Ness. Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 (edited) Dnia 29.04.13r. Żorskie Stowarzyszenie dla Zwierząt dostało telefon o suni w opłakanym stanie. Suczka okazała się być bardzo zaniedbana. Jej "właścicielka" pojawia się w mieszkaniu sporadycznie. Na miejscu zastali naprawdę dramatyczne warunki, sunia wychudzona, siedziała w ciemnym pomieszczeniu, pić dostawała okazjonalnie. To wszystko trwało około miesiąc. Gdyby nie mieszkańcy nie wiadomo co dalej byłoby z sunią. Od razu została zabrana do weterynarza. Okazało się, że waży jedynie 18 kg. Ma mocno opuchnięta nogę, która wazy aż 3 kg. Tak wychodzone ciało musiało ciągać za sobą tak ciężką nogę. Okazało się, że sunia ma guza i noga będzie amputowana . Na razie Teja przebywa na domku tymczasowym, po operacji będzie gotowa do adopcji. Przede wszystkim szukamy dla niej domu, pełnego miłości, bo wbrew pozorom Teja jest bardzo ufną suką która widać, że nie zawiodła się na ludziach i chce wśród nich przebywać. Liczymy też na wsparcie leczenia Teji, które jest bardzo kosztowne. Teja była we wczorajszych wydarzeniach na polsacie, mam nadzieje, że to pomoże trochę dziewczynce w znalezieniu domku. Dane kontaktowe: 509 257 081 Wychudzone ciałko ; ( Biedna noga ; ( A teraz juz zdjęcia z domku tymczasowego, waży 24 kg Edited May 7, 2013 by Ness. Quote
Ness. Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 http://www.ipla.tv/2013-05-06-bez-serca/vod-5694991 - wrzucam linka z wczorajszych wydarzeń, boje się, że konsekwencje nie bedą wyciągnięte ;( Quote
malawaszka Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 jest cudowna, że nadal kocha ludzi - a jaka wyluzowana w DT :loveu: ta noga wygląda strasznie... :( Quote
agaga21 Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Piekna i strasznie biedna. Oby rozgłos jej pomógł. Quote
Ness. Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 Teja jest już po operacji ; ( Smutno mi, ze łapki nie dało się jednak uratować. Quote
agaga21 Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Ness. napisał(a):Teja jest już po operacji ; ( Smutno mi, ze łapki nie dało się jednak uratować. świetnie będzie sobie dawała radę na 3. czasem niestety tak jest lepiej. najważniejsze by nie bolało a guz nie odrastał. Quote
malawaszka Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Ness. napisał(a):Teja jest już po operacji ; ( Smutno mi, ze łapki nie dało się jednak uratować. biedusia - jak zniosła operację? wysyłacie tego guza na histopatologię? wiadomo co to było? Quote
Ness. Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 malawaszka napisał(a):biedusia - jak zniosła operację? wysyłacie tego guza na histopatologię? wiadomo co to było? Rak kości, noga amputowana wraz z panewka, tak wycinek poszedł do badań. Operacja się udałą, została na noc w szpitaliku u dr. Gierka, jest pod profesjonalną opieką, silna z niej dziewczynką, szybko się wyliże. Quote
kiyoshi Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 zaglądam...bidulka..taka śliczna, a tym ludziom życze by ktoś ich też tak kiedyś zamknął na starość/ w chorobie...jakkolwiek... Quote
ZSDZ Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Trzeba być dobrej myśli. Noga Teji ważyła 3 kg :( Ness. nie zauważyłam, że założyłaś wątek Tejci i Cię dzisiaj zdublowałam, ale już wszystko wyprostowane :) Trzymajcie kciukasy za Tejkę... Quote
ZSDZ Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Zapraszam również na powstający wątek Stowarzyszenia :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/243190-%C5%BBorskie-Stowarzyszenie-dla-Zwierz%C4%85t-Jeste%C5%9Bmy-dla-Zwierz%C4%85t!!!?p=20826258#post20826258 Quote
ZSDZ Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Teja pomalutku dochodzi do siebie dzisiaj ją odbieramy z lecznicy :) Quote
ZSDZ Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 wilczy zew napisał(a):Dlaczego właścicielka nie będzie ukarana? Tego chyba jeszcze nikt nie wiem czy będzie ukarana czy nie. Sprawa została przekazana Policji. Quote
bela51 Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Zapisuje watek Tei. Historia straszna, tylko czlowiek moze byc taki podły.:angryy: Quote
Ness. Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 wilczy zew napisał(a):Dlaczego właścicielka nie będzie ukarana? Zrobimy wszystko by konsekwencje zostały wyciągnięte. Nawet jeśli nie będzie ukarana karnie to i tak już sąsiedzi i znajomi się od niej odwrócili, bardzo dobrze znam tą kobietę i znam sytuacje doskonale Quote
wilczy zew Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 To dobrze,bo brak jakiejkolwiek kary dla takich właścicieli wywołuje u mnie czerwone plamki przed oczami. Quote
feliksik Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 jestem i ja na wątku - niestety trafił na podłych ludzi. Tak pięknie się teraz w DT uśmiecha :) Quote
Ness. Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 po ośmiu latach życia w tragicznych warunkach wreszcie trafiła na dobrych ludzi. Największym plusem est fakt,ze dziewczynka nie stała się agresywna, tylko nadal jest przyjazna. Quote
Recommended Posts