Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boniczek również dzisiaj był bardzo grzeczniutki:) Nawet całkiem dobrze dogaduje się z psami, myślałam ,że będzie gorzej. Moje dziewczyny- Maja i Pchełka- chodzą za nim krok w krok , a on nie ma nic przeciwko. W końcu to dwie urodziwe młode panienki:P

Każdy kto widział Bonika pytał mnie ile ma miesięcy ten szczeniak hehehe. Z psami w domu też dobrze, nie wchodzą sobie w paradę tylko grzecznie odpoczywają. Gotowane jedzonko Bono też bardzo smakuje, łatwiej mu je jeść, tylko troszkę kupki się rozluźniły. Na dzisiaj nie mam żadnych nowych zdjęć :(

Posted

[quote name='dexterka']Boniczek również dzisiaj był bardzo grzeczniutki:) Nawet całkiem dobrze dogaduje się z psami, myślałam ,że będzie gorzej. Moje dziewczyny- Maja i Pchełka- chodzą za nim krok w krok , a on nie ma nic przeciwko. W końcu to dwie urodziwe młode panienki:P

Każdy kto widział Bonika pytał mnie ile ma miesięcy ten szczeniak hehehe. Z psami w domu też dobrze, nie wchodzą sobie w paradę tylko grzecznie odpoczywają. Gotowane jedzonko Bono też bardzo smakuje, łatwiej mu je jeść, tylko troszkę kupki się rozluźniły. Na dzisiaj nie mam żadnych nowych zdjęć :([/QUOTE]

Ja też myślałam, że gorzej dogada się z psami :roll: Miło Nas tutaj zaskakujesz, dziękujemy za wieści :loveu:
Codziennie nie musi być fotoleracji ;)
[SIZE=3][FONT=courier new][B]
A tymczasem zapraszam na bazarek dla Bonika z kartkami świątecznymi :)[/B][/FONT][/SIZE]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248471-Kartki-świąteczne-za-3-zł-)-ZAPRASZAMY!-Do-13-11-godz-20-00?p=21506387#post21506387[/URL]

Posted

Hihi, to się przewodnik kobiecego stada znalazł, kto by pomyślał... :)

Bardzo, bardzo cieszę się, że wszystko w porządku! Bonik zaskoczył nas wszystkich :)

Dexterko a jak wobec Was, nie pokazał do tej pory "pazurków" ?

Posted

Póki co pazurków nie pokazał:) Nawet udało mu się do pyszczka zajrzeć i uszka obejrzeć. Ma na razie dużo cierpliwości do nas:P
Dzisiaj w domu nie spodobało mu się , gdy Dexter zaczął ganiać z zabawką i szczekaniem zagonił go na legowisko. Chyba chłopak rozstawi wszystkie psy po kątach hihihi. Zauważyłam,że po dłuższym spanku kuleje troszkę na łapkę. Musi ją dobrze "rozchodzić" . Apetyt ma, ale dbam aby odchudzanko nie poszło w zapomnienie. Z psami dalej bardzo dobrze, dziewczyny się wdzięczą koło niego a on nic . No i chyba nasz Bamberek jest głuchy , albo ma mnie głęboko gdzieś :P

Posted

[quote name='dexterka']Póki co pazurków nie pokazał:) Nawet udało mu się do pyszczka zajrzeć i uszka obejrzeć. Ma na razie dużo cierpliwości do nas:P
Dzisiaj w domu nie spodobało mu się , gdy Dexter zaczął ganiać z zabawką i szczekaniem zagonił go na legowisko. Chyba chłopak rozstawi wszystkie psy po kątach hihihi. Zauważyłam,że po dłuższym spanku kuleje troszkę na łapkę. Musi ją dobrze "rozchodzić" . Apetyt ma, ale dbam aby odchudzanko nie poszło w zapomnienie. Z psami dalej bardzo dobrze, dziewczyny się wdzięczą koło niego a on nic . No i chyba nasz Bamberek jest głuchy , albo ma mnie głęboko gdzieś :P[/QUOTE]

Z zajrzeniem do pyszczka to wyczyn (nie jeden próbował i poległ :) ) Oglądałaś jego resztki zębów? ;)
Chcesz powiedzieć że Boni zagonił Dextera na legowisko? :crazyeye: A z łapką to dziwne... u mnie wszystko było okej...
Może dodatkowe kilogramy tak działają, że mu ciężej? A co do jego głuchoty to też tak na początku myślałam :)
On słyszy ale słabiej, a Ciebie zacznie słyszeć za kilka tygodni :diabloti:

Posted

[quote name='wiewoira']Lili w zwiazku z tym ze Fado ma sie dobrze przenosze moja deklaracje 5 zl na Bono.Bede wplacac na 4 miesiace z gory i jak sie uda to dodatkowe tez polecą.[/QUOTE]

Dziękuję za pamięć o Boniku :)

Iiiiiiiiiiiiiiiii kolejny bazar :)
Zapraszamy!

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248524-Bluzki-bluzeczki-swetry-sweterki-ZAPRASZAM!-Do-18-11-godz-20-00?p=21512186#post21512186[/url]

Posted

Bonik dzisiaj spędził prawie cały dzien na ogrodzie w towarzystwie psów. Ze Snakim początkowo coś tam sobie pochamrali, podziamgali i już jest między nimi dobrze. Chyba poczuł do nas sympatię , bo gdy tylko znikniemy z jego pola widzenia to zaczyna nas szukać:) W domu jest bardzo grzeczny, po jedzonku sobie smacznie śpi, wychodzimy ok 23 na siusiu i do rana mamy cisze i spokój. Gdy wychodzimy z domu to zaczyna szczekać , ale jest to 4-5 szczeknięć i idzie spać. Obiecuje ,że w weekend zrobię zdjęcia na spacerkach.

Lili8522cudowne bazarki:)

Posted

Boniczek dzisiaj po raz pierwszy został sam w domku na ok 5h. Zastanawiałam się jak to zniesie, bo w końcu z powodu szczekania i sikania wrócił z adopcji. No i miałam miłą niespodziankę- Bono nic a nic nie narozrabiał:) Po prostu grzecznie sobie spał. On naprawdę jest bezproblemowy. Na psy powarkuje gdy są zbyt długo blisko niego i w wysyłaniu tych sygnałów ostrzegawczych jest bardzo cierpliwy. Ale żeby mu tak tylko nie słodzić to muszę napisać ,że odkryłam jedną wadę- strasznie sępi przy stole, zaczepia łapką i robi oczy kota ze Shreka. Jesteśmy twardzi i mu się nie dajemy:)

Tutaj filmik z porannego spacerku:

[url]http://www.youtube.com/watch?v=4mkmdSZMpSs[/url]

Posted

Dexterko, a jak w stosunku do Was - pokazał już ząbki czy nadal jest aniołkiem?
Kochany Bonuś, alez się stara żeby być aniołkiem! :loveu:

I wiesz co ciotka... chłopaka w takich okolicznościach kupnych nagrywać... :evil_lol:

Posted

Bono w stosunku do ludzi jest super. Naprawdę nie zauważyłam żadnych niestosownych zachowań. Jest przytulakiem, łazi za nami krok w krok ( oczywiście dopiero po tym jak skończy poranny obchód i podlewanie krzaczków) . Lubi też leżeć u nas na balkonie i obserwować co się dzieje w koło. Poznał sporo nowych osób i do każdego się przytulał. Mam nadzieję,że po tym jak całkowicie się u nas zaaklimatyzuje i poczuje pewnie nie zacznie pokazywać pazurków:P Póki co jest przekochany i nawet nasza mała Pchełka może go lizać po pyszczku.

haha a co do "tych" okoliczności to mnie chłopak zaskoczył:P

Posted

[quote name='Mattilu']A jak sie zachowuje, jak Wy wychodzicie z domu?[/QUOTE]

wczoraj pierwszy raz został na dość długo sam- ok 5h . Efekt - zero zniszczeń , zero mokrych niespodzianek, zero piszczenia ( przynajmniej przez pierwszych 10 min, bo tyle staliśmy na ogrodzie nadsłuchując).

Zapomniałam napisać ,że dzisiaj Bonik miał taki dobry humor ,że bawił się ze mną w ganianego w koło samochodów zaparkowanych u nas na podjeździe. Muszę to Wam nagrać!!

Posted

[quote name='dexterka']wczoraj pierwszy raz został na dość długo sam- ok 5h . Efekt - zero zniszczeń , zero mokrych niespodzianek, zero piszczenia ( przynajmniej przez pierwszych 10 min, bo tyle staliśmy na ogrodzie nadsłuchując).

Zapomniałam napisać ,że dzisiaj Bonik miał taki dobry humor ,że bawił się ze mną w ganianego w koło samochodów zaparkowanych u nas na podjeździe. Muszę to Wam nagrać!![/QUOTE]

No proszę, co dom to inne zachowanie ;) wszechstronny Bono