TD="align: right"]50,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [/TD]
[TD]DIANA 79[/TD]
[TD="align: right"]100,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [/TD]
[TD]KRYSTYNA S.[/TD]
[TD="align: right"]5,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]24.05[/TD]
[TD]SARA S.[/TD]
[TD="align: right"]5,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [/TD]
[TD]MYSZA2[/TD]
[TD="align: right"]121,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]03.06[/TD]
[TD]JOLANTA K. [/TD]
[TD="align: right"]181,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]24.06[/TD]
[TD]ANNA S.[/TD]
[TD="align: right"]50,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]01.07[/TD]
[TD]fry 82,84,88/2013[/TD]
[TD="align: right"]-111,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD="align: right"]0,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]401,00[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Posted

Baksiu po zastrzykach które dostał wczoraj czuje się dużo lepiej.
Dzisiaj dostał wilczego apetytu :lol: no i ogonkiem merdał.
Jutro kolejna wizyta u weta

Posted

[quote name='Makila']Baksiu po zastrzykach które dostał wczoraj czuje się dużo lepiej.
Jutro kolejna wizyta u weta[/QUOTE]

Miałam dzwonić po jutrzejszej wizycie, więc dziękuję, że napisałaś :)
Uffff, cieszę się, że jest lepiej, oby tak dalej, bo troszkę mnie Baksik zestresował, nie powiem....:roll:

Posted

[quote name='Makila']Baksiu po zastrzykach które dostał wczoraj czuje się dużo lepiej.
Jutro kolejna wizyta u weta[/QUOTE]

O jakie szczęście :) zdrowiej Baksiku kochanie .

Posted

Rozmawiałam z Anetką i u Baksika powolutku do przodu, na szczęście antybiotyki pomagają :)
Anetka dostała zapas leków, które ma mu dawać aż do poniedziałku, kiedy to będzie, miejmy nadzieję ostatnia, wizyta kontrolna i wtedy też trzeba będzie zrobić ponownie prześwietlenie płuc.
Anetka kupiła mu puszki Gastro Intestinal,to tak mu zasmakowały, że woli je nawet od gotowanego jedzonka :D

Dotarła wpłata od Bjuta, dziękuję:loveu:

W sobotę wyjeżdżam na tydzień, nie będę miała niestety dostępu do internetu, ale poprosiłam Pannę Marple i będzie trzymała rękę na pulsie, dziękuję kochana:loveu: W sobotę zrobię od razu przelew za hotelik+ 31,50zł za puszki :)

Posted

Cioteczki kochane
[URL]https://www.facebook.com/events/156149111238590/[/URL] jak ktoś ma Facebooka ..to udostępniajcie proszę .... to sunia, która bardzo potrzebuje domu :-(

Posted

[quote name='zolziatko']Cioteczki kochane
[URL]https://www.facebook.com/events/156149111238590/[/URL] jak ktoś ma Facebooka ..to udostępniajcie proszę .... to sunia, która bardzo potrzebuje domu :-([/QUOTE]
Klara jest przecudnej urody, ale to co przeżyła to koszmar:(

Posted

[URL]https://www.facebook.com/events/156149111238590/[/URL] jak ktoś ma Facebooka ..to udostępniajcie proszę .... to sunia, która bardzo potrzebuje domu :-([/QUOTE]

Masakra jakaś :( udostępniam i zapraszam znajomych . Przerażające to :( Gdzie ta sunia była ? W okolicach Krakowa ? Czy sprawa zgłoszona na policji ?

Posted

Z fb niestety nie pomogę, bo nie mam, ale po powrocie mogę pomóc z ogłoszeniami, jeśli jest potrzeba :(

Przelałam dzisiaj Anetce 360zł za hotelik, 30zł za puszki Baksika, tutaj faktura:

[IMG]http://img23.imageshack.us/img23/4988/7fjs.jpg[/IMG]

oraz 20zł na paliwo za te wszystkie "wycieczki" do weterynarza ;)

Wysłałam także fakturę za leczenie do fundacji Mondo Cane:

[IMG]http://img221.imageshack.us/img221/2981/ygpf.jpg[/IMG]

Posted

Wpłynęła deklaracja od Dancik, dziękuję ślicznie:loveu:

Wiem, że to nie najlepszy czas na adopcje, ale spróbować nie szkodzi i zaraz po powrocie wezmę się za ogłaszanie Baksika:)

Posted

Z Baksika robi się coraz większy pieszczoch :lol: bardzo chętnie przychodzi na myzianko :lol:

A co do jego zdrówka, to czuje się lepiej. Apetyt mu wrócił, ogonek podniesiony ale jeszcze kaszle.
Do niedzieli ma antybiotyk w zastrzykach, a w poniedziałek jedziemy do kontroli.

Posted

Mam nadzieję, że jeszcze te 2 dni antybiotyku poskutkują i Baksika biednego przestanie już te kaszel męczyć.

A co do jego zachowania to oby tak dalej, bo poczynił bardzo duże postępy odkąd się u Ciebie znalazł :)

Wymiziaj go ode mnie:loveu: No i jakiegoś smakołyczka od Pani Jolanty też dać można ;)

Posted

Kochane moje, ja się zbieram, będę w przyszłą sobotę/niedzielę (chyba, że wymuszę na TŻ-cie tą jedną godzinkę przed komputerem ;))
Pilnujcie mi proszę mojego Baksika:loveu:

Posted

[quote name='paula_t']Kochane moje, ja się zbieram, będę w przyszłą sobotę/niedzielę (chyba, że wymuszę na TŻ-cie tą jedną godzinkę przed komputerem ;))
Pilnujcie mi proszę mojego Baksika:loveu:[/QUOTE]

Odpoczywaj i nie zaglądaj do kompa . A sio

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Masakra jakaś :( udostępniam i zapraszam znajomych . Przerażające to :( Gdzie ta sunia była ? W okolicach Krakowa ? Czy sprawa zgłoszona na policji ?[/QUOTE]

Sprawa znana mi od osoby z KTOZu..... więc kroki napewno podjęte... Nie znam szczegółów...
A sunia piękna owieczka ........ I ponoć mega łagodna i do ludzi i do zwierząt ....