Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dwa zminiaturyzowane goldeny- suka Moira i pies Goldi.

MOIRA
Dojrzała suka w wieku mniej więcej 5 lat, zaszczepiona przeciwko wściekliźnie. Łagodna, nie wykazuje żadnych oznak agresji.
Ma ogromne cycuszki, myślę , że wdało się już jakieś zapalenie.
Pilnie poszukujemy jej domu, w schronisku jest już od dawna, pamiętam ją nawet z września! Może zamieszkać z innymi sukami i z podrośniętymi dziećmi ( nie sprawdzone na tych najmniejszych- niemowlaczkach i ledwo chodzących )

Moira to ta w dali, tuż koło miski i koopy!

05.05.07r.
Sunia ma depresję. Już od kilku lat mieszka w schronisku.
Patrzy na jeden punkt i nie zwraca uwagi na nic. Ona tak bardzo chce stamtąd wyjść. Cycuszki są oooogrooomne, a sunia ma nadwagę. Z takim wyglądem i ze swoim dojrzałym wiekiem nie ma żadnych szans na adopcję!

JUŻ W DOMU!!!
Goldi- młody (ma około 2 lat )
pies płci męskiej. W schronisku od około trzech miesięcy. Nie znam jego historii. Nie jest dominantem, nie rozpoczyna bójek i jest łagodny.
Może zamieszkać z dziećmi i innymi psami nawet tej samej płci. Jest bardzo kochanym psem, domaga się pieszczot.Nie pozwólmy na to, by musiał czekać na swój dom tyle co Moira!
Mini golden Goldi

Serdecznie proszę o ogłoszenia!
Kontakt do osoby zajmującej się adopcją:
GSM 691364660
GG 5722414
E-mail [email protected]

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Goldi na kupsprzedaj.pl a Mojrę wstawię po powrocie. ja wyjeżdżam na wekend majowy i nie będzie mnie na dogomanii przez ok. tydzień....
Ta suczka jest w schronie już bardzo długo, myslę, że należy jej się nowy, porządny dom!

Posted

Gonitwa napisał(a):
Goldi na kupsprzedaj.pl a Mojrę wstawię po powrocie. ja wyjeżdżam na wekend majowy i nie będzie mnie na dogomanii przez ok. tydzień....
Ta suczka jest w schronie już bardzo długo, myslę, że należy jej się nowy, porządny dom!

Ja wystawiłam Goldiego na kupiepsa, mojpupil.pl, alegratka.pl
Moira musi poczekać do wieczora, jak wrócę z Lidzbarka!
Obydwa psy dodane na forum szansy-na pomoc goldenom.
Nie wierzę, że nikt nie marzy o goldenie, a tu taka zminiaturyzowana opcja...

Posted

Goldi w sobotę pojedzie do nowego domu.
Wszystko jest już załatwione, jestem przekonana, że trafi dobrze, ale na wszelki wypadek załatwię kontrolę poadopcyjną.
To dom w kamienicy, z dwiema nastoletnimi córkami, bez innych zwierząt. Oczywiście nie mają na myśli rozmnażać psa, rodzina pomyśli nad kastracją.
Goldi ma już nawet swoją niebieską obróżkę ;)

Posted

bumerang napisał(a):
:multi: :multi: a co z sunią??
czy ma szansę:shake: :shake:

Na sunię nikt nie zwraca uwagi, jest w schronisku od kilku lat...

Posted

Akcja się skończyła, Goldi już grzeje doopkę w nowym domu
Państwo przyjechali- tak jak się umawialiśmy o 14:00.
Wzbudzili na mnie bardzo miłe wrażenie, to symaptyczni, odpowiedzialni ludzie.
Chcą psa wykastrować, w przyszłym tygodniu wybiorą się z nim na kontrolą wizytę u lekarza. Pies jest młody, ale ma brudne zęby. Myślę, że kostki pomogą.
Wyciąganie go z boksu, to była makabra.
Nie potrafię nawet tego wytłumaczyć, więc narysowałam w Paintcie obrazek pomocniczy.

Załóżmy, że Goldi to największa czarna kropka. Pracownicy to różowe kółeczko, małe czarne to szlaki którymi pędził Goldi, a inne dosyć duże czarne kropki to inne psy.

Kiedy pracownik wszedł, wszystkie psy padły na glebę i zaczęły uciekać.
Pracownik nie dał rady złapać go sam, więc zawołał drugiego kolegę ze zmiany.
Goldi uciekł za budy po południowej stronie obrazka.
Jeden pracownik stanął z jednej, a z drugi z drugiej strony.
Pies przeszedł pod budami, mimo tego że wcale nie jest mały, przecisnął się ze strachu. Straszny był jazgot, z paniki gryzł wszystkie psy, naszczęście niedotkliwie. Psy z boksów obok rozszczekały się na całego.
Goldi uciekał potem przy bramie, co chwila rzucał się na nią w naszą stronę, piszczał i wył przeraźliwie, i uciekał. Wszedł na budy po wschodniej stronie ( na dach ). Kiedy pracownicy podeszli ( już myślałam, że go złapią, byli tak blisko ) to pies ze strachu z nich spadł !
To trawło może z 10 minut, a myślałam , że to wieczność.
Ja ryczałam, moja znajoma z którą byłam, nowa pani Goldiego i jej dwie córki. Jednym słowiem wszystkie baby wyły!
Każdy pies jakoś specyficznie podchodzi do pracowników, ale ...
Hm... no może jakoś tak... Goldi w ogóle był uprzedzony do mężczyzn?
Nie wiadomo, co z nim było wcześniej...
Ale to teraz nieistotne. Pies już wykąpany, wyczesany ze swoją niebieską obróżką i smyczką wyszedł ze SWOJĄ rodziną na spacer.
Jak im aparat nie padnie, to jeszcze dzisiaj będę miała zdjęcia.

Za to Moira- totalna klęska :(
Dowiedziałam się, że sunia jest w schronisku już od kilku lat.
Nikt nie zwraca na nią uwagi, nawet nikt nie patrzy.
Ma ooogroooomne cycuszki, może ją to boli?
Ma chyba depresję, patrzy w jeden punkt... Na chwilę zapomina o wszystkim...
Myślę, że dla niej lepiej byłoby gdyby nie żyła...
I tak nie miałaby szans na dom...
Mam nadzieję, że Dogomaniacy powrócą mi wiarę w ludzi

Posted

[quote name='madzia828']oki postaram się jutro dać sunię na allegro, zdjęć trochę mało,ale chyba na forum pomocy goldenom RybC!a jakieś inne wstawiłaś, takzę skopiuję:cool3:
No tak, to są te: