Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gonitwa napisał(a):
Ugadaj się. I napisz wszystko tu, bo mi się forum goldenkowego szukać nie chce...

Napiszę, jak będe wiedziała szczegóły- spokojnie, ja nigdy o was nie zapominam!

Posted

Pusiu bardzo dziękujemy, ale mamy już prawdopodobnie pełen transport Elbląg-Wałbrzych-Elbląg.
Gdyby coś nie wyszło, będę o tobie pamiętać.

Posted

byłam na forum goldenkowym i wcale nie jest tak wesoło:shake: niestety transport nie wypalił z przyczyn zawodowych tej osoby no i teraz nie wiadomo czy sunia pojedzie do Dt czy nie? Rita ma być w lipcu niby w Elblągu ale to 2 miesiące a to dla Mojry chyba dużo czekamy na dalszy rozwój sprawy:cool3:

Posted

madzia828 napisał(a):
Mojra wciąż nie wiadomo co z tobą bedzie kochana:shake: tak długo czekasz:-(:-(

A mnie się wydaje, że trzeba jej poszukać czegoś bliżej, bo do Wałbrzycha mamy 530km.
Tylko, czy ktoś ją zechce?

Posted

Jo37 napisał(a):
Może poszukać transportu przez Warszawę . Ja mogę zaoferować odcinek do Warszawy .

Może zamiast do Warszawy to do Łodzi, co? Bo z Łodzi do Wałbrzycha transport jest...

Posted

Nie jest dobrze, ludzie, nie jest dobrze...
Dzisiaj bacznie przyjżałyśmy się Mojrze, wykonałyśmy tak zwany przegląd techniczny.
Okazało się, że sunia nazywa się Helenka, w schronisku jest od 5 lat.
Gdy zajrzałyśmy jej w zęby przeżyłyśmy ogromny szok.
Sunia przednich zębów nie ma wcale, zaledwie dwie dwójki wytarte do dziąseł plus dwa kły w tym jeden nadłamany zostały z całej szczęki.
Cycki są w okropnym stanie.
Wydaje mi się, że niezbędna jest operacja- zresztą, bardzo poważna.
Naprawdę nie wiem, jak ona je, bowiem w naszym schronie psy karmione są suchą karmą. Może połyka ją w całości?
W każdym bądź razie Mojra-Helenka została przez nas wymiziana za te całe 5 lat...Oddał ją właściciel (prawdopodobnie)

Posted

Najlepszy byłby w ogóle na miejscu, ona może nie przeżyć tak dalekiej podróży...
Wczoraj ją wymiziałam, wytarmosiłam i wydrapałam za uszkiem, żeby mogły dziewczyny obejrzeć te cycuchy dokładniej( o ile to oczywiście możliwe przez pręty...)...

Posted

Gonitwa napisał(a):
Właśnie tu tkwi problem... Nie dość że suczka jest duża to jeszcze chora... Takim o DT nie tak łatwo.... Ale szukamy i staramy się:)

Gośka, co ty mówisz? Jaka ona duża?

Posted

Gonitwa napisał(a):
Wiesz ja goldeny zaliczam już do psów dużych a ona jest wzrostu goldena....

Ona nie jest wielkości goldena, a w życiu!
Sięga mi co najwyżej do kolana- na pewno nie więcej!
Przecież jest wielkości takiej, jak moja Zuzka, albo nawet i niższa, a goldeny o wiele wyższe ( porównaj Figaro Karoliny i Zuzkę )!

Posted

madzia828 napisał(a):
Mojra hoopaj w górę może ktoś cię w końcu wypatrzy:cool3:

Myślisz, że sukę w takim stanie ktoś weźmie na tymczas? O domku docelowym nie wspomnę... :(

Posted

Witajcie!Jestem Rita.To ja znalazłam dom tymczasowy dla Mojry.Plany związane z transportem suni padły,a na tymczas w okolicach Elbląga bym nie liczyła.Skoro maleńka tam przebywa już 5 lat i nikt się nią nie zainteresował....Jak pisałam na Szansie,będę w tych okolicach w lipcu.Jeżeli nic się nie zmieni to postaram się aby suczki się poznały(jeżeli to będzie możliwe).Apbt sól zapraszam na spotkanie.Przykro mi,wszystko runęło.Biedna Mojra...Czy ona ma być skazana na dożywocie w schronie?

Posted

Rita dobrze ze jestes jak mozemy sie umowić z góry mowie ze jestem do dyspozycji po 17 . Mylse ze jesli w miare szybko byśmy ustalili co i jak z tymczasem to wtedy transporcik mozna robic na cito .
Pozdrawiam :)