Gonitwa Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Ugadaj się. I napisz wszystko tu, bo mi się forum goldenkowego szukać nie chce... Quote
Rybc!a Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 Gonitwa napisał(a):Ugadaj się. I napisz wszystko tu, bo mi się forum goldenkowego szukać nie chce... Napiszę, jak będe wiedziała szczegóły- spokojnie, ja nigdy o was nie zapominam! Quote
madzia828 Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 no to czekamy na dalsze info :cool3: ja na forum goldenkowe tez zaglądam wiec jakby co to bede informować jak się ma sprawa Mojry:p Quote
pusia2405 Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Ja też obserwuję. Mam nadzieję, że uda się przewieźć sunie na początku czerwca. W razie czego ja cały czas podtrzymuje swoją propozycję. Quote
Rybc!a Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 Pusiu bardzo dziękujemy, ale mamy już prawdopodobnie pełen transport Elbląg-Wałbrzych-Elbląg. Gdyby coś nie wyszło, będę o tobie pamiętać. Quote
pusia2405 Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Cieszę się bardzo z tak szybkiego obrotu sprawy!!:multi: Quote
madzia828 Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 byłam na forum goldenkowym i wcale nie jest tak wesoło:shake: niestety transport nie wypalił z przyczyn zawodowych tej osoby no i teraz nie wiadomo czy sunia pojedzie do Dt czy nie? Rita ma być w lipcu niby w Elblągu ale to 2 miesiące a to dla Mojry chyba dużo czekamy na dalszy rozwój sprawy:cool3: Quote
Jo37 Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Może poszukać transportu przez Warszawę . Ja mogę zaoferować odcinek do Warszawy . Quote
madzia828 Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Mojra wciąż nie wiadomo co z tobą bedzie kochana:shake: tak długo czekasz:-(:-( Quote
Rybc!a Posted May 19, 2007 Author Posted May 19, 2007 madzia828 napisał(a):Mojra wciąż nie wiadomo co z tobą bedzie kochana:shake: tak długo czekasz:-(:-( A mnie się wydaje, że trzeba jej poszukać czegoś bliżej, bo do Wałbrzycha mamy 530km. Tylko, czy ktoś ją zechce? Quote
Gonitwa Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Jo37 napisał(a):Może poszukać transportu przez Warszawę . Ja mogę zaoferować odcinek do Warszawy . Może zamiast do Warszawy to do Łodzi, co? Bo z Łodzi do Wałbrzycha transport jest... Quote
Rybc!a Posted May 19, 2007 Author Posted May 19, 2007 Nie jest dobrze, ludzie, nie jest dobrze... Dzisiaj bacznie przyjżałyśmy się Mojrze, wykonałyśmy tak zwany przegląd techniczny. Okazało się, że sunia nazywa się Helenka, w schronisku jest od 5 lat. Gdy zajrzałyśmy jej w zęby przeżyłyśmy ogromny szok. Sunia przednich zębów nie ma wcale, zaledwie dwie dwójki wytarte do dziąseł plus dwa kły w tym jeden nadłamany zostały z całej szczęki. Cycki są w okropnym stanie. Wydaje mi się, że niezbędna jest operacja- zresztą, bardzo poważna. Naprawdę nie wiem, jak ona je, bowiem w naszym schronie psy karmione są suchą karmą. Może połyka ją w całości? W każdym bądź razie Mojra-Helenka została przez nas wymiziana za te całe 5 lat...Oddał ją właściciel (prawdopodobnie) Quote
madzia828 Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 ja już sama nie wiem co robić:shake: sunia koniecznie potrezbuje leczenia i to może dość długiego kurcze ale kto jej zapewni Dt :cool3: bliżej niż Wałbrzych? Quote
Gonitwa Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Najlepszy byłby w ogóle na miejscu, ona może nie przeżyć tak dalekiej podróży... Wczoraj ją wymiziałam, wytarmosiłam i wydrapałam za uszkiem, żeby mogły dziewczyny obejrzeć te cycuchy dokładniej( o ile to oczywiście możliwe przez pręty...)... Quote
madzia828 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 podnoszę potrzebny Dt najlepiej gdzieś blisko tylko czy taki się znajdzie? Quote
Gonitwa Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Właśnie tu tkwi problem... Nie dość że suczka jest duża to jeszcze chora... Takim o DT nie tak łatwo.... Ale szukamy i staramy się:) Quote
Rybc!a Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 Gonitwa napisał(a):Właśnie tu tkwi problem... Nie dość że suczka jest duża to jeszcze chora... Takim o DT nie tak łatwo.... Ale szukamy i staramy się:) Gośka, co ty mówisz? Jaka ona duża? Quote
Gonitwa Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Wiesz ja goldeny zaliczam już do psów dużych a ona jest wzrostu goldena.... Quote
Rybc!a Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 Gonitwa napisał(a):Wiesz ja goldeny zaliczam już do psów dużych a ona jest wzrostu goldena.... Ona nie jest wielkości goldena, a w życiu! Sięga mi co najwyżej do kolana- na pewno nie więcej! Przecież jest wielkości takiej, jak moja Zuzka, albo nawet i niższa, a goldeny o wiele wyższe ( porównaj Figaro Karoliny i Zuzkę )! Quote
madzia828 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Mojra hoopaj w górę może ktoś cię w końcu wypatrzy:cool3: Quote
Rybc!a Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 madzia828 napisał(a):Mojra hoopaj w górę może ktoś cię w końcu wypatrzy:cool3: Myślisz, że sukę w takim stanie ktoś weźmie na tymczas? O domku docelowym nie wspomnę... :( Quote
Apbt_sól Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 czytalam na goldenach o tymczasie w wałbrzychu , w razie potzeyby sprawdzenia jestem do dyspozycji , mieszkam w tej miescinie wałbrzych ;) Quote
RITA & DIANA Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Witajcie!Jestem Rita.To ja znalazłam dom tymczasowy dla Mojry.Plany związane z transportem suni padły,a na tymczas w okolicach Elbląga bym nie liczyła.Skoro maleńka tam przebywa już 5 lat i nikt się nią nie zainteresował....Jak pisałam na Szansie,będę w tych okolicach w lipcu.Jeżeli nic się nie zmieni to postaram się aby suczki się poznały(jeżeli to będzie możliwe).Apbt sól zapraszam na spotkanie.Przykro mi,wszystko runęło.Biedna Mojra...Czy ona ma być skazana na dożywocie w schronie? Quote
Apbt_sól Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Rita dobrze ze jestes jak mozemy sie umowić z góry mowie ze jestem do dyspozycji po 17 . Mylse ze jesli w miare szybko byśmy ustalili co i jak z tymczasem to wtedy transporcik mozna robic na cito . Pozdrawiam :) Quote
Recommended Posts