Jump to content
Dogomania

Odnaleziona Julka czeka na wymarzony dom!Julka już w NOWYM DOMU w Krakowie!

Recommended Posts

Posted

Życie...dla jednych kolorowe i pełne optymizmu,dla innych pasmo cierpienia,bólu i poniewierki!
Zapewne wiele widziała i jeszcze więcej doswiadczyła!Jakie było jej życie pewnie nigdy się nie dowiemy.Swoją historię zabierze do grobu,tam gdzie pochowanych jest wiele scenariuszy psiego żywota!
Mozna sie tylko domyslać,że życie jej nie rozpieszczało,nie było łaskawe.
Jakie można mieć odczucia, gdy widzi się małe,bezbronne ciało...tak bardzo kulące się na widok człowieka,zastygające w bezruchu,wytrwale czekające na to co ma się wydarzyć!I jednego nie da się w niej zapomnieć...oczy,pięknych brązowych oczu,w których dostrzec mozna strach tak wielki,że paraliżuje całe ciało!Wzrok tak przejmujący,że zdolny stopić najbardziej zimne i nieczułe serce!I wyraz tych oczu mówiący "dobrze,uderz mnie.Przecież po to jestem,tylko błagam niech bardzo nie boli".W tym momencie serce pada na kolana,nie da się zapomnieć wzroku psa bitego.
Bez szans na adopcję,bez ufności,bez pewności siebie,za to wszechobecny strach,swoje cierpienie!
Cała ona,Julka z wyrokiem śmierci w przytulisku!Bez miłości na ostatnie dni,bez miłości której tak niewiele w życiu zaznała!
Julka błaga o dom pełen ciepła i zrozumienia na te ostatnie chwile swojego życia!

• Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gamba napisał(a):
Życie...dla jednych kolorowe i pełne optymizmu,dla innych pasmo cierpienia,bólu i poniewierki!...

Julka błaga o dom pełen ciepła i zrozumienia na te ostatnie chwile swojego życia!

Posted

Dorothy napisał(a):
malenstwo!!! biedne!!!
ile toto ma lat? czy widzi? czemu oczka takie biale?

Albo taki refleks od aparatu :cool1:
Widzę , że Ciocia Dorothy trafila :cool3:

Posted

Dorothy napisał(a):
malenstwo!!! biedne!!!
ile toto ma lat? czy widzi? czemu oczka takie biale?

Toto jak na moje oko ma około 12-13 wiosenek! Jest słodkie tylko strasznie bojące!
A oczka ma zdrowiutkie,tak jak napisała BIANKA1 to wina aparatu,chociaż powiem szczerze,że się nie przygładałem!Upewnię się w najblizszym czasie ;)

Posted

auraa napisał(a):
takie maleństwo :-(Czy długo jest w schronisku?

Na pewno już ponad rok!Dla niej to strasznie dłuuugo :-(

A ten Brzeg to koło Opola ?

Tak to ten Brzeg koło Opola ;)

Posted

To ty Juleczko przujaźnisz się z Żabką...
Jaka to śliczna sunia, wystraszone biedactwo :-(
Wujaszku, mi się wydaje, że ona młodsza musi być...

Biegniemy Julcia po dom!!!

Posted

auraa napisał(a):
co u Julki? czy była na spacerku? a jak zachowuje sie w kontakcie z innymi pieskami, czy też taka przerażona?

Julka jutro albo jeszcze dziś pójdzie na spacer!Jak nie dziś to jutro na pewno ;) !
W kontaktach z innymi psami zachowuje się bardzo obojętnie!Ona sobie, inne psy sobie!Żadnych spięć, awantur!W boksie zamieszkuje z trzema innymi suczkami i jest ok!Julka zresztą zazwyczaj leży w jednym miejscu razem z Żabką!To taki cichy pies z typu "nie ma mnie,nie zwaracaj na mnie uwagi, bo przecież i tak nie zabierzesz mnie ze sobą".
Panicznie boi się smyczy i wtedy ma oczy jak 5 zł, leży płasko przy ziemi i wpatruje się w podłogę,aż żal serce ściska :-( .Julka z boksu wychodzi na rączkach i wtedy można wyczyć jak każdy jeden mięsień drży na jej mały ciałku!Na spacerach,gdy połozy się ją na trawce ma taką samą pozycję z jaką się ją postawiło!Jak się odejdzie to nieśmiało patrzy na człowieka i rusza!Wtedy zachowuje się tak jak kot na polowaniu,powoli wysuwa łapki,rozkręca się i idzie załatwaić swoje sprawy itd!Wszystko to jak nie zwraca się na nią uwagi,chociaż raz jeden widziałem jak zamerdała do mnie ogonem :roll: .Wyczesuję ją po trochu,bo nie chcę jej stresować, a sierści schodzi z niej dużo !

Posted

akucha napisał(a):
To ty Juleczko przujaźnisz się z Żabką...
Jaka to śliczna sunia, wystraszone biedactwo :-(
Wujaszku, mi się wydaje, że ona młodsza musi być...

Biegniemy Julcia po dom!!!

Mnie się wydaje,że to sunia w dość zaawansowanym wieku!Może się mylę z oceną jej wieku!Dowiedzieć i tak się nie dowiem, bo nawet nie mam od kogo!A wet w przytulisku na sukę w zaawansowanej ciąży i z wiszącymi cycuchami powiedział, że jej się przytyło ;)

Posted

Gamba napisał(a):
Mnie się wydaje,że to sunia w dość zaawansowanym wieku!Może się mylę z oceną jej wieku!Dowiedzieć i tak się nie dowiem, bo nawet nie mam od kogo!A wet w przytulisku na sukę w zaawansowanej ciąży i z wiszącymi cycuchami powiedział, że jej się przytyło ;)

Dobrze wet powiedzial . Suce się przytyło ... miedzy innymi :evil_lol:
Z oceną wieku jest zawsze problem bo pies może wyglądać na starszego niż jest, a jest poprostu taki sterany życiem .
Szkoda małej , taka nieszczęśliwa :shake:

Posted

Tak mi się własnie wydaje... Zycie ją dobiło, zmarnowana i zrezygnowana jest, ale nie taka wiekowa. Boi się smyczy, bo pewnie była nią bita :-(

Hopaj na górę biedactwo, niech ktoś ci pomoże.

Posted

Nie mam pojęcia czy była bita smyczą, czy może całe życie chodziła luzem z właścicielem czy coś podobnego!Pewne jest jedno...była bita i ktoś bardzo ją kiedyś skrzywdził!
Niestety to juz na zawsze zostanie jej tajemnicą :shake: