Jump to content
Dogomania

Lira,Inka,Figa, Tajga - LIF-e galeria + T :-)

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dudziaczek [QUOTE]
Tak nawet sie udaly, ale tylko dlatego ze byłam z moim Fuxiem :loveu:
[/QUOTE]
wakacje bez psa to wakacje stracone :eviltong::lol:

[QUOTE]
A i zapomnialam napisac ze macie super banerek :cool3:
[/QUOTE]
marzy mi się jeszcze,żeby tam gdzieś upchnąć i kocinki ale nie mam konceptu :lol:

Posted

Saga_86 [QUOTE]
Betel próbowałyśmy wmawiać Od- Nowej,że Tajga przypomina Inkę,ale nie dała się przekonać;-)
[/QUOTE]
pewnie,że nie :evil_lol: bo ona do Lireczki podobna :lol:
a tak na prawde to ona jest podobna do Liska z bieguna północnego... [SIZE=1]jeżeli tylko tam liski mieszkają :cool3:[/SIZE]

a za komentarz nie ma co dziekować bo to sama prawda jeno :lol::calus:

Posted

[URL]http://images32.fotosik.pl/298/e9adf787cbc01e0f.jpg[/URL]
piękna puszysta lisia kitka:loveu::cool3:

Śliczne dziewczynkowe portreciki:loveu:

A co do przychodzenia na spacerach... u Azusia sprawdziły się bardzo proste sposoby, jak kieszenie pełne smakoli czy spuszczanie i zapinanie na smycz wiele razy na jednym spacerze;)

Posted

[quote name='Bonsai']My jesteśmy na razie na etapie "może czasami pogonię, ale szybko mi się to znudzi...".[/quote]
my też , ale Biana długo bała się piłki .

Tajgusia widac że trochę zagubiona jeszcze , dobrze że ma Lirkę która nauczy ją szaleństwa :)

Posted

Dobcia [quote]
A co do przychodzenia na spacerach... u Azusia sprawdziły się bardzo proste sposoby, jak kieszenie pełne smakoli czy spuszczanie i zapinanie na smycz wiele razy na jednym spacerze;-)
[/quote]
ze smakami ćwiczymy własnie a tą metodę ze smyczą przetestuję (chociaż i tak będzie na lince - na razie zero zaufania, musi na zaufanie zapracować :lol: ).

Rudzia-Bianca [quote]
Tajgusia widac że trochę zagubiona jeszcze , dobrze że ma Lirkę która nauczy ją szaleństwa :smile:
[/quote]
Tajga z Lirą bawia się w domu jak szalone. Natomiast na spacerach wcale, dlatego,że dla Liry to zupełnie nie jest atrakcyjne. Ona tylko chce biegać i coś przynosić. No a Tajga na spacerach chciałaby sie przecież bawić i nie ma z kim. Czasami jak spotykamy różne osiedlowe psy to z każdym się troche pobawi i widać strasznie do tego tęskni.
Więc to dodatkowy kłopot,bo jak jest na line (niby spuszczona) to leci do każdego psa którego zobaczy. Nie ważne czy po drugiej stronie ulicy czy jeszcze dalej.
Na razie zabawy piłeczką, patykiem czy inne takie nie są na tyle dla niej atrakcyjne,żeby z innym psem konkurować ;)

Posted

powiem Ci, jak miałam z Bystrą :D
znalazłam ją i nie mogłam wziąć do domu, więc rok spędziła w stajni, byle mieć jakikowiek dom;) po roku wiercenia dziury w brzuchu starym zgodzili się, żeby awansowała na psa stricte domowego ;)

kupa z nią była, bo ma silny instynkt łowiecki i pogoni, więc spuszczona dawała nura w las i baj baj. do tego doszła agresja do ludzi i zwierząt :grins:

przez rok, a może półtora nie spuszczałam jej ze smyczy :evil_lol:
tylko linka/długa smycz, wołanie, smaki i zabawka. jak trzeba było, to i kolce.
cały instynkt łowiecki przekierowałam na mordowanie piłki i gryzaka :D
teraz odwołanie od sarny nie jest problemem.

gorzej, jak Tajga jest taka jak Mona, totalnie własny świat, a podążanie tropem zwierzyny jest absolutnie najlepsze na świecie...

Posted

[quote]
gorzej, jak Tajga jest taka jak Mona, totalnie własny świat, a podążanie tropem zwierzyny jest absolutnie najlepsze na świecie...
[/quote]
tak źle to nie jest bo wczoraj pierwszy raz udało mi się odwrócić jej uwage od innego psa :multi::multi::multi:

ale jestem pod wrażeniem drogi jaką przeszłaś z Bystrą ;)
nie wiedziałam,że to taki dziki jadowity buszmen :cool3:

Posted

to super, parę miesięcy i będzie idealnie :D

hehe, a ja jestem pod wrażeniem, jak pies jest się w stanie zmienić :)
byle tylko z nim dużo pracować..
dużo się dzięki niej nauczyłam i znacznie poszerzyłam horyzonty ;)
już wiem np., że ciumkanie i klikanie wcale takie w pytę nie jest :evil_lol:

Posted

[QUOTE]
dużo się dzięki niej nauczyłam i znacznie poszerzyłam horyzonty ;-)
już wiem np., że ciumkanie i klikanie wcale takie w pytę nie jest :evil_lol:
[/QUOTE]
:evil_lol::evil_lol::evil_lol: dobre!:megagrin:

Posted

Od Nówka, Tajga pewnie z czasem nauczy się od Lirki biegać za patykami , talerzami i innymi latajacymi przedmiotami i wtedy będą rywalizować ze sobą.:lol: Moja Inka nauczyła się łapać patyki dzięki Sarze teściowej, ale talerz jej nie interesuje , bo nie ma od kogo się nauczyć:cool3:

Posted

Bonsai, ja nie klikam ;)

Betel, ja bym nie chciała żeby rywalizowały. Chciałabym dla niej odkryć coś co porwie ją tak bardzo jak Lire aportowanie.
Jak na razie mogę powiedzieć,że wspólne biegi, bo pięknie biega przy nodze :lol:

a dzisiaj psice poznały Wiq a Wiq psice :p Zapoznanie bardzo udane. Tajga sprzedała się za kilka ciasteczek a Lira za rzuty piłeczką :evil_lol:
i jest się z czego cieszyć bo Lira niezwykła tak się sprzedawać :lol:
spacer mało aktywny bo tylko parkowy ale pod względem towarzyskim doskonały :evil_lol:
a zdjęć sierotki nie narobiły :eviltong:

Posted

Żadnych fot... ehhh sierotki:evil_lol::lol:

Wiq ma to 'coś':cool3: Negro też się jej sprzedał za smakole i to w czasie, kiedy jeszcze cenił kopanie duuużo bardziej niż spacerowe smakole:lol: /teraz jest ciut lepiej:razz:/

Posted

oj poznałam, nie tylko Od-Nowę i psice, ale cudne koteczki :loveu:

psiczki wpatrzone w panią jak w obrazek, grzeczniutkie i słodkie, nie wierzyć jej, jak na nie narzeka :evil_lol:

Tajga przytulak na maxa, zaciesza cały czas :D
Lirce się początkowo nie spodobałam :evil_lol:
ale urosłam troszkę w jej oczach, kiedy dostałam piłkę do rzucania :P
a później Od-Nowa zaprosiła mnie na pyszny koktajl <mniam>
ha, i nawet Lirka podbiegała później na mizianko! :multi:

dziękuję za bardzo miły wieczór! :loveu:

Posted

eria [quote]
no nie !! takie spotkanko i bez fot ? może jakoś to przeżyje hihi
[/quote]
Dobcia [quote]Żadnych fot... ehhh sierotki[/quote]

no niestety alebędzie jeszcze okazja :cool3: bo wiq obiecała w wakacje przywlec psice do Wro i wtedy pojedziemy razem nad wode z całą bandą :multi: i 3 aparatami :p

Dobcia [quote] Wiq ma to 'coś' Negro też się jej sprzedał za smakole i to w czasie, kiedy jeszcze cenił kopanie duuużo bardziej niż spacerowe smakole /teraz jest ciut lepiej/
[/quote]
to coś to: paczka przepysznych ciasteczek na dzień dobry (które Tajga wciagała nosem a Lira wypluwała z obrzydzeniem :evil_lol:) oraz silne ramie gotowe do wyrzutów piłeczek oraz serducho i cierpliwość :loveu:

wiq [quote]psiczki wpatrzone w panią jak w obrazek, grzeczniutkie i słodkie, nie wierzyć jej, jak na nie narzeka [/quote]
:siara: ja narzekam :hmmmm: tylko trochę czasmi :megagrin:
bardzo dziękuję za komplement!

a teraz kilka fotek wygrzebanych z dna aparatu
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/302/ba06d2082ceb9c33.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/302/177c0d2bdf63ed6f.jpg[/IMG][/URL]

Posted

koparka - można wynająć na godziny :evil_lol:
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/237/774a914a52f1de0c.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/302/c0191a2cf0875c21.jpg[/IMG][/URL]
i efekt ciężkiej pracy ;)
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/302/861621f2da01229e.jpg[/IMG][/URL]
patyczkowiec
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/237/6cdb3c28b9cf0173.jpg[/IMG][/URL]
w trawkach jej do twarzy
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/302/83f81dae3c225eeb.jpg[/IMG][/URL]

Posted

swego czasu Foksika chciałam na cmentarzu na etat kopidoła zatrudnic:diabloti: Tajga by się też nadała jak widzę:evil_lol: Tylko że Foksik nie kopał w ogrodzie dziur - Foksik kopał NORY !

Posted

z tego co pamiętam lira bardzo lubi naśladować inne psy...

od-Nowa uwazaj na nią zeby jeszcze pod blokiem dołów nie kopała...
lira i tajga mogą być pogromcami osiedla...;)

Posted

eria [QUOTE]
swego czasu Foksika chciałam na cmentarzu na etat kopidoła zatrudnic:diabloti: Tajga by się też nadała jak widzę:evil_lol: Tylko że Foksik nie kopał w ogrodzie dziur - Foksik kopał NORY !
[/QUOTE]
muszę ją oduczyć tego kopania bo czasem chodzimy na spacer na tor wyścigów konnych a tam nie wolno kopać :mad::cool3:

rotek [QUOTE]
z tego co pamiętam lira bardzo lubi naśladować inne psy...
[/QUOTE]
????? jak to?????
nic podobnego :cool1: ona ma swój świat ;)

[QUOTE]
uwazaj na nią zeby jeszcze pod blokiem dołów nie kopała...
[/QUOTE]
wtedy będziesz rozpoznawała blok po patyczku na żywopłocie i dołach :evil_lol:

Posted

muszę coś poczytać sobie o dogoterapii. Wydaje mi się, że Tajga mogłaby się nadawać. Lubi ludzi a dzieci w szczególności, jest ufna i odważna. Dzieci z bloku już ją kochają i za każdym razem jak nas spotykają to głaskają tulą itd (Lira oczywiście burczy :cool1::cool3: ) a Tajga stoi sobie spokojnie wtedy i ziewa ;) no i byłoby fajnie gdyby mogła dac trochę tej swojej radości innym :lol:
może polecicie jakąś stronkę gdzie można się czegoś dowiedzieć o wymaganiach wobec psów itd?
na dogo w dziale o dogoterapii poza doborem pod względem rasy nic nie znalazłam :roll:

Posted

[quote name='Od-Nowa']muszę coś poczytać sobie o dogoterapii. Wydaje mi się, że Tajga mogłaby się nadawać. Lubi ludzi a dzieci w szczególności, jest ufna i odważna. Dzieci z bloku już ją kochają i za każdym razem jak nas spotykają to głaskają tulą itd (Lira oczywiście burczy :cool1::cool3: ) a Tajga stoi sobie spokojnie wtedy i ziewa ;) no i byłoby fajnie gdyby mogła dac trochę tej swojej radości innym :lol:
może polecicie jakąś stronkę gdzie można się czegoś dowiedzieć o wymaganiach wobec psów itd?
na dogo w dziale o dogoterapii poza doborem pod względem rasy nic nie znalazłam :roll:[/QUOTE]
ja mam fajną książkę o dogoterapii, "Czy zwierzęta potrafią leczyć?", może znajdziesz gdzieś e-booka