KT Arts Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 jakie super foty :loveu: jego miny wymiatają :loveu: Quote
Majkowska Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 pokazałam tżtowi ostatnią fotę - tam gdzie Wald wygląda groźnie. I tż na to : " ooo pointer? Co to jest za pies?" Jak mu odpowiedziałam "nooo Twój , a właściwie mój " to nie uwierzył :D Quote
Pani Profesor Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 boże jaki straszny :D ostatnia fota z rozwartą paszczą - ryczę ze śmiechu :D TŻ też się pokłada, fantastyczne :D Quote
Majkowska Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 tak naprawdę to on wył... Wył bo kazałam mu siedzieć, a on był tak pobudzony zapachem suki że nie mógł wytrzymać.... Dziś była totalna masakra, nos w ziemię, pazury z całej siły wczepione w podłoże,zaparty odpychał się żeby tylko liznąć choć trochę... Nawet jak bawił się z tym pieskiem to co chwila wpychał nos w ziemię i lizał... Quote
Pani Profesor Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Waldemar dorasta :cool3: a odnośnie tej foty, to dobre byłoby takie zdjęcie dla jakiegoś bezdomniaka - "radosny piesek do adopcji, idealny dla całej rodziny" - i ta fota z rozdziawioną paszczą :D ale ryczę! Quote
Majkowska Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 to niech skończy dorastać, bo pańci też rośnie w głowie pewien plan... I niech nie robi jaj, bo ja stwierdzając że z całym asortymentem jest nawet ok zaplanowałam sezon wystawowy 2014... W sumie jest on totalnie beznadziejny - nie ma wystawy w Krakowie?! - ale zawsze plany planami... Quote
Pani Profesor Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 ja znajdę jakąś fajną suczynkę 'w typie' i założymy pseudohodowlę :diabloti: Quote
Majkowska Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 No pewnie ja będę uprawnienia dla suczynki w typie robić :diabloti: To musi być suka z prawdziwego wydarzenia,piękna niczym Waldemar i również tak samo inteligentna. :evil_lol: Może jak zdjęcie Waldemara obiegnie świat ( a ostatnio widziałam udostępnienia na fb w Grecji i Turcji) to się jakaś godna jego dama znajdzie. A wtedy... zastanowię się :evil_lol: Quote
Lili8522 Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Nie pokazuj tego zagłodzonego psa bo wstyd :mdleje: Quote
Majkowska Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 [quote name='Lili8522']Nie pokazuj tego zagłodzonego psa bo wstyd :mdleje:[/QUOTE] On nie jest zagłodzony, to wszystkie inne psy takie tłuste są że wam obraz realny zaburzyły ...:evil_lol: Chyba że ciotka adoptować chce biedną małą słodzinkę....? Quote
Kaaasia Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Jak nie ma wystawy w Krakowie jak ją widziałam ;) Ja sobie ułożyłam plany wystawowy 2014 i wyszło mi że maj i sierpień to wystawy mam w każdy weekend :evil_lol:. Muszę jeszcze nad nim popracować:evil_lol: Quote
Majkowska Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 napisz gdzie jedziesz :) Może gdzieś się wkońcu na tym BISie spotkamy :D Quote
Pani Profesor Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 [quote name='Majkowska'] Chyba że ciotka adoptować chce biedną małą słodzinkę....?[/QUOTE] ja chcę. w zamian oferuję zagrzybiałego, śmierdzącego Patrysia obrażonego po zastrzyku :loveu: Quote
Kaaasia Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Hahaha, na BISie to ja mogę w Warszawie zostać :evil_lol: A reszta, to nawet jak wygra to nie chce mi się tyle siedzieć ;) Quote
Majkowska Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 [quote name='Pani Profesor']ja chcę. w zamian oferuję zagrzybiałego, śmierdzącego Patrysia obrażonego po zastrzyku :loveu:[/QUOTE] Zamienił stryjek siekierkę na kijek....:eviltong: Quote
PannaAnna Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 [url]https://lh3.googleusercontent.com/-71BBXmzGfd4/UoUi9c6Ea1I/AAAAAAAAQBk/OiFiHUK_Qgo/s512/park%20027.jpg[/url] jaka krwiożercza bestyja ! :lol: [QUOTE]nie ma wystawy w Krakowie?![/QUOTE] ?! Quote
Majkowska Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 [quote name='Kaaasia']Hahaha, na BISie to ja mogę w Warszawie zostać :evil_lol: A reszta, to nawet jak wygra to nie chce mi się tyle siedzieć ;)[/QUOTE] No nie żartuj. Na bisie trzeba zostawać, bo przecież to zaszczyt reprezentować rasę! To ja na bisie siedziałam w 8 mcu ciąży, z mokrymi gaciami jak siadlam w kałuży z końskim łajnem, w zimno i z przemoczonymi butami, a potem taszczylam te zakichane puchary i karmy... A Warchlemar miał już wtedy dość jeszcze bardziej niż ja :D Quote
Pani Profesor Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 [quote name='Majkowska']Zamienił stryjek siekierkę na kijek....:eviltong:[/QUOTE] mądrutki, ale za to brzydki i niedobry :loveu: i pachnący uroczo starą skarpetą :loveu: Quote
Majkowska Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 [quote name='Pani Profesor']mądrutki, ale za to brzydki i niedobry :loveu: i pachnący uroczo starą skarpetą :loveu:[/QUOTE] Nie wiem o kim teraz mówisz :D Tak sobie patrzę na wystawy i mam ochotę na : 15-16.02 Rzeszów międzynarodowa - CACIB 21-23.03 Katowice międzynarodowa - CACIB 12.04 Częstochowa krajowa psów ras myśliwskich 13.04 Częstochowa krajowa 3.05 Rzeszów klubowa wyżłów 4.05 Rybnik krajowa 25.05 Krosno krajowa 14-15.06 Kraków międzynarodowa - CACIB ( aaaaa!! jeeeest :D przegapiłam!) 6.07 Bielsko-Biała krajowa 20.07 Nowy Targ krajowa 27.07 Będzin krajowa 2-3.08 Zakopane międzynarodowa - CACIB 16.08 Częstochowa krajowa 17.08 Nowy Sącz krajowa 4.10 Rybnik krajowa psów myśliwskich podleg.próbom pracy 8-9.11 Kielce międzynarodowa - CACIB Gdyby nie kilka ważnych czynników to bym pojechała na wszystkie ;) Quote
Kaaasia Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 [quote name='Majkowska']No nie żartuj. Na bisie trzeba zostawać, bo przecież to zaszczyt reprezentować rasę! To ja na bisie siedziałam w 8 mcu ciąży, z mokrymi gaciami jak siadlam w kałuży z końskim łajnem, w zimno i z przemoczonymi butami, a potem taszczylam te zakichane puchary i karmy... A Warchlemar miał już wtedy dość jeszcze bardziej niż ja :D[/QUOTE] Zaszczyt na pewno ale jak się jest ograniczonym czasowo np jedzie z inną osobą która chce wracać to nie mam nic do gadania :roll: Wysłałam ci moją listę i tylko Kielce się pokrywają. Teraz boksery z pointerami miały ringi obok siebie :smile: Quote
Majkowska Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 Ano też mam ten problem , ale już mam żelazne postanowienie żeby sobie prawko zrobić, bo kto to widział takie ambitne plany mieć a auta nie. Zresztą teraz dziecko, pies, wózek, graty, ubrania, wanienki - nikt mnie z tym nie zabierze. Nawet własnemu ojcu się przestaję do auta mieścić :D Dorobię się auta to będę Cię podwozić pod dom po Bisach :D Ja to pewnie pojadę na 2 -3, bo jak skonsultuję z hodowczynią to okazę się że tu "nie mogę" bo jedzie brat, tu nie bo jedzie siostra, tu nie bo jej psy jadą... I to mnie w sumie głównie zniechęca w wystawach bo na takie "ustawiane" mi się jeździć nie chce. Nie jara mnie absolutnie wychodzenie na ring z jednym jedynym pointerem... No ale cóż, nie mam aż takiego parcia na wystawy żebym się rzucała tam bez względu na wsyztsko, choć pewnie gdybym miała samodzielność w tym wyborze to bym jechała wszędzie, choćby po to żeby przegrać z naszymi braćmi i siostrami - wbrew wszystkiemu ja lubię jak oni wygrywają, a nawet lubię jak wygrywają inne pointery które znam :) Nie mam jakiejś "woli walki" że jak nie wygram to się powieszę albo stwierdzę że moj pies jest beznadziejny ;) A nie widziałaś w Kielcach naszego brata Ajzona i rodzinki? Byli tam. Quote
Kaaasia Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Problem w tym, że nie lubię i nie umiem przegrywać :evil_lol:. Wiem, że nie zawsze można być nr 1, a w bokserach troszkę konkurencji jest. Takie "ustawianie" jest troche dziwne i ogranicza wyjazdy, zwłaszcza jak chce się jechać nie po medale ale nawet dla samej frajdy. Z mojej listy to też nie będą wszystkie wystawy bo czasowo nie mogę no i finansowo troszkę ciężko. Widziałam dwa pointery, nawet im zdjęcie zrobiłam ale wyszło rozmazane :roll: Quote
Majkowska Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 Ja na początku miałam straszne ciśnienie na wystawy i chciałam i po PL i za granicę - po to też kupiłam sobie psa z papierami, bo żeby nie to to bym celowała w schronisko. Ale mi zgasło jak sobie kilka razy przeleciałam z Waldemarem sama po ringu albo jak pojechałam tam gdzie nie jechał nikt z naszego miotu czy poważniejszej konkurencji. Cóż, na początek mi się wydawała fajna opcja ale jak widać zgasiło mi to zapał totalnie. Teraz spokojnie mogę wszystkie puchary i medale pooddawać, a w tytułach to obecnie się nawet nie orientuję - szczerze to nie wiem czemu właściwie Warchlinie brakuje do tego reproduktora...:oops: Finansowo zerknęłam to by mnie kosztowały te wyjazdy jakiś 1500zł.... Jeszcze bym dała żeby sobie pojechać,ale z małym dzieckiem wcale na wystawę tak łatwo się nie wyrywa ... Wklej no mi tu to zdjęcie, spróbuję Ci powiedzieć kto to ;) Quote
Kaaasia Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Mi jakoś za granicę nie prędko, a ogólnie na wystawy namawia mnie hodowczyni i osoby które mają psy z tej hodowli. My jesteśmy świeżynki które się uczą ale jak na dzień dzisiejszy mam ochotę pojeździć. Nie jest powiedziane, że za chwilę zmienię zdanie ;) Zerknełam na spis i pointery były w sobotę, więc nie wiem co to za ludzie byli (a może to wcale nie pointery były :oops:) [IMG]http://i44.tinypic.com/2vjx53n.jpg[/IMG] Quote
Majkowska Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 Byłam na kilku zagranicznych i było fantastycznie. Ostatnia moja wystawa to był kilkudniowy Budapeszt. Coś fantastycznego, ile pointerów!! Jeszcze cudniej by było gdybym nie była już pod koniec ciąży - padałam z nóg, wszystko mnie tak cholernie wkurzało i jeszcze cukier mi skakał jak oszalały , co chwila mi słabo, a trzeba było nadążyć za hodowczynią ( to naprawdę kobieta z turbodoładowaniem - nie wiem skąd ona bierze tyle energi , jest niesamowita :loveu:), ogarnąć psy... jak mi przyszło wieczorem jeszcze wysiąść z auta po całym dniu na ringu i wysikać Waldka to była to dla mnie już katusza... Pointery :) Byly na finałach :) Ten co stoi ze spuszczonym łbem to brat Waldka Ajzon. A ta co stoi tyłem to matka Waldka - Kora. Chyba miały już dość sądząc po minach :D Quote
Recommended Posts