Rybc!a Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Dwa zminiaturyzowane goldeny- suka Moira i pies Goldi. MOIRA Dojrzała suka w wieku mniej więcej 5 lat, zaszczepiona przeciwko wściekliźnie. Łagodna, nie wykazuje żadnych oznak agresji. Ma ogromne cycuszki, myślę , że wdało się już jakieś zapalenie. Pilnie poszukujemy jej domu, w schronisku jest już od dawna, pamiętam ją nawet z września! Może zamieszkać z innymi sukami i z podrośniętymi dziećmi ( nie sprawdzone na tych najmniejszych- niemowlaczkach i ledwo chodzących ) Moira to ta w dali, tuż koło miski i koopy! 05.05.07r. Sunia ma depresję. Już od kilku lat mieszka w schronisku. Patrzy na jeden punkt i nie zwraca uwagi na nic. Ona tak bardzo chce stamtąd wyjść. Cycuszki są oooogrooomne, a sunia ma nadwagę. Z takim wyglądem i ze swoim dojrzałym wiekiem nie ma żadnych szans na adopcję! JUŻ W DOMU!!! Goldi- młody (ma około 2 lat ) pies płci męskiej. W schronisku od około trzech miesięcy. Nie znam jego historii. Nie jest dominantem, nie rozpoczyna bójek i jest łagodny. Może zamieszkać z dziećmi i innymi psami nawet tej samej płci. Jest bardzo kochanym psem, domaga się pieszczot.Nie pozwólmy na to, by musiał czekać na swój dom tyle co Moira! Mini golden Goldi Serdecznie proszę o ogłoszenia! Kontakt do osoby zajmującej się adopcją: GSM 691364660 GG 5722414 E-mail [email protected] Quote
Gonitwa Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Goldi na kupsprzedaj.pl a Mojrę wstawię po powrocie. ja wyjeżdżam na wekend majowy i nie będzie mnie na dogomanii przez ok. tydzień.... Ta suczka jest w schronie już bardzo długo, myslę, że należy jej się nowy, porządny dom! Quote
Rybc!a Posted April 30, 2007 Author Posted April 30, 2007 Gonitwa napisał(a):Goldi na kupsprzedaj.pl a Mojrę wstawię po powrocie. ja wyjeżdżam na wekend majowy i nie będzie mnie na dogomanii przez ok. tydzień.... Ta suczka jest w schronie już bardzo długo, myslę, że należy jej się nowy, porządny dom! Ja wystawiłam Goldiego na kupiepsa, mojpupil.pl, alegratka.pl Moira musi poczekać do wieczora, jak wrócę z Lidzbarka! Obydwa psy dodane na forum szansy-na pomoc goldenom. Nie wierzę, że nikt nie marzy o goldenie, a tu taka zminiaturyzowana opcja... Quote
madzia828 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 śliczności :loveu:postaram się dać Goldiego na allegro:cool3: Quote
madzia828 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Goldi na allegro www.allegro.pl/item190861918_mini_goldenek_szuka_domu_.html Quote
madzia828 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 widzę ,że tutaj tez posty znikają raz są raz ich nie ma czary mary:diabloti: Rybc!a Twój post zniknął:mad: a wczoraj był Quote
madzia828 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 czary mary:angryy: spacerek wieczorny na 1:painting: Quote
Rybc!a Posted May 3, 2007 Author Posted May 3, 2007 Goldi w sobotę pojedzie do nowego domu. Wszystko jest już załatwione, jestem przekonana, że trafi dobrze, ale na wszelki wypadek załatwię kontrolę poadopcyjną. To dom w kamienicy, z dwiema nastoletnimi córkami, bez innych zwierząt. Oczywiście nie mają na myśli rozmnażać psa, rodzina pomyśli nad kastracją. Goldi ma już nawet swoją niebieską obróżkę ;) Quote
bumerang Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 :multi: :multi: a co z sunią?? czy ma szansę:shake: :shake: Quote
Rybc!a Posted May 3, 2007 Author Posted May 3, 2007 bumerang napisał(a)::multi: :multi: a co z sunią?? czy ma szansę:shake: :shake: Na sunię nikt nie zwraca uwagi, jest w schronisku od kilku lat... Quote
madzia828 Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 no to super wieści:multi::multi: tylko co z Moirą? biedaczka:-( Quote
bumerang Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Co nowego u suni Mori??? Mori! też chce do nowego domku!!!! Quote
madzia828 Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 czy GoLdi jest już w swoim nowym domku? a jak się sunia miewa?biedactwo kochane Quote
Rybc!a Posted May 5, 2007 Author Posted May 5, 2007 Akcja się skończyła, Goldi już grzeje doopkę w nowym domu Państwo przyjechali- tak jak się umawialiśmy o 14:00. Wzbudzili na mnie bardzo miłe wrażenie, to symaptyczni, odpowiedzialni ludzie. Chcą psa wykastrować, w przyszłym tygodniu wybiorą się z nim na kontrolą wizytę u lekarza. Pies jest młody, ale ma brudne zęby. Myślę, że kostki pomogą. Wyciąganie go z boksu, to była makabra. Nie potrafię nawet tego wytłumaczyć, więc narysowałam w Paintcie obrazek pomocniczy. Załóżmy, że Goldi to największa czarna kropka. Pracownicy to różowe kółeczko, małe czarne to szlaki którymi pędził Goldi, a inne dosyć duże czarne kropki to inne psy. Kiedy pracownik wszedł, wszystkie psy padły na glebę i zaczęły uciekać. Pracownik nie dał rady złapać go sam, więc zawołał drugiego kolegę ze zmiany. Goldi uciekł za budy po południowej stronie obrazka. Jeden pracownik stanął z jednej, a z drugi z drugiej strony. Pies przeszedł pod budami, mimo tego że wcale nie jest mały, przecisnął się ze strachu. Straszny był jazgot, z paniki gryzł wszystkie psy, naszczęście niedotkliwie. Psy z boksów obok rozszczekały się na całego. Goldi uciekał potem przy bramie, co chwila rzucał się na nią w naszą stronę, piszczał i wył przeraźliwie, i uciekał. Wszedł na budy po wschodniej stronie ( na dach ). Kiedy pracownicy podeszli ( już myślałam, że go złapią, byli tak blisko ) to pies ze strachu z nich spadł ! To trawło może z 10 minut, a myślałam , że to wieczność. Ja ryczałam, moja znajoma z którą byłam, nowa pani Goldiego i jej dwie córki. Jednym słowiem wszystkie baby wyły! Każdy pies jakoś specyficznie podchodzi do pracowników, ale ... Hm... no może jakoś tak... Goldi w ogóle był uprzedzony do mężczyzn? Nie wiadomo, co z nim było wcześniej... Ale to teraz nieistotne. Pies już wykąpany, wyczesany ze swoją niebieską obróżką i smyczką wyszedł ze SWOJĄ rodziną na spacer. Jak im aparat nie padnie, to jeszcze dzisiaj będę miała zdjęcia. Za to Moira- totalna klęska :( Dowiedziałam się, że sunia jest w schronisku już od kilku lat. Nikt nie zwraca na nią uwagi, nawet nikt nie patrzy. Ma ooogroooomne cycuszki, może ją to boli? Ma chyba depresję, patrzy w jeden punkt... Na chwilę zapomina o wszystkim... Myślę, że dla niej lepiej byłoby gdyby nie żyła... I tak nie miałaby szans na dom... Mam nadzieję, że Dogomaniacy powrócą mi wiarę w ludzi Quote
madzia828 Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Goldi ma szczęście ma juz nowy domek:multi: tylko co z Moirą? żal mi malutkiej:-( jakoś musimy jej pomóc Quote
madzia828 Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 oki postaram się jutro dać sunię na allegro, zdjęć trochę mało,ale chyba na forum pomocy goldenom RybC!a jakieś inne wstawiłaś, takzę skopiuję:cool3: Quote
Rybc!a Posted May 5, 2007 Author Posted May 5, 2007 [quote name='madzia828']oki postaram się jutro dać sunię na allegro, zdjęć trochę mało,ale chyba na forum pomocy goldenom RybC!a jakieś inne wstawiłaś, takzę skopiuję:cool3: No tak, to są te: Quote
Rybc!a Posted May 5, 2007 Author Posted May 5, 2007 Goldi w nowym domu, Mojra nadal czeka. Zdjęcia Goldiego Zdjęcia, narazie tylko dwa: Quote
madzia828 Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Goldi nareszcie szczęśliwy:loveu: tylko biedaczka Moira czeka:-( zaraz robię jej allegro Quote
madzia828 Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Mojra juz na allegro www.allegro.pl/item192738399_mojra_sunia_mix_goldena_blaga_0_dom_.html Quote
Rybc!a Posted May 6, 2007 Author Posted May 6, 2007 [quote name='madzia828']Mojra juz na allegro www.allegro.pl/item192738399_mojra_goldenkowata_sunia_blaga_0_dom_.html Dziękuję Madziu! :loveu: Quote
Recommended Posts